Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@22:53:46 GMT

مدیریت حرفه‌ای در بنگاه‌های اقتصادی رقابت‌پذیر

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۹۴۲۱۵

معمولا ضعف در رقابت‌پذیری یک بنگاه، بیماری مزمنی است که ممکن است به‌رغم وجود، تا مدت‌ها علائم روشنی از آن مشاهده نشود. اما به محض اینکه بنگاه اقتصادی در شرایط رقابتی سخت‌تر یا نوسانات محیطی شدیدتری قرار می‌گیرد، ناگهان به‌صورت کاهش سهم بازار یا کاهش حاشیه سود یا کاهش شدید نقدینگی یا انواع دیگری از این مشکلات، نمایان شده و ناگهان مدیران بنگاه اقتصادی، ساختار و کسب و کار خود را در گرداب نزول و ورشکستگی می‌یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه چنین اتفاقی در یک بنگاه با ساختار و مدیریت سنتی رخ دهد، موضوعی بسیار محتمل و طبیعی است.

اما بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی به‌رغم اهتمامی که برای سازماندهی، تجهیزات، نرم‌افزار، سخت‌افزار و نیروی انسانی صرف می‌کنند، نیز، به این مشکل مبتلا شده و در مسیر افول قرار می‌گیرند. چیزی که ذهن مدیران این بنگاه‌ها را مشغول می‌کند، دلیل قرار گرفتن در این شرایط است؛ چراکه گمان می‌کنند، این مشکلات، تنها مختص بنگاه‌های سنتی است که از روش‌های مدیریتی روز بی‌بهره‌اند. دلیل این موضوع در سطحی بالاتر از به‌کارگیری ابزارهای مدیریتی نهفته است؛ یعنی سطح تصمیم‌گیری بنگاه اقتصادی که نوع ابزارها و راهکارهای مدیریتی و البته زمان و نحوه به‌کارگیری آنها را تعیین می‌کند. این جایگاه همان بخشی است که خرد یا تصمیم‌گیری درست، تاثیرات خود را در آن نشان می‌دهد. به‌عنوان مثال، داروخانه‌ای را در نظر بگیرید که گرچه تمام داروهای آن به درستی تولید شده‌اند، اما برای هر بیمار، فقط استفاده از گروهی از آنها- آن هم در محدوده زمانی خاص و با روشی مشخص- مفید خواهد بود. دنیای مدیریت مدرن نیز مانند داروخانه‌ای است که در آن انواع راهکارها، ابزارها، الگوها، مدل‌ها و روش‌های مدیریت و برنامه‌ریزی تنظیم شده و برای عبور از شرایط سخت، همچنین پیشرفت و موفقیت بنگاه‌ها، ارائه می‌شود، اما استفاده از این مجموعه بزرگ -همان‌طور که استفاده از داروخانه‌ها مستلزم داشتن دانش عمیقی از پزشکی یا تجویز یک پزشک حاذق است- نیاز به تجویز درست و تخصصی دارد. اینکه از چه روش، راهکار یا ابزار مدیریتی، درچه زمانی و چگونه باید استفاده شود، تصمیمی است که نیازمند تسلط کامل بر مبانی و تئوری‌های مدیریت است. یعنی بنگاه اقتصادی باید حتما در سطح انتخاب و تصمیم‌گیری خود نسبت به ابزارها و نحوه اجرای کسب و کار خود، از دانش عمیق نسبت به این راهکارها بهره برد تا تصمیمات و برنامه‌های تنظیم شده، به درستی انتخاب و اجرا شوند. غالب بنگاه‌های اقتصادی، مرحله تجویز را بدون بهره‌گیری از دانش عمیق و تنها بر اساس شنیده‌ها طی می‌کنند.

یعنی راهکارهای مدیریتی، همچنین زمان و روش اجرای آن را به‌طور غیرتخصصی یا نهایتا تجربی انتخاب کرده و سپس اجرای آن را به عهده متخصصان می‌گذارند. در این حالت حتی اگر راهکار به درستی اجرا شود لزوما کارآیی مطلوبی نداشته و تاثیری در افزایش سطح رقابت‌پذیری بنگاه نخواهد داشت. برای تحقق این موفقیت، لازم است مدیران و مالکان تصمیم‌گیرنده بنگاه‌های اقتصادی، یا خود دارای دانش تخصصی و تسلط عمیق نسبت به راهکارهای مدرن مدیریتی باشند، یا از مشاوران مسلط بر ابزار و تصمیم‌سازی مدیریتی بهره برند. تجربه نگارنده در زمینه مشاوره بنگاه‌های اقتصادی، نشان می‌دهد که از این دیدگاه می‌توان مدیران بنگاه‌های اقتصادی را به چند دسته تقسیم کرد: دسته اول؛ مدیرانی که اساسا دانش را به رسمیت نشناخته و مدیریت را موضوعی تجربی می‌دانند و در نتیجه راهکارهای خود را بر اساس آزمون و خطا انتخاب می‌کنند. دسته دوم؛ مدیرانی که اهمیت دانش مدیریت را به رسمیت می‌شناسند و حتی به مطالعه کتب مدیریتی ابراز علاقه می‌کنند اما در میدان مدیریت کسب وکار یا بنگاه اقتصادی خود، مانند گروه اول – بدون بهره‌گیری از دانش مدیریت اجرایی- به‌طور شخصی و تجربی، تصمیم‌گیری می‌کنند. دسته سوم؛ مدیرانی که با درک اهمیت دانش مدیریت، فرصت و زمان لازم برای کسب آن را داشته و در دوره‌های عالی مدیریتی – در میان‌مدت یا بلندمدت – تا دانش کاربردی خود را تا حد امکان گسترش داده و از این مجرا کیفیت تصمیم‌گیری در بنگاه خود را افزایش می‌دهند. دسته چهارم؛ مدیرانی که درک درستی از اهمیت مدیریت مدرن داشته ولی فرصت و امکان تحصیل عمیق و طولانی‌مدت در این زمینه را ندارند و به همین جهت، تصمیمات اجرایی بنگاه خود را با همکاری مشاوران خبره و مسلط مدیریتی اتخاذ می‌کنند؛ یعنی سطح تصمیم‌گیری بنگاه خود را با هزینه اندکی، به بالاترین سطح دانش مدیریت روز مجهز می‌کنند. طبیعتا بنگاه‌های اقتصادی که در کوران تغییرات گسترده محیطی و رقابت شدید بازار امروز، دوام آورده و پیشرفت می‌کنند – و درحقیقت از سطح رقابت‌پذیری بالاتری برخوردارند- بنگاه‌هایی هستند که مدیران آنها، در دسته‌های سوم و چهارم قرار می‌گیرند. موضوع مهم رقابت‌پذیری در بند‌های ۳ و ۸ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتینیز مورد تاکید قرار گرفته است.

دکتر سیدعلی ابطحی

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۴۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمربی سپاهان مسلمان شد

سرمربی پرتغالی تیم فوتبال سپاهان اصفهان بعد ازپیروزی مقابل آبی پوشان جنوب در جام حذفی اعلام کرد مسلمان و شیعه شده است.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، ژوزه مورایس سرمربی تیم سپاهان اصفهان در دومین فصل حضورش در این باشگاه به دین اسلام و مذهب شیعه مشرف شد. مورایس این موضوع را امشب بعد از پیروزی در جام حذفی مقابل تیم آبی پوشان جنوب اعلام کرد.
مربی پرتغالی از دوستان نزدیک مورینیو مربی مشهور پرتغالی و کریس رونالدو فوق ستاره فوتبال جهان است او در باشگاه هایی بزرگی چون پورتو، بنفیکای پرتغال، اینترمیلان ایتالیا، رئال مادرید اسپانیا ، الهلال عربستان، چونبوک موتورز ژاپن مربیگری کرده است.
ایشان زمانی که در اروپا زندگی می‌کرده است، در یک تصادف به کما می‌رود و پس از بهبودی ... شرایط معنوی ایشان تغییر می‌کند و نوع نگاه به زندگی یا جهان متفاوتی پیدا می‌کند.
او به لحاظ اخلاقی، فردی اخلاق مدار و دارای ویژگی‌های انسانی زیادی است و روش مدیریتی ایشان نیز بر همین مبنا استوار است و بیشتر اوقات سعی می‌کند به جای روش‌های خشن مدیریتی، از روش‌های توضیح و تفهیم دوستانه استفاده کند و بیشتر به رشد فکری و پرورشی افراد تحت مدیریت خود فکر می‌کند که البته بعضی اوقات به علت به کار نبردن روش‌های تند مدیریتی، مورد انتقاد واقع می‌شود.
در کنفرانس‌های مطبوعاتی که مورایس حضور دارد، می‌توانید این موارد را به خوبی مشاهده کنید.
در یک مقطع از زمان ایشان به مسئولان باشگاه سپاهان مراجعه کرد و گفت من می‌خواهم مسلمان شوم و باید چکار کنم؟
ذکر این نکته مهم است که اگر به خاطر ازدواج با یک خانواده مسلمان این انتخاب را داشته و یا با بررسی و انتخاب به این مهم رسیده باشد، در هر صورت رویداد مهم و نیکویی است و ما هیچ اصراری بر نقد و تایید هیچکدام از این دو روش نداریم.در ابتدای امر عرف، شرع و قانون در ایران و دین اسلام برای ایشان توضیح داده شد و بلافاصله مقدمات شرعی تشرف ایشان به اسلام فراهم گردید و به لطف خدا ایشان در محضر یکی از علما شهادتین را به زبان جاری ساخت و شرعا مشرف به دین اسلام شد و شیعه گردید.
بلافاصله یک وکیل حاذق برای انجام امور قانونی تشرف ایشان به اسلام به کار گمارده شد و ایشان طی یک فرآیند چند ماهه این اقدامات را انجام داد.
از سوی دیگر ازدواج ایشان با همسرشان شرعا اتفاق افتاده و انجام شده و ظرف چند روز آینده رسما و قانونا انجام می‌شود.
لازم به ذکر است که به موازات این اقدامات یک مشاور مذهبی متبحر و با آشنایی کامل به زبان انگلیسی در کنار ایشان فرآیند آشنایی و آموزش مبانی اعتقادی و نیز پاسخگویی به سوالات ایشان را برعهده دارد. بدیهی است که برای رعایت تمام احکام شرعی، برای کسانی که به دین اسلام مشرف می شوند، باید اصل استدراج را مدنظر قرار داد و به تدریج موارد لازم را منتقل نمود.

دیگر خبرها

  • بانک مهر ایران گره‌گشای مشکلات دانش آموزان نیازمند در کردستان
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • خلاصه بازی النصر و الخلیج + فیلم
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر
  • راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»
  • نمایشگاه دست سازه‌های دانش آموزی در هنرستان فنی و حرفه‌ای ابوذر آبادان
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • سرمربی سپاهان مسلمان شد
  • مورایس مسلمان شد