Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری برنا؛ کشور ایران با اینکه در تمامی رشته‌های ورزشی آن هم در اکثر مسابقات بین‌المللی حضوری قدرتمند داشته ولی با این حال متاسفانه در همه این سال‌ها در حوزه شنا و واترپلو آن هم به دلایل مختلف از مدال‌آوری به دور بوده است. بدون شک کسب مدال‌های درخشان در این رشته می‌تواند نقش ویژه‌ای را در ارتقا جایگاه هر کشوری و به خصوص کشور ایران در میادین گوناگون ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو در چند سال اخیر برنامه‌های مدونی را برای رسیدن به چنین جایگاهی طراحی و اجرا کردند و تا حدودی هم در این زمینه موفق بودند.

پرواضح است که شنا در کشورهای توسعه یافته در کنار سایر رشته‌های پایه حرف اول را می‌زند، موضوعی که خوشبختانه این روزها کم کم در کشورمان هم درحال ظهور است و مسلم است که دیگر مانند سابق نمی‌توان گفت سهم ورزشکاران ایران در این رشد و پیشرفت بسیار ناچیز است. شکست طلسم 44 ساله ایران در بازی‌های آسیایی جاکارتا، کسب مدال برنز تیم ملی جوانان واترپلو در قهرمانی آسیا و صعود به مسابقات جهانی گواه این مسئله است.

سینا غلامپور، عضو تیم ملی شنا کشورمان که به تازگی بورسیه فینا، برای حضور در کمپ تمرینی فدراسیون جهانی شنا را دریافت کرده در این رابطه به خبرنگار برنا گفت: پس از مسابقات آسیایی جاکارتا از طرف فدراسیون گفتند بودجه‌ای است که به شناگران ایرانی تعلق می‌گیرد و از بین تمام شناگران من انتخاب شده بودم و گفتند می‌توانم بروم روسیه یا تایلند و مدت زمان آن تا یک سال است و طبق تحقیقاتی که خود فدراسیون و بنده انجام دادم، کمپ تایلند را انتخاب کردیم به خاطر اینکه مربی آن مربی معروفی بود. همچنین سابقه حضور خیلی از شناگران مطرح در کمپ تایلند در مقایسه با روسیه زیاد است و حتی انگلستان قبل از المپیک ریو یک‌سال آنجا کمپ داشته بنابراین تصمیم گرفتیم در کمپ تایلند شرکت کنیم.

وی در مورد پیشرفت شنا عنوان کرد: نسبت به گذشته شنای ایران پیشرفت زیادی داشته همانطور که الان اگر رکوردهای ملی را ببینید امتیاز جهانی آن خیلی نزدیک شده به آن امتیازی که باید باشد. تمام شناگران ایران در حال حاضر برای ورودی جهانی تلاش می‌کنند و پس از آن هم برای ورودی المپیک تمرینات را آغاز خواهیم کرد.

غلامپور اضافه کرد: مدال کسب کردن در المپیک زود است چون رشته شنا رشته‌ای نیست که بگوییم در چهار سال آینده می‌توانیم مدال المپیک بگیریم. برای رسیدن به مدال المپیک باید روی پایه کار کنیم تا اول به مدال آسیا برسیم و بعد مدال جهانی و در نهایت مدال المپیک را هدف قرار دهیم.

وی در پایان تصریح کرد: دریافت بورسیه از سوی فدراسیون جهانی شنا قطعا روی انگیزه تأثیر دارد و زمانی که شناگران به خارج از ایران بروند و با شناگران مطرح یا شناگران طراز اول شنا کنند قطعا پسرفت نخواهند داشت. معتقدم پیشرفت در این رشته یعنی رشد روی تکنیک‌ها و علم شنا، چون شنا رشته‌ای است که هر روز علم آن تغییر می‌‌کند و تکنیک‌های هرشناگر با شناگر متفاوت است برای همین هم اگر یک مربی کاربلد باشد و شناگران خیلی مطرح با هم تمرین کنند قطعا موثر خواهد بود.

محمد بیداریان، مربی تیم ملی شنا کشورمان، نیز گفت: کمپ‌ها هر ساله برگزار می‌شود، ما در سنوات گذشته شناگرانی داشتیم که از ورودی استفاده کردند. آرشام میرزایی در کمپ پرتغال شرکت کردند و نتایج خیلی خوبی هم حاصل شد. در این دوره نیز سینا غلامپور اعزام خواهد شد.

وی افزود: این شناگر هر ۳۵ روز یک‌بار برای تمدید مجوز خروج از کشور خود به ایران باز خواهد گشت و پس از تمدید، برای پیگیری ادامه تمرینات خود عازم این کمپ خواهد شد.این تمدید مجوز خروج از کشور می‌تواند به شرکت در مسابقات لیگ کمک کند و از نظر کمی و کیفی بتوانیم ارزیابی کنیم که کمپ چقدر تاثیر مثبت روی این شناگر گذاشته و درمجموع این کمپ درچه سطحی برگزار شده است.

بیداریان گفت: امیدوارم در سنوات آینده بتوانیم تعداد بیشتری از بچه‌ها را اعزام کنیم و سهمیه‌های بیشتری به ما تعلق بگیرد. خوشبختانه در حوزه شنا روند رو به رشدمان نسبت به دوره گذشته خوب بوده و رکوردهایی را بچه‌ها توانستند جابجا کنند که متعلق به 9 سال قبل بود و آمار نشان می‌دهد که تا چه اندازه رشد داشتیم. بدون شک برای رسیدن به مدال در این رشته نیاز به هزینه زیادی داریم به استنباط خودم سالی یک میلیارد تومان باید هزینه هر یک از شناگران شود که بتوانند در میادین نتیجه بگیرند. امیدوارم با برنامه‌ریزی که کادر فنی و کمیته فنی شنا انجام داده در سال 98 بچه‌ها بتوانند به مسابقات المپیک، که ورودی آن در سال آینده شروع می‌شود، شرکت کنند.

خبرنگار: فریبا جلیل خانی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تیم ملی شنا فینا واترپلو سینا غلامپور بورسیه جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۱۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مساجد به عنوان‌مهمترین پایگاه اسلامی در جامعه است و نقش مهمی در آموزش، تربیت و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان دارند.لازم به ذکر است که همواره در روایات از مساجد به بزرگی یاد شده است و یکی ازرسالت های پیامبر اکرم (ص) پس از دریافت وحی الهی و رسانیدن آن به مردم، ایجاد پایگاهی به نام مسجد بود تا مکانی برای عبادت و تشکیل اجتماعات اسلامی و مردمی باشد. بعد از آن بود که مسلمانان در نماز جماعت که در مساجد برگزار می شد، روح تربیت ونشاط را در جامعه به وضوح مشاهده کردند.

الهه یداللهی (دکتری روان‌شناسی سلامت، دانشگاه تهران) و محبوبه سعیدی (دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) در مقاله‌ای با عنوان «تجربه زیستی‌ از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد؛ بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات» به این موضوع اشاره می‌کند که جذب کودکان و نوجوانان به مسجد افتخار برای فعالان این عرصه است.

* موانع جذب جوانان و نوجوانان به مسجد

در این پژوهش آمده است که از جمله موانع جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و دوری از مکان‌ها و مراکز دینی که مهم‌ترین دلیل بی‌علاقگی به امور مذهبی و انحراف در بین آنها است نداشتن جهان‌بینی مطلوب و فقدان بینش صحیح در این موضوع است.

در ادامه آمده است که بعد از جنگ تحمیلی به خاطر نبود برنامه ریزی درست و بی اعتنایی به مسجد در جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آن‌ها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص می گردد. یک نوجوان در قرن بیست و یکم با بحران هویت دینی و فرهنگی روبرو می‌شود و با هجمه فرهنگی بیگانگان دست و پنجه نرم می کند. 

این پژوهشگر می‌نویسد مسجد می‌تواند به روح پرسشگر و کنجکاو جوان پاسخی درخور و متناسب با نیازهایش بدهد و الگوی درستی از دین و فرهنگ ایرانی-اسلامی به او معرفی کند.

* تاثیر محل احداث مساجد بر گرایش جوانان به آن

در ادامه باید گفت مسوولان باید درساخت مساجد تا حد زیادی مداخله کنند و انتخاب محل احداث نقشه ی مورد نظر، امکانات و فضای سبز آن و ... باید اصولی و فکرشده باشد و احداث مسجد در کوچه و پس کوچه ها و با مساحت کم یکی از موارد سوت و کوری آن است و رغبتی در دل جوانان ایجاد نخواهد کرد. مسجد و نمازخانه باید احساسات و خاطره های زیبا و به یاد ماندنی را برای همه به ویژه نوجوانان و جوانان تداعی کند.

باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند

در این راستا باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند. استفاده از  معماری زیبای سنتی ایرانی-اسلامی نیز در فضای مساجد با توجه به روحیه زیباپسند جوانان می تواند احساسات و خاطرات خوشایند را در نوجوانان و جوانان زنده کند و این خود باعث جذب جوانان به سوی مسجد است.

* تاثیر حضور مادران در مساجد و علاقه‌مندی نوجوانان

در این پژوهش آمده است که حضور مادران در مساجد باعث انس فرزندان با مسجد است. این عمل مادران به شکل عملی نشان‌دهنده محوریت دین و اهمیت اجتماعات دینی در زندگی است.

شهید مطهری در این زمینه می نویسد: «بچه را باید در محیط مشوّق‏ نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است که اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این کار تشویق نمی‌‏شود، چون اصلًا حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم‏ وقتى خودش را در جمع اهل عبادت می‌بیند، روح عبادت بیشترى پیدا مى‏‌کند، بچه که دیگر بیشتر تحت تأثیر است. متأسفانه کم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینى و اینکه بچه‌‏ها کمتر در مجالس مذهبى شرکت مى‏‌کنند، سبب مى‌‏شود که اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نکنند.»

یدالهی و سعیدی در این مقاله از رویکرد پدیدارشناسی استفاده کرده‌اند تا روشن شود که درک و برداشتِ مادران دربار رضایت‌مندی از استفاده از فضای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد چقدر است و تا چه اندازه موفق شده است بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات با حضور در مساجد است.

* بهترین راه برای حضور مادران و کودکان در مساجد

این گزارش مطرح می‌کند که بهترین راه برای حضور مادران و کودکان این است که خود مسجد نگهداری کودکان در ساعات اقامه نماز را به عهده بگیرد و از تمام ظرفیت خود برای فراهم شدن شرایط این حضور استفاده کند. بهترین روش این است که در ساخت مساجد  فضای بازی و آرامش برای کودکان در نظر گرفته شود.

این گزارش ادامه می‌دهد که با اختصاص دادن بخشی از مساجد به کودکان و مدیریت آن بستر مناسب و جذابی برای مادران و کودکان فراهم خواهد شد و در راستای این مهم بعدها در سن‌های بالاتر نیز با مشارکت نوجوانان و جوانان در مساجد روبرو خواهیم شد.  

بدین‌ترتیب نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که برقراری فضاهای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد به بهبود در فرایند جذب مخاطب به مسجد و تثبیت و رشد علاقه به مسجد و فرهنگ اسلامی در دل کودک منجر خواهد شد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند 1402 برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش رئیس کمیته بین المللی المپیک به دوپینگ ورزشکاران چین
  • واکنش رئیس کمیته بین‌المللی المپیک به دوپینگ ورزشکاران چین
  • احتمال حضور ۵ کشتی‌گیر خوزستانی در مسابقات المپیک
  • واکنش باخ به دوپینگ شناگران چینی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • اعلام مسیر رسیدن به المپیک در دوومیدانی/ برنامه اعزام‌ها مشخص شد
  • اصلاح روشنایی میادین و مثلثی‌های شهر تاریخی یزد
  • کشتی‌گیر بوشهری به مدال برنز رسید
  • جوانان ایران لایق رتبه‌های بالا در مسابقات بین‌المللی هستند
  • استاندار: امیدوارم خوزستان در المپیک صاحب مدال شوند