Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ وجود و عدم وجود پسوند برای معرفی ماهیت برخی علوم در رشته‌های دانشگاهی، راهی است که دانشگاه  به اشتباه آن را پیموده است و اگر اصلاح نشود، جامعه را بیش از پیش به اشتباه می‌اندازد.
همواره این موضوع مطرح است که چرا در اقتصاد قواعد اقتصادی قرآن کریم مانند روش حذف ربا و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
..، اجرا نمی‌شود و به آن اعتماد نمی‌شود؟ شاید یکی از اساسی‌ترین جواب‌ها این باشد که دروس اقتصادی که در جوامع دانشگاهی ما تدریس می‌شود، در واقع اقتصاد سرمایه‌داری است، اما به دلیل نبود پسوند برای معرفی ماهیت آن، دانش‌آموختگان ما به اشتباه، اقتصاد سرمایه‌داری را، اقتصاد می‌پندارند و با این پندار وارد جامعه می‌شوند و به اجرای نقش‌های اجرایی و تصمیم‌گیری می‌پردازند.
و بالعکس اصل علم اقتصاد را که همان دستورات قرآن کریم است، پسوند می‌دهیم؛ طبیعی است وقتی اقتصاد سرمایه‌داری را، اقتصاد می‌نامیم و اصل علم اقتصاد را برای معرفی، پسوند می‌دهیم، این طرز فکر نهادینه می‌شود که اصل، اقتصاد سرمایه‌داری‌ است و اقتصاد اسلامی یک فرع. بنابراین، درست این است که در تعریف دروس دانشگاهی پسوندهایی اضافه شوند و پسوندهای دیگر حذف، اقتصاد موجود را اقتصاد سرمایه‌داری نام نهند و اقتصاد اسلامی را اقتصاد، اگر اقتصاد اسلامی را  اقتصاد، نام نهادیم آن وقت است که می‌توانیم بگوییم به قرآن کریم اعتماد داریم. در مورد سایر علوم انسانی مانند روانشناسی، جامعه‌شناسی و...  نیز وضعیت به همین‌گونه است.
این اشتباه استراتژیک دانشگاه در نام‌گذاری رشته‌های تحصیلی در نهایت به زیان جامعه و اجرای دستورات قرآن کریم تمام می‌شود؛ نظریات غربی بدون پسوند، علم معرفی می‌شود و علوم اصیل پسوند داده می‌شوند و این خطایی استراتژیک است.
پیامبر اکرم(ص) فرموده‌اند که من شهر علم هستم و علی باب آن، و در جایی دیگر فرمودند تمام علوم در قرآن کریم است. بنابراین، می‌توان گفت هیچ علمی خارج از دین اسلام، وجود ندارد که بخواهیم آن را اسلامی کنیم به بیانی دیگر آنچه را که امروزه علم می‌نامند اگر بر خلاف خواست الهی هستند، نباید آن را علم نامید؛ به‌کارگیری جمله اسلامی کردن علوم، همانند این است که گفته شود، علوم را باید علمی کرد، علوم را باید عقلی کرد و این جمله، جمله‌ای ناصحیح است، چراکه ذات دین اسلام، چیزی به جز علم و عقل نیست.
همچنین در قرآن کریم و احادیث هیچ‌گاه، مشاهده نشده است که علوم، به اسلامی و غیر اسلامی تقسیم‌بندی شده باشند، چراکه ذات اسلام، حقیقت علم است و تمامی علوم در  اسلام قرار دارند و نه خارج از آن.
بنابراین می‌توان گفت، تعبیر اسلامی کردن علوم در جوامع دانشگاهی نشان از شناخت ناکافی از حقیقت علم و جامعیت دین اسلام و قرآن کریم است.
وقتی گفته می‌شود، موضوعی را از منظر اسلام بررسی می‌کنیم، دقیقاً مانند این است که گفته شود موضوعی را از منظر علم و موضوعی را از منظر عقل بررسی می‌کنیم، و یا تقسیم‌بندی مسائل تربیتی به تربیت دینی و غیر دینی، صحیح نیست چراکه تربیت غیر دینی مخالف خواست خداوند را اصلاً نباید تربیت نامید.
امام محمد باقر(ع) فرمودند: تمام علوم نزد ماست، پس به‌کارگیری این ادبیات در دانشگاه، مانند علم اسلامی، اقتصاد اسلامی، اسلامی کردن علوم، تربیت دینی و... نادرست است و جالب‌تر آنکه در دانشگاه، نظریات اقتصادی، جامعه‌شناسی، روانشناسی غربی که گاهی مغایر با قرآن کریم است؛ بدون به‌کارگیری پسوند غربی، علم معرفی می‌شود و این امر نشان از غرب‌زدگی و شناخت سطحی و غیر اصولی از اسلام، قرآن کریم و حقیقت علم دارد؛ متأسفانه این رویه دانشگاه، در امور اجرایی کشور به عدم شناخت علم واقعی، منجر شده است.
بی‌شک، اصلاح نام‌گذاری رشته‌های تحصیلی، تعابیر و تعاریف علم در دانشگاه، مسیر جامعه را به سمت و سوی صحیح، سوق خواهد داد.
به قلم سیده‌سرور لهسایی کارشناس ارشد مهندسی صنایع سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ماهیت علوم رشته های دانشگاهی نام گذاری دستورات قرآن ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۲۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا

به گزارش خبرگزاری مهر، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این پروژه دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

کد خبر 6088407 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی