Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه سیمان سمنگان یکی از انگشت‌شمار طرح‌های بزرگ صنعتی خراسان شمالی است که نهایی شدن و اتمام پروژه می‌توانست بخش مهمی از اشتغال و سرمایه گذاری در استان را تأمین می‌کند اما تا کنون این طرح به نتیجه نرسیده است. ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۷ استانها خراسان شمالی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، پروژه سیمان سمنگان یکی از طرح‌های انگشت‌شمار و بزرگ صنعتی خراسان شمالی است که نهایی شدن و اتمام پروژه بخش مهمی از اشتغال و سرمایه گذاری در استان را تأمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه‌ای بزرگ با چشم‌انداز مشخص اقتصادی، اجتماعی و مالی که این روزها نیمه جان رها شده است و ادامه ساخت آن منوط به اما و اگرهایی شده است که ادامه دار بودن آن‌ها پایان خوشی را برای آن رقم نخواهد زد.

طرح بزرگ صنعتی سیمان سمنگان سال 80 با پیش بینی تولید 3 هزار و 300 تن سیمان‌ خاکستری تیپ ‌های یک، 2 و 5 در روزکلید خورد و با این که پیش بینی تاریخ راه‌اندازی کارخانه سال 90 تا 91 بود اما با گذشت 5 سال از زمان پیش‌بینی شده هنوز این طرح بزرگ صنعتی در باتلاق تسهیلات و منابع مالی مانده است و وضعیت آن در هاله‌ای از ابهام به سر می‌برد.

اما باید ببینیم سازمان‌های مربوطه برنامه‌ای برای خارج شدن این پروژه از وضعیت فعلی و قرار گرفتن در چرخه اقتصادی استان در جهت رفع مشکلات اشتغال جوانان و همچنین برند سازی استان از نظر اقتصادی دارند یا نه؟

مخالفت صندوق توسعه ملی با اعطای وام به پروژه سیمان سمنگان

رئیس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تیپ و نوع پرداخت تسهیلات را در جدی نبودن این بانک دخیل دانسته و اظهار  داشت: عمده کارمزدی که از سوی صندوق توسعه ملی به حساب بانک‌ها واریز می‌شود به حساب بانک عامل پرداخت می‌شود و بانک صنعت و معدن در این جریان ذی نفع نیست.

علی حسینی با بیان این که تأمین مالی طرح بسیار زمان‌بر بوده است، افزود: سرمایه گذار هم تمایل چندانی به ادامه کار ندارد زیرا آن‌ها سهم سرمایه گذاری خود را انجام داده‌اند.

این مسئول با بیان این که 15 درصد سهم سرمایه گذاری آستان قدس انجام شده است، ابراز داشت: تغییرات اساسی در صندوق شکل گرفته و اساسنامه و اولویت‌های پرداخت تسهیلات هم تغییر کرده است.

وی اولویت اول صندوق در سال 94 را پرداخت ارزی و ریالی به طرح های صادرات محور ذکر و عنوان کرد: بر اساس آخرین شناسه اعتباری بانک صنعت و معدن ارز آوری این طرح به تأیید این بانک رسیده است ولی به دلیل اعلام شناسه بعد از زمان مورد نظر صندوق توسعه ملی و قدیمی بودن اطلاعات٬ طرح مورد تأیید صندوق قرار نگرفته است.

اما و اگرهای پرداخت تسهیلات و به تأخیر انداختن ادامه احداث کارخانه سیمان سمنگان در حالی است که نزدیک به 15 سال این طرح برای دریافت تسهیلات صبر کرده و دوندگی‌های بسیاری انجام شده است.

بر اسا اخبار رسیده از سازمان صنعت و معدن استان٬  چهارم اردیبهشت امسال صندوق توسعه ملی مخالفت رسمی خود با تسهیلات این طرح را به بانک صنعت و معدن و سپس به وزارت خانه ابلاغ کرده و البته نامه نگاری‌های بسیاری برای این طرح انجام شده ولی تاکنون به نتیجه قطعی نرسیده است.

کاهش سرمایه به دلیل طولانی شدن ساخت

درخشانی یک کارشناس اقتصادی با بیان این که این طرح حجم عظیم سرمایه گذاری است که برای شهرستان مانه و سملقان ایجاد اشتغال می‌کند،گفت: در حال حاضر رویکرد سیمان باید صادرات محور باشد تا این صنعت موفق باشد. سال‌های سال است که حجم عظیمی از سرمایه خوابیده است و زمان ساخت و ساز طولانی موجب آسیب پذیری طرح شده است.

وی عنوان کرد: این طرح برای به سوددهی رسیدن باید نهایی شود و به توجیه فروش برسد اما در شرایط کنونی، طولانی شدن ساخت از بازدهی سرمایه طرح کاسته است.

درخشانی خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه نیازمند اختصاص ‌24 میلیون و 800 هزار یورو تسهیلات ارزی و 400 میلیارد ریال تسهیلات ریالی است. ظرفیت این پروژه تولید 3300 تن سیمان است. با تکمیل این پروژه برای 700 نفر به صورت مستقیم و 2000 نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد و تاکنون 600 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این پروژه هزینه شده است. 

وضعیت نامناسب اشتغال استان با چنین پروزه‌هایی درمان می‌شود

احمد گرایلی٬ یک فعال اقتصادی استان نیز در این زمینه افزود: شنیده‌ام در جلسه ای در خصوص کارخانه سیمان سمنگان گفته‌اند اگر این کارخانه افتتاح نشود٬ می توانیم از سوله‌های آن برای انجام عملیات گلاب‌گیری از گل محمدی استفاده کنیم. این پیشنهاد بسیار خوبی است اما این سوال پیش می‌آید که تدبیر مدیران و مسئولان دستگاه‌های اداری استان در این زمینه چه می‌شود؟

وی افزود: با توجه به وضعیت اشتغال استان و نیاز به رفع این معظل، افتتاح و اجرای چنین پروژه هایی در استان از اولویت‌ها می‌باشد اما این امر نگاه ویژه متولیان امر را می‌طلبد تا با تمام تلاش خود در جهت رفع موانعی از این دست تلاش کنند.

انتهای پیام/ن

R7719/P4001/S6,55/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۹۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد

        به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مسوول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی روز پنج‌شنبه در حاشیه بازدید از محل برگزاری مناظرات انتخاباتی در محل صدا و سیمای خراسان رضوی گفت: برگزاری مناظرات انتخاباتی در دور نخست، نقش مهمی در شناخت نامزدها داشت و این رویکرد برای دور دوم نیز انجام خواهد گرفت.   محمدکمال سروری‌ها افزود:برگزاری این مناظرات فرصتی مناسب برای نامزدها است تا با هزینه کمتر، برنامه ها و افکار خود را بهتر بیان کنند و از سوی دیگر برای مردم نیز فرصتی مغتنم است تا با صرف زمان اندک، با نامزدها آشنایی بیشتری پیدا کنند.   مسوول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی با بیان اینکه نامزدها باید اولویت های اول مردم را شناسایی و راه کارهای آن را ارائه کنند گفت: مناظرات انتخاباتی در رسانه های رسمی استان در حال ضبط است و در موعد مقرر انتشار خواهد یافت. وی عنوان کرد: مردم ایران، لیاقت قوی ترین و شایسته ترین منتخبان برای نمایندگی در مجلس شورای اسلامی هستند، از این رو باید انسانی کارآمد و کاربلند راهی مجلس شورای اسلامی شود.   سروری ها افزود: نامزدها باید اولویت های اول مردم را شناسایی و راه کارهای آن را با تلاش پیگیری کنند.   مسوول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی گفت: در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی هزار و ۲۰۰ شعبه اخذ رای برای حوزه مشهد و کلات پیش بینی شده است که نسبت به انتخابات مرحله نخست ۶۱۲ شعبه کاهش یافته است.   در دور نخست انتخابات مجلس، تکلیف ۱۷ نفر از ۱۸ نماینده در ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی معلوم شد و یک نماینده دیگر باید از میان ۲ نامزد شامل "کاظم معتمدی فر و حسنعلی اخلاقی" برای تصاحب یک کرسی دیگر حوزه انتخابیه مشهد و کلات در دور دوم انتخابات برگزیده شود.   نفر نخست این فهرست ۲ نفره به ترتیب بیشترین آرا، کاظم معتمدی فر، مدیر عامل سابق شرکت پدیده شاندیز است. وی دانش آموخته دانشگاه علم و صنعت ایران است و ۴۰ سال تجربه مدیریتی، آموزشی و پژوهشی در بخش های دولتی و خصوصی را در کارنامه دارد. معتمدی فر در مرحله نخست این انتخابات ۱۴۴ هزار و ۵۲۳ رای به دست آورد.   نفر دوم این فهرست حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی است که ۵۵ سال دارد و دارای مدرک دکترای رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی است، وی عضو شورای شهر مشهد در دوره چهارم بود و مورد حمایت ائتلاف "شانا" است. اخلاقی در مرحله اول انتخابات ۱۳۰ هزار و ۲۰۲ رای کسب کرد.

دیگر خبرها

  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس در مشهد کلید خورد
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد
  • بیش از ۷۰ پروژه سلامت در خراسان شمالی آماده راه اندازی است‌
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی درشهرستان گرمه
  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • تعاونی‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی ویژه حمایت می‌شوند
  • آغاز عملیات اجرایی انتقال آب غیرشرب به پارک علم و فناوری خراسان شمالی
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • اجرای بیش از ۴۵۰ کیلومتر حفاری در پروژه ملی توسعه شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها در خراسان شمالی