Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: سهم آمریکا در عرصه اقتصادی برخلاف همه تحریم‌ها ۲۰ تا ۳۰ درصد است و بخش مهمی از تحریم‌های تحمیلی بر ملت به علت مدیریت غیر هوشمندانه و تحریم‌های داخلی است.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور امروز (سه شنبه ۹ بهمن ماه) ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س)، درگذشت دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی و گرامیداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی اظهار کرد: برای ارزیابی عملکرد چهل ساله انقلاب اسلامی، باید نیم نگاهی به پیش از انقلاب داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: فراموش نمی‌کنیم که پیش از انقلاب در کشور ما، ۶۰ هزار مستشار آمریکایی بر همه امور کشور ما حاکم بودند و سفیر آمریکا به رئیس کشور یعنی شاه، دستور می‌داد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه باید خاطرات سولیوان، سفیر آمریکا در ایران را بررسی کرد، یادآور شد: پیش از انقلاب و در آن دوران که اصل مهم و اساسی استقلال، لگدمال تصمیم‌های آمریکا بود، کشور در حضیض ذلت قرار داشت و انقلاب عظیم اسلامی به ما عزت داد.

بروجردی ادامه داد: بیگانگان تمامیت ارضی کشور را از بین بردند و کشور ما را در رژیم گذشته تجزیه کردند؛ بنابراین مدیون این ملت بزرگ و امام راحل هستیم که این انقلاب عظیم را با تقدیم ده‌ها هزار شهید به پیروزی رساندند.

وی افزود: این جمله امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «من خدمتگزار ملت هستم» را فراموش نکنید؛ امروز مردم ما در ادارات دولتی و قوه قضائیه مشکلات متعددی دارند و کارهایشان، هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌ها به درازا می‌کشد. وضعیت اقتصادی ما بسیار نامطلوب است و این حق ملتی که در چهل سال گذشته استوار ایستادند و همچنان پیمان محکم خود را با حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری حفظ کرده‌اند، نیست.

بروجردی با اشاره به اینکه در زنجیره اقتدار جمهوری اسلامی ایران، حلقه‌های متعدد بسیار قوی عرضه کرده‌ایم، گفت: کشور توانست برخلاف خواست آمریکایی‌ها بر دانش هسته‌ای مسلط شود و از صفر تا صد این دانش را فرا بگیرد؛ در بحث هوافضا موفق به ساخت ماهواره شدیم و صنایع موشکی ما در عین ناتوانی دوران جنگ تحمیلی، امروز توانسته جزء چند کشور برتر باشد.

عضو امنیت ملی و کمیسیون سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اقتصاد در وضع امروز کشور، حلقه ضعیفی در میان این حلقه‌های قوی و توانمند است و کشور نیازمند یک انقلاب اقتصادی است؛ سیستم بانکی ما با وجود بی‌اعتمادی مردم به این سیستم و عدم تصمیم‌گیری‌های انقلابی، به جراحی نیاز دارد و طبیعی است که درپی جراحی، دردی هم وجود دارد؛ پس باید از مُسکّن‌های مقطعی در اقتصادمان فاصله بگیریم تا تصمیم‌های جدی گرفته شود.

بروجردی گفت: تصمیم‌های خُرد کشور باید با همسایگان حل شود و بخش مهمی از ظرفیت اقتصادی و تجاری ما باید با آنها صورت بگیرد که امروز چنین نیست؛ کشور، گندم و گوشت خود را از هزاران کیلومتر دورتر از مرز‌ها و از کشور‌های استرالیا، ونزوئلا و برزیل وارد می‌کند، این در حالی است که کشور‌های همسایه دارای ظرفیت‌های عظیمی هستند و با آنها تعاملی نداریم.

بروجردی با بیان اینکه قاچاق موضوعی بسیار مهم است، اظهار کرد: متأسفانه در این زمینه گمرک‌های ما دچار مشکلات جدی هستند.

عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس با بیان اینکه اتحاد و انسجام ملی یکی از مهمترین مؤلفه‌های پیروزی انقلاب اسلامی بود، تأکید کرد: امروز همچنان نیازمند این مؤئلفه‌های مهم برای مقابله با توطئه‌های متعدد آمریکا به ویژه در دوران ترامپ هستیم.

وی افزود: آمریکا محور شرارت در منطقه و دنیاست که رژیم صهیونیستی به عنوان سگ هار رها شده‌اش با جنایت‌های بسیار، صد‌ها هزار انسان بی‌گناه را در بحران‌های تحمیلی سوریه، عراق، یمن و فلسطین از بین می‌برد.

بروجردی آمریکا را علت اساسی این کشتار‌ها دانست و یادآور شد: اگر روزی قرار شد در جامعه جهانی دادگاهی برای محاکمه این جنایت‌ها تشکیل شود، متهم ردیف اول خود آمریکاست و ما باید مبارزه را با جدیت ادامه دهیم.

نماینده مردم بروجرد با اشاره به اینکه در عرصه اقتصادی سهم آمریکا برخلاف همه تحریم‌ها ۲۰ تا ۳۰ درصد است، تصریح کرد: بخش مهمی از تحریم‌های تحمیلی بر ملت ما به علت مدیریت غیر هوشمندانه و تحریم‌های داخلی است؛ بنابراین کشور در مسئله‌های مختلف اقتصادی باید به فضل الهی در کنار مبارزه با آمریکا تحولی مهم را رقم بزند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی آمریکا تحریم های ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۳۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

سیدابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا و نیز تشکر از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط با آن، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف این اجلاس وجود اراده میان طرفین است که نفس برگزاری اجلاس نماد و نمودی از وجود این اراده است، گفت: گام دوم شناخت ظرفیت‌های متقابل است که اقدام وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کنار این اجلاس، قدم مهمی برای معرفی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به کشور‌های آفریقایی است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه به رغم تحریم‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های بسیاری داشته و امروز می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید، افزود: کسب شناخت از پیشرفت‌ها و دستیابی ایران به فناوری‌های نوین بسیار مهم است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌ها با کشور‌های قاره آفریقا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید امام راحل بوده و در این سال‌ها نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند، اظهار داشت: تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشور‌های آفریقایی برای این کشور‌ها و پیشرفت آنها هستیم، اما کشور‌های غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشور‌های آفریقایی بوده و هستند.

رئیسی با بیان اینکه به باور ما در صورت فراهم بودن بستر‌های لازم، مردم کشور‌های آفریقایی همانند کشور‌های غربی دارای استعداد و زمینه‌های فراوانی برای پیشرفت و دستیابی به جایگاه‌های رفیع علمی و فناوری هستند، تصریح کرد: اگر چه کشور‌های غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که فقط خودشان توانایی دستیابی به فناوری‌های نوین را دارند، اما باور داریم که استعداد‌ها و توانمندی‌های کشور‌های آفریقایی در این زمینه به هیچ وجه کمتر از کشور‌های غربی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعداد‌های موجود در کشور‌های آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشور‌ها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

رئیسی با بیان اینکه خدمات فنی-مهندسی در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت داشته است، به بهره‌برداری از سد ساخته شده در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی در روز‌های گذشته اشاره کرد که با بالاترین سطح تکنولوژی‌های نوین احداث شده بود و تصریح کرد: امروز متخصصان ایرانی توانمندی ساخت پالایشگاه و نیروگاه‌های پیشرفته را دارند و این ظرفیت مهمی برای گسترش همکاری‌های فیمابین ایران و کشور‌های آفریقایی است.

رئیس جمهور گام بعدی در زمینه گسترش روابط دو طرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آنها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان دو طرف است.

رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشور‌های آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشور‌ها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشور‌ها تهیه و عملیاتی شود.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش ارائه شده در زمینه برنامه وزارت صمت برای رفع موانع موجود در مسیر گسترش روابط تا اجلاس سال آینده، گفت: یک‌سال زمان برای رفع این مشکلات زمان بسیار طولانی است و باید تلاش کنید موانع موجود نهایتاً در مدت ۳ ماه برطرف شود؛ وزیر و دست‌اندرکاران وزارت صمت نشان داده‌اند که توانمندی این کار را دارند و رفع این موانع نباید یکسال به طول بینجامد.

رئیسی نکته مهم بعدی را برای گسترش همکاری‌های میان ایران و کشور‌های آفریقایی بعد از برنامه‌ریزی‌های لازم با زمانبندی دقیق، پیگیری مجدانه برشمرد و افزود: شرط موفقیت در رسیدن به اهداف برنامه‌ریزی شده، پیگیری مجدانه به شکل روزانه است و محول کردن کار‌ها به گردش کار‌های اداری معمول نمی‌تواند اهداف مدنظر را محقق کند. لازم است در این زمینه از بخش خصوصی که کار‌ها را نه حتی روزانه بلکه ساعتی پیگیری می‌کنند، الگو گرفته شود.

رئیس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط و پیگیری‌های بعدی با توجه به ظرفیت‌های متقابل و متناسب ایران و آفریقا بتواند باعث تحقق اقتصاد مکمل میان طرفین شود، اظهار داشت: هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در یکسال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

رئیسی فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در جمهوری اسلامی که در سال گذشته حجم صادرات آنها به حدود ۲ میلیارد دلار رسید را از جمله ظرفیت‌های بسیار مناسب برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و روابط تجاری برشمرد و تصریح کرد: در سفر‌هایی که به برخی کشور‌های آفریقایی داشتم و در نمایشگاه‌هایی که در این سفر‌ها برگزار شده بود، محصولات دانش‌بنیان ایرانی در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، درمانی، پزشکی و دیگر زمینه‌ها مشتری‌های بسیار خوبی پیدا کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه زمینه‌های صادراتی خوبی میان ایران و کشور‌های آفریقایی وجود دارد و عموما شاهد بوده‌ایم که کشور‌های آفریقایی برای همکاری با ایران تمایل زیادی دارند، خاطرنشان کرد: امیدوارم این نشست منشاء تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های سازنده و موثری برای ارتقای اقتصاد مکمل و اثربخش میان ایران و کشور‌های آفریقایی و منشا پیشرفت اقتصادی بیش از پیش برای دو طرف باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است