Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به روستاهای در معرض خطر رانش یا در معرض خطر فرسایش رودخانه‌ها در استان، گفت: مطالعات و اقدامات لازم جهت جابه‌جایی روستای میراحمد غریبی‌ها انجام شده است و باید هرچه سریع‌تر این روستا جابه‌جا شود. هم‌چنین اقدامات لازم جهت جابه‌جایی روستای دراویره در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، «کیامرث حاجی‌زاده» در جلسه بررسی جابه‌جایی دو روستای میراحمد غریبی‌ها ایذه و دراویزه باوی که امروز (30 دی‌ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در دوسال اخیر یکی از کارهای بزرگی که بر آن تاکید داشتیم بحث پیشگیری در مدیریت بحران بوده است که بر اساس همین نگاه از ابتدای کار، کمیته علمی، پژوهشی و فنی خوزستان راه‌اندازی و برخی مسائل با دستگاه‌های عضو شورای مدیریت بحران مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از این مسائل مورد بحث، روستاهای در معرض خطر رانش یا در معرض خطر فرسایش رودخانه‌ها بود.

حاجی‌زاده گفت: در بحث فرسایش ساحل رودخانه‌ها، سازمان آب و برق و بنیاد مسکن خوزستان بازه‌های خطر آفرین را مشخص کرده‌اند. روستای میراحمد غریبی‌ها از توابع دهدز و روستای دراویزه در باوی از روستاهایی هستند که سال‌ها در خطر رانش قرار دارند.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: روستاهای ام الحجار و ام‌الغزال در داروخوین شادگان در حاشیه رودخانه کارون نیز از دیگر روستاهای در معرض خطر هستند که سازمان آب  وبرق در این زمینه در حال کار است.

وی ادامه داد: هم‌چنین روستای سید نبی و روستاهای اطراف حاشیه رودخانه دز در حال ایمن‌سازی هستند. ترمیم سیل‌بندها در شعیبیه و ایمن‌سازی روستاها در شوش و روستاهای زاویه دزفول نیز در حال انجام است.

حاجی‌زاده خاطرنشان کرد: به دلیل این‌که روستای میراحمد غریبی‌ها در بالادست در خطر رانش است و از پایین‌دست به دریاچه سد کارون 3 منتهی می‌شود، سال گذشته مصوب شد که این روستا در اولویت کار قرار بگیرد.

وی گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده همه  کارهای مقدماتی و زیرساختی این روستا در کمیسیون‌ها و کارگروه‌های مختلف خوزستانی و کشوری انجام و مصوبات لازم اخذ شد.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان ادامه داد: امروز نیز مصوب شد ساکنان این روستا به مکان جدیدی که مشخص شده جابه‌جا شوند اما باید نخست دو تا سه کیلومتر جاده فرعی مورد نیاز کامل شود تا بنیاد مسکن بتواند تجهیزات لازم را برای ساخت مکان جدید ببرد.

وی اظهار کرد: تأمین اعتبار نیز توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان انجام می‌شود که باید در مدت یک ماه اعتبار اختصاص یابد تا کار آغاز شود. هم‌چنین سازمان آب و برق خوزستان مکلف شده در بحث زیرساخت‌ها از جمله مدرسه، مسجد و خانه بهداشت کمک کند.

حاجی‌زاده در خصوص تمهیدات اندیشیده شده در این زمینه، گفت: برای مقابله با بحران یک بخش اسکان اضطراری با چادر و بخش دیگر اسکان موقت با کانکس وجود دارد که آب نیرو، سازمان آب و برق  و شرکت‌های منطقه‌ای را مکلف کردیم تا کانکس‌هایی در منطقه ایمن در نظر بگیرند تا این روستاییان در این اماکن اسکان یابند.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان هم‌چنین در خصوص جابه‌جایی روستای دراویزه افزود: در این زمینه مصوب شد که هرچه سریعتر جلسه‌ای با حضور سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، بنیاد مسکن، فرماندار و مدیریت‌ بحران برگزار شود زیرا در این منطقه جهاد کشاورزی یک مرکز دارد که باید بحث رعایت حریم آن بررسی شود. جابه‌جایی این روستا نیز در راس کار است.

حاجی‌زاده تصریح کرد: جهت جابه‌جایی این روستا باید حریم مرکز جهاد کشاورزی مستقر در این منطقه رعایت شود. همچنین این مرکز باید روستائیان را با تسهیلات بیشتری قانع کند تا بتواند تغییر کاربری بدهند، چون این اراضی دولتی نیستند و مربوط به روستائیان هستند و ممکن است روستائیان در نهایت در این اراضی اقدام به ساخت و ساز کنند. اگر زمین منابع ملی باشد باید طرح منابع ملی نیز برای آن در نظر گرفته شود اما اگر ملک شخصی باشد باید این مرکز، اراضی را تملک کند.

وی یادآور شد: انتظار می‌رود تجهیزات در روستای دراویزه مستقر شوند تا ایمن‌سازی در این منطقه انجام شود، چون حتی اگر بخواهیم ساخت و ساز انجام دهیم شاید یک سال طول بکشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رانش زمين روستا منطقه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۹۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مبلغ درخواستی از سوی مسئولان استان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست و باید برآورد دقیق و کارشناسی شده وجود داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در جمع خبرنگاران در استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: این وضعیت باز هم کافی نیست و باید پیشگیری در حوزه‌های مختلف که می‌تواند احتمال خطر در آن وجود داشته باشد، با استفاده از ظرفیت استان مورد توجه قرار گیرد و ما نیز وظیفه داریم بودجه مورد نیاز را به ویژه برای شهر کرمانشاه تهیه کنیم.

وی درباره تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در شهرستان سرپل‌ذهاب برخی از اماکن عمومی از جمله ساختمان‌های اداری، مساجد، کتابخانه‌ها و مراکز بهداشت هنوز ساخته نشده و نیاز به بودجه دارد و باید به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برآورد دقیقی از میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این اماکن وجود ندارد و تعیین اعتبار و زمان تأمین آن نیاز به برآورد دارد و البته از این به بعد همچون سال گذشته بودجه براساس براورد تخصیص نمی‌یابد بلکه به صورت مرحله به مرحله با پیشرفت کار و دقت در محاسبه و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های موجود پرداخت می‌شود. این ساختمان‌ها باید ساخته می‌شد، اما با کم‌دقتی رها شده و اکنون ما بنا داریم تا انتها همراهی کنیم و نیازی به اعلام اعتبار نیست. ساختمان‌های دولتی باید بیمه باشند و در صورت تخریب به هر دلیل، ما نباید یک ریال برای بازسازی آن کمک کنیم و کاری که اکنون قرار است انجام شود کاری اضافه بر وظیفه است.

نامی با اشاره به اینکه برای ساخت و بازسازی مساجد می‌توان از ظرفیت خیران استفاده کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که این وضعیت ساماندهی شود اما باید همراه با دقت باشد و با برآورد کارشناسی برآورد صحیحی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شعار سال باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده شود، افزود: در رابطه با ساماندهی آبشوران نیاز به اقدامات اولیه دارد و در ابتدا باید نقشه دیجیتال شهر تهیه شود که بتوانیم تصمیم درستی بگیریم و اعتبار آن از منابع استانی و بخشی نیز از بودجه مدیریت بحران تأمین می‎‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای ساماندهی آبشوران نیز اطلاعات دقیقی از نحوه انجام عملیات، شیب رودخانه و نوع مصالح مورد استفاده وجود ندارد و نمی‌توان بدون داشتن این اطلاعات اعتباری برای آن برآورد کرد.

نامی با اشاره به استفاده از پساب شهر کرمانشاه برای صنایع افزود: در قانون بودجه 1402 قید شده که تمایم شرکت‌های صنعتی باید از پساب استفاده کنند و تمام دستگاه‌ها باید در حد توان برای تصفیه پساب و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز در کرمانشاه به خوبی انجام شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده باید در کشور 250 میلیون اصله درخت کاشته شود و بنابر تأکید مقام معظم رهبری باید این درختان مثمر باشند و تولید چوب نیز می‌تواند در این دسته قرار بگیرد، زیرا در کشور سالانه به حداقل پنج میلیون مترمربع چوب نیاز است که بخشی از آن وارد می‌شود و به هر میزان این تولید چوب افزایش یابد واردات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با این وجود تلاش می‌شود درختان کاشته شده مثمر باشد و نحوه عملکرد در این زمینه براساس تقسیمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی به دقت پیگیری می‌شود، زیرا توسعه فضای سبز یکی از اصول مهم دنیا برای ادامه حیات بشر است.

نامی با اشاره به اینکه در تمام ابعاد مدیریت بحران مردم حضور فعال دارند، گفت: این حضور نیاز به سازماندهی و آموزش دارد و به همین دلیل قرارگاه مردم یاری بحران در کشور به منظور آموزش مردم و استفاده از ظرفیت مردم در بحران‌ها راه‌اندازی شده است.

برآورد دقیق از خسارت در مناطق زلزله‌زده انجام شده است

محمدطیب صحرایی نیز در این نشست با تأکید بر همراهی مدیریت بحران کشور تا پایان ساماندهی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: ممکن است اعتبار مورد نیاز بیشتر یا کمتر از برآورد و اعتبار درخواست شده باشد و مهم این است که از این وضعیت عبور کنیم. در صورت همراهی مدیریت بحران می‌توانیم در مدت زمان قابل قبولی تمام مناطق زلزله‌زده استان را از نابسامانی فعلی خارج کنیم.

صحرایی با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده تا پایان سال گذشته 2700 میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده نیاز است گفت: برآورد دقیق از خسارت‌ها وجود دارد و تقدیم خواهد شد و در صورت نیاز برآورد تکمیلی و کارشناسی‌های جدید انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه افزود: متأسفانه ردیف بودجه بازسازی مناطق زلزله‌زده از قانون بودجه حذف شده و برای بازگشت این ردیف حمایت مدیریت بحران نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • حسن یزدانی در المپیک پاریس برابر قاتل تیلور؛ اشتباه یا احترام؟
  • جابه‌جایی تعدادی از ساکنان کوی فلسطین زنجان درحال انجام است
  • انجام فرآیند جابه‌جایی تعدادی از ساکنان کوی فلسطین شهر زنجان
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • بخشش عجیب‌ در خوزستان؛ مقتول، قاتلش را بخشید
  • ماندن یا رفتن ژاوی هیچ ربطی به من ندارد!
  • واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی