Web Analytics Made Easy - Statcounter


فرارو – همیشه صرفه‌جویی به معنی خریدن بی‌کیفیت‌ترین اجناس نیست. در این گزارش ثابت می‌کنیم چطور می‌توان با ۹ میلیون تومان کل لوازم خانگی اساسی برای شروع زندگی را خرید. مخصوصا در این شرایط که همه می‌دانند در بازار لوازم خانگی چه خبر شده و قیمت‌های نجومی در هر مغازه‌ای به چشم می‌خورند؛ از یخچال فریزر ۵۰ میلیونی گرفته تا تلویزیون ۳۰، ۴۰ میلیون تومانی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این‌ها را کنار بگذارید و ببینید چطور می‌شود یخچال‌فریزر، تلویزیون، ماشین لباسشویی، اجاق گاز، جاروبرقی و اتو بخار یا حتی چای‌ساز و ماکروویو را سر جمع با ۹ میلیون تومان خرید. حالا می‌توانید باقی بودجه‌ای که برای شروع زندگی کنار گذاشتید را خرج دیگر لوازم خانه مثل سرویس غذاخوری، سرویس خواب، مبل و فرش و ... کنید.


یخچال‌فریزر؛ دو میلیون تومان
بودجه کم برای تهیه لوازم خانگی باعث می‌شود کلا یخچال‌فریزر‌های دوقلو یا سایدبای‌ساید را به کلی کنار بگذارید و برای تهیه یخچال فریزر سراغ مدل‌های کمبی یا بالا پایین بروید. مدلی که ما منظورمان است، در اصل یک یخچالی هستند که دو طبقه بالایی آن در جداگانه دارد و با دمای پایین‌تر نقش فریزر را ایفا می‌کند. یخچال فریزر‌های کمبی مدل‌های متنوعی دارند که قیمتشان تا ۱۳ میلیون تومان هم می‌رسد. ارزان‌ترین ماشین لباسشویی‌های کمبی موجود در بازار تقریبا دو میلیون تومان قیمت دارند. به طور مثال یخچال فریزر ایرانی ایستکول مدل TM-96200 در حال حاضر یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته می‎شود. برفاب مدل ۷۰-۳۰ با قیمت دو میلیون تومان فروخته می‌شود. امرسان، دیگر شرکت ایرانی تولیدکننده لوازم سرمایشی، یخچال‌فریزر کمبی خود با نام TF11220 را با قیمت دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به بازار عرضه می‌کند. دیگر شرکت‌های ایرانی مثل الکترواستیل یخچال فریزر‌های کمبی خود مدل ES14 را دو میلیون و ۱۵۰ هزار تومان می‌فروشد. به طور کلی با دو میلیون تومان می‌شود یک یخچال فریزر کمبی خرید که از قضا برای آشپزخانه‌های کوچک بهتر هم هستند.  
اجاق گاز؛ یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
اگر گشتی در بازار لوازم خانگی بزنید می‌توانید با بودجه چهار پنج میلیون تومانی یک اجاق گاز باکیفیت و مناسب بخرید. اما اگر بحث بودجه مطرح باشد باید سراغ اجاق گاز‌های ارزان‌تر بروید. با هزینه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌توانید یک اجاق گاز بخرید که هم مناسب جهیزیه باشد و هم زیاد شما را خرج نیاندازد. البته در این مورد باید به کل فر را فراموش کنید، چون اجاق گاز‌های فردار گران‌تر هستند. در این صورت احتمالا اجاق گاز هافنبرگ مدل ۱۰۱۶ با قیمت یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گزینه خوبی باشد. اجاق گاز جی‌سان مدل ۱۰۱ST گزینه دیگری است که یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان برایتان خرج دارد. همچنین با بودجه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی می‌توانید یک اجاق گاز آی فادر مدل الگانس ۱۶۰۰۰ بخرید تا بعدا که پول‌دارتر شدید سراغ اجاق‌گاز‌های بهتر و با امکانات بیشتر بروید.     ماشین لباسشویی؛ یک میلیون تومان
اگربخواهید کمترین بودجه را برای جمع کردن جهیزیه صرف کنید ناچارید برای خرید ماشین لباسشویی سراغ لباسشویی‌های نیمه‌اتوماتیک بروید. همان لباسشویی‌هایی که درشان از بالا باز می‌شود و برنامه شستشو ندارند. بعضی‌ها هم اسمشان را ماشین لباسشویی دوقلو می‌گذارند، چون دو در هستند. اگر بخواهید ماشین لباسشویی‌های معمولی بگیرید دست کم باید پنج شش میلیون تومان برای خرید ماشین لباسشویی هزینه کنید، ولی دست نگه دارید، با بودجه خیلی کمتری می‌توانید سر و ته قضیه را ببندید. بهترین ماشین لباسشویی‌های نیمه‌اتوماتیک یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان قیمت دارند و گزینه بهتری برای خرید ماشین لباسشویی هستند.
ارزان‌ترین ماشین لباسشویی که بتوانید پیدا کنید احتمالا ماشین لباسشویی پاکشوما مدل PWT-6520LN باشد که ظرفیت دیگ آن ۶.۵ کیلوگرم بوده و نیاز یک خانواده دو نفره را جواب می‌دهد. این ماشین لباسشویی ۹۰۰ هزار تومان قیمت دارد و بعید است بتوانید زیر این قیمت ماشین لباسشویی بهتری پیدا کنید. حتی اگر لوازم خانگی ایرانی شما را راضی نمی‌کند می‌توانید ماشین لباسشویی نیمه‌اتوماتیک جنرال آدمیرال مدل WT-G704A بخرید. این ماشین لباسشویی با اینکه تولید یک برند آمریکایی است ۹۶۰ هزار تومان قیمت دارد. این ماشین لباسشویی هم لباس‌هایتان رو شستشو می‌دهد و هم خشک می‌کند.  
تلویزیون؛ دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
خیلی‌ها تلویزیون را جزء اقلام جهیزیه نمی‌دانند، ولی با این حال این هم جزوی از لوازم خانگی است و برای شروع زندگی لازم است. شاید بگویید با تلویزیون‌های مسافرتی هم می‌شود کار را راه انداخت، اما خودتان حاضر هستید مسابقات فوتبال را در تلویزیون‌های کوچک ببینید؟ با این تفسیر برای اینکه اصل صرفه‌جویی در هزینه را رعایت کرده باشیم و بیخیال اصل مناسب یودن اقلام برای جهیزیه نشویم، بهتر است برای خرید تلویزیون سراغ تلویزیون‌های ال‌ای‌دی ۳۲ اینچ برویم که کوچکترین تلویزیون‌های خانگی مناسب برای شروع زندگی به شمار می‌روند. تلویزیون‌های ۳۲ اینچ حدود دو سه میلیون تومان قیمت دارند و با بودجه دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی می‌توانید یک تلویزیون ۳۲ اینچ سامسونگ مدل 32M4850 بخرید. برای هزینه کمتر حتما لازم نیست سراغ برند‌های گمنام بروید. تلویزیون ۳۲ اینچ تی‌سی‌ال مدل 32D2910 با قیمت دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته می‎شود. حتی ارزان‌تر از آن هم هست، ولی باید نگران کیفیت آن بود. مثلا تلویزیون ال‌ای‌دی ۳۲ اینچ آکسون مدل XT-3282 را می‌توان با قیمت یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خرید. با همه این تفاسیر بهتر است حداقل بودجه برای خرید تلویزیون را همان دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم تا یک تلویزیون مناسب برای خانه جدیدمان تهیه کنیم.  
جاروبرقی؛ ۷۰۰ هزار تومان
درست است که برای خرید یک جارو برقی درست و حسابی باید دست کم دو سه میلیون تومان پول خرج کنیم، اما چه اشکالی دارد برای صرفه‌جویی هم که شده سراغ جاروشارژی یا جارو‌های عصایی برویم؟ مثلا جاروبرقی عصایی هاردستون مدل HVC1600 را می‌توانید با بودجه ۵۰۰ هزار تومانی خریداری کنید. جارو برقی سایا مدل Merlin تقریبا همین قیمت را دارد. حتی اگر جاروبرقی‌های عصایی شما را راضی نمی‌کند می‌توانید با بودجه ۶۰۰ هزار تومانی سراغ جاروبرقی‌های کیسه‌دار ارزان‌قیمت بروید. مثلا جاروبرقی پارس‌خزر مدل ECO1900W حدود ۶۵۰ هزار تومان قیمت دارد و با خرید آن ضمن صرفه‌جویی می‌توانید از تولید ملی هم حمایت کنید. جاروبرقی کیسه‌دار واتسون مدل M-533 حدود ۷۰۰ هزارتومان فروخته می‌شود امرسان جاروبرقی مدل ۵۱۰P خود را می‌فروشد ۷۳۰ هزار تومان. جاروبرقی سایا مدل Lotus گزینه دیگری برای صرفه‌جویی در هزینه خرید لوازم خانگی است چراکه فقط ۶۴۰ هزار تومان قیمت دارد. با همه این تفاسیر حتی اگر به جاروبرقی‌های عصایی یا جارو شارژی راضی نشوید، با بودجه ۷۰۰ هزار تومانی می‌توانید یک جاروبرقی کیسه‌دار مناسب بخرید.  
اتو بخار؛ ۳۰۰ هزار تومان
صرفه‌جویی در هزینه‌های لوازم خانگی به معنی این نیست که برای جهیزیه خود اتو مسافرتی بخرید، ولی حتما هم لازم نیست سراغ اتو بخار‌های چند میلیونی بروید. با بودجه ۳۰۰ هزار تومانی هم می‌توانید یک اتوبخار مناسب برای خانه بخرید. مثلا اتو بخار تکنو مدل Te-108 درحال حاضر ۲۷۰ هزار تومان قیمت دارد. اتوبخار‌های گوسونیک حتی از این هم ارزان‌تر هستند. مثل مدل GSI-190 گوسونیک ۲۴۰ هزار تومان قیمت دارد. پارس خزر اتوبخار مدل SI-DS-501 خود را با قیمت ۲۸۰ هزار تومان می‌فروشد. حتی اگر به لوازم خانگی ایرانی اعتماد ندارید و دلتان را راضی نمی‌کند، می‌توانید اتو بخار پاناسونیک مدل NI-P300T بخرید که برایتان ۲۸۵ هزار تومان خرج دارد. دیدید می‌شود با ۳۰۰ هزار تومان یک اتو بخار خوب خرید؟  
چا‌ی‌ساز؛ ۲۵۰ هزار تومان‌
می‌خواهید کلا از قوری و کتری بی‌نیاز شوید؟ چای‌ساز بخرید. با اینکه چای‌ساز جزء لوازم خانگی اصلی به حساب نمی‌آید، اما وجودش کلی به ما کمک خواهد کرد. با بودجه زیر ۵۰ هزار تومان می‌شود کتری برقی خرید، اما آن‌ها بیشتر به درد اداره‌ها و محیط‌های دانشجویی می‌خورند. اگر به فکر لوازم خانه هستید بهتر است سراغ همان چای ساز‌های صفحه‌ای بروید که هم آب را برایتان می‌جوشانند، هم چای برایتان دم می‌کنند. نگران قیمتش هم نباشید، میانگین ۲۵۰ هزار تومان خرج روی دستتان می‌گذارند. مثلا چای‌ساز المپیا مدل OE-4000A فقط ۲۲۰ هزار تومان قیمت دارد. واتسون چای‌ساز مدل WSTT-3002 خود را می‌فروشد ۲۵۵ هزار تومان. چاس‌ساز اس‌ام‌تی با ظاهر شیک و جذابی که دارد ۲۶۵ هزار تومان خرج روی دستتان می‌گذارد. حتی اگر بخواهید پا را فراتر بگذارید می‌توانید با ۴۰۰ هزار تومان چای‌ساز پارس‌خزر مدل TM-3500SP بخرید. به طور کلی برای صرفه‌جویی کردن در هزینه‌ها همان چای‌ساز‌های ۲۵۰ هزار تومانی می‌توانند گزینه خوبی برای خانه جدیدتان باشند.  
ماکروویو؛ یک میلیون و ۳۰۰ هزارتومان
وقتی در خرید گاز صرفه‌جویی کردیم و بیخیال اجاق‌گاز‌های فردار شدیم، حالا باید یک ماکروویو بخریم تا علاوه بر پوشش دادن خلا اجاق گاز فردار، در گرم‌کردن غذا کمکمان کند. یک اجاق ماکروویو مناسب و باامکانات حدود چهار پنج میلیون تومان خرج روی دستتان می‌گذارد. ولی می‌شود با بودجه کمتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم یک اجاق ماکروویو کارراه‌انداز خرید، آن هم نه برند‌های متفرقه و گمنام، بلکه برند‌های معروف لوازم خانگی که به خوبی می‌شود به آن‌ها اعتماد کرد. مثلا اجاق ماکروویو پاناسونیک مدل NN-SM332 با قیمت یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود. فلر از این هم ارزان‌تر است و مدل MW202 آن یک میلیونو ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد. اگر خواستید کمی بیشتر خرج کنید می‌توانید اجاق ماکروویو کنوود مدل MW942 بخرید که یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. با این وجود با همان بودجه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی می‌شود یک ماکروویو مناسب برای خانه جدید خرید.  
حداقل بودجه لازم برای خرید لوازم خانگی جهیزیه؛ ۹ میلیون تومان
حالا وقت آن است که فاکتور‌های خریدمان را کنار هم بگذاریم تا ببینیم برای تهیه لوازم خانگی جهیزیه چقدر خرج کردیم. البته باید توجه داشت که هنوز کلی از لوازم جهیزیه مثل سرویس غذاخوری و ... مانده. اما تقریبا همه لوازم خانگی اساسی را خریدیم. حدود یک میلیون تومان برای خرید ماشین لباسشویی نیمه‌اتوماتیک خرج کردیم. خرید یخچال فریزر کمبی دو میلیون تومان خرج روی دستمان گذاشت. یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خرج اجاق گاز کردیم، اما بدون فر را خریدیم و به جای آن سراغ ماکروویو رفتیم که یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دیگر برایمان خرج داشت. برای خرید تلویزیون ۳۲ اینچ ال‌ای‌دی دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خرج کردیم. برای خرید جاروبرقی می‌توانستیم به جاروبرقی‌های عصایی و جاروشارژی‌های ۵۰۰ هزار تومانی اکتفا کنیم، با این حال ۷۰۰ هزار تومان خرج جاروبرقی کیسه‌دار کردیم. اتوبخار ۳۰۰ هزارتومان خرج روی دستمان گذاشت و حدود ۲۵۰ هزارتومان برای خرید چای‌ساز کنار گذاشتیم تا سرجمع حدود ۹ میلیون تومان برای خرید لوازم خانگی جهیزیه پول خرج کرده باشیم. حالا با خیال راحت می‌توانیم باقی بودجه خود را صرف خرید لوازم غذاخوری و فرش و مبل و... کنیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: لوازم خانگی جهیزیه قیمت لوازم خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۲۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با «ساخت ایران» مشکل دارند!

صادرات، یکی از مولفه‌های مهم اقتصاد و صنعت هر کشوری محسوب می‌شود چرا که مزایای بسیار زیادی برای سازنده دارد. در ایران با اینکه بسیاری از کالا‌ها در سطح کیفی خوب تولید می‌شوند، اما به دلیل وجود تحریم‌ها ورود آن‌ها به بازار کشور‌ها به سختی انجام می‌شود. در این میان برخی کشور‌ها که خواهان کالای ایرانی هستند به دلیل تحریم‌ها تقاضا می‌کنند عبارت «ساخت ایران» از روی کالا حذف شود!

به گزارش دنیای اقتصاد، ششمین دوره نمایشگاه «اکسپو» تهران که محلی برای به تصویر کشیدن توانمندی‌های صادراتی کشور است از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد. پیش از آن، ستاد برگزاری این نمایشگاه اعلام کرده بود پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۳۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور دنیا در ششمین دوره این نمایشگاه شرکت کنند. انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران هم در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشت و غرفه این انجمن از سوی بازدیدکنندگان و همچنین مسوولان بلندپایه کشور مورد بازدید قرار گرفت و با جدیدترین تحولات این صنعت بزرگ در ایران آشنا شدند.

در حاشیه این نمایشگاه یکی از اعضای انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص فرصت‌هایی که این نمایشگاه برای تولیدکنندگان ایران و به خصوص صنعت لوازم خانگی به وجود می‌آورد و همچنین برخی از مسائل و مشکلات جاری تولیدکنندگان و صنعتگران کشور گفتگو کرد.

محمود قهاری ابتدا درخصوص شرایط و کیفیت نمایشگاه اکسپو۱۴۰۳ گفت: خوشبختانه امسال و در مقایسه با سال‌های گذشته شاهد استقبال چشمگیری از نمایشگاه بودیم. در همین زمینه دولت نیز سعی کرده بود این نمایشگاه تفاوت چشمگیری با ۵ دوره پیشین خود داشته باشد که در این خصوص نیز موفقیت‌هایی دیده شد.

وی در همین خصوص ادامه داد: تولیدکنندگان در ایران با مشکلات مختلفی روبه رو هستند، ولی این تیپ کار‌های اجرایی باعث دلگرم شدن صنعتگران کشور خواهد شد. همین که حضور تجار و بازدیدکنندگان خارجی از نمایشگاه امسال پررنگ شده بود نشان از بهبود نقش سازنده این نمایشگاه بوده است. خوشبختانه بسیاری از تولیدات در ایران در سطح جهانی مطرح است و ایجاد نمایشگاه‌هایی مانند اکسپو می‌تواند این تولیدات را بیشتر به دنیا معرفی کند.

موانع اصلی صادرات

مشاور عالی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص مهم‌ترین موانع صادرات کالا از ایران و به خصوص لوازم خانگی و همچنین انتظار تولیدکنندگان در این خصوص گفت: در حال حاضر با تمام مشکلات و موانعی که برای تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور وجود دارد، به برخی از کشور‌های همسایه صادرات انجام می‌شود، اما واقعیت این است که در حجم وسیع و مناسبی نیست. ما در حال حاضر نمی‌توانیم خودمان را در خصوص تولید و صادرات با کشور‌های آسیایی مانند ترکیه و چین مقایسه کنیم.

وی ادامه داد: با اینکه کالای لوازم خانگی ایرانی دارای کیفیت قابل قبولی است، اما در خصوص صادرات آن ما چند مشکل اساسی داریم. یکی اینکه به دلیل تحریم‌ها بسیاری از کشور‌ها از ترس عواقب آن حاضر نیستند با ایران تجارت کنند و بنابراین فروش کالای لوازم خانگی ما بسیار مشکل است. به همین دلیل متاسفانه بسیاری از کشور‌های هدف صادراتی از ما درخواست می‌کنند که عبارت «ساخت ایران» را از کالا‌های خود حذف کنیم!

محمود قهاری با تشریح بیشتر این موضوع اضافه کرد: بنابراین ترس از عواقب تحریم‌ها و همچنین برخی اخبار منفی علیه ایران باعث شده که آن‌ها چنین درخواستی را داشته باشند. در چنین شرایطی نیاز به دیپلماسی قدرتمند در حوزه روابط بین‌الملل داریم که وزارت امورخارجه باید بیشتر از قبل در مورد آن تلاش کند. البته اتاق بازرگانی نیز با رایزنی‌های خود تلاش کرده در خصوص این موضوع کمک حال تولیدکنندگان و صادرکنندگان باشد، اما به نظر می‌رسد برای افزایش حجم صادرات، دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف باید راهکار‌های مناسبی در نظر گرفته و فعال‌تر عمل کنند.

وی گفت: از سوی دیگر ایجاد و در نظر گرفتن تسهیلات مناسب برای صادرات نیز تاثیر‌گذار خواهد بود. البته تاجر و صادرکننده ایرانی نیز باید خیالش بابت برگشت پول راحت باشد. در این خصوص نیز باید برای استفاده تجار از سیستم‌های بانکی بین‌المللی و دسترسی به آن تلاش شود تا پول فروش صادرات کالا به آسانی وارد کشور شود. البته باید در نظر داشت که برخی از مشکلات داخلی است و سیاستگذار باید در خصوص کاهش آن قدم‌هایی بردارد. به عنوان مثال تخصیص ارز به تولیدکنندگان در سال‌های اخیر به صورت قطره‌چکانی بوده که تبدیل به یکی از معضلات بزرگ شده است. چرا که تولیدکننده با این شرایط نمی‌تواند مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کند و به این صورت در تولید و سپس تهیه کالا برای بازار‌های داخلی یا صادرات محصول، شکاف بزرگی ایجاد خواهد شد.

آیا رایزن‌های اقتصادی وزارت امورخارجه برای بهبود شرایط صادراتی کشور و به خصوص لوازم خانگی کمکی داشته‌اند؟ عضو هیات‌مدیره انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در پاسخ به این سوال، گفت: حقیقتا اینکه این رایزن‌ها برای این مهم تلاشی داشته یا نداشته‌اند مشخص نیست، اما ما تا به حال شاهد هیچ‌گونه تاثیر مثبتی از این محل نبودیم. ولی به نظر می‌آید اگر وزارتخانه‌های صمت، اقتصاد یا امورخارجه بتوانند در خصوص ایجاد یا استحکام بخشی به روابط تجاری با دیگر کشور‌ها اقدامات عملی داشته باشند تا صادرات تسهیل شود، کمک بزرگی به افزایش حجم صادرات خواهد شد.

وی در همین خصوص ادامه داد: البته تجار ایرانی مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور را نیز دارند، اما این در قیاس با سایر موانع در پله بعدی قرار می‌گیرد. در حال حاضر کسانی که مواد اولیه وارد کشور می‌کنند مشمول استفاده از ارز صادراتی هستند. ولی برخی شرکت‌ها هم هستند که برای برگشت ارز باید طبق رقم ارز نیمایی عمل کنند که آن‌ها نیز به دلیل همخوانی نداشتن ارقام و حساب‌ها با یکدیگر، درگیر مشکلاتی می‌شوند.

برزخ تولیدکنندگان لوازم خانگی

محمود قهاری تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران را در شرایط برزخ توصیف کرد و گفت: تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران در حال حاضر در شرایط خاصی قرار دارند. شاهد افزایش قیمت مواد اولیه تولید شده در داخل کشور هستیم که این اتفاق باعث افزایش قیمت کالای نهایی خواهد شد. اما با این حال تولیدکنندگان لوازم خانگی اجازه افزایش قیمت را ندارند و برخی از این کالا‌ها مانند یخچال، لباسشویی، تلویزیون و دیگر لوازم بزرگ مشمول قیمت‌گذاری دستوری هستند.

اما از سوی دیگر موضوع دیگری که وجود دارد این است که بازار هم فعلا کشش افزایش قیمت را ندارد. به این ترتیب تولیدکنندگان لوازم‌خانگی که با تورم تولید نیز مواجه هستند با شرایط متفاوتی روبه رو می‌شوند و امیدواریم مسوولان و سیاستگذاران، راهکار مناسبی برای این مشکل پیدا کنند.

مشاور عالی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در پایان گفت: با توجه به مشکلات مطرح شده، عمده تولیدکنندگان اعلام می‌کنند درگیر ضرر و زیان‌های مالی هستند؛ بنابراین راه‌حلی که به ذهن آن‌ها می‌رسد این است که افزایش قیمت دهند. البته در حالی که قدرت خرید مصرف‌کننده نیز سقوط کرده، افزایش قیمت نیز می‌تواند باعث افزایش رکود بازار‌ها شود که مجموع این اتفاق‌ها به زیان تولیدکننده، توزیع‌کننده و در نهایت مصرف‌کننده خواهد بود.

راهکار‌های گره‌گشا

موضوعاتی مانند وضعیت بازار‌های صادراتی، رکود بازار‌های داخلی، افزایش قیمت مواد اولیه تولید و ورود کالای قاچاق به بازارها، از مهم‌ترین مشکلات و دغدغه‌های تولیدکنندگان و فعالان این صنعت هستند. آن‌ها معتقد هستند اگر قرار نیست افزایش قیمت انجام شود، دولت باید به شکل‌های مختلف حمایت‌های خود را از تولیدکننده افزایش دهد. این حمایت‌ها می‌تواند با مدل‌های متنوع مانند ارائه تسهیلات کافی، تخصیص ارز مناسب برای تهیه مواد اولیه یا حتی ارائه تسهیلات یا بن‌کارت‌های تشویقی به خریداران در راستای بهبود بازار باشد.

اگر چه بخش زیادی از کاهش حجم صادرات به وجود تحریم‌ها مربوط می‌شود، اما کارشناس این صنعت در این گفتگو بیان کرد، برای بهبود این وضعیت راهکار‌هایی نیز وجود دارد. در خصوص دسترسی تولیدکننده به مواد اولیه ارزان‌قیمت نیز حاکمیت از سال‌ها پیش بورس‌کالا را در نظر گرفته که با گذشت این سال‌ها بسیاری از تولیدکنندگان معتقد هستند سازوکار فعلی بورس‌کالا با اینکه کمک‌هایی در این خصوص داشته اما، با وجود برخی بی‌عدالتی‌ها در مورد میزان بالاتر فروش کالا و مواد اولیه به برخی شرکت‌های خاص، شرکت‌های دیگر با کمبود این مواد مواجه شده و مجبور می‌شوند بخشی از این مواد را از بازار آزاد تهیه کنند بنابراین هزینه‌های تولیدآن‌ها افزایش یافته و توجیه اقتصادی تولید برای آن‌ها کمرنگ خواهد شد؛ بنابراین راهکار موثر این خواهد بود که دولت نظارت بیشتری بر روی بورس‌کالا انجام دهد تا هر شرکت بر اساس میزان تولید خود از مواد اولیه با نرخ دولتی استفاده کند.

موضوع مهم بعدی در خصوص لوازم خانگی، تداوم ورود کالای قاچاق آن است که باعث ایجاد ضرر و زیان مالی برای تولیدکننده داخلی می‌شود. به عقیده بسیاری از کارشناسان، با وجود مبارزه‌هایی که برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق انجام شده همچنان شاهد ورود آن به کشور هستیم، یکی از بهترین راهکار‌ها افزایش کیفیت کالای لوازم خانگی تولید ملی است که باعث اطمینان خریدار شده و بنابراین به فکر خرید کالای قاچاق خارجی نخواهد بود.

مرحله بعد نیز جمع‌آوری این کالا‌ها از سطح بازار و نظارت بیشتر روی مرز‌های آبی و خاکی کشور است تا با کاهش این پدیده، شاهد شکوفایی بیشتر تولید و اشتغال در کشور باشیم و مصرف‌کننده نیز با خیال راحت اقدام به خرید کالای مورد نیاز خود کند.

دیگر خبرها

  • راهنمای خرید نهال گردو اصلاح شده ضمانتی و معتبر
  • شرایط جدید خرید نقدی و اقساطی پژوپارس اعلام شد ؛ جزئیات، قیمت و زمان تحویل
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • راهنمای طراحی و چاپ حرفه ای کاتالوگ در چاپخانه تهران
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • مجازات قاچاقچی لوازم خانگی در مهاباد
  • توزیع اقلام لوازم خانگی بین مددجویان بسطام
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟