Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه فردوسی مشهد که چندی پیش با هک شدن محدود سایتش، نگرانی‌هایی آفریده بود، تلاش شدیدی را برای مقابله با تخلیه اطلاعاتی آغاز کرده!
به گزارش «تابناک»، طی روز‌های گذشته اطلاعیه مبهمی روی خروجی سایت دانشگاه فردوسی مشهد رفت که در آن نسبت به «ارسال ایمیل‌های جعلی ناشناس برای برخی از اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی» هشدار داده شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هشداری که صادر کننده آن مدیریت حراست این دانشگاه بود و مخاطبش، کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی، اما متن آن این گونه نشان می‌داد که درباره رویدادی نگران کننده و فراگیر در سطح کشور است.
متنی که اگرچه به ظاهر روایتگر یک کلاهبرداری شایع شده از اساتید بود، اما تاکید داشت ماجرا ورای کلاهبرداری است و ممکن است پای «تخلیه اطلاعات» در میان باشد؛ مساله‌ای امنیتی که ضرورت دارد اساتید نسبت به آن شدیدا مراقبت کنند:
«با توجه به ارسال ایمیل‌های جعلی ناشناس برای برخی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، با این عنوان که "شما برترین عضو علمی سال، منتخب‌شده‌اید" و درخواست ارائه مدارک هویتی (سی وی) همراه با پرداخت مبلغ ۲۰۰ دلار وجه و مطالبه برنامه علمی سال‌های آینده؛ خواهشمند است از هرگونه همکاری در این خصوص و موارد مشابه که می‌تواند مصداق تخلیه اطلاعات باشد، اکیداً خودداری نمایید.»
اطلاعیه‌ای مهم که مشخص نشده بود چرا روی خروجی سایت دانشگاه قرار گرفته و به جای آن، شیوه‌های موثرتری مانند ارسال به کارتابل اساتید یا پیامک به ایشان یا آگاهی دادن به ایشان از طریق دانشکده‌ها به کار بسته نشده است. ابهاماتی که اگرچه افزون از موارد یاد شده هستند، اما قابل چشم پوشی به نظر می‌رسند، مگر آنکه بدانیم این اطلاعیه بخشی از طرحی بزرگتر است.
طرحی که امروز با انتشار اطلاعیه‌ای جدید بروز و نمود یافت تا مشخص شود منظور مسئولان این دانشگاه از «تخلیه اطلاعات» و ضرورت مراقبت در مقابل آن چیست. با اطلاعیه‌ای درباره برگزاری مسابقه‌ای که مناسبت و عنوان جالب توجهی دارد؛ به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و با عنوان مسابقه پیامکی تخلیه تلفنی!
اطلاعیه‌ای که در آن تاکید شده بانی و مجری این مسابقه، مدیریت حراست این دانشگاه است و هدفی که دنبال می‌کند، اطلاع رسانی در خصوص شگرد‌های منافقین و بدخواهان در تخلیه تلفنی است؛ شگرد‌هایی که لابد مورد ذکر شده در بالا از نمونه‌های آنهاست:
«به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، ازآنجاکه همواره گروهک‌های ضدانقلاب مثل منافقین و برخی عناصر خودفروخته، در پی جمع‌آوری اطلاعات و زدن ضربه‌های غیرعامل به مراکز دانشگاهی و فعالیت‌های علمی کشور هستند؛ جهت آشنایی و آگاهی عمومی با برخی از شگرد‌های منافقین و بدخواهان نظام در تخلیه تلفنی، مدیریت حراست دانشگاه فردوسی مشهد مسابقه پیامکی تخلیه تلفنی را برگزار می‌نماید.»
دو اطلاعیه‌ای که اگر کنار هم قرارشان دهیم پی خواهیم برد «تخلیه اطلاعاتی» موضوع مهمی است که در دانشگاه فردوسی برای مقابله با آن برنامه‌هایی ویژه تدارک دیده شده است؛ ویژه برنامه‌هایی که لازم است انجامشان به اطلاع همگان برسد و احتمالا در رزومه مجریان لحاظ شود و به همین دلیل است که ایمیل جعلی و ناشناس (تناقضی که در اطلاعیه نخست هویداست!) تنها به اساتید دانشگاه فردوسی می‌رسد و تنها در این دانشگاه جدی گرفته شده و به صدور هشداریه منجر می‌شود و در نهایت، به جای اطلاع رسانی به اساتید، این هشدار روی سایت قرار می‌گیرد!  

منبع: تابناک

کلیدواژه: دانشگاه فردوسی هشدار تخلیه اطلاعات پیامک حراست ایمیل اساتید هیات علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۱۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان

مدیر کل فرهنگی و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: دانشگاه فردوسی مانند نخ تسبیح است که فردوسی دوستان، و شاهنامه پژوهان را کنار یکدیگر قرار می‌دهد تا در مسیر اعتلای فرهنگ و زبان پارسی گام بردارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی میراث‌فرهنگی خراسان رضوی، محمد حسین‌زاده در جلسه عوامل ستاد اجرائی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی اظهارداشت: دانشگاه فردوسی سال گذشته با برگزاری همایش علمی و هم‌چنین با مشارکت در برنامه‌های بزرگداشت نقش مهمی داشت و اتفاقات کم‌نظیری را رقم زده است.

وی تصریح کرد: دانشگاه فردوسی نقطه پمپاژ فضای فکری و محتوایی به جامعه است که سال گذشته در حوزه هویت ملی اتفاقات مهمی رخ داد و با توجه به فضاهای شکل گرفته، بازگشت به گنجینه هویتی و ملی از اهمیت ویژه برخوردار است.

حسین زاده با اشاره به همکاری، همراهی و هماهنگی شکل گرفته بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث‌فرهنگی و انجمن مفاخر کشور برای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: چندین جلسه در سطح ملی برگزار و تقسیم کار لازم صورت گرفته است، هدف این است که فردوسی به عنوان شاعر حماسه سرای کشور تمامی دستگاه‌ها نقش داشته باشند.

مدیرکل فرهنگی و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: تجلیل از فردوسی شناسان، شاهنامه پژوهان و نواختن زنگ فردوسی در مدارس از مواردی است که توسط دانشگاه‌های وزارت علوم، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش در سطح استان‌های سراسر کشور اجرا خواهد شد.

وی گفت: صدا و سیما نیز برنامه‌های ویژه‌ای به این مناسبت خواهد داشت که برخی از این برنامه‌ها از مشهد برای کشور تولید خواهد شد.

حسین‌زاده یادآور شد: روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی از دیگر برنامه‌های ویژه بزرگداشت فردوسی است.

تقاضای مشارکت دانشگاه در روزهای ملی مفاخر خراسان رضوی 

سید جواد موسوی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی نیز اظهارداشت: شاعران مفاخر استان خراسان رضوی شامل فردوسی، خیام و عطار نیشابوری و بیهقی در تقویم رسمی کشور دارای روز ملی هستند که با توجه به جایگاه علمی و پژوهشی، دانشگاه فردوسی باید در برنامه‌های آن‌ها نیز مشارکت داشته باشد.

وی با اشاره به برنامه‌های بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی اظهار کرد: همگرایی خوبی بین دستگاه‌های اجرایی شکل گرفته است و باید از ظرفیت‌های دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این رویداد ملی بیشتر بهره‌مند شویم.

مسعود میرزایی شهرآبی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این جلسه با اشاره به رویکرد و سیاست‌های این دانشگاه اظهارداشت: دانشگاه فردوسی می‌خواهد حل مسئله کند، نمی‌خواهد بودجه نفتی را بگیرد و مصرف کند.

وی با بیان این که در دانشگاه رویکرد انقلابی شکل گرفته است، ادامه داد: دانشگاه فردوسی می‌خواهد کف جامعه و در کنار مردم و مسئولان باشد، می‌خواهد بال دولت و دولتی‌ها باشد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به بزرگداشت فردوسی گفت: با توجه به رویکرد حل مسئله در دانشگاه فردوسی، تربیت نسلی، هویتی ملی و اسلامی در خدمت جامعه خواهد بود، اگر ما در صحنه نباشیم افراد دیگری به صحنه خواهند آمد و میدان‌داری خواهند کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه در این حوزه گفت: در حوزه فرهنگی بودجه‌های چشمگیری اختصاص دادیم و از این پس نیز در حوزه فرهنگی هزینه خواهیم کرد چون معتقدیم تا زمانیکه مسائل نرم افزاری را رفع نکنیم در فیزیک، شیمی، ریاضی و ... توفیق نخواهیم داشت.

فرزاد قائمی، دبیر علمی همایش فردوسی نیز با اشاره به سابقه و رویکرد برگزاری همایش‌های بزرگداشت فردوسی اظهارداشت: بعد از دهه 70 که مقام معظم رهبری از منطقه توس بازدید کردند و بر آبادانی این منطقه تاکید کردند، دوباره فردوسی به کانون توجه تبدیل شد و دانشگاه نیز در کنار دیگر دستگاه‌های اجرایی در برگزاری بزرگداشت فردوسی نقش داشته است.

مجید طهوریان عسکری، عضو شورای اسلامی شهر و رئیس کمیسیون ساماندهی و عمران توس در شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: شورای اسلامی شهر مشهد برای همکاری در بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی آمادگی دارد و برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در این زمینه با تصویب لوایح شهرداری همراهی لازم صورت گرفته است.

حضور بیش از 1000نویسنده از28 استان در جشنواره داستان حماسی

مجید عسکری، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی نیز با بیان این‌که شاهنامه فردوسی یک اثر هنری است، گفت: آسیب شناسی‌هایی را در حوزه فردوسی، شاهنامه انجام دادیم و مقرر شده است که آثار هنری مبتنی بر این آسیب شناسی و ظرفیت‌های فردوسی و شاهنامه تولید کنیم.

وی با اشاره به برگزاری چهار دوره  جشنواره داستان حماسی افزود: داستان حماسی به عنوان یک گونه داستان شناخته شده و بیش از هزار نویسنده در 28 استان کشور درگیر داستان‌ حماسی شده‌اند.

عسکری تصریح کرد: ادبیات حماسی نبازمند روزآمدسازی است و باید از منظر جدید به آن نگریسته شود و مردم به ویژه دانشجویان در این زمینه مشارکت داشته باشند.

 25 تا 3خرداد دهه حماسه  در شهر مشهد

جلیل بامشکی، مدیر گردشگری و زیارت شهرداری مشهد  نیز گفت: نگاه ما ارتقای جایگاه و هویت ملی است و بر همین مبنا برنامه‌هایی را از 25 اردیبهشت که روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است آغاز و تا سوم خرداد که روز آزادسازی خرمشهر است به عنوان دهه حماسه، اجرا می‌کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های دهه حماسه تصریح کرد: امیدواریم در سال آینده با مشارکت دانشگاه فردوسی مشهد جشنواره‌های فرهنگی و هنری مرتبط با شاهنامه و فردوسی را اجرا کنیم و دانشگاه نقش بیشتری را داشته باشد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • وزیر علوم: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • تجمع جامعه دانشگاهیان مشهد مقابل دانشگاه فردوسی مشهد
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاه‌های آمریکا‌
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • حمایت اساتید دانشگاه در آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین