Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@01:05:02 GMT

حفظ محصولات کشاورزی با کمک اسپری گوجه فرنگی!

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۲۱۳۹

حفظ محصولات کشاورزی با کمک اسپری گوجه فرنگی!

دانشمندان اسپانیایی با استفاده از ترکیب موجود در گوجه‌فرنگی، نوعی اسپری ارائه داده‌اند که می‌تواند به حفظ محصولات کشاورزی کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، گوجه‌فرنگی گیاه بادوامی است و شاید بخشی از دوام آن، ناشی از ترکیبی موسوم به "هگزیل بوتیرات"(HB) باشد که از خود ساطع می‌کند. اکنون دانشمندان اسپانیایی دریافته‌اند که اسپری تولید شده از این ترکیب می‌تواند به محصولات کشاورزی گوناگون کمک کند تا در برابر خشکسالی و عفونت‌های ناشی از باکتری دوام بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک فرآیند طبیعی موسوم به "ترادمش"(Transpiration)، آب درون گیاه تبخیر می‌شود و از منافذ کوچکی موسوم به "روزنه هوایی" بیرون می‌آید. این روزنه‌ها، سوراخ‌هایی هستند که در روپوست برگ یا دیگر اندام‌های گیاهی وجود دارند و برای جابه‌جایی گازها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در همین زمان، دی‌اکسید کربن هوای اطراف از راه روزنه هوایی، به داخل گیاه جذب می‌شود. فرآیند ترادمش از نظر ماهیت، شبیه تبخیر است و در واقع یکی از تولیدات جانبی عمل فتوسنتز به شمار می‌رود.

این تبادل، برای تنظیم فرآیند فتوسنتز ضروری است. پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که با افزایش دی‌اکسید کربن در این زمان، شاید دیگر نیازی نباشد که روزنه هوایی گیاهان برای مدت طولانی باز بماند تا دی‌اکسید کربن مورد نیاز آنها تامین شود. در اینجا نیاز به استفاده از ترکیب هگزیل بوتیرات احساس می‌شود. شکل طبیعی این ترکیب می‌تواند روزنه هوایی گوجه‌فرنگی را ببندد و جلوی خروج آب از گیاه را بگیرد تا باکتری‌ها وارد منافذ گیاه نشوند.

دانشمندان موسسه "زیست شناسی مولکولی و سلولی گیاه"(PMCB) در اسپانیا، شکل جدیدی از هگزیل بوتیرات را ارائه داده‌اند که روی محصولاتی مانند گوجه‌فرنگی، ذرت، یونجه، مرکبات و تنباکو اسپری می‌شود. این کار می‌تواند گیاهان را از کم‌آبی نجات دهد و آنها را در برابر عفونت‌های ناشی از باکتری "لکه زاویه‌ای برگ‌کدوئیان"(Pseudomonas syringae) مقاوم سازد.

تولید این ترکیب غیرسمی و موثر، ساده و کم‌هزینه است و تنها میزان کمی از آن می‌تواند کارآیی لازم را داشته باشد. اگر این ترکیب، بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد، تکمیل رشد گیاه متوقف می‌شود و اگر روزنه هوایی گیاهان برای مدت طولانی بسته بماند، گیاه تقریبا به خواب فرو می‌رود و این به سود کشاورزان خواهد بود زیرا می‌توانند رسیدن محصولات را به تعویق بیاندازند تا آنها را هنگام نیاز به بازار ارائه دهند.

"پیوریفیکیشن لیزون"(Purificación Lisón)، از پژوهشگران این گروه گفت: کاربرد این ترکیب در زمین‌های کشاورزی، به صنعت امکان می‌دهد تا راهبردی طبیعی برای بهبود محصولات داشته باشد. این راهبردها، محصولات کشاورزی را به سادگی و با روش‌های ساده و کارآمد از فشارهای زیستی و فیزیکی حفظ خواهند کرد.

مقاله این پژوهش، در مجله "Frontiers in Plant Science" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اسپری باکتری گوجه فرنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۲۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت

توسعه کشت قراردادی در بخش کشاورزی به عنوان یکی از طرح‌های مهم در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت که براین اساس مطابق توافق بین خریدار و کشاورز و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول کشت قراردادی مبتنی بر تولید انجام می‌شود.

بنابر اعلام وزارت جهاد در سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ در سطح ۳ میلیون و ۲۵۰ هزارهکتار کشت قراردادی محصولاتی نظیری همچون گندم، برنج، جو و دانه های روغنی صورت گرفته که ۲ میلیون هکتار آن مربوط به گندم و مابقی دیگر محصولات است.

کشت قراردادی مهمترین ابزار برای اجرایی کردن الگوی کشت است که امیدواریم اعتبارات و زیرساخت های لازم فراهم شود تا خودکفایی محصولات اساسی تحقق یابد.

بنابر آمار سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می یابد که براین اساس ۲۰ درصد ارز به واردات محصولات اساسی اختصاص می یابد که با توسعه کشت قراردادی و تخصیص ۵۰ درصد این میزان اعتبار، خودکفایی ۵ محصول اساسی تحقق می یابد.

خودکفایی محصولات اساسی با کشت قراردادی تحقق می یابد

قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: در سطح ملی معاون اول رئیس جمهور و در سطح استان، استانداران به عنوان مدیران اصلی الگوی کشت و کشت قراردادی هستند.

به گفته او، وزارت جهاد اعلام کرد که اجرای مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی فراقوه ای است به طوریکه تمامی نهاده ها باید پای کار بیایند و زیرساخت های لازم را برای اجرای کشت قراردادی فراهم کنند.

پیشه ور لازمه تحقق کشت قراردادی را پرداخت مابه التفاوت کشت محصولات استراتژیک‌ با آب بر اعلام کرد و افزود: کشاورزان در کشت محصولات منافع خود را در نظر می گیرند، لذا برای تحقق خودکفایی محصولات استراتژیک باید مابه التفاوت پرداخت شود.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی ادامه داد: در اجرای کشت قراردادی، نهاده های مورد نیاز کشاورزان از جمله سم، کود، بذر و سایر نهاده های مورد نیاز کشاورزان باید تامین شود و در مقابل کشاورزان پس از برداشت، محصول خود را تحویل دولت یا بنگاه های اقتصادی دهند که متاسفانه محقق نشد.

به گفته او، با توجه به فراهم نبودن زیرساخت های لازم پیش بینی می شود که همانند سنوات قبل الگوی کشت یا کشت قراردادی اجرا نشود تا تولید دچار آسیب نشود.

پیشه ور با بیان اینکه سالانه ارز قابل توجهی به واردات اختصاص می یابد، گفت: اگر ۵۰ درصد رقم واردات به زیرساخت های مکانیزاسیون، نهاده های کشاورزی و خرید توافقی تخصیص یابد، طی یک برنامه ۵ ساله خودکفایی محقق می شود.

 ضرورت کشت قراردادی قبل از آغاز سال زراعی 

عطااللّه هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: بنابر برنامه ۳ تا ۴ سال اخیر باید کل کشت گندم بصورت قراردادی اجرا می شد که متاسفانه این امر محقق نشد.

به گفته او، برای اجرای کشت قراردادی از ۴ تا ۵ ماه قبل از آغاز سال زراعی باید با کشاورزان قرارداد منعقد شود تا کشاورزان نسبت به تامین نهاده و خرید محصول در زمان برداشت اطمینان خاطر داشته باشند.

هاشمی با بیان اینکه تعهدات کشت قراردادی برعهده دولت است، افزود: طی سال های اخیر کشت قراردادی در زمانیکه یک سوم یا یک چهارم کشت انجام شده، تحقق می یابد.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی ادامه داد: اگر برنامه ریزی و تعهدات دولت و سازمان و برنامه و بودجه به موقع عملیاتی شود، اجرای کشت قراردادی موفق خواهد بود.

او از افزایش کشت قراردادی محصولات استراتژیک نسبت به سنوات گذشته خبر داد و گفت: برای اجرای کشت قراردادی، حداقل یک ماه قبل از آغاز فصل کشت دولت باید تکلیف خود را بدانند و قرارداد در دستشان باشد.

هاشمی با بیان اینکه اجرای مصوبه الگوی کشت سالانه حداقل ۴۰ تا ۵۰ همت اعتبار نیاز دارد، گفت: مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی سند ملی و راهبردی برای رسیدن به خودکفایی محصولات اساسی و افزایش راندمان تولید است، اما تا زمانیکه برنامه بلندمدت نداشته باشیم، به جایی نمی رسیم.

بنابر سیاست وزارت جهاد و تاکید برنامه هفتم بر خودکفایی ۱۰۰ درصدی ۵ محصول اساسی و خوداتکایی دیگر محصولات، مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی باید اجرا شود تا خروج ارز از کشور کاهش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • رونمایی از محصولات دانش بنیان کشاورزی در مشهد
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود
  • برداشت نوبرانه گوجه سبز در سرپل ذهاب
  • معرفی اطلس فام سهند؛ شرکت ایرانی تولید رنگ و رزین در سطح جهانی!