Web Analytics Made Easy - Statcounter

روایتی درباره شهر اولین‌ها که امکاناتش مناسب میزبانی از لیگ برتر نیست، شهری بدون ‏هتل و فرودگاه با ورزشگاهی که استانداردهایش مربوط به ١٠٠‌سال قبل است آفتاب‌‌نیوز : در ایران معمولا این گونه است، هر جایی که صفت برتری به خود ببیند، در ردیف نخست صف محدودیت‌ها قرار ‏می‌گیرد. حکایت مسجدسلیمان هم جز این نیست؛ اگر سری به این شهر که لقب «اولین‌ها» را یدک می‌کشد، ‏بزنید حسرت همه چیز‌هایی که می‌شود نامش را امکانات گذاشت، به دل‌تان می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهری با بافت کاملا قدیمی ‏که اثری از راه حل و نیاز‌های روزمره در یک جامعه امروزی در آن نیست.
هرچقدر به سمت «بنگله» یکی از ‏مشهور‌ترین محله‌های مسجدسلیمان بروید، تاریخی بودن این شهر بیشتر نمود پیدا می‌کند. محله‌ای با ‏سازه‌های دوطبقه یک شکل که سقف‌هایی نارنجی با شیروانی چهارطرفه دارد و از زمان ساخت توسط انگلیسی‌ها ‏بدون کوچکترین بازسازی‌ای سرپا مانده است. بنگله درست سر راه ورزشگاهی است که این روز‌ها هر تیمی به ‏آنجا می‌رود، با دل خون ترکش می‌کند.
ورزشگاهی که مثل خانه‌های شهر بیش از ١٠٠‌سال عمر دارد و ‏بازسازی جزیی آن هم در طول سال‌های گذشته نتوانسته خطرات احتمالی بازی در آن را کاهش بدهد. در چنین ‏فضایی دلخوشی مردم ساده و بی‌آلایش مسجدسلیمان جز تیمی که می‌گویند نخستین تیم فوتبال در ایران بوده ‏نیست؛ زرد و آبی‌پوشانی که امسال بعد از چند‌سال دوباره به لیگ برتر رسیدند و احتمالا خیلی زود هم دوباره به ‏دسته پایین‌تر می‌روند. تیمی که متعلق به شهری پر از چاه‌های نفت است، اما انگار از این همه سرمایه فقط ‏بوی بدش نصیب ساکنان منطقه و تیم‌هایی که سالی یکبار به آن‌جا سفر می‌کنند، می‌شود. ‏
اگر پرسپولیسی‌ها بعد از توقف مقابل نفت مسجدسلیمان صدایشان بابت امکانات ضعیف این شهر و در آمده، به این معنی نیست که در گذشته این مشکلات برای سایر تیم‌ها وجود نداشته است. نام ‏مسجدسلیمان که می‌آید، همه یاد نخستین چاه نفت در این منطقه بیش از ١٠٠‌سال ‏پیش می‌افتند، اما این شهر فرودگاهی به‌عنوان ساده‌ترین امکانات ممکن برای جذب مهاجرانی که این روز‌ها ‏بیشتر اعضای تیم‌های فوتبال هستند را در اختیار ندارد. پس هر تیمی سالی یکبار برای سفر به مسجدسلیمان ‏باید با پرواز به اهواز برود و سپس با اتوبوس از جاده‌ای پرپیچ و خم و خطرناک عبور کند تا بعد از حدود دو ‏ساعت به مسجدسلیمان برسد.
همین است که باعث شده تیم‌های لیگ برتری معمولا قبل از بازی با نفت در ‏اهواز هتل بگیرند و روز بازی دو ساعت مسیر را بپیمایند، به ورزشگاه شهید بهنام محمدی مسجدسلیمان بروند و ‏بعد از بازی نیز بلافاصله برگردند. اگر این کار را نکنند هم بالاجبار باید به هتلی بروند که سه ستاره روی سردر ‏آن نقش بسته، اما امکاناتی شبیه به مسافرخانه‌های وسط پایتخت دارد، به اتاق‌هایی کوچک که تنها وسیله ‏گرمایشی‌اش برای فصل سرد یک بخاری برقی تک المنتی است و کل امکاناتش به یک تلویزیون ١٤ اینچ ‏ال‌جی ختم می‌شود. ‏
ورزشگاه شهید بهنام محمدی در مسجدسلیمان را خیلی‌ها می‌گویند قدیمی‌ترین ورزشگاه ایران است. اگر این ‏فرضیه درست باشد، سوال اصلی این‌جا است که چرا با گذشت حدود ١٠٠‌سال هنوز بازسازی اساسی در این ‏ورزشگاه انجام نشده است؟ در دنیای امروزی فوتبال هیچ ورزشگاهی وجود ندارد که سکو‌های اصلی‌اش پشت ‏دروازه‌ها باشد، اما در مسجدسلیمان روبه‌روی جایگاه بیش از ٥٠٠ صندلی وجود ندارد و زیر جایگاه ویژه، چون ‏پشت نیمکت‌های ذخیره قرار گرفته، عملا قابلیت استفاده ندارد.
جالب‌تر این‌که پله‌های آهنی بدون محافظ ‏کناری شما را از در ورودی پشتی ورزشگاه به جایگاه‌های ویژه، خبرنگاران و صداوسیما می‌رساند که هرآن ‏ممکن است حادثه‌ای بیافریند. فنس‌های ٢٠ متری دورتادور سکو‌ها برای جلوگیری از ورود تماشاگران به زمین ‏هم بر زشتی‌های ورزشگاه افزوده و فرسوده بودن سازه هم خطر‌هایی ایجاد کرده است. به‌عنوان مثال اگر شما ‏در رختکن تیم میهمان باشید و بالای سرتان فقط ٥ هوادار روی سکو پایشان را به زمین بکوبند تصوری جز ‏ترکیدن یک بمب نخواهید داشت! نمی‌شود فهمید سازمان لیگ چطور ‏مسجدسلیمان و ورزشگاه این شهر را برای برگزاری مسابقات لیگ برتر تأیید کرده است.
شهری که ١٢٠ ‏کیلومتر با جاده‌ای عجیب با فرودگاه فاصله دارد، هتل استاندارد ندارد، از امکانات اولیه برای تیم‌ها محروم است، ‏چرا باید میزبان مسابقاتی در سطح برتر فوتبال ایران باشد؟ قطعا مسئولان فوتبال ایران نمایندگان ‏AFC‏ را هرگز ‏به مسجدسلیمان نمی‌برند که اگر این اتفاق بیفتد، چه بسا جریمه‌های سنگینی در انتظارشان باشد، ولی حالا که ‏به بهانه توقف پرسپولیس، وضع نابسامان مسجدسلیمان بولد شود، بد نیست یکبار برای همیشه فکری به حال ‏کمبود‌های این شهر برای میزبانی از لیگ برتر کرد. ‏
منبع: روزنامه شهروند

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مسجدسلیمان شهر اولین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۸۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم

"کتاب" یار مهربانی است که با بی‌مهری مردم روبه رو‌ست و همین سبب سرانه پایین مطالعه در کشور شده است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، با همه‌گیر شدن فضای مجازی رفته رفته انس مردم با کتاب و مطالعه کم و دور شد، به طوری که هستند کسانی که در روز و هفته حتی صفحه‌ای از کتاب را مطالعه نکرده و با این یار مهربان نامانوس هستند.

ایام نوروز فرصت مناسبی است تا مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با مراجعه به کتاب ساعاتی را به مطالعه بپردازند هرچند طبق آمار سرانه مطالعه در کشور وضعیت چندان خوبی ندارد، این درحالیست که اوضاع حوزه کتابخانه‌ها و مراجعه مردم به کتابخانه‌های عمومی استان نیز وضعیت متفاوتی از اوضاع نامطلوب مطالعه در کشور ندارد.

یکی از آقایان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره مطالعه خود اظهار داشت: بهترین یار، دوست و مونس کتاب است و 100 درصد مطالعه دارم، به لحاظ اینکه مدرس دانشگاه هستم می‌طلبد روزمره مطالعه کتاب‌های تخصصی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما هفته‌ای را به نام کتاب و کتابخوانی داریم بنابراین سرانه کتاب و محصول فرهنگی باید در سبد خانوده‌ها قرار داشته باشد، هرچند رسانه‌ چاپی، روزنامه، رساله‌ها معقوله‌هایی هستند که در سبد روزانه اساتید و دانشجوها قرار دارد، بنده روزانه 5 ساعت را مطالعه دارم.

این همشهری اراکی در ادامه عنوان کرد: قبلا از فضای کتابخانه عمومی به ویژه از قسمت مخزن استفاده می‌کردم اما الان از آنجایی که رشته بنده علوم ارتباطات است و کتاب‌های تخصصی این حوزه در کتابخانه‌های عمومی اراک وجود ندارد از این فضا استفاده نمی‌کنم.

یکی از بانوان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک درباره وضعیت مطالعه خود اظهار داشت: مطالعه به طور سواد و آگاهی افراد را بالا می‌برد به همین منظور هفته‌ای دو الی سه کتاب مطالعه دارم و از کتاب‌های مختلف از جمله مذهبی و رمان و غیره برای مطالعه بیشتر استفاده می‌کنم.

وی ادامه داد: گاهی اوقات با فرزندان خود، فضای کتابخانه عمومی را برای مطالعه انتخاب می‌کنیم چراکه فضای مناسب کتابخانه آرامش خاصی دارد و بچه‌ها بیشتر به کتابخوانی و مطالعه علاقه پیدا خواهند کرد.

یکی دیگر از آقایان اراکی در مصاحبه با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: حدودا در هفته دو ساعت مطالعه دارد و از کتاب‌های مذهبی و کتب‌ درسی و کتب مربوط به رشته کاری برای مطالعه استفاده می‌کند و ممکن است به دلیل مشغله کاری امکان مطالعه روزانه و مستمر وجود نداشته باشد.

وی افزود: فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه بسیار مناسب است و افراد می‌توانند برای تمرکز بیشتر از این فضا برای مطالعه استفاده کنند، قبلا بنده از فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه استفاده می‌کردم اما به دلیل مشغله کاری امکان استفاده از این فضتا وجود ندارد و در هر زمان و مکانی فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

از دیگر بانوان اراکی در این باره اظهار داشت: هفته‌ای یک داستان کوتاه می‌خوانم و این داستان کوتاه را برای دوستان و آشنایان خود رد فضای مجازی ارسال می‌کنم. برای ضبط داستان کوتاه حداقل 20 دقیقه زمان نیاز است و حتی برای اینکه بدون تپق باشد معمولا یک ساعت طول می‌کشد.

وی بیان کرد: قبلا گاهی از کتابخانه عمومی نزدیک منزل برای مطالعه استفاده می‌کردم اما الان آرامش فضای منزل را برای مطالعه ترجیح می‌دهم و اینکه ممکن است شرایط فراهم نباشد تا از کتابخانه عمومی استفاده کنم اما در منزل هر زمانی که فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

فعالیت 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان مرکزی

علی گودرزی، مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در حال حاضر کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با بیش از 70 خدمت فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی در حال خدمت به مردم سرزمین آفتاب هستند، 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان  و یک کتابخانه سیار در پنج روستا مشغول خدمت رسانی هستند.

وی افزود: کتابخانه مرکزی شهر اراک به عنوان بزرگترین کتابخانه مرکزی جهان اسلام و کتابخانه عمومی خاورمیانه و غرب آسیا بزرگترین کتابخانه عمومی کشور در آینده‌ای نزدیک اتفاق نوین و جدیدی را در سطح فرهنگی، هنری و اجتماعی ایجاد خواهد کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی تصریح کرد: فضای این کتابخانه با ریزفضای بسیار متعدد و خدمات بسیار متنوع و گونانگونی که قرار است ارائه دهد می‌تواند در ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی خطه مفاخر و مشاهیر نقش مهمی را ایفا کند و تاثیرگذار باشد، امیدواریم با افتتاح این کتابخانه اتفاق نو و فصل جدید از فعالیت‌ها در استان مرکزی و شهر اراک آغاز شود.

عضویت بیش از 10 میلیون نفر در کتابخانه های عمومی کشور

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت‌وگو باخبرنگار تسنیم اظهار داشت: در سراسر کشور حدود 3 هزار و 800 کتابخانه وجود دارد که حدود یک هزار کتابخانه خصوصی و مشارکتی است و بیش از 2 هزار و 700 کتابخانه نهادی است که مستقیما زیر نظر نهاد کتابخانه‌ها اداره می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: گسترده‌ترین شبکه فرهنگی در کشور را برای خدمات عمومی نیز کتابخانه‌های عمومی ارائه‌ می‌کنند، اعضای قطعی عضو کتابخانه‌ها بیش از 10 میلیون نفر است که بیش از 2.5 میلیون نفر از افراد فعالیت و تراکنش عضویت امانت دارند، این تعداد غیر از اعضایی است که خدمات دیگری از کتابخانه دریافت می‌کنند.

.

گزارش از فاطمه ساریخانی

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • روایتی کامل از شب حمله ایران به اسراییل
  • تشییع و خاکسپاری مادر شهید ایزدیان در مسجدسلیمان+فیلم
  • روایتی از سرگذشت سید عباس موسوی + فیلم
  • مست عشق : روایتی متفاوت از عشق با حضور ستارگان دو کشور (+عکس)
  • روایتی از معلم شهید حاج علی اکبر شمشیری
  • رقص خون در گلوی پاییز؛ روایتی متفاوت از همسر شهید جاویدالاثر «رسول هوشیاری»
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • روایتی از رنج دانش آموزان مازندرانی
  • روایتی از معلم نیکوکار بیرجندی برای حمایت ۱۱ فرزند معنوی