Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@23:00:01 GMT

لزوم تغییر راهبرد اتاق

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۴۹۳۴

لزوم تغییر راهبرد اتاق

بعد از انقلاب و در دهه ۶۰ مشروعیت سرمایه‌داری خصوصی زیر سوال رفته بود و شاهد مصادره و بازخواست گسترده سرمایه‌داران بوده‌ایم. تفکیک و تمایزی بین سرمایه‌داری صنعتی و مولد ملی و سرمایه داری مبتنی بر رانت دیده نمی‌شد، به‌طوری‌که در طول زمان، مشروعیت فعالیت سرمایه دارانه یکسره زیرسوال رفته و تمام توان اتاق به تداوم و سرپا نگه داشتن این نهاد و کسب‌وکارهای بخش‌خصوصی متمرکز شده ‌بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقویت سرمایه داری دولتی در دهه اول و دوم بعد از انقلاب و بعد انتقال سرمایه‌ها ذیل سیاست‌های خصوصی‌سازی در دهه اخیر در عمل منجر به تشکیل بلوک سرمایه سالار شبه دولتی شد.

از اواسط دهه هفتاد و فعالیت‌های اتاق به سمت تقویت نهادی آن پیش رفت به نحوی که درحال‌حاضر اتاق بازرگانی ایران در ۱۴۰ نهاد سیاست‌گذاری در حوزه اقتصاد حضور گسترده داشته و دارای نماینده ناظر یا دارای حق رای است؛ نهادینه کردن فعالیت‌های بخش‌خصوصی در اتاق باعث شد علاوه بر کاهش فساد در این نهاد، موقعیت اتاق به‌عنوان نهادی دارای گفتمان در بدنه اقتصاد ایران تثبیت شود. با نهادینه شدن ساختار فعالیت اتاق مشکل دسترسی و مشارکت در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی تا حد زیادی مرتفع شد هرچند نتوانسته توقع فعالان را برآورده‌ کند.  در عین حال بخشی از مشکلات موجود در اقتصاد از اختیار اتاق خارج است و شاید حتی دولت و حاکمیت نیز قادر به اصلاح و بازتعریف آن نباشد؛ بنابراین رهبران اتاق در دور جدید، باید با توجه به جایگاه و توانایی این نهاد راهبرد و برنامه اتخاذ کنند و از بیان برنامه‌ها و اظهارات خارج از توان و ماموریت اتاق خودداری کند. دو مشکل اساسی در زمینه نقش اتاق بازرگانی در اقتصاد کشور مشهود است؛ مساله اول تمرکز بر مشکلات است، دوره هشتم اتاق دوره‌ای پرتحرک اما فاقد تمرکز بوده است. به این معنا اتاق باید، طیف متنوعی از خواست‌ها و تمایلات اعضا را در قالب چند موضوع استراتژیک دسته‌بندی و نسبت به تحقق آن پیگیری کند.  به‌طور مثال، در موضوع نوسانات ارزی، افزایش نرخ منافع صادرکنندگان و کاهش قیمت سود واردکنندگان را پوشش می‌داد، بنابراین لازم است با تدوین برنامه‌ای جامع برای تحقق و پوشش منافع طرفین که فعالیت متناقض دارند با دولت وارد مذاکره شود. باید در استراتژی‌های ارتباط با حاکمیت برنامه مدونی برای پوشش همه بخش‌های اتاق بازرگانی تبیین شود که مقبولیت و مشروعیت اتاق جایگاه خود را در اقتصاد حفظ کند. ورودی‌های غیرمجاز به فعالیت‌های اتاق مانند اجاره دادن کارت‌های بازرگانی سبب ناپایدار شدن بستر فعالان واقعی در طول زمان می‌شود که این موضوع به اعتبار و جایگاه اتاق و بالطبع نتایج فعالیت‌های اتاق آسیب وارد می‌کند؛  در راستای تحقق اهداف و برنامه‌های فعالان بخش‌خصوصی علاوه بر اینکه اتاق لازم است به‌عنوان صدای این بخش مشکلات را به حاکمیت اعلام و انتقال دهد، عهده‌گیری هدایت و رهبری آن نیز در جهت حصول نتیجه الزامی است.  درصورتی ‌که نقش اتاق صرفا به پارلمان بخش‌خصوصی محدود شود علاوه بر اینکه قادر به مسوولیت‌پذیری ضعف‌های ساختاری و اهداف نخواهد بود، بلکه این رویکرد اساسا با فلسفه شکل‌گیری اتاق برای حفاظت از منافع فعالان بخش‌خصوصی منافات خواهد داشت.

یک ماموریت مهم پارلمان بخش‌خصوصی این است که با تجمیع منافع درونی، دولت را مجبور به احیا و بازتعریف بسترهای فعالیت بخش‌خصوصی کند و این امر جز با تغییر موضع اتاق ایران از پارلمان به رهبری بخش‌خصوصی امکان‌پذیر نخواهد بود. از سویی دیگر اتاق بازرگانی با ایجاد ساختار نمایندگی و نظام تقسیم کار در اتاق و تشکل‌های زیرمجموعه در سطح‌های مختلف می‌توان نقش اجرایی اتاق را افزایش داد. مشکل دوم اتاق بازرگانی ضعف سلامت فعالیت‌‌های سازمانی است؛ اتاق باید ضمن تجمیع خواسته‌های اعضا در بخش‌های مختلف از پیگیری و ایجاد سود برای گروه‌های خاص اجتناب کرده و با گسترش افق فعالیت‌های خود نسبت به هدایت و رهبری فعالان بخش‌خصوصی اقدام کند.در عین حال با جذب مدیران باتجربه و آموزشنیروی انسانی متخصص می‌توان با تشکیل کارگروه‌های مختلف از ادامه روند بدون عایدی بوروکراتیک کنونی جلوگیری کرد و نقش اتاق را در تحولات اجتماعی و سیاسی ایران بیش از گذشته نمایان کرد؛ به طوری‌که مردم به فعالان حوزه بخش‌خصوصی اعتماد کامل داشته ‌باشند.

سجاد غرقی
عضوهیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی خدمتکارآرانی صبح دوشنبه در حاشیه برگزاری دومین جلسه شورای اجتماعی استان تهران در سال جاری، از بررسی راه‌اندازی و توسعه مراکز «سراج» در سطح استان با حضور نمایندگان دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران خبر داد.

خدمتکارآرانی گفت: مراکز «سراج» یا به عبارتی مراکز سلامت روانی اجتماعی، جزو پروژه‌هایی است که از سال گذشته به صورت مشترک بین وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و وزارت کشور در حال پیگیری است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با بیان اینکه هدف گذاری این پروژه در فاز اول راه اندازی ۱۰۰ مرکز در سراسر کشور بوده است، گفت: سهم استان تهران در این پروژه ۱۸ مرکز بود که تا امروز و گزارشات واصله از سه دانشگاه علوم پزشکی استان، ۱۲ مرکز به صورت قطعی راه اندازی شده است.

وی در تشریح جزئیات بیشتر این طرح، از راه اندازی هفت مرکز توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شهرستان‌های شرق استان تهران از جمله پاکدشت، پردیس، دماوند و فیروزکوه خبر داد و عنوان کرد: چهار مرکز نیز توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران در اسلامشهر، شهرری و شهر تهران و یک مرکز هم توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهرستان بهارستان راه‌اندازی شده است که مجموعاً ۱۲ مرکز از ۱۸ مرکز هدف محقق و الباقی نیز تا نیمه سال جاری در دست تمهید مقدمات و تجهیز و راه اندازی است.

خدمتکارآرانی بیان کرد: امیدوار هستیم که با محوریت و حمایت فرمانداری‌ها بتوانیم تعهدات مورد نظر در اجرای این طرح را در سطح استان تهران محقق کنیم.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران، هدف از ایجاد این مراکز را ارتقای کمی و کیفی خدمات روانی و اجتماعی به عموم افراد و به خصوص افرادی که دارای اختلالات روانی، فکری و رفتاری هستند عنوان کرد و گفت: این افراد از طرق مختلف از جمله مدارس آموزش و پرورش و اورژانس اجتماعی بهزیستی به مراکز «سراج» ارجاع و بر اساس پروتکل‌ها، مورد حمایت‌های روانپزشکی و درمانی که منتج به بهبودی و توانمندی آنها شود قرار می‌گیرند.

وی در ادامه در خصوص فعالیت مراکز «اتاق فرار» نیز اظهار کرد: این مراکز جزو بازی‌های فکری و سرگرمی‌هایی است که طی سالیان اخیر تعداد آنها رشد قابل توجه داشته و نیازمند بررسی دقیق هستند و در این جلسه مقرر شد که بر آنها نظارت‌های لازم وجود داشته باشد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران از تشدید نظارت‌ها بر برنامه‌ها و محتوای مراکز «اتاق فرار» و نوع مجوزهای این مراکز خبر داد و بیان کرد: قرار شد کارگروهی متشکل از دستگاه‌های مربوطه مثل اداره کل ورزش و جوانان استان تهران، سازمان اطلاعات و فراجا و سایر دستگاه‌ها، استانداردها و دستورالعمل‌های لازم را مورد بازخوانی و بازتعریف و به روزرسانی قرار دهد و ساز و کارهای نظارت بیشتر بر عملکرد این مراکز و برخورد با مراکز غیر قانونی انجام شود.

کد خبر 6097589

دیگر خبرها

  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات تعاونی‌ در سبزوار پرداخت شد
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • راه اندازی دفتر تجاری اتاق بازرگانی قزوین در اقلیم کردستان عراق
  • ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی خراسان رضوی متوقف شده است
  • لزوم نظارت مستمر بر اجرای مناسب پروژه‌های مشارکتی در شهر اصفهان
  • برگزاری همایش سرمایه‌گذاری «کرمان آیدکس ۲۰۲۴»