Web Analytics Made Easy - Statcounter

وین - ایرنا - صدراعظم اتریش روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ، خواستار تمرکز دوباره بر ایده اولیه اتحادیه اروپا مبنی بر وحدت در عین کثرت و تنوع، برای بازیابی قدرت اروپا و همچنین تقویت همکاری های دفاعی و امنیتی در این قاره شد.

به گزارش ایرنا؛ سباستین کورتس سخنان خود را در کنفرانس مونیخ با ارائه تصویری از وضعیت جهان آغاز کرد و گفت: اروپا با کانون های مشکل احاطه شده، اوکراین هنوز به آرامش نرسیده، بهار عربی به زمستان تبدیل شده و مشکل آوارگان آفریقا ممکن است در آینده تشدید شود و مشکلات بیشتری برای اروپا ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این درحالی است که مراکز قدرت جهانی در حال تغییر است، آمریکا با احیای اقتصادی در حال عقب نشینی از صحنه جهانی است و چین خلاء ایجاد شده را از لحاظ سیاسی و اقتصادی پر می کند.
صدراعظم 31 ساله اتریش افزود: وقتی من 18 ساله بودم، شاهد پیوستن 10 عضو جدید به اتحادیه اروپا بودم، اما امروز یک کشور در تدارک خروج از اتحادیه اروپاست. اگر ما میخواهیم به عنوان اتحادیه اروپا، قدرت خود را بازیابیم، باید بار دیگر به ایده اولیه این اتحادیه و شعار 'وحدت در کثرت' که سال 2000 مطرح شد، بازگردیم. ما درصدد هماهنگ کردن خیلی از مسائل بوده ایم، اما این موجب شده که برخی اوقات تمرکز خود را بر مسائل اصلی و مهم از دست بدهیم .
وی با بیان این مطلب که اروپا گرفتار مناقشه های درونی بین شمال و جنوب و شرق و غرب اروپا شده و در سطح جهانی نقش کوچک تری ایفا می کند، گفت: باید به شعارها و ایده های اولیه و اصلی اتحادیه اروپا بازگردیم و در این صورت قدرت لازم را در صحنه جهانی خواهیم داشت.
صدر اعظم اتریش با طرح پیشنهادهایی برای اصلاحات در اتحادیه اروپا، خواستار محافظت مشترک از مرزهای بیرونی اتحادیه اروپا شد و افزود: تنها در این صورت می توانیم همچنان مرزهای درونی اروپا را باز نگاه داریم. وی همچنین خواستار تمرکز بر میراث مسیحی - یهودی و تاریخ اروپا، دمکراسی و حقوق بشر به عنوان پایه های مهم اتحادیه اروپا شد.
کورتس همچنین در اظهارنظری که برخی رسانه های اتریش آن را برای صدراعظم کشوری بی طرف در اروپا، غیرمعمول توصیف کردند، خواستار تمرکز بر تقویت همکاری های امنیتی و دفاعی این قاره شد و گفت: اتریش به عنوان کشوری بی طرف، نقش خاصی دارد، اما آمادگی خود را برای همکاری در طرح 'پسکو' (همکاری ساختاری دائمی دفاعی در اروپا PESCO) اعلام کرده ایم. وضعیت های حقوقی متفاوت باید محترم شمرده شود و اگر می خواهیم صلح بلندمدت را در اروپا و پیرامون آن تضمین کنیم و شریکی جدی در عرصه بین المللی باشیم، باید افزایش همکاری های نظامی و دفاعی، هدف مشترک ما باشد.
صدراعظم اتریش همچنین با ارایه پیشنهاد لزوم کوچک تر شدن اتحادیه اروپا از لحاظ ساختار اداری، افزود: خروج انگلستان از اتحادیه اروپا باید فرصتی برای کوچک کردن ساختارهای اتحادیه و کاهش تعداد نمایندگان پارلمان اروپا و تعداد کمیسیونرها باشد، تا این ساختار برای آینده مناسب شود. وی همچنین خواستار کاهش مقررات و بروکراسی اداری در این نهاد اروپایی شد.
کورتس همچنین با تاکید بر استفاده از ظرفیت های دیجیتالی، گفت: تقریبا تمام شرکت های بزرگ اینترنتی، آمریکایی یا چینی هستند و اروپایی ها باید در این زمینه در سامانه و نظام آموزشی خود بازنگری کنند و فرهنگ کارآفرینی جدیدی ایجاد کنند. وی در بخش دیگری از اظهاراتش بر توسعه منابع تجدیدپذیر انرژی تاکید کرد تا وابستگی و اتکای اروپا به واردات انرژی کاهش یابد و از محیط زیست هم محافظت شود.
کنفرانس امنیتی مونیخ 2018 که پنجاه و چهارمین دوره این نشست است، از روز جمعه 27 بهمن ماه (16 فوریه) در هتل بایریشر هوف مونیخ آغاز به کار کرد و برنامه نشست امسال بطور خاص بر مساله آینده اتحادیه اروپا به عنوان بازیگر جهانی و همچنین روابط آن با روسیه و آمریکا، متمرکز است. همچنین تهدیدهای رویاروی نظم لیبرال بین المللی، مناقشه های متعدد در خاورمیانه به خصوص روابط رو به وخامت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و تحولات سیاسی در منطقه ساحل (آفریقا) نیز مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. در کنار این مسائل، به موضوعات مربوط به کنترل سلاح به خصوص تنش های مربوط به برنامه هسته ای کره شمالی، نیز توجه خواهد شد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان قرار است بعدازظهر یکشنبه در این کنفرانس سخنرانی کند و پس از او نیز عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان، سخن خواهد گفت.
اروپام**1078**1486**خبرنگار: بابک جعفری**انتشاردهنده: محسن شریفی**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۵۰۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اذعان به اینکه همه کشورهای عضو این بلوک، روسیه را «تهدید» اصلی علیه قاره اروپا نمی‌دانند، گفت که حتی برخی مسکو را «کشور دوست» می‌دانند و این خطرناک است!

بورل با اشاره به اینکه در روابط و امور جهانی، شاهد تقابل بیشتر و همکاری کمتر است، گفت: وقتی پای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و جنگ اوکراین به میان می‌آید، برخی کشورها تمایلی به تبعیت از بروکسل ندارند!

وی مدعی شد: امروز پوتین برای همه ما تهدیدی است که موجودیت ما را به خطر می‌اندازد. اگر پوتین در اوکراین موفق شود، آنجا متوقف نخواهد شد. پیروزی روسیه، امنیت اروپا را تضعیف خواهد کرد. با این حال، در اتحادیه اروپا همه چنین نظری ندارند!

دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا اضافه کرد: برخی اعضای شورای اروپا می‌گویند که «نه، روسیه تهدیدی وجودی نیست. دست کم از نظر من اینطور نیست و شخصاً روسیه را دوست خوبی می‌دانم»! در اتحادیه‌ای که اجماع در آن حکمرانی می‌کند، سیاست‌های ما در قبال روسیه همواره با تنها یک رای مخالف «تهدید» می‌شود و همان یک رای کافی است!

اتحادیه اروپا از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، چندین دور تحریم علیه مسکو اعمال کرده است. با این حال، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان و رابرت فیکو، همتای اسلواکیایی او از ارسال سلاح به اوکراین خودداری و بر حل و فصل دیپلماتیک جنگ تاکید کرده‌اند.

بوداپست همچنین ماه‌ها مانع تصویب بسته کمک ۵۴ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا برای اوکراین شد اما در نهایت اوربان در فوریه امسال، مجبور به موافقت شد و وتوی خود را پس گرفت!

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اوایل هفته یک بار دیگر درباره احتمال اعزام نیرو از ناتو به اوکراین صحبت کرد و مدعی شد که «بقای اروپا در معرض خطر قرار دارد.»

کد خبر 6097025

دیگر خبرها

  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد
  • سازمان همکاری‌ اسلامی نسل‌کشی فلسطینی‌های غزه را محکوم کرد
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رئیس سازمان همکاری اسلامی خواستار کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب