Web Analytics Made Easy - Statcounter

صبح امروز برخی مسئولان پارک فناوری پردیس، دستگاه مدیریت هوشمند منابع انرژی را بعنوان راه حلی برای رفع نیاز‌های صنعت برق کشور رونمایی کردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی پارک فناوری پردیس،  یکی از معضلاتی که لوازم برقی حساس را تهدید می‌کند قطع و نوسانات برق است که در اکثر مواقع با خسارت و حوادثی همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
از همین رو پارک فناوری پردیس همواره با حمایت از نخبگان و پژوهشگران در این حوزه، در رفع نیاز‌های صنعت برق کشور کوشیده است.

امروز از دستگاه مدیریت هوشمند منابع انرژی در پارک فناوری پردیس با حضور قادری معاون توسعه فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری و مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس رونمایی شد.

قادری معاون توسعه فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری با اشاره به تکنولوژی به کار گرفته‌شده در این دستگاه، گفت: با تحولات صورت گرفته و دانش به‌کاررفته در این زمینه می‌توان علاوه بر فروش انرژی خورشیدی، در هنگام قطع برق از منابع تولید انرژی جایگزین نیز استفاده کرد.

وی در خصوص حمایت‌های صورت گرفته در این زمینه اظهار داشت: بحث گذر از انرژی‌های فسیلی بحث مهمی است که همواره به آن توجه داشته‌ایم و پارک فناوری پردیس نیز در این زمینه گام‌های مؤثری برداشته است؛ ولی باوجود تمام تلاش‌ها و حمایت‌های صورت گرفته ما همچنان در ابتدای راه هستیم و باید بیشتر به بحث سولار و استفاده از انرژی‌ها خورشیدی بپردازیم و به تجهیزات تست انرژی‌های خورشیدی و تجدید پذیر بیشتر توجه کنیم و تمام این مباحث و موضوعات، زمینه‌هایی است برای به وجود آمدن شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های جدید در کشور؛ البته خواست دولت نیز این است که شرکت‌ها در این موضوع بیشتر تمرکز کنند.

وی افزود: استفاده از دستگاه هوشمند مدیریت انرژی باید عمومی شود و زمینه‌ای فراهم شود تا تمام خانوارها، مراکز تجاری و صنعتی بتوانند از این دستگاه استفاده کنند، ما در معاونت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری و همکاران ما در پارک فناوری پردیس از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این زمینه حمایت می‌کنند، همچنین باید نگاه ورود فنّاوری به کشور را نیز توسعه بدهیم و از موهبت انرژی‌های پاک که در اختیار ما قرار داده‌شده، به بهترین نحو استفاده کنیم.

قادری اظهار کرد: باید تلاش کنیم که این فناوری را بومی‌سازی کنیم و از آن به‌صورت بهینه استفاده کنیم. ما خیلی خوشحالیم که شرکت تاتماکو هم‌اکنون در این زمینه شروع به فعالیت کرده است و از ظرفیت‌های توسعه فناوری که کشور در اختیار آن‌ها گذاشته است، استفاده می‌کند و ما امیدواریم که روزبه‌روز شاهد رسوخ فناوری در کشور باشیم و تمام این‌ها مواردی که به پیشرفت کشور و اقتصاد ملی کمک می‌کند. برای به‌دست آوردن اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه مدیریت هوشمند انرژی با افشین اصلیان مخترع و مدیرعامل شرکت تاتماکو گفت‌وگویی داشتیم؛ وی دانش‌آموخته دانشگاه مالایا مالزی است و در مقطعی به‌عنوان سرباز وطن در جنگ تحمیلی نیز حضورداشته، در سال ۷۱ شرکت نوین طرح را افتتاح و بیش از ۴۰ قطعه از نیاز‌های صنعت خودروسازی را مرتفع نموده است. وی از سال ۸۷ برای رسیدن به آرزو‌های خود و کسب علم به کشور مالزی مهاجرت و از ابتدای سال ۹۶ با کوله باری از تجربه به ایران بازگشت و با حمایت‌های پارک فناوری پردیس موفق به اختراع دستگاه مدیریت هوشمند منابع انرژی شد:
درباره دستگاهی که اختراع‌شده، توضیحی ارائه بفرمایید؟
دستگاه مدیریت هوشمند انرژی دستگاهی است که انواع انرژی خورشیدی، ژنراتور، شبکه برق و ... را مدیریت می‌کند و موجب می‌شود خانوار‌ها و مراکز تولیدی کمترین هزینه را بابت برق پرداخت کنند و از طرفی هزینه‌های برق را با مدیریت تولید و توزیع انرژی در کشور کاهش می‌دهد.
این دستگاه برافزایش برق خانگی، تجاری و صنعتی چه تأثیری می‌گذارد؟
خانوارها، مراکز تجاری و صنعتی برای تهیه، حفظ و نگهداری هرکدام از منابع برقی، باید هزینه‌های زیادی را پرداخت کنند، به‌طور مثال اگر خانواده‌ای دارای ژنراتور باشد و مدام از این دستگاه استفاده کند، مسلماً این دستگاه خیلی زود مستهلک می‌شود و همچنین هزینه زیادی برای تهیه سوخت دستگاه پرداخت می‌شود، سیستم خورشیدی نیز به همین صورت است و این دستگاه نیز سرمایه اولیه زیادی نیاز دارد، برق شبکه‌ای هم باوجود ارزان بودن، ظرفیت محدود و کمی دارد و استفاده از باطری در جهت تأمین برق نیز به‌صرفه نیست، به همین جهت به مراکزی که دارای این ۴ منبع تولید برق هستند، توصیه می‌کنیم که از دستگاه مدیریت هوشمند انرژی استفاده کنند.   این دستگاه زمانی که برق شبکه وجود داشته باشد، به سایر منابع دستور می‌دهد که از آن‌ها استفاده نشود و هم‌زمان به سیستم خورشیدی این فرمان را می‌دهد که برق را به شبکه بفروشد، این فروش برق درآمد خوبی رو نصیب افراد می‌کند.
این محصول نمونه داخلی یا خارجی دارد؟ نمونه داخلی یا خارجی با این شیوه عملکرد وجود ندارد. در کشور‌های دیگر (آلمان و آمریکا) سیستم‌هایی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن برق تولیدشده توسط منابع دیگر را بفروشید، اما در هیچ کجای دنیا دستگاهی برای مدیریت هوشمند انرژی وجود ندارد.
استفاده از این دستگاه چه مزایایی به همراه دارد؟
یکی از مزایای این دستگاه علاوه بر کاهش میزان قطعی برق و استفاده بهینه از منابع برقی، جلوگیری از نوسانات برقی است، کاهش میزان مصرف باطری نسبت به یک سیستم معمولی یکی از خصوصیات ویژه این دستگاه است.
چه افرادی بیشتر از این دستگاه بیشتر استقبال می‌کنند؟
مشتریان بالقوه این دستگاه در مرحله اول کسانی‌اند که در زمان قطع برق حتی اگر به‌اندازه یک‌لحظه باشد برای آن‌ها خطرساز می‌شود، به‌طور مثال مراکز پزشکی، تصویربرداری، آزمایشگاه‌ها، کلینیک‌های دندانپزشکی و ... که به برق نیاز اساسی دارند همچنین این دستگاه برای آسانسور‌های ساختمان‌های بلند و مجتمع‌ها نیز اساسی و ضروری است، این دستگاه می‌تواند با استفاده از برق خورشیدی و مدیریت انرژی، جلوی توقف آسانسور را بگیرد.
از این دستگاه، چند نمونه تولید کرده‌اید و چه برنامه‌ای برای تولید انبوه آن دارید؟
از این دستگاه تاکنون ۲ نمونه تولید کردیم که یکی را برای چند ماه در یک کلینیک دندانپزشکی مورداستفاده قراردادیم و از دیگری برای تأمین برق مصرفی یک خانواده استفاده کردیم. مقدمات تولید انبوه این دستگاه تدارک دیده‌شده است، همچنین این دستگاه از قابلیت صادراتی خوبی برخوردار است؛ چون کشور‌های همسایه ما نیز همانند ایران مشکل نوسانات و قطعی برق را دارند، در کشور‌های آسیای میانه معضل قطعی برق، یک معضل اصلی به‌حساب می‌آید.
هدفتان از وارد شدن به پارک فناوری پردیس چه بوده است و این پارک چه کمکی تاکنون به شما کرده است؟
من از سوی بنیاد ملی نخبگان به این پارک معرفی شدم و خوشحالم که پس از تحصیل به ایران برگشتم و حاصل زحمات ۷ ساله خودم را به کشورم برگرداندم، اما در این میان حمایت‌های پارک به‌خصوص معاونت علمی‌وفناوری در اختراع این دستگاه بسیار راه گشا و مؤثر بوده است  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فروش انرژی خورشیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۷۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا ایران تا پایان هفته اول اردیبهشت به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری نسبت به شرایط نرمال دریافت کرده است. با این وجود استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده‌اند. به گفته رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت برای عبور از شرایط کمبود بارش ضروری است.

احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا افزود: در هر زمینه‌ای اگر همکاری نباشد آسیب‌ جمعی وارد می‌کند. آب یک عنصر حیاتی است. حدود ۵۰ درصد آب استان تهران صرف شرب و بهداشت می‌شود. این رقم بزرگی است البته در همه کشور این گونه نیست. در خیلی از استان‌ها آب مورد نیاز برای شرب زیر ۱۰ درصد است و حدود ۹۰ درصد آن صرف صنعت و کشاورزی می‌شود ولی در استان تهران به علت سکونت جمعیت متراکم در آن با کمبود منابع آبی مواجه است بنابراین به علت کمبود بارندگی و افزایش تدریجی تقاضا همکاری و توجه مردم بسیار کلیدی و حیاتی است.

وی تاکید کرد: آب را نمی‌توان خلق کرد، اگرچه می‌توان آن را به ‌طور محدود انتقال داد ولی کافی نیست و نمی‌تواند کمبودها را جبران کند بنابراین مهم‌ترین عامل بر کاهش مشکلات موجود همکاری و توجه مردم نسبت به چگونگی‌ مصرف آب به‌ویژه در استان‌های تهران، البرز و خراسان رضوی است چراکه با شرایط بسیار نامطلوبی از نظر تامین آب مواجه هستند.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره تاثیر توجه به الگوی کشت برای مدیریت مصارف آب گفت: ایران کشوری نیمه‌خشک و بیابانی است و به‌طور نسبی بارندگی آن یک چهارم متوسط دنیاست بنابراین آب کالای گرانبهایی محسوب می‌شود. کشاورزی مهم‌ترین مصرف کننده آب است و نقش بسیار مهمی دارد چون هم امنیت غذایی و هم پایداری سرزمین‌مان باید حفظ شود. با حفظ آب این دو باید به‌گونه‌ای مدیریت شوند که بیشترین بهره‌بروری با کم‌ترین مصرف آب محقق شود.

وی اضافه کرد: هرچه قدر مقدار آب کم شود، شدت آلودگی آن افزایش می‌یابد چون غلظت آلاینده‌ها به‌ویژه در منابع آب و خاک بیشتر می‌شود. این موضوع مهمی است که باید در نظر بگیریم. در این شرایط در بخش کشاورزی مجبور می‌شوند به دلیل محدودیت آب سطحی، از پساب‌ها استفاده کنند که موجب خدشه دار شدن امنیت غذایی می‌شود.

وظیفه در پایان گفت: با کاهش آب برای تامین آب شرب از منابع دیگری مانند چاه‌های کشاورزی که قبلا استفاده نمی‌شدند، استفاده می‌شود. درست است که آب آن‌ها تصفیه می‌شود ولی کیفیت آب‌های سطحی  را ندارد.  

دیگر خبرها

  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن؛ محصول هوشمند چینی چه زمانی به ایران می‌رسد؟
  • معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • ربات هوشمند خودروسازی چینی چری رونمایی شد
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد