Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@13:35:07 GMT

کم‌آبی؛ چالش بزرگ استان قم در حوزه کشاورزی

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۱۹۵۱۰

کم‌آبی؛ چالش بزرگ استان قم در حوزه کشاورزی

‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم از افزایش سطح کشت گلخانه استان به 100 هکتار تا پایان سال خبر داد.

‌به گزارش ایسنا‌، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، محمدرضا طلایی با حضور در دوره آموزشی که برای صاحبان گلخانه‌های استان قم در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد با بیان تاریخچه فعالیت‌های گلخانه‌ای در استان عنوان کرد: صنعت گلخانه در استان قم خوب شروع نشده و امروز زمان اصلاح این فرایند رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم، اقلیم استان قم را موردبررسی قرارداد و افزود: بااینکه سطح گلخانه استان قم از بسیاری از استان‌ها کمتر است اما امروز شاهد انتخاب نمونه‌های کشوری و ملی از استان قم هستیم که نشانده ظرفیت بالای استان قم در این حوزه است.

وی نگاه به بازار داخلی را درکشت گلخانه‌ای بی‌توفیق دانست و تصریح کرد: با توجه به هزینه‌های بالای کشت گلخانه‌ای باید با دید صادرات وارد این عرصه شده و به سمت تشکیل ساختارهای لازم برای ورود به بازارهای خارجی رفته و تعاونی و بازرگانی به‌صورت قوی وارد میدان عمل شود.

مهندس طلایی سطح زیر کشت فعال در گلخانه‌ای استان را 30 هکتار اعلام و خاطرنشان کرد: تا پایان سال گلخانه‌های استان به 100 هکتار افزایش‌یافته و تمام امکانات و تسهیلات لازم در استان به‌شرط تشکیل تعاونی و تشکل قوی بازرگانی به این بخش اختصاص داده می‌شود.

وی با ابراز تأسف از تعلق نگرفتن سهمی از اعتبارات پارسال به  حوزه کشت گلخانه‌ای تأکید کرد: استان می‌تواند تمام ظرفیت‌های خود را در جهت توسعه سطح گلخانه‌ها سوق دهد به‌شرط آنکه این حوزه دارای ساختاری درست و کارآمد بوده و خلأ بازرگانی خود را هر چه سریع‌تر حل کند.

لزوم تغییر سیاست‌های استان به سمت کشت گلخانه‌ای

همچنین مهندس شیخانی دبیر کل کشاورزی فرا سرزمینی اتاق بازرگانی  در این نشست به اهمیت صادرات و توجه به نیاز بازارهای خارجی اشاره کرد و گفت: اجرای طرح تغییر الگوی گشت در استان قم به‌عنوان پایلوت کشوری ظرفیت و توانایی مسئولان و صاحبان تولیدات کشاورزی در استان قم را نشان می‌دهد.

وی بحران و چالش کمبود آب در استان را جدی و دغدغه مسئولان دانست و افزود:  80 هکتار زمین زیر کشت در سال‌های گذشته  امروز به 40 هکتار رسیده که اهمیت تغییر سیاست‌های استان به سمت کشت گلخانه‌ای را به‌خوبی نشان می‌دهد و باید بدانیم تأمین امنیت غذایی کشور در صدر حفظ امنیت کشور است.

دبیر کل کشاورزی فرا سرزمینی اتاق بازرگانی ادامه داد: مهم‌ترین بخشی که باید همگام ورود به حوزه کشت گلخانه‌ای به آن توجه کنیم بازاریابی و صادرات داخلی و خارجی است که جز در تشکیل تشکل و تعاونی نمی‌تواند به نتیجه برسد و سودآوری موردنظر را داشته باشد.

مهندس شیخانی اولین قدم بعد از ساخت گلخانه را ایجاد تعاونی گلخانه‌های استان عنوان کرد و گفت: کشور ایران در همسایگی خود بازاری 250 میلیون نفری دارد که تولیدکننده با رعایت نکات ازجمله تشکیل تعاونی، تعهد، رعایت استانداردهای حمل‌ونقل و بسته‌بندی به‌روز می‌تواند سهم خوبی از آن داشته باشد.

وی بار دیگر به چالش کم‌آبی استان اشاره و تأکید کرد: وظیفه سازمانی اتاق بازرگانی کمک به صادرات کشاورزی است و استان قم به علت کم‌آبی باید وارد صنعت کشت گلخانه‌ای شده و برای موفقیت در بازار و پیروزی بر رقیبان باید به تشکیل تعاونی اهمیت دهد، خوشبختانه سازمان جهاد کشاورزی استان قم از هیچ حمایتی فروگذار نبوده است.

 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۹۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند

بهمن صبور نایب رئیس انجمن داروسازان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با وضعیت  دارو در کشور اظهار کرد: نقدینگی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های صنعت دارو است.

وی ادامه داد: اختلاف ریالی موجب کم شدن نقدینگی شرکت‌ها شده است. اجرای طرح دارویار، خرید دارو یا مواد اولیه آن را از ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی به ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومان سوق می‌دهد. علاوه بر آن اکنون برخی دارو‌ها با ارز حدود ۴۲ هزار تومان خریداری می‌شود. شرکت‌ها پول لازم برای پرداخت این حجم از اختلاف قیمت را ندارند.

بانک‌ها وام نمی‌دهند

نایب رئیس انجمن داروسازان تهران افزود: تورم بهانه‌ای شده در دست بانک‌ها که با استفاده از آن به شرکت‌ها وام نمی‌دهند. درحالیکه شرکت‌ها برای خرید دارو و مواد اولیه آن به پول نیاز دارند تا بتوانند مابه التفاوت قیمت ریالی را پرداخت کنند. همین موضوع می‌تواند صنعت داروسازی را با مشکلات زیادی رو به رو کند.

صبور به طرح دارویار اشاره کرد و گفت: در طرح دارویار برای خرید دارویی که قیمت کل آن ۱۰۰۰ واحد است سهم بیمار ۱۰۰ واحد، سهم بیمه پایه ۳۰۰ واحد و سهم دارویار ۶۰۰ واحداست. با این توضیحات، دارویار سهم خود را از آذر ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت نکرده است این در حالیست که قرار بود با اجرای طرح دارویار ظرف یک ماه پول مراکز از طریق سازمان هدفمندی و سازمان برنامه و بودجه واریز شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان بیان کرد: اکنون مجموع طلب شرکت‌ها از داروخانه‌ها به بیش از ۷۰ همت رسیده است که حدود ۲۴ همت برای بخش دولتی و ۴۶ همت برای بخش خصوصی است. این بدهی برای بخش خصوصی بسیار بی‌سابقه است هیچ زمانی بدهی بخش خصوصی از بخش دولتی بیشتر نشده بود. لازم به ذکر است که داروخانه‌ها حدود ۱.۵ همت چک برگستی دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر تولیدکنندگان پول لازم برای پرداخت مابه التفاوت قیمت ریالی ارز را داشته باشند، مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ۶ ماه دارو را خریداری می‌کنند و در نهایت هیچ مشکلی هم برای صنعت دارو به وجود نمی‌آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب