Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه وزرا برنامه های فرابخشی برای اجرایی شدن برنامه اقتصاد مقاومتی ندارند گفت:اقتصاد مقاومتی اجرایی ترین برنامه ای بود که تا کنون کشور به خودش دید،چرا که اهداف آن کاملاً مشخص بود. اما تا کنون اجرایی نشد. ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۱ اقتصادی اقتصاد ایران کار آفرینی و اشتغال نظرات - اخبار اقتصادی -

آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،در پاسخ به اینکه چرا اقتصاد مقاومتی طی 5 سال گذشته محقق نشد تا اقتصاد کشور قوی و مستقل بشود و تحریم بر آن اثر نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضعف عملکردی دولت مجلس و مسئولان در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی چه بوده است؟ گفت:اقتصاد مقاومتی اجرایی ترین برنامه ای بود که تا کنون کشور به خودش  دید،چرا که اهداف آن کاملاً مشخص بود. اما تا کنون اجرایی نشد. اما اینکه برنامه اقتصاد مقاومتی تا کنون اجرایی نشده است به این دلیل است، دولت عزم جدی برای پیاده سازی در تدوین بخشنامه های عملیاتی را ندارد. 

«منشور اقتصاد در گام دوم»|رزاقی: با جهان‌بینی سرمایه‌داری نمی‌توان اقتصاد مقاومتی دینی را پیاده کرد

 وی ادامه داد: دولت باید برنامه های فرا بخشی را روزانه در دستور کار قرار دهد. ظاهر برنامه های دولت نشان دهنده این است که وزرا توانایی این موضوع را نداشتند برنامه ای برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی عملیاتی کنند. دولت برای عملیاتی نشدن اقتصاد مقاومتی، بهانه می آورد که بحث تحریم وجود دارد.  اما می بایست برنامه ای برای مقابله با تحریم داشته باشند.

بغزیان ادامه داد: ظرفیت های بدون استفاده در اقتصاد در بخش نفت در پالایش ، در بخش صنعت درگسترش صنعت خودرو  و در بخش کشاورزی در حوزه خودکفایی محصولات است.  در حوزه کشاورزی زمانی که نیاز به محصولات داریم شاهد واردات بی رویه هستیم. شاید بخشی از محصولات صادر شود، اما زمانی که پیک زمان مصرف است، شاهد واردات بخشی از محصولات کشاورزی هستیم.

 این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه حتی اگر نتوانیم تکنولوژی جدید را وارد کنیم اما می توانیم تکنولوژی دیروز را وارد کنیم اظهار داشت: منظور از اقتصاد مقاومتی این است که به گونه ای عمل کنیم که اگر یک شرایط بحرانی ایجاد شد اقتصاد بتواند از پس آن بر بیاید و هیجانی و مسکنی عمل نکند که در بحث هدفمندی گاهی دولت با بی پولی مواجه می‌شود که در اینجا لازم است اقتصاد مقاومتی وارد شود.

بغزیان نبود فرهنگ‌سازی در استفاده از کالاهای داخلی را از دیگر چالش‌های اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: نیاز به استفاده از فناوری‌های نوین و بومی‌سازی فناوری در داخل کشور هم‌اکنون بیش از پیش احساس می‌شود، مردم باید به گونه ای عمل کنند که انگار هر لحظه درانتظار یک بحران اقتصادی هستند.

وی با اشاره به اینکه تبلیغ کالاهای خارجی تأثیر زیادی بر روند فرهنگ‌سازی مصرف در کشور دارد، گفت: کاهش تبلیغات کالاهای خارجی از دیگر مواردی است که باید در روند اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد.اقتصاد مقاومتی بهترین ضمانت برای تحمل مشکلات اقتصادی در برابر فشارها و تهاجم‌های خارجی است.

این کارشناس اقتصادی درباره نحوه پیش‌بینی از وضعیت رکود در بخش‌های مولد گفت: بر اساس ارتباطی که درآمدهای نفتی با بخش‌های مختلف اقتصادی دارد، می‌توان از وضعیت رکود در سال‌های پیش رو خبر داد.مثلاً بر اساس یک دلار رشد درآمدهای نفتی می‌توان فهمید که چند دلار تولید ملی ایجاد خواهد شد و با استفاده از فرمول خاص می‌توان میزان احتمال فروش نفتی که می‌تواند منتهی به تولید شود، محاسبه کرد.

بغزیان با اشاره به اینکه متأسفانه این سال‌ها سرمایه‌داری ما به جای رفتن به سمت تولید به  سمت سرمایه‌داری تجاری رفته است گفت: پیش‌تر این روحیه در میان ما حاکم بود که سرمایه‌ها به سمت تولید برود و مجموعه اثرگذاران در حوزه تولید مشارکت می‌کردند اما امروز می‌بینید ما چه روحیه و گرایشی پیدا کرده‌ایم. افراد منش و مشی تجاری دارند و می‌خواهند در بازار مسکن سرمایه‌گذاری کنند یا ارز یا سکه و اخیراً هم که می‌بینید با اشباع برخی از این بازارها افراد سرمایه‌های خود را به ارز تبدیل و از کشور خارج می‌کنند اما از آن سو متوجه باشیم که اقتصاد ما همچنان به درآمدهای نفتی وابستگی دارد بنابراین از تلاطم‌های بازار نفت و بسیاری از حاشیه‌های یک اقتصاد نفتی رنج می‌برد.

وی ادامه داد:عوامل زیادی در این باره نقش بازی می‌کنند، ما از حساب ذخیره ارزی مان هم درست استفاده نمی‌کنیم اما یک عامل مهم که چنین وضعیت‌های مغشوشی را در اقتصاد کشور پدید می‌آورد، این است که اصول حاکم بر سیاست‌های کلان اقتصادی ما ملی و مبتنی بر مصالح و منافع ملی نیست و بیشتر در جهت تأمین منافع جناحی و گروهی پیش می‌رود.

 انتهای پیام/

R1012189/P/S7,77,82/CT1 واژه های کاربردی مرتبط اقتصاد مقاومتی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۳۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌الهی، در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، گفت: اقدامات متعددی توسط دولت سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته است، افزود: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت گفت: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲ هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تأسیس شد ۵ همت بودجه در نظر گرفتند و سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

عین اللهی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشارخون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیأت‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲ هزار عضو هیأت علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

کد خبر 6097516 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • وزارت رفاه: تا هفته آینده، برنامه دولت برای نحوه تداوم طرح کالابرگ اعلام می‌شود
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است