Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: برنامه‌ای برای توقف اختصاص ارز به گروه ۲ کالایی نداریم و اولویت‌بندی ارزی طبق روال گذشته در جریان است.به گزارش بلاغ، محمدرضا مودودی رئیس سازمان توسعه تجارت امروز در اولین جلسه هم‌اندیشی راهکارهای توسعه صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات در پاسخ به حذف اولویت ارزی که از سامانه نیما تأمین می‌شود ضمن رد این موضوع اظهار کرد: بحث اولویت‌بندی ارزی کماکان مانند گذشته در جریان است که گروه یک کالاهای اساسی دارویی هستند که از  عرضه نفتی استفاده می‌کنند و گروه دو و سه سابق در گروه دو ادغام شدند و ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما به آنها اختصاص می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته در گروه دوی کالا نیز 6 اولویت براساس نیازهای ضروری کشور تشکیل شده که شامل موادی مانند مواد اولیه و ماشین‌آلات تولید می‌شود اما اینکه ارزی به آنها اختصاص نمی‌یابد موضوعی مطرح نیست.

* اقلام ممنوعه حاضر در گمرک نمی‌توانند ترخیص شوند

رئیس سازمان توسعه تجارت درباره حجم بالای محموله‌های مانده در گمرک گفت: بخشی از این محموله‌ها که به‌صورت قانونی وارد شده‌اند و باید ترخیص شوند در حال سیر فرآیند خود هستند اما یک‌سری دیگر از کالاها که در گمرک مانده‌اند به‌دلیل آنکه فرآیند لازم را سیر نکرده‌اند و جزء اقلام ممنوعه هستند نمی‌توانند ترخیص شوند.

* 15هزار خودرو در گمرک منتظر تعیین تکلیفند

وی درباره حجم این کالاها گفت: آمار این اقلام در اختیار گمرک است، اما در برخی از موارد که پیگیر شدیم مشخص شده که حدود 12 تا 15 هزار خودرو در گمرک برای تعیین تکلیف مانده‌اند.

* احتمالاً خودروهای مانده در گمرک توسط سران سه قوه تعیین تکلیف می‌شوند

مودودی اضافه کرد: وضعیت این خودروها در هیئت دولت در حال پیگیری است و در صورتی که نیاز به مجوزهای بالادست‌تری داشته باشد در شورای سران سه قوه درباره آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

وی راجع به آمار صادرات غیرنفتی کشور در سال جاری گفت: در 8ماهه ابتدای سال جاری در بخش صادرات غیرنفتی 15 درصد رشد داشته‌ایم که از مرز 3 میلیارد دلار عبور کرده است و فکر می‌کنیم که همین فرآیند تا پایان سال ادامه یابد.

* ایران بزرگترین صادرکننده کالا به عراق شد

رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین گفت: ایران در بازار عراق توانست با کنار زدن هند، چین و ترکیه رتبه اول بزرگترین صادرکننده به این کشور را به دست آورد و اکنون نیز این رقم از مرز 7 میلیارد دلار عبور کرده است.

وی افزود: عراق ظرفیت مناسبی برای صادرات دارد و از حیث تنوع کالایی و حجم صادرات بازار مناسبی است.

* مگاپروژه‌های صادراتی در حال تدوین است

رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین درباره برنامه‌های دولت برای توسعه صادرات غیرنفتی گفت: برنامه ظرفیت‌سازی برای صادرات در کشور برنامه‌های مفصلی می‌خواهد تا از ظرفیت 50 میلیارد فعلی عبور کنیم؛ در این راستا مگاپروژه‌های صادراتی در حال تدوین است.

وی ادامه داد: حمایت دولت از این مگاپروژه‌ها ظرفیت جدید 10 میلیارد دلاری به صادرات کشور ظرف 3 سال آینده اضافه می‌کند.

مودودی همچنین درباره وضعیت مشوق‌های صادراتی در سال جاری گفت که از 1300 میلیارد دلاری که برای مشوق‌های صادراتی در نظر گرفته شده بود تا به امروز تنها 20 میلیارد دلار اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: برای سال آینده نیز بودجه 700 میلیارد تومانی تخصیص یافته که در مقایسه با سال جاری کاهش یافته است که امیدواریم امسال به‌طور کامل اختصاص یابد تا بتوانیم برنامه‌های بلندمدت و مشخصی را تعریف کنیم.

* تعدادی از واردکنندگان خودروهای مانده در گمرک پرونده‌های قضایی مفتوح دارند

رئیس سازمان توسعه تجارت در ادامه با اشاره به واردکنندگان خودروهای دپوشده در گمرک گفت: تعدادی از این واردکنندگان پرونده‌های قضایی دارند و پرونده آنها همچنان مفتوح است؛ مقرر شد برای تعیین تکلیف آنها آن خودروها پیش از اینکه متروکه شوند در شورای‌عالی سران سه قوه مطرح شود و از آنجا مجوز لازم را بگیرند.

*به‌طور یقین وضعیت 1500 خودروی باقیمانده در گمرک تا پایان سال تعیین تکلیف می‌شود

مودودی در ادامه صحبت‌های خود گفت: به‌طور قطع پیش از پایان سال موضوع خودروهای باقیمانده در گمرک حل‌و‌فصل و تعیین تکلیف می‌شود تا مشکل متقاضیانی که پول پرداخت کرده‌اند رفع شود.

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که "آیا ردپایی از سلطان خودرو نیز مشاهده کرده‌اید؟" (با خنده) گفت: ما  سلطان‌ها را نمی‌شناسیم و اطلاعی از سلطان خودرو نداریم.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۲۳۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، امین‌رضا خالقیان دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ در برنامه مثبت آموزش شبکه آموزش سیما گفت: نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با رویکرد توجه به شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت، اردیبهشت امسال و با محوریت پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

وی افزود: تاکنون بیش از ۶۵۰ شرکت داخلی و خارجی برای حضور در این نمایشگاه ثبت نام کرده‌اند که رشد حدود ۳۰ درصدی داشته است. برگزاری رویدادهای جانبی در این نمایشگاه از جمله رونمایی از دستاوردهای جدید حوزه سلامت و برگزاری جلسات گفتگوی دولت و بخش خصوصی از جمله دلایل اقبال شرکت‌ها برای حضور در این نمایشگاه است.

خالقیان در خصوص حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه هم گفت: تاکنون ۵۰ شرکت خارجی برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند. همچنین حضور هیأت‌های مختلف خارجی علاوه بر آشنایی آنان با دستاوردهای شرکت‌های ایرانی، تسهیل کننده صادرات تجهیزات پزشکی نیز خواهد بود که این موضوع به ارزآوری این شرکت‌ها کمک خواهد کرد.

وی افزود: در دو دهه گذشته با فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و فناور توانسته‌ایم از یک کشور واردکننده تجهیزات پزشکی، به صادرکننده این تجهیزات تبدیل شویم، به نحوی که در حال حاضر تجهیزات پزشکی ساخت ایران علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی صادر می‌شود.

دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با اشاره به تولید تجهیزات الکترونیک پزشکی، تجهیزات خاص اتاق عمل و وسایل بخش‌های نگهداری ویژه توسط شرکت‌های دانش بنیان گفت: در دوران همه گیری کرونا، تجهیزات پزشکی مورد نیاز از جمله ضدعفونی کننده ها و دستگاه‌های تنفسی مانند ونتیلاتور توسط فناوران ایرانی ساخته شد و نیاز داخل کشور را تأمین کرد.

وی افزود: تجهیزات پزشکی ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارند و تجهیزات پزشکی ایرانی با کیفیت بالایی تولید می‌شوند. این موضوع، ایجاد بازارهای صادراتی را تسهیل کرده است؛ به گونه‌ای که بخش قابل توجهی از بیمارستان‌های ترکیه با تجهیزات ایرانی تجهیز شده است.

خالقیان در خصوص چالش‌های شرکت‌های دانش بنیان در حوزه سلامت گفت: جهت دهی حمایت‌های دولتی خصوصاً در موضوع ارز برای واردات مواد اولیه، تعدد تشکل‌های حوزه سلامت و مشکلات تعرفه گذاری از جمله چالش‌های حوزه سلامت است که باید با همکاری دولت و بخش خصوصی، این چالش‌ها مرتفع گردد.

وی در پایان گفت: بخش قابل توجهی از شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس در حوزه سلامت اعم از دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارند و بر همین اساس، محوریت برگزاری نمایشگاه ایران هلث از سال ۱۴۰۳ به مدت سه دوره به پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگ‌ترین مرکز تجمع شرکت‌های حوزه سلامت اعطا شده است.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی، ۲۹ اردیبهشت الی ۱ خرداد ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 6090607 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان 
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • نمایش توانمندی صادراتی اردبیل در نمایشگاه اکسپوی ایران
  • حضور بازرگانان محصولات کشاورزی و شیلات در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد