Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:55:47 GMT

سامان دادن به نرخ ارز اولویت جدی اقتصاد است

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۷۵۶۳

سامان دادن به نرخ ارز اولویت جدی اقتصاد است

یک عضو اتاق بازرگانی تهران معتقد است در شرایطی که نرخ ارز در طول ماه‌های گذشته افزایش قابل توجهی را پشت سر گذاشته است، دولت و نهادهای تصمیم‌گیر باید این نرخ را طوری سامان دهند که امکان تداوم فعالیت در اقتصاد ایران به وجود آید.

یحیی آل‌اسحاق در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: واحدهای تولیدی ما که بخشی از آنها به عنوان اصلی‌ترین صادرکنندگان غیر نفتی کشور شناخته می‌شوند در ماه‌های گذشته و با توجه به بالا رفتن قابل توجه نرخ ارز با مشکلاتی مواجه شده‌اند که برطرف کردن آنها اولویتی جدی برای اقتصاد کشور به شمار می‌رود، زیرا در غیر این صورت احتمالا بخشی از این واحدهای تولیدی برای تداوم فعالیت‌هایشان با مشکلات جدی مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حتی در صورت ثبات نرخ ارز در رقم هشت هزار تومان نیز قیمتها در قیاس با یک سال قبل دو برابر افزایش یافته‌اند، توضیح داد: در مرحله نخست بحث تامین مواد اولیه برای تولیدکنندگان باید به شکل جدی پیگیری شود. در صورتیکه آنها مجبور شوند مواد اولیه را با قیمت بیش از دو برابر سابق دریافت کنند، قطعا قیمت تمام شده کالاها نیز به شکلی جدی افزایش خواهد یافت. در کنار آن بحث  مزد و حقوق کارگران و همچنین تسویه صورت‌های مالی همچون مالیات از دیگر دغدغه‌های تولیدکنندگان است.

او ادامه‌ داد: در چنین شرایطی با سامان دادن به نرخ ارز و تامین مایحتاج تولیدکنندگان می‌توان این انتظار را داشت که لااقل بخشی از مشکلات آنها حل شود و در کنار آن نهادهای تصمیم‌گیر همراهی لازم را با این واحدهای اقتصادی در دستور کار قرار دهند.

این  عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به برنامه‌های مجلس برای حمایت از واحدهای تولیدی، خاطرنشان کرد: در چارچوب این مصوبه بحث‌هایی همچون معافیت‌های مالیاتی یا تصویب سیاست‌های حمایتی از کارخانجات مطرح شده است که در صورت نهایی شدن می‌تواند لااقل در کوتاه مدت بخشی از دغدغه‌های آنها را حل کند.

آل‌اسحاق در پاسخ به این سوال که نگرانی موجود از باز نگشتن ارز حاصل از صادرات تا چه میزان می‌تواند سیاست‌های همراهی دولت با صادرکنندگان را تحت‌الشعاع قرار دهد نیز گفت‌: ما باید توجه داشته باشیم که در شرایط تحریم بازگرداندن ارز به کشور دشواری‌های خاص خود را دارد، اما این به معنای آن نخواهد بود که صادرکنندگان قصد ندارند ارز خود را به کشور باز گردانند. 

وی ادامه‌ داد: به طور طبیعی ما صادرکننده یک بار مصرف در کشور نداریم بلکه هر یک از آنها در ایران سرمایه‌گذاری کرده و واحدهای تولیدی قابل توجهی را فعال کرده‌اند. از این رو باید با برطرف کردن نگرانی‌ها این اعتماد را داشت که صادرکنندگان نسبت به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود اهتمام کافی دارند.

عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: با ایجاد این نگاه مثبت میان دو طرف می‌توان این انتظار را داشت که صادرات در ایام تحریم بتواند نقش خود را به خوبی برای حمایت از اقتصاد کشور ایفا کند، اما در غیر این صورت واحدهای تولیدی با مشکلاتی مواجه هستند که نپرداختن به آنها می‌تواند برای بازارهای داخلی و خارجی مشکل آفرین شود.

به‌ گزارش ‌ایسنا، پس از آغاز اجرای دستورالعمل ارزی بانک مرکزی که در روزهای پایانی آبان ماه ابلاغ شد، صادرکنندگان به چهار گروه مختلف تقسیم شدند که باید برحسب میزان صادراتشان لااقل بخشی از ارز صادراتی را وارد سامانه نیما کنند.

در طول ماه‌های گذشته تعدادی از صادرکنندگان نتوانستند به این پیمان‌سپاری ارزی به شکل کامل عمل کنند و همین مساله باعث شد که در جلسه اخیر شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی، وزیر اقتصاد دستور دهد که با راه‌اندازی یک کارگروه جدید و بررسی ابعاد مختلف ماجرا، در صورت لزوم تغییراتی در دستورالعمل ارزی بانک مرکزی ایجاد شود.

انتهای پیام

خبرنگار: جواد هاشمی

دبیر خبر: مجید معتمدی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اتاق بازرگاني ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۷۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت اصلی دولت آموزش و پرورش است


 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ سخنگوی دولت در مراسم تجلیل از مقام معلم در گلپایگان با اشاره به اینکه امروز نرخ باسوادی در کشور به مرز ۹۸ درصد رسیده و از میانگین جهانی بالاتر رفته گفت: همانگونه که نرخ سواد با همت معلمان افزایش یافته مسیر رشد متفاوتی هم طراحی و برنامه ریزی شده است.


بهادر جهرمی با اشاره به اجرای طرح رتبه بندی معلمان افزود: این نوع رتبه بندی در دانشگاهها طی دهها سال ان هم برای جامعه اماری ۶۰ هزار نفر انجام می شود اما طرح رتبه بندی معلمان با جمعیت ۱۵ برابر فقط در طول یکسال صورت می پذیرد .
وی با بیان اینکه طی سالیان گذشته معلمان بعضا با روال های غلط جذب می شدند گفت : دولت در نگاه میان مدت خود تمرکزش را بر روی جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان گذاشته است .


بهادری جهرمی تاکید کرد: دولت بیشترین مجوز استخدام ازمونی برای آموزش و پرورش صادر کرده و سعی شده چند مرحله ای باشد تا انتخاب معلم بر اساس شایسته سالاری صورت پذیرد.

دیگر خبرها

  • کیفیت بخشی به مقوله آموزش از اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش
  • توجه دولت و دولتمردان به سامان دادن اقتصاد کشور ضروریست
  • حمایت از تولید از اولویت دولت سیزدهم است
  • اولویت اصلی دولت آموزش و پرورش است
  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرایم و برخورد قاطع با سرقت
  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرائم و برخورد قاطع با سرقت
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • طبقه‌بندی مشاغل در واحدهای تولیدی زنجان به طور ویژه پیگیری شود