Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@00:08:15 GMT

584 هزار فقره چک در آذرماه برگشت خورد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۴۲۸۳

584 هزار فقره چک در آذرماه برگشت خورد

بانک مرکزی اعلام کرد: در آذرماه گذشته در کشور 584 هزار فقره چک به ارزش 68 هزار میلیارد ریال برگشت داده شد که نسبت به ماه پیش از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب 32.8 و 26.8 درصد کاهش نشان می دهد.

 آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد در آذرماه در کشور بیش از 5.7 میلیون فقره چک به ارزشی در حدود 637 هزار میلیارد ریال مبادله شد که نسبت به ماه پیش از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب 19.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 و 10.7 درصد کاهش نشان می دهد.
در ماه مورد گزارش، در استان تهران حدود 2 میلیون فقره چک به ارزش بیش از 351 هزار میلیارد ریال مبادله شد و در مجموع 52.3 درصد از تعداد چک های مبادله ای کل کشور در سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی مبادله شده است که به ترتیب با 34.5، 9.4 و 8.4 درصد بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان ها داشته اند.
همچنین 66.4 درصد از ارزش این چک ها در سه استان تهران (55.2 درصد)، خراسان رضوی (5.7 درصد) و اصفهان (5.5 درصد) مبادله شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان ها داشته اند.

** چک های وصولی


در آذرماه امسال، در کشور حدود 5.2 میلیون فقره چک به ارزش بیش از 568 هزار میلیارد ریال وصول شد که نسبت به ماه پیش از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب 18 و 8.2 درصد کاهش نشان می دهد.
در ماه مورد گزارش، در کل کشور 89.8 درصد از کل تعداد چک های مبادله ای و 89.3 درصد از کل مبلغ چک های مبادله ای وصول شد که این میزان در استان تهران حدود 1.8 میلیون فقره چک به ارزشی در حدود 316 هزار میلیارد ریال بود؛ بنابراین در این ماه 90.3 درصد از نظر تعداد و 90 درصد از نظر ارزش چک های مبادله ای در استان تهران وصول شده است.
در این مدت همچنین در بین دیگر استان های کشور بیشترین نسبت تعداد چک های وصـولی بـه کل چک های مبادله ای در استان، به ترتیب به استان های گیلان (92.1 درصد)، البرز (91.5 درصد) و یزد(91.2 درصد) اختصاص یافته است و استان های کهگیلویه و بویراحمد (83.3 درصد)، کردستان (85.1 درصد) و چهارمحال و بختیاری (85.5 درصد) پایین ترین نسبت تعداد چک های وصولی به کل چک های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده اند.
در ماه مورد گزارش، در بین سایر استان های کشور بیشترین نسبت ارزش چک های وصولی به کل ارزش چک های مبادله ای در استان به ترتیب به استان های ایلام (95.5 درصد)، بوشهر (94.8 درصد) و کهگیلویه و بویراحمد (94.5 درصد) اختصاص یافته است و استان های چهارمحال و بختیاری (77.5 درصد)، سمنان (83.4 درصد) و هرمزگان (84.4 درصد) کمترین نسبت ارزش چک های وصولی به کل ارزش چک های مبادله شده در اسـتان را به خود اختصاص داده اند.

** چک های برگشتی


در آذرماه امسال در کل کشور حدود 584 هزار فقره چک به ارزش بیش از 68 هزار میلیارد ریال برگشت داده شده است کـه نسبت به ماه پیش از نظر تعداد و مبلغ بـه ترتیب 32.8 و 26.8 درصد کاهش نشان می دهد.
در این ماه، در استان تهران حدود ١٩٢ هـزار فقره چک به ارزش بیش از 35 هزار میلیارد ریال برگشت داده شد؛ در کل کشور 10.2 درصد از کل تعداد چک های مبادله ای و 10.7 درصد از کل مبلغ چک های مبادله ای برگشت داده شده است.
همچنین در این ماه در استان تهران 9.7 درصد از کل تعداد چک های مبادله ای و 10 درصد از کل مبلغ چک های مبادله ای برگشت داده شده است.
همچنین در این مدت در بین سایر استان های کشور بیشترین نسبت ارزش چک های برگشتی بـه کل ارزش چک های مبادله شده دراستان به ترتیب به استان های چهارمحال وبختیاری (22.5 درصد)، سـمنان (16.6 درصد) و هرمزگان (15.6 درصد) اختصاص یافته است و استان های ایلام (4.5 درصد)، بوشهر (5.2 درصد) و کهگیلویه و بویراحمد (5.5 درصد) کمترین نسبت ارزش چکهای برگشتی به کل ارزش چکهای مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده اند.

** چک های برگشتی به تفکیک علل


در آذرماه امسال، در کل کشور بیش از ٥٥٩ هزار فقره چک به ارزش حدود 65 هزار میلیارد ریال به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در مجموع در کل کشور از نظر تعداد 95.8 درصد و از نظر ارزش 94.4 درصد از کل چک های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.
در ماه مورد گزارش، در استان تهران حدود ١٨١ هزار فقره چک بـه ارزش حدود ٣٣ هزار میلیارد ریال به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در استان تهران از نظر تعداد 94.3 درصد و از نظر ارزش 93.5 درصد از کل چک های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.
در این ماه، در بین سایر استان های کشور، بیشترین نسبت ارزش چک های برگشتی بـه دلایل کسری یا فقدان موجودی به کل ارزش چک های برگشتی در استان، به ترتیب بـه استان های چهارمحال و بختیاری (98.8 درصد)، ایلام (98.7 درصد) و هرمزگان (98.6 درصد) اختصاص یافته است و استان های سیستان و بلوچستان (50.2 درصد)، بوشهر( 88.3 درصد) و آذربایجان شـرقی(92.7 درصد) کمترین نسبت ارزش چک های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی به کل ارزش چک های برگشتی در استان را به خود اختصاص داده است./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است.

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با وضعیت اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: این قانون در مقایسه با دیگر قوانین مصوب در مجلس یازدهم به حد نصاب خوبی رسیده است، چرا که بیشتر قوانینی که در مجلس یازدهم تصویب کرده‌ایم؛ هنوز وارد فاز اجرا نشده است، اما این قانون تا ۵۰ درصد اجرایی شده است، لازم به ذکر است که ما در مجلس یازدهم قوانین اقتصادی بسیار خوبی را تصویب کرده‌ایم که هنوز اجرایی نشده است تا مردم آثار آن را ببینند.

وی افزود: با در نظر گرفتن این نکته که تنها نیمی از قانون اجرا شده است؛ شاهد اثرگذاری بالای آن هستیم، برای مثال زمانی که قانون را شروع کردیم، افت سالانه موالید ما ۱۲.۵ درصد بود، اما در حال حاضر مطابق آمار ثبت احوال این نرخ به ۱.۶ درصد رسیده است، یعنی از ۱۲.۵ به این عدد رسیده‌ایم، اما بعضی از افراد به طور مداوم در رسانه‌ها می‌نویسند، ۱.۶ درصد یعنی حدود ۱۵ هزار تولد کاسته شده است، بنابراین قانون جوانی جمعیت شکست خورده است!

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این افراد در حال سوءاستفاده از بی‌اطلاع مردم هستند و اشاره‌ای به ۱۲.۵ درصد ابتدای اجرای قانون نمی‌کنند و شیب نزولی را بیان نمی‌کنند.

بانکی‌پور تصریح کرد: جالب است بدانید که اصل باروری مادران ما در بازه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال است و تعداد مادران ما در این بازه سنی در چهار سال گذشته به مراتب کمتر شده است، اما به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته است و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم افزایش یافته است و نرخ باروری در ۱۴ استان کشور رشد کرده است، در حالی که نرخ سالانه باروری‌رو به افول بود، اما در حال حاضر توانسته‌ایم از افت آن پیشگیری کنیم، نباید فراموش کرد که نرخ باروری در کشور از سال ۹۵ به بعد حدود ۲۵ درصد افت کرده بود، اما امروز متوقف شده است.

کد خبر 750584

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • افزایش تعداد دستگاه‌های تصویربرداری «ام.آر.آی» در کرمانشاه
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • ۸۱ دستگاه خودرو متخلف در مشهد توقیف شدند
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان