Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ضرورت بازنگری برنامه‌های آموزشی دانشگاه، گفت: کوریکولوم‌های آموزشی باید متناسب با شرایط روز جامعه مورد بازنگری قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، دکتر امیر محسن ضیایی در نشست ادواری معاونت آموزشی با مدیران گروه‌های علوم پایه (به غیر از دانشکده داروسازی و دندانپزشکی)، با بیان اینکه باید به آموزش ارزش بیشتری داده شود، اظهار کرد: آموزش باید به کاری جریانمند و نظام‌مند تبدیل شود و مسئله اصلی دانشگاه آموزش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع اگر هر فرد کار خود را به نحو مطلوب انجام دهد، سایر اعضا نیز به وظایف خود عمل خواهند کرد، ضمن اینکه ما باید شاخص‌ها را دوباره بازنویسی و اجرا کنیم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه پایه و اساس هر دانشگاهی آموزش است، گفت: باید در جذب نیروهای هیات‌علمی افراد علاقه‌مند به معلمی جذب شوند، چرا که لزوماً یک جراح خوب و یا یک شاگرد اول معلم خوبی نیست. بنابراین در ارزیابی این اعضا باید شاخص آموزش تعیین‌کننده باشد و تا زمانی که کسی مأموریت و مسئولیت آموزشی خود را با کمیت و کیفیت مناسب به انجام نرساند، نباید سایر فعالیت‌هایش ارزش‌گذاری شود.

دکتر ضیایی در ادامه با اشاره به مفاهیمی همچون اقتصاد آموزش، آموزش اقتصادی، مفهوم بازار در آموزش عالی و طبابت مبتنی بر نظام سلامت، یادآور شد: این مفاهیم باید به‌روشنی تبیین شده و در نظام آموزش دانشگاه به کار گرفته شوند و باید درباره تبدیل دوره‌های آموزشی به دوره‌هایی برای حل مسائل جامعه، ایجاد ثروت و خدمت و اجرای این برنامه‌ها بحث و گفت‌وگو شود.

وی ادامه داد: ما باید محصولات متفاوتی داشته باشیم و این مستلزم درک تفاوت‌ها و البته انعطاف‌پذیری نظام آموزش عالی در پذیرش، محتوای کوریکولوم، روش‌ها و ارزشیابی‌ها است.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه باید تغییرات نرم‌افزاری و برنامه‌ای از این دانشگاه آغاز شود، گفت: دانشگاه و گروه‌ها اختیارات زیادی دارند و باید آن‌ها را خوب شناخت و مورد استفاده قرار داد و آموزش باید بتواند پنج تا هفت سال بعد اثر خود را در تولید ناخالص ملی نشان دهد و آموزشی که نتواند اثر خود را در جامعه نشان دهد، بی‌فایده است.

دکتر ضیایی با بیان اینکه در رشته‌های علوم پایه باید ملاحظاتی را مورد توجه قرار داد، گفت: کوریکولوم های آموزشی باید متناسب با شرایط روز جامعه مورد بازنگری قرار گیرند. در واقع تدوین و طراحی حدود ۲۰ درصد کوریکولوم های آموزشی در اختیار دانشگاه است و بدون همکاری معاونت‌های آموزشی، پژوهشی، دانشکده‌ها و گروه‌های علوم پایه حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم امکان‌پذیر نمی‌شود.

وی با تأکید بر لزوم پررنگ شدن فعالیت‌های بین‌رشته‌ای در دانشگاه‌ها، افزود: باید بین گروه‌های بالینی و علوم پایه نشست‌های هدفمند برگزار شود و گروه‌ها و شبکه‌های علمی در ذیل حوزه‌های مهم و متمایز دانشگاه تشکیل شود.

دکتر ضیایی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با دانشگاه‌هایی همچون خواجه نصیر و امیرکبیر همکاری‌هایی دارد، ادامه داد: ما باید به تشکیل گروه‌های علمی با دانشگاه‌های غیر علوم پزشکی، تشکیل دپارتمان‌ها و حتی دانشکده‌های مشترک فکر کنیم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر ضرورت ارتقای مهارت‌های دانش‌آموختگان، یادآور شد: باید به فکر تعدیل هدفمند و توسعه هوشمند باشیم. در واقع با وجود رقابت شدید در بازار کار، بسیار ضروری است که دانش‌آموختگان در رشته تخصصی خود مهارت‌های کافی داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر ضیایی در ادامه با تأکید بر اهمیت داشتن جایگاه شغلی مناسب دانش‌آموختگان، گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های اساتید، ساختار دانشگاه و کار جمعی می‌توان به اهداف تعیین‌شده برای دانشگاه، دست یافت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازنگری برنامه های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۳۰۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!

نگاهی به آمار داوطلبان کنکور نشان می‌دهد که در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نسبت به پسران در حالی اتفاق می‌افتد که وقتی تعداد داوطلبان گروه علوم تجربی از ۲ گروه علوم انسانی و علوم ریاضی فاصله گرفت وزیر علوم این موضوع را رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور برشمرد و با اعلام زنگ خطر برای آموزش عالی، اعلام کرد که توزیع داوطلبان در گروه‌های آموزشی باید نرمال باشد.

به گزارش فارس، نگاهی به جدول تعداد خانم‌ها و آقایان شرکت‌کننده در آزمون سراسری چند سال اخیر نشان می‌دهد که آمار شرکت خانم‌ها در کنکور در حال بیشتر شدن است.

بررسی ابعاد کاهش رغبت پسران به مدرک دانشگاهی از نگاه کارشناسی

مهدی گلشنی عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه، کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید که اعتدال خوب است و اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی تبعات اجتماعی به همراه دارد.

به گفته وی، باید از افراد خبره و شایسته برای مشورت بهره بگیرند که این عدم اعتدال پیش نیاید. سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما این آمار را در حال حاضر منفی نمی‌داند و می‌گوید که این آمار نشان دهنده اصلاح فرهنگ مهارت محوری در کشور ماست.

وی معتقد است که تمایل به سمت تحصیل آکادمیک در کشور ما کم شده، در کشور‌های دیگر هم همینطور است، اما در ایران تمایل به مدرک زیاد بود که چند سالی است فرهنگ ما به سمت مهارت محوری و اشتغال محوری جایگزین شده است. به گفته موسوی، بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.

بنابراین این آمار خیلی هم منفی نیست، اما باید بررسی شود که در چند سال آینده پررنگ‌تر نشود، چرا که پررنگ شدن این موضوع آسیب‌زاست. خبرگزاری فارس، این موضوع را از مسؤولان آموزش عالی کشور نیز پیگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • رقابت ۱۵۷۰۰ داوطلب زنجانی در مرحله اول کنکور سراسری آغاز شد
  • رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در قزوین
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • ۲۷ رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود
  • برگزاری آیین تکریم و معارفه سرپرست بیمارستان شهید جلیل یاسوج
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد