Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، «پله پله تا ملاقات خدا» با عنوان فرعی «درباره زندگی، اندیشه و سلوک مولانا جلال الدین رومی» یکی از مشهورترین تالیفات زنده‌یاد دکتر عبدالحسین زرین‌کوب است که برای نخستین بار در سال ۱۳۷۰ منتشر شده بود.

نشر علمی سی و هشتمین چاپ این کتاب را به تازگی با شمارگان سه هزار و ۳۰۰ نسخه، ۳۸۴ صفحه و بهای ۵۵ هزار تومان روانه کتابفروشی‌ها کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چاپ ۳۶ و ۳۷ این کتاب نیز در سال گذشته (۱۳۹۶) هرکدام با شمارگان سه هزار و ۳۰۰ نسخه و بهای ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان برای چاپ ۳۶ و  ۴۵ هزار تومان برای چاپ ۳۷، منتشر شده بودند.

در این کتاب با زبانی ساده تفکر مولانا از خلال گذر ایام و زندگی‌اش از کودکی در بلخ تا دوران حضور در قونیه روایت شده است. به عبارتی زندگی مولانا از دوران کودکی در محضر پدرش سلطان العلما بهاءولد و درس‌هایی که از او آموخت تا روزهای آخر حیات و آموزه‌هایی که برای حسام الدین چلبی و صلاح الدین زرکوب به یادگار گذاشت در این کتاب درج شده است.

کتاب ۱۰ بخش دارد که عناوین آن به ترتیب عبارتند از: «بهاءِولد و خداوندگار»، «هجرت یا فرار»، «لالای پیر در قونیه»، «طلوع شمس»،‌«غیبت بی بازگشت»، «رقص در بازار»، «حسام الدین و قصه مثنوی»، «عبور به ماورا شعر»، «از مقامات تبتل تا فنا» و «سال‌های پایان».

طریقت شاگردی مولانا در این کتاب از بهاءولد و سیدبرهان حسین محقق ترمذی (که در علوم الهی و همچنین طب از ممتازان عصر خود بود) تا شمس تبریزی از مهم‌ترین مباحث کتاب است. بهاءولد پدر مولانا نیز از بزرگان حکمت و معرفت ایران زمین است و نکات شورانگیز و ادبیات خاص او مثال زدنی است. معارف بهاءولد را در عصر ما زنده‌یاد استاد بدیع الزمان فروزانفر تصحیح و منتشر کرد.

زندگینامه‌ای از شاگردان مولانا در این دفتر روایت شده است. سیدبرهان که از مریدان بهاءولد و خلیفه او بود مدتی در دوران کودکی تربیت و «لالایی» جلال الدین را بر عهده گرفت و جالب آنکه پس از درگذشت بهاءولد نیز مدتی سمت استادی مولانا را تا ظهور شمس در قونیه بر عهده داشت.

نکته مهم‌تر این است که صلاح الدین زرکوب نیز به روایتی مدتی از مریدان و شاگردان سید برهان بود و بعدها از مریدان خاص مولانا شد. شیفتگی مولانا به این شاگردِ استاد خود مثال زدنی بود و نزدیک به ۷۰ غزل از کلیات شمس تبریزی درباره اوست. او در دوران حیات مولانا درگذشت و به جریان درگذشت او بود که باعث شد تا مولانا حسام الدین چلبی را به عنوان خلیفه خود تعیین کند و هموست که در تاریخ به عنوان نخستین سرسلسله طریقت مولویه شناخته می‌شود.

حسام الدین چلبی نیز به مدت ۱۰ سال همنشین و از اصحاب خاص مولانا بود و دوست بهاءولد فرزند مولانا. نظم مثنوی معنوی به خواهش او صورت گرفت. مقبره او نیز اکنون در قونیه در کنار مزار مراد خود مولاناست.

عنوان کتاب نیز ماخوذ از این بیت در دفتر سوم مثنوی معنوی است که همین بیت هم انگار که زندگی مولانا از کودکی تا مرگ یادآور می‌شود: «از مقامات تبتل تا فنا/ پله پله تا ملاقات خدا». قلم روان و حیرت انگیز زنده‌یاد عبدالحسین زرین‌کوب که پس از گذشت نزدیک به سه دهه هنوز کهنه نشده باعث شد تا بسیاری از نسل جدید آشنایی مهم و مواجهه‌ای مستقیم و عاشقانه و البته عارفانه با مولانا داشته پیدا کنند.

شاید بتوان این مدعا را داشت که اگر «پله پله تا ملاقات با خدا» نبود مولانای ایرانی اکنون یا صرفا ملای رومی بود یا ملای بلخی. ضمن اینکه مخاطب در خلال مطالعه زندگی شورانگیز مولانا با نام‌های مهمی از فرهنگ ایران زمین مانند بهاءولد (پدر مولانا) و سیدبرهان الدین حسین محقق ترمذی نیز آشنا می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۰۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایعات خطرناک درباره جلال‌الدین ماشاریپوف؛ بوی پیراهن قرمز!

بعد از ترک ایران توسط ماشاریپوف شایعاتی در خصوص آینده این بازیکن در استقلال مطرح شده است.

به گزارش همشهری آنلاین جلال‌الدین ماشاریپوف هافبک ازبکستانی استقلال که سفر پرماجرایی را به امارات سپری کرده به‌زودی دوباره به تمرینات آبی‌ها اضافه خواهد شد تا خود را به همراه سایر آبی‌پوشان برای دیدار با تراکتور آماده کند. نکته قابل توجه درباره سفر ماشاریپوف به دبی طی روز‌های گذشتته بر سر آن بود که چطور بازیکنی که تحت قرارداد باشگاه است، پاسپورت خود را در اختیار داشته و توانسته به سفر برون‌مرزی برود.

این اتفاق باعث شد تا گمانه‌زنی‌هایی مبنی‌بر اختلاف این چهره با کادرفنی و نارضایتی ماشاریپوف از حضور در جمع استقلالی‌ها ایجاد شود. این درحالی است که طبق شنیده‌ها با وجود آنکه هنوز ۶ هفته به پایان رقابت‌ها باقی مانده و ماشاریپوف هم یک فصل دیگر با استقلال قرارداد دارد، این بازیکن به تازگی در جمعی از حضور در این باشگاه اعلام رضایت کرده است.

این درحالی است که برخی رسانه‌ها طی روز‌های اخیر از این موضوع خبر داده بودند که این ستاره ازبک استقلال در لیست خرید پرسپولیس قرار بگیرد و از همین رو قرار است اوستون اورنوف با او مذاکره کند.

این درصورتی است که شنیده‌ها حکایت از آن دارد که نه ماشاریپوف در لیست خرید پرسپولیس قرار گرفته و نه به اورونوف این ماموریت داده شده تا با هافبک ازبکستانی تیم رقیب و کاپیتان تیم ملی این کشور مذاکره‌ای صورت بگیرد.

tags # ماشاریپوف سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • نکونام بازیکن حاشیه‌ساز استقلال را تنبیه نکرد!
  • علاقه عجیب شهید زین‌الدین به یک شهید
  • بیش از ۵۰ هزار مخاطب و ۳ میلیارد و ۵۸۶ میلیون تومان فروش در اولین روز
  • ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین
  • میرزا مهدی آشتیانی؛ جمع بین نبوغ و تبحر
  • ببینید| شوخی معنادار معین الدین سعیدی با خودروهای شاسی بلند /پس چرا به ما نگفتند؟!
  • شایعات خطرناک درباره جلال‌الدین ماشاریپوف؛ بوی پیراهن قرمز!
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • ثبت سفارش کتاب‌های درسی برای این پایه‌ها آغاز شد | دانش آموزان به این سایت مراجعه کنند
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی از امروز