Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری روسیه شخصا بر روند تولید و استقرار زمینی موشک‌های جدید نظارت خواهد داشت، ولی در صورت استقرار موشک‌های برد کوتاه و متوسط آمریکا در خاک اروپا، مشخص نیست این اقدامات برای تامین امنیت روسیه کافی باشند. ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۳ بین الملل آسیا-اقیانوسیه اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه روز گذشته (شنبه) در نشستی با "سرگئی لاوروف" و "سرگئی شایگو" وزرای امور خارجه و دفاع این کشور اعلام کرد که مسکو به توقف مشارکت آمریکا در پیمان مربوط به نابودی موشک‌های برد کوتاه و متوسط که در سال 1987امضاء شده، پاسخ متقابل داده و مشارکت خود در این توافقنامه دوجانبه را متوقف کرده و کارهای علمی-تحقیقاتی و تجربی به منظور ساخت موشک‌های نوع جدید را آغاز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا نیز روز جمعه اعلام کرد که واشنگتن از دوم فوریه (13 بهمن) تشریفات لازم برای خروج از پیمان نابودی موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط را آغاز خواهد کرد.

روزنامه اینترنتی «وزگلیاد» در این باره نوشته است: رئیس جمهوری روسیه از پیشنهاد وزیر دفاع این کشور درباره استقرار زمینی موشک‌های کروز دریایی از نوع «کالیبر» و ایجاد سامانه‌های موشک‌های بالستیک زمینی استقبال کرد. حال باید دید، در صورتی که آمریکا شروع به استقرار موشک‌های برد کوتاه و متوسط خود در خاک اروپا کند، آیا این اقدامات برای تامین امنیت روسیه کافی خواهد بود؟

پیمان نابودی موشک‌های برد کوتاه متوسط در سال 1987بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا امضا شده بود این دو کشور را از داشتن موشک‌های دارای برد کوتاه از 500تا هزار کیلومتر و دارای برد متوسط از هزار تا پنج هزار کیلومتر که در روی زمین مستقر شوند منع کرده بود.

پوتین در نشست روز گذشته اطمینان داد که روسیه قصد استقرار موشک‌های برد کوتاه و متوسط تا زمانی که طرف آمریکایی چنین موشک‌هایی را در خاک اروپا یا هر نقطه دیگر از جهان مستقر نکرده، را ندارد.

وزیر دفاع روسیه در این نشست یادآور شد که آمریکا عملاً از مدتها قبل به تولید چنین موشک‌هایی پرداخته به همین دلیل پیشنهاد کرد تا موشک‌های استقرار دریایی «کالیبر» در سامانه‌های موشکی زمینی مستقر شوند و همچنین سامانه‌های موشک های بالستیک دارای برد کوتاه و متوسط ایجاد شوند. رئیس‌جمهوری روسیه با این پیشنهاد موافقت کرد ولی تاکید کرد که روسیه نباید به مسابقه تسلیحاتی کشیده شود. پوتین همچنین یادآور شد که لازم است تا سامانه‌های موشکی جدید روسیه مورد توجه بیشتری قرار بگیرند و ابراز تمایل کرد که از نزدیک با کار این سامانه‌ها آشنا شود.

وزیر امور خارجه روسیه نیز توضیح داد که آمریکا با استقرار سامانه‌های پرتاب موشکی ام.کا-41که امکان پرتاب موشک‌های "توماهاوک" را دارند، در واقع آشکار پیمان نابودی موشک‌های برد کوتاه و متوسط را نقض کرده است. به گفته وی، این سامانه‌ها از هم اکنون در خاک رومانی مستقر بوده و قرار است در لهستان و ژاپن نیز مستقر شوند.

پوتین: مشارکت روسیه در پیمان موشکی متوقف شودلاوروف: اقدامات آمریکا تهدیدی برای امنیت راهبردی در جهان است

روسیه و آمریکا تنها یک قدم با جنگ هسته‌ای فاصله دارند

"الکساندر پیرینجیف"رئیس دانشکده تحقیقات سیاسی دانشگاه اقتصاد مسکو و عضو شورای کارشناسان «افسران روسیه» معتقد است اظهارات شنیده شده روز گذشته در کاخ کرملین مجموعه‌ای از اقداماتی است که قطعا مورد انتقاد واشنگتن قرار خواهد گرفت، برای اینکه وضعیت امنیتی آمریکا را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد. وی افزود:  « در حالی که اینها تنها نخستین اقدامات روسیه در این رابطه هستند و ما قطعا شاهد ابتکار عمل‌های جدیدی در عرصه دفاع ضد موشکی و توسعه فناوری‌های نظامی موشکی خواهیم بود.»

علاوه بر این، "ایگور کاروتچینکو" سردبیر مجله «دفاع ملی» معتقد است که روز شنبه واقعیت سیاسی جدیدی در روسیه اتفاق افتاد. وی گفت: «این دوره جدیدی است که می‌توان آن را جنگ سرد جدید نامید که مشابه زمانی است که دو کشور تنها یک گام با جنگ هسته‌ای فاصله داشتند. البته باید در چنین شرایطی لازم است تا کاملا آگاهانه و با دقت عمل کرد.»

به عقیده وی، اکنون روسیه بدون افزایش بودجه نظامی تلاش خواهد کرد تا خطراتی که خروج آمریکا از پیمان موشکی بوجود می‌آورد را خنثی کند و از صحبت‌های شنیده شده در کرملین می‌توان دریافت که دور جدید مدرنیزه سازی تجهیزات نظامی روسیه و به خصوص در عرصه موشکی آغاز خواهد شد.

کاروتچینکو افزود: «روسیه امکانات لازم برای این منظور را در اختیار دارند و به همین دلیل بعید است که به مسابقه تسلیحاتی جدیدی کشیده شود. بدین ترتیب آمریکا که امیدوار بود با خروج از پیمان موشکی مسابقه تسلیحاتی جدیدی را به راه خواهد انداخت، به این هدف خود نخواهد رسید.»

روسیه و آمریکا امکان آغاز تولید موشک‌های ممنوعه را دارند

روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو» نیز در تحلیلی با اشاره به اظهارات روز گذشته ولادیمیر پوتین، نوشته است: روسیه و آمریکا هر دو امکانات لازم برای بازگشت به تولید موشک‌های ممنوعه در چارچوب پیمان موشک‌های برد کوتاه و متوسط را دارند.

واقعیت این است که هرچند به طور رسمی استقرار سامانه‌های دفاع ضدموشکی آمریکا در خاک اروپا، برای دفع حملات موشکی احتمالی از طرف ایران یا کره شمالی اعلام شده، ولی مقامات مسکو معتقدند این سامانه‌ها در اصل برای مقابله با روسیه در نظر گرفته شده اند. ضمن اینکه هدف واشنگتن از تولید سلاح‌های جدید موشکی بازدارندگی چین است. از ابتدای امر نیز امضای پیمان نابودی موشک‌های برد کوتاه و متوسط توسط مسکو و واشنگتن، در واقع به نفع پکن تمام شد، برای اینکه دو کشور موشک‌های منع شده در چارچوب این توافقنامه را منهدم کردند.

به نوشته این روزنامه، مهمترین خطر از بین رفتن این توافقات، نه تنها تولید انواع جدید  تسلیحات نظامی، بلکه استقرار آنها در خاک اروپا است، همانطور که در زمان جنگ سرد نیز چنین بود. در آن زمان موشک‌های آمریکایی در برخی کشورهای عضو ناتو از جمله انگلیس، آلمان، ایتالیا و بلژیک مستقر شده بود و سلاح های هسته‌ای شوروی نیز در کشورهای عضو پیمان ورشو قرار داشت.

حزب سبز آلمان: خروج آمریکا از پیمان موشکی خطری جدی استدبیرکل ناتو: در صورت شکست روند نجات توافق موشکی همه گزینه‌های ما روی میز استآلمان روسیه را مقصر خروج آمریکا از توافق موشکی دانست

مخالفت کشورهای اروپایی با استقرار موشک‌های آمریکا یک راه چاره است

"ناتالیا بوبنووا" کارشناس مسائل نظامی و سیاسی موسسه اقتصاد جهانی و امنیت بین الملل آکادمی علوم روسیه در گفت‌وگو با این روزنامه یادآور شد: «نگرانی من از آن است که اگر رویارویی آمریکا و روسیه در این عرصه آشکارا آغاز شود، اروپا در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت. در عین حال مخالفت کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممکن است به یافتن راه چاره‌ای برای مقابله با طرح‌های آمریکا در زمینه استقرار موشکهای برد کوتاه متوسط کمک کند.»

به گفته وی، پیش از این جان بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن قصد ندارد موشک‌های خود را در اروپا مستقر کند، ولی چنین وعده‌ای بدون دادن تضمین محکمی، غیرقابل اطمینان است. بدین ترتیب تنها تضمینی که موشک های آمریکایی در خاک اروپا مستقر نشود، مخالفت خود کشورهای اروپایی است که البته اکثر آنها تمایل خود برای عدم تبدیل شان به «برگه ضمانت» در درگیری بین روسیه و آمریکا را بیان نمی‌کنند.

"فدریکا موگرینی" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مواضع کلی کشورهای عضو این سازمان را بیان کرده است. وی روز شنبه دوم فوریه (13بهمن) در جریان نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در بوخارست گفت: «برای ما (اتحادیه اروپا) بسیار مهم است که پیمان موشک‌های برد متوسط و متوسط حفظ شده و به طور کامل رعایت شود. این مسئله پاسخگوی منافع امنیتی اروپا خواهد بود.»

"سرگئی آزنوبیشییف" کارشناس ارشد موسسه اقتصاد جهانی و امنیت بین الملل آکادمی علوم روسیه نیز توضیح داده، واقعیت این است که تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان موشکی پیش از این مورد حمایت انگلیس قرار گرفته، ولی بعید است مقامات لندن بار دیگر بخواهند تا موشک‌های آمریکایی در خاک آنها مستقر شود. در این بین کشورهای مانند لهستان ممکن است با این مسئله موافقت کنند.

به گفته وی، روسیه در شرایط کنونی امکان استقرار موشک‌های خود در شرق اروپا را ندارد، بنابراین مجبور خواهد بود تا به دنبال یافتن پاسخ‌های متناسب برای مقابله با این امکان طرف آمریکایی باشد. البته امکانات نظامی برای این پاسخ‌ها در اختیار روسیه قرار دارد.

البته دو کشور هنوز شش ماه فرصت دارند تا شاید در این زمینه به توافق برسند. مذاکرات دو طرف نیز پایان نیافته و هر دو از ادامه رایزنی ها استقبال کرد‌ه‌اند چراکه جایگزینی برای کنترل تسلیحات وجود ندارد. رئیس جمهور روسیه نیز تاکید کرده تا زمانی که طرف آمریکایی موشک‌های برد کوتاه و متوسط خود را در خاک اروپا یا سایر مناطق جهان مستقر نکرده باشد، مسکو نیز قصد چنین اقدامی را ندارد.

انتهای پیام/

R1445/P/S8,87,89,1128/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ولادیمیر پوتین اخبار "روسیه" اخبار "آمریکا" دونالد ترامپ

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ولادیمیر پوتین اخبار روسیه اخبار آمریکا دونالد ترامپ ولادیمیر پوتین اخبار روسیه اخبار آمریکا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۸۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد

رادیو ارتش اسرائیل اخیرا در گزارشی اعتراف کرد که در جریان حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل در اواسط ماه آوریل، سامانه های پدافند هوایی آمریکا نتوانستند علیه موشک های بالستیک ایران موفق عمل کنند.

به گزارش عصرایران، وبگاه " فلسطین کرونیکل" با انتشار گزارشی درباره این اعتراف رسانه های اسرائیلی نوشت: این امر منجر به این شده است که اسرائیل در واقع خود را مسئول سرنگونی بیشتر 300 پهپاد و موشک ایران که به سمت آنها شلیک شده است، نشان دهد.

بر اساس این گزارش: مدت کوتاهی پس از پایان حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل در 13 آوریل، تل آویو ادعای " رهگیری 99 درصدی" پرتابه های ایرانی را مطرح کرد و حتی نام ویژه ای را برای عملیات مشترک پدافند هوایی خود ایجاد کرد تا وضعیت را به یک پیروزی قهرمانانه برای خود تبدیل کند.

اما در عالم واقع عملیات وعده صادق چه ویژگی داشت؟ در واقع، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دسته‌هایی از پهپادها و موشک‌های قدیمی را با هدف دوگانه ایجاد یک وحشت بزرگ/حادثه بین‌المللی و همچنین مشغول و اشباع کردن واکنش پدافند هوایی اسرائیل شلیک کرد.

سپس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حدود 12 فروند موشک بالستیک مدرن شلیک کرد که اکثر آنها به اهداف خود اصابت کردند و به سایت‌هایی حمله کردند که به‌شدت محافظت‌شده‌ترین مکان ها نسبت به حمله موشک های بالستیک روی کره زمین محسوب می‌شوند.

بعدها، مقامات ناشناس آمریکایی و اسرائیلی اعتراف کردند که نرخ رهگیری 99 درصدی ادعایی ساختگی است و حتی اعتراف به اصابت حدود 12 موشک، این ادعای اولیه آنها را نقش بر آب کرد.

عملیات پدافند هوایی با استفاده از ائتلاف چندملیتی متشکل از نظامیان آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، اردن و بر اساس برخی گزارش‌ها، عربستان سعودی و امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) بیش از یک میلیارد دلار در آن چند ساعت عملیات ایران، خرج روی دست ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی گذاشت.

علاوه بر این ایران پیشتر به ائتلاف آنها 72 ساعت پیش اخطار حمله داد و از این رو آنها توانستند تمامی پدافند هوایی را در سراسر منطقه آماده کنند و ساعت ها برای مقابله با اهداف نسبتا کند حرکتی که ایران اعلام کرده بود با هر دسته جدید شلیک می شود، فرصت داشتند.

سامانه موشکی پاتریوت

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی (رادیو ارتش اسرائیل)، سیستم دفاعی موشکی استاندارد RIM-161 آمریکا روی کشتی (SM-3) در رهگیری پرتابه‌های ایرانی متحمل شکست  75 درصدی شده و از 8 موشک شلیک شده آنها تنها 2 مورد به هدف اصابت کرده است. 

بلومبرگ اخیرا مقاله ای منتشر کرده است که در آن می گوید اسرائیل اکنون سیستم های موشکی پاتریوت را بازنشسته می کند.

با این حال، بر اساس تمامی گزارش‌های مربوط به عملیات پدافند هوایی که برای دفاع از اسرائیلی‌ها انجام شده است، اکثر پرتابه‌های ایرانی رهگیری شده توسط آمریکا سرنگون شده‌اند و موثرترین روش نه سامانه های پدافندی بلکه استفاده از جت‌های جنگنده بوده است.

علیرغم وجود هیچ مدرکی برای تایید ادعای آنها، ارتش اسرائیل اما ادعا می کند که جنگنده های آنها اکثر موشک های کروز ایران را ساقط کرده اند، که توسط منابعی که با  وبگاه "اینترسپت" مصاحبه کرده اند، این ادعای آنها رد شده است. 

اسرائیل از زمان جنگ اول خلیج فارس از سیستم موشکی پاتریوت آمریکا ناراضی بوده است.

در سال 1991، عراق موشک‌های اسکاد را به سمت اسرائیل و عربستان سعودی شلیک کرد. ایالات متحده و رسانه های آن مدعی شدند که سامانه موشکی پاتریوت 89 درصد از اسکادهای شلیک شده به سمت عربستان سعودی و 44 درصد از کلاهک های هدایت شده به سمت اسرائیلی ها را رهگیری کرده است. با این حال، ماه‌ها بعد حقیقت آشکار شد و اکنون پذیرفته شده است که عملکرد سیستم موشکی معروف پاتریوت این بود که تنها بین 1 تا صفر درصد از کل اسکادهای شلیک شده را سرنگون کرد.

به طور مشابه، گفته می شود که سیستم دفاع هوایی گنبد آهنین دارای نرخ رهگیری 85 درصدی است، حداقل این رقمی است که برای رهگیری راکت های فلسطینی پرتاب شده در طول جنگ 2014 علیه غزه ارائه شده است.

با این حال، طبق مطالعه ای که توسط "تئودور پستول" از دانشگاه MIT انجام شد، گنبد آهنین تنها حدود 5 درصد از پرتابه های شلیک شده در طول جنگ 2014 را رهگیری کرد.

در واقع، علیرغم تبلیغات زیاد درباره کارآیی سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل و آمریکا، اگر تعداد زیادی پرتابه به سمت هدفی شلیک شود، هیچ سیستم دفاعی روی کره زمین وجود ندارد که در مبارزه کامل با یک حمله بزرگ و متمرکز موفق باشد. 

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نخستین تصاویر از اصابت موشک‌های ایرانی به اسرائیل (فیلم) حمله ایران به اسرائیل/ برآورد اولیه: 500 پهپاد و 220 موشک شلیک شده است/ پایگاه هوایی اسرائیل که کنسولگری ایران را زد، موشک باران شد/ بایدن از اسرائیل خواست به حمله ایران پاسخ ندهد جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی

دیگر خبرها

  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • بارانی از موشک بر سر صهیونیست‌ها/ شلیک ۷۰ موشک از سمت لبنان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • موشک‌های پاتریوت آمریکا مقهور موشک‌های بالستیک ایران شد
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه