Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@02:19:35 GMT

گام جدید برای به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی اعراب

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۲۷۹۵

گام جدید برای به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی اعراب

خبرگزاری تسنیم: رسانه‌های رژیم صهیونیستی در گزارش‌هایی درباره برنده‌ها و بازنده‌های کنفرانس ورشو و در سایه اهدافی که این کنفرانس به خاطر آن برگزار شد، آنها همچنین درباره نتایج این کنفرانس و آنچه محقق نشده، به ارائه تحلیل می‌پردازند.

رون بن یشای کارشناس نظامی روزنامه یدیعوت آحارانوت گفته است کشورهای عربی خاورمیانه که در کنفرانس ورشو شرکت کردند، از ایران می‌ترسند و برای به دست آوردن کمک‌های اقتصادی و نظامی ایالات متحده آمریکا تلاش می‌کنند، به همین خاطر در این کنفرانس شرکت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود حتی برای اینکه این نشست با شکست مفتضحانه‌ای روبرو نشود، مسئولان بلندپایه دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفتند به دستورکار این کنفرانس، فراهم کردن کمک‌های سیاسی و اقتصادی به طرح معامله قرن را اضافه کنند که برای حل مناقشه فلسطینی اسرائیلی(در حقیقت برای حذف مسئله فلسطین) آماده شده، و با هدف تحقق ثبات در خاورمیانه و دادن فرصت به جراد کوشنر(دستیار ارشد و داماد ترامپ) و جیسون گرینبلات برای بهبود تلاش‌ها و جلب حمایت‌های کشور عربی حاشیه خلیج(فارس) و کشورهای میانه‌رو عربی بریا موفقیت این طرح(معامله قرن) صورت گرفته است.بعد اقتصادی معامله قرن مستلزم حمایت عربی کشورهای حاشیه خلیج(فارس) برای تامین مالی آن و مبتنی بر بهبود اوضاع اقتصادی و راهبردی نوار غزه و کرانه باختری در برابر موافقت آنها با توافق صلح(سازش) با اسرائیل و عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و جهان عرب است.

مشارکت بلندپایه کشورهای عربی در نشست ورشو به فرصت‌های عالی برای دولت ترامپ در راه اجرای طرح‌هایش در زمینه تشکیل پیمان ناتوی عربی با حضور کشورهای عربی و شمال آفریقاست به طوری که همه کشورهای عربی اعم از کشورهای حاشیه خلیج(فارس) به همراه مصر، اردن، مغرب و تونس در آن عضو کامل باشند. البته درست است که این مسئله(پیمان ناتوی عربی) در ورشو محقق نشد،‌ولی در آینده ممکن است محقق شود.

بر اساس سخنان ناظران نشست ورشو، کشورهای عربی رضایت و آمادگی خود را برای همکاری و شراکت با اسرائیل اعلام کرده‌اند به طوری که در چارچوب یک پیمان خصمانه علیه ایران قرار گیرند البته تمایل دارند این مسئله تا زمانی که مسئله فلسطین حل نشود، به صورت پنهانی باشد و تا زمانی که مسئله فلسطین حل نشود،‌اعراب آماده نیستند شرکای علنی در هر ابتکاری باشند که اسرائیل بخشی از آن باشد با وجود امتیازهای بزرگی که در هر شراکت و همکاری علنی با اسرائیل کسب خواهند کرد.

بیشتر بخوانید

تحلیل روزنامه الدیار از کنفرانس ورشو و هشدار درباره عواقب آن برای اعراب

دفاع کویت از حضور خود در "ورشو"، ما مخالف عادی‌سازی با اسرائیل هستیم

رون بن یشای کارشناس نظامی روزنامه یدیعوت آحارانوت افزود نشستن سران اسرائیلی در کنار همتایان عرب خود در نشست ورشو محقق نشد، نشستی که برای اولین با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برگزار شد، این مسئله(حضور سران رژیم صهیونیستی) قبلا و در جریان برگزاری کنفرانس مادرید در سال 1991 هم تکرار شد، جایی که اسحاق شامیر نخست وزیر وقت اسرائیل در آن شرکت کرد، بنابراین نتانیاهو از بزرگترین طرف‌هایی است که از نشست ورشو سود برده است، به طوری که عکسی منتشر شده که نتانیاهو را در کنار مسئولان بلندپایه عرب دور یک میز نشان می‌دهد.

به همین سبب، این تصویر، شکاف جدی در تحریم سیاسی، دیپلماتیک و روانی اسرائیل از سوی کشورهای عربی به شمار می‌رود که از مسئله فلسطین حمایت می‌کردند و اعلام کرده بودند که بدون حل نهایی مسئله فلسطین روابط خود را با اسرائیل عادی نخواهند کرد، ولی آنچه در ورشو رخ داد، ممکن است گام جدیدی در راستای به رسمیت شناختن اسرائیل از کشورهای عربی و مقدمه‌ای برای عادی‌سازی روابط با آن باشد.

تسیفی یحزکیلی تحلیلگر امور عربی کانال سیزدهم تلویزیون رژیم صهیونیستی هم در تحلیلی گفته است نشست ورشو این امکان را به اسرائیل داد تا گام بزرگی به سمت جهان عرب بردارد به طوری که سبب شد تا جهان عرب به عادی سازی روابط با اسرائیل فکر کند.

این مسئله چه در پوشش نشست ورشو از سوی شبکه‌های تلویزیونی عربی یا در گفت‌وگوهایی که میان طرفین اسرائیلی و عربی در پشت پرده و به صورت مخفیانه انجام شد، به یک شکل صورت می‌گیرد.

روزنامه یدیعوت آحارانوت پیش از این نوشته بود اسرائیل و کشورهای عربی در یک جبهه مشترک و واحد قرار دارند. این روزنامه افزود در یکی از نشست‌های پشت درهای بسته در کنفرانس ورشو و زمانی که نوبت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای سخنرانی رسید، میکروفون را گرفت تا صحبت کند، ولی میکروفون وی کار نمی‌کرد، تا اینکه وزیر خارجه یمن(در دولت دست نشانده رژیم سعودی به ریاست عبدربه منصور هادی فراری) که در کنارش بود،‌میکروفون خود را به او داد.

منبع: فردا

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی عادی سازی روابط اعراب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۲۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی طرحی توهمی در خصوص نوار غزه ارائه داده که متشکل از سه مرحله است. رسانه‌های صهیونیستی با انتشار این طرح مدعی شدند که هدف از آن شکوفایی نوار غزه به عنوان بخشی از زیر ساخت‌های منطقه‌ای توافقنامه‌های عادی سازی روابط و رهایی یافتن از خطر به اصطلاح «حضور ایران در این منطقه» است.

در این طرح بر موقعیت مرکزی و تاریخی نوار غزه به عنوان نقطه اتصال ۲ مسیر تجاری قدیمی میان شرق و غرب یعنی مسیر دریایی مصر-غزه-بابل و مسیر هند-یمن-عربستان-اروپا تاکید شده است.

رسانه‌های عبری زبان گزارش دادند: قرار است مرحله نخست به عنوان مرحله ارائه کمک‌های بشردوستانه به مدت ۱۲ ماه ادامه یابد به طوری که تل آویو منطقه‌های امنی را به دور از حکمرانی حماس از شمال نوار غزه تا جنوب آن ایجاد می کند. یک ائتلاف متشکل از کشورهای عربی شامل عربستان، امارات، مصر، بحرین، اردن و مراکش اقدام به توزیع کمک‌های بشردوستانه در منطقه‌های امن می‌کنند و فلسطینی‌های ساکن این منطقه‌ها کنترل آن‌ها را زیر نظر کشورهای مذکور به دست خواهند گرفت.

در ادامه این گزارش آمده است: مرحله دوم بین پنج الی ۱۰ سال به طول می‌انجامد. تل آویو مسئولیت کامل امنیت نوار غزه را به دست می‌گیرد. کشورهای عربی مذکور نیز یک هیأت چندجانبه برای نظارت بر بازسازی نوار غزه و حمایت مالی از آن تشکیل می‌دهند. فلسطینی‌های ساکن این باریکه نیز به هیأت مذکور کمک خواهند کرد.

مرحله سوم نیز با نام مرحله خودمختاری آغاز می‌شود و تل آویو حق مقابله با تهدیدات امنیتی در غزه را برای خود قائل خواهد بود. قدرت نیز به تدریج به یک دولت محلی در غزه یا دولت یکپارچه فلسطین که کرانه باختری را نیز شامل می‌شود انتقال می‌یابد.

خواب نتانیاهو برای یمن، سوریه و لبنان

در مرحله نهایی نیز فلسطینی‌های ساکن غزه به صورت مستقل این باریکه را اداره کرده و به توافقنامه‌های عادی سازی روابط می‌پیوندند. در این طرح توهمی آمده است که مزایای آن برای رژیم صهیونیستی علاوه بر تأمین امنیت در منطقه‌های جنوبی اراضی اشغالی، عادی سازی روابط با عربستان خواهد بود.

امتیاز کشورهای عربی نیز مشارکت در توافقنامه‌های دفاعی با آمریکا و دسترسی نامحدود به بنادر غزه در دریای مدیترانه خواهد بود. اگر توهم نتانیاهو در خصوص غزه عملیاتی شود وی قصد دارد آن را در یمن، سوریه و لبنان نیز اجرا کند.

طرح منطقه‌ای رژیم صهیونیستی برای فریب کشورهای عربی

در این گزارش تاکید شده است: طرح منطقه‌ای گسترده‌تری وجود دارد که در افزایش تعداد پروژه‌های بزرگ مانند شهر نیوم در عربستان و اجرایی کردن آن در صحرای سینای مصر نمود پیدا می‌کند. بدین ترتیب نوار غزه می‌تواند به یک بندر صنعتی مهم در حوزه مدیترانه تبدیل شود. این مرکز محل اصلی صادرات برخی کالاهای نوار غزه در کنار نفت عربستان و مواد خام دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس خواهد بود.

در طرح منتشر شده از سوی دفتر نتانیاهو آمده است که یک منطقه آزاد تجاری بزرگ که شامل سدیروت، غزه و العریش خواهد بود ایجاد می‌شود و بدین ترتیب تل آویو، غزه و مصر می‌توانند از این منطقه به صورت مشترک استفاده کنند. رژیم صهیونیستی برای فریب افکار عمومی پا را فراتر گذاشته و نوار غزه را به عنوان مرکز اصلی تولید خودروهای برقی معرفی می‌کند!

این در حالی است که در طرح مذکور هیچ اشاره‌ای به تشکیل دولت مستقل فلسطین نشده است. رژیم صهیونیستی بعد از گذشت هفت ماه از لشکرکشی گسترده به نوار غزه و حرف و حدیث‌ها در خصوص به راه انداختن حمام خون در شهر رفح، برای فریب افکار عمومی و کاهش فشارهای جهانی چنین طرحی را ارائه داده است.

کد خبر 6096913

دیگر خبرها

  • ایرلند و اسپانیا خواستار به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هستند
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • سازمان همکاری‌ اسلامی از همه کشورها خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • سازمان همکاری‌ اسلامی خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد
  • سازمان همکاری‌ اسلامی به رسمیت شناختن کشور فلسطین را خواستار شد
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد