Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادق ضیاییان، رئیس مرکز خشکسالی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت بارش های کشور اظهار کرد: براساس آخرین آمار از ابتدای سال زراعی تا ۱۴ دی ماه، مجموع بارش‌های کشور ۹۹.۴ میلی متر بوده، در حالیکه این رقم مدت مشابه سال قبل ۳۱.۷ و بلندمدت ۷۳.۲ میلی متر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از رشد ۳۶ درصدی بارش نسبت به دوره بلندمدت خبر داد و گفت: استان سیستان و بلوچستان کماکان با ۸۲ درصد، یزد ۵۰ درصد، خراسان جنوبی ۲۳ درصد، کرمان ۲۱ درصد، هرمزگان ۱۸ درصد و اردبیل ۱۱ درصد کم بارشی روبروست.

ضیاییان با اشاره به اینکه سایر استان‌های کشور بارش بیش از نرمال را به خود اختصاص دادند، بیان کرد: البته استان‌های ایلام، خوزستان، لرستان و مرکزی توانستند بیش‌ترین بارش‌ها نسبت به بلندمدت را به ثبت برسانند.

بیشتر بخوانید: بارش‌های اخیر چقدر به رفع کم‌آبی کشور کمک کرد؟

رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: با وجود آنکه بارش‌های سال زراعی جدید ۲۶.۲ میلی متر نسبت به بلندمدت رشد داشته است، اما تاکنون نتوانسته کمبود بارش مربوط به سال زراعی گذشته را جبران کند.

به گفته این مقام مسئول، از ابتدای مهر ماه سال گذشته تا کنون، ۴۰ میلی متر معادل ۱۳ درصد کم بارشی داریم که بارش‌های اخیر نتوانسته به طور کامل این کمبود را مرتفع کند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۴۰ درصد بارش کشور برای سال زراعی ۹۷-۹۸ تامین شده است، بیان کرد:  به سبب کم بارشی در استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد و خراسان جنوبی نمی‌توان انتظار داشت که بارش‌های نرمال فصل زمستان بتواند این میزان را جبران کند.

ضیاییان در پایان با اشاره به اینکه دما در فصل پاییز نسبت به دوره بلندمدت ۴ درجه افزایش یافته است، تصریح کرد: در فصل زمستان پیش بینی می‌شود که به طور متوسط دما نسبت به دوره بلندمدت یک درجه افزایش داشته باشد.

انتهای پیام/

دما در فصل زمستان یک درجه افزایش می یابد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هواشناسی آب و هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۶۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها

مدیرکل هواشناسی استان قزوین گفت: قزوین در مقایسه با سایر استان‌ها، کمترین میزان تامین بارش در سال آبی جاری را به خود اختصاص داده است.

یوسف شیخ‌الملوکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین درباره آخرین وضعیت میزان بارندگی در استان، اظهار کرد: طبق نمودار مقایسه درصد تأمین بارش در سال آبی جاری، قزوین با کمتر از ۵۰ درصد تأمین بارش در مقایسه با سایر استان‌ها کمترین میزان تأمین بارش در سال آبی جاری را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه قزوین نسبت به زمان مشابه در بازه زمانی بلندمدت ۳۲.۷ درصد کسری تأمین بارش در سال آبی دارد، افزود: در واقع قزوین از نظر کسری تأمین بارش در سال آبی جاری صدرنشین بین همه استان‌هاست و در مقایسه با معدل کشوری تأمین بارش در کشور که ۱۱.۳ درصد کسری بارش را نشان می‌دهد، قزوین ۲۱.۴ درصد بیشتر هم کسری بارش دارد.

عضو شورای سازگاری با کم‌آبی استان قزوین ادامه داد: طبق نمودار یادشده دو استان سیستان و بلوچستان و یزد بهترین وضعیت تأمین بارش نسبت به وضعیت بلندمدت در بین همه استان‌ها دارند که به ترتیب ۴۳.۹ و ۳۲.۳ درصد بیشتر از میانگین بلندمدت تأمین بارش در سال آبی جاری داشته‌اند.

شیخ‌الملوکی اضافه کرد: از ابتدای سال آبی یا زراعی جاری یعنی از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تاکنون ۱۴۸.۴ میلی‌متر بارندگی در استان قزوین داشتیم که ۴۸.۳ میلی‌متر از بارش مورد نیاز در سال آبی کامل را تأمین کرده است.

وی تاکید کرد: میزان بارش استان قزوین در یک سال آبی کامل به صورت میانگین ۳۰۷.۱ میلی‌متر است و با وجود زمان اندکی تا پایان سال زراعی جاری پیش رو داریم و فصل پربارش را هم پشت سر گذاشتیم، وضعیت مناسبی در تأمین بارش نداریم.

مدیرکل هواشناسی استان قزوین با بیان اینکه در حوزه آب‌های زیرزمینی، زیرسطحی، سدها و در کل منابع آبی وضعیت خوبی نداریم، گفت: به همین خاطر جهاد کشاورزی امسال الگوی کشت خود را عوض و به کشاورزان ابلاغ کرده و برای نمونه کشت خربزه و هندوانه در مناطقی مانند بویین‌زهرا را ممنوع کرده است و در صورت کاشت این محصولات جرم اتفاق افتاده و قوه قضائیه به موضوع ورود می‌کند.

کد خبر 748404

دیگر خبرها

  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • هفته پر بارش برای حوضه‌ی مند،کاریان و خنج
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • افزایش ۲۶ درصدی بارش در اردستان نسبت به سال آبی جاری