Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش سرویس بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت خبرگزاری بسیج،به نقل از رجانیوز: رژیم پهلوی آنقدر منحوس و منفور مردم است که به مثابه اثبات روشنایی روز می‌ماند اگر خفت ها و ذلت هایی که برای ایران زد، دوباره یادآوری شود. اما خالی از لطف نیست اگر اکنون که در آستانه دهه مبارک فجر و چهل سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم، گوشه‌ای از کارنامه تاریک پهلوی مورد بازخوانی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش رجانیوز، خودباختگی شاه و دربار پهلوی در مقابل غرب و تلاش بی حد و اندازه پهلوی برای غربی شدن، موضوعی نیست که بشود انکارش کرد و بر هیچ کسی پوشیده نیست. 

 

پس از کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد علیه مردم بود که محمد رضا پهلوی، بیش از گذشته متمایل به غرب، مشخصاً آمریکا شد. این تمایل محمدرضا پهلوی به آمریکا نه از روی تعامل و مراوده و همکاری با آمریکا که بیشتر از روی ترس از آمریکایی ها و رییس دانستن آمریکا بعد از کودتای ۲۸ مرداد بود. چرا که شاه، بقای حکومت پادشاهی‌اش را منوط به نظر آمریکا می‌دانست و همیشه در تلاش بود تا نظر مساعد یانکی ها را در همه امور جلب کند.

 

این غربزدگی پهلوی تا آنجایی پیش رفت که در نیمه دوم سال ۴۳، منجر به تصویب لایحه مصونیت قضایی نظامیان آمریکایی (کاپیتولاسیون) در مجلس شورای ملی شد و از همین رو رویارویی امام خمینی با رژیم پهلوی نیز وارد مرحله جدیدی شد.

 

کاپیتولاسیون که نخستین بار پس از شکست در جنگ های ایران با روسیه به ایران تحمیل شده بود و پس از انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ ملغی شده بود، مجددا در روز سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۴۳ با وجود مخالفت گروه کثیری از وکلای مردم، در جلسه ای پرتنش از تصویب اکثریت نمایندگان مجلس شورای ملی گذشت. امام خمینی که پس از آزادی در منزلش تحت نظر بود در اجتماع بزرگی از مردم نطقی در مخالفت با کاپیتولاسیون ایراد کرد. در این سخنرانی ایشان شاه را مورد حمله قرار داد و دولت و مجلسین را فاسد دانست و آمریکا و اسراییل را دشمن اسلام و ایران خواند.

 

برداشتن موانع حقوقی و قانونی حضور نیروهای امریکایی در ایران و تضمین امنیت آنان برای شاه اهمیت داشت، به ویژه آنکه وی برای اجرای سریع اصلاحات اقتصادی و سیاسی، زیر فشار امریکا قرار گرفته بود. در این شرایط احیای نظام کاپیتولاسیون با هدف اعطای مصونیت سیاسی و کنسولی به اتباع امریکایی در ایران در دستور کار دولت قرار گرفت. 

 

فقط در سال ۱۳۵۵، بیش از ۲۳ هزار مستشار آمریکایی در ایران حضور داشتند که به گفته هوشنگ آریانپور، معاون فرماندهی نیروی دریایی رژیم پهلوی، ماهانه ۱۰ هزار دلار، یعنی سه برابر پرسنل ارتش پهلوی، بابت حضورشان دستمزد می‌گرفتند.

 

مستشارانی که در مقابل چشم مردم ایران، دست به جنایات مختلفی می‌زدند، بی آنکه از سوی دربار پهلوی مورد بازخواست قرار بگیرند.

 

 

مشخصاً استدلال شاه پهلوی برای توجیه این میزان از خودباختگی و ذلت در مقابل آمریکا که حتی با اعتراض برخی افراد دربار نیز روبرو شده بود، که در مقابل ابر قدرت نمی‌توان کاری کرد.

 

به تعبیر بیشتر تحلیل گران، همین وابستگی شدید شاه به غرب که خوار شدن مردم ایران را در پی داشت، یکی از عوامل اصلی سقوط دیکتاتوری پهلوی به حساب می‌آید.

 

هر از چند گاهی نیاز است چنین موضوعاتی از تاریخ حکومت رژیم پهلوی مورد بازخوانی قرار گیرد تا از فراموشی و تحریف تاریخ در اذهان مردم ایران جلوگیری شود. خصوصاٌ اکنون که در آستانه چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم.‌

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۳۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران

به گزارش خبرآنلاین روزنامه الجریده کویت در ادامه آورده است: «طرف آمریکایی همچنین از ایران خواسته است به توافق سابق هسته ای بازگردد به گونه ای که براساس آن، تهران غنی سازی اورانیوم را در محدوده ۳.۶۷ درصد نگه دارد و آمریکا نیز تحریم های ایران را لغو کند.»

براساس ادعای این روزنامه، «طرف آمریکایی از تهران خواسته است بر متحدانش در منطقه به منظور توقف حملات در دریای سرخ فشار بیاورد، از فرمول مصر برای آتش بس در غزه و طرح آرام کردن اوضاع ین اسرائیل و حزب الله در جنوب لبنان حمایت کند.»

به نقل از شفقنا در ادامه مطلب این روزنامه آمده است: «طرف آمریکایی به صورت غیرمستقیم از ایران خواسته است قبل از هرگونه توافقی بین طرفین، به آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازرسی از تاسیسات هسته ای اش اجازه دهد.»

بنابر نوشته الجریده، «ایران نیز به طرف آمریکایی رسانده است که کاهش هرگونه تنش در منطقه مستلزم توقف حمایت های نامحدود آمریکا از اسرائیل و اتخاذ اقداماتی برای مهار تل آویو است.»

الجریده همچنین نوشت: «ایرانی ها از توافق برای توقف جنگ در غزه و هرگونه توافقی که مورد موافقت فلسطینی ها باشد، حمایت می کند و در مورد جنوب لبنان هم به همین شکل است. ایران به آمریکا هشدار داده است که اگر اسرائیل بخواهد به جنوب لبنان حمله کند، ایران بیکار نخواهد نشست و برای شکست حمله اسرائیل هرکاری خواهد کرد. در مورد بازرسی از تاسیسات هسته ای نیز ایران به طرف آمریکایی رسانده است که گزارش های دقیقی به آژانس در خصوص تاسیسات هسته ای ارائه کرده است.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903430

دیگر خبرها

  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • درب دانشگاه‌های ایران به روی دانشجویان معترض آمریکایی باز شد