Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@03:09:17 GMT

نقدپذیری لازمه زندگی مومنانه است

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۸۵۲۰

نقدپذیری لازمه زندگی مومنانه است

به گزارش ایکنا از قم به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آیت‌الله سید محمد سعیدی امروز 23 اسفندماه طی مراسمی که در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، بیان کرد: در ایامی هستیم که مردم در حال خانه‌تکانی هستند، امید است مردم در کنار این کار، دل‌هایشان را از نگرانی‌های بی‌جا و دنیایی خالی کنند و آن‌چه خیر و خدایی است بر زبان‌ها و قلم‌ها جاری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیت آستان مقدس کریمه اهل بیت(س) ماه رجب را فرصتی برای استغفار و جبران مافات دانست و افزود: امام علی(ع) می‌فرمایند که سزاوار است انسان ساعتی از روز را فقط برای حسابرسی نفس خود قرار دهد و مشاهده کند در این شبانه‌روز چه کارهایی به سود او و چه کارهایی به زیان او بوده‌است.

نماینده ولی فقیه در استان قم اظهار کرد: امام صادق(ع)نیز می‌فرمایند که هر مسلمانی که نسبت به ما معرفت دارد، باید در هر شبانه روز عمل خود را بررسی کند و حسابرس نفس خود باشد؛ در زیارت‌ها گاهی گفته می‌شود که اگر امام را زیارت کنیم در حالی که حق او را بشناسیم یا درباره زیارت حضرت معصومه(س) نیز چنین تعبیری مطرح شده‌است، در این راستاست.

آیت‌الله سعیدی در ارتباط با کاربرد معرفت به اهل بیت(س) گفت: عرفان به مقام اهل بیت(س) این است که ما نسبت به اعمال خود حسابرسی کنیم.

وی ادامه داد: انسان در صورت حسابرسی اعمال و رفتار خود، به لحاظ این که به خود علاقه دارد، گاهی برخی اشتباهات را نادیده می‌گیرد و اعمالی که شخصی است، حسابرسی آن نیز می‌تواند شخصی باشد، ولی اگر رفتاری نمودبیرونی داشته باشد، باید از سوی دیگران مورد بررسی و نقد قرار گیرد.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) داشتن روحیه نقد پذیری را لازمه زندگی مؤمنانه انسان دانست و بیان کرد: انسان باید بداند که وقتی عده‌ای او را در این دنیا حسابرسی می‌کنند، این کار بسیار ساده‌تر و بهتر از حسابرسی‌های روز قیامت است و لذا انسان نباید در محیط خانواده و کار به گونه‌ای رفتار کند که کسی جرئت نقد او را نداشته باشد.

وی یادآوری کرد: انسان گاهی گمان می‌کند عضو خانواده یا سازمانی است، در حالی که صرف داشتن شناسنامه یا گزینش سازمانی معیار عضویت نیست و همانطور که فرزند حضرت نوح(ع) در عین این که فرزند این پیامبر الهی بود، از ایشان فاصله گرفت و همراه با مشرکان عذاب شد.

آیت‌الله سعیدی با بیان این‌که عضو خادمان معصومین بودن نیازمند اقتضائاتی است، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم واقعاً اهل‌بیتی باشیم، باید کار، رفتار و حرکت‌های ما مورد پسند اهل‌بیت باشد و خدا نکند روزی برسد که حضرت فاطمه معصومه(س) به ما بگوید که تو از اهل ما نیستی.

وی در پایان گفت: یکی از معیارهایی که نشان می‌دهد ما اهل‌بیتی هستیم، این است که مراقب اعمال و رفتارمان باشیم و با حسابرسی، آن‌ها را در مسیر الهی قرار دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم تولیت حرم حضرت معصومه حرم حضرت معصومه عرفان اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۸۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر

دمی همدم و همراه شدن با حضرت حافظ پیشینه‌ای چند قرنی در میان ایرانیان و فرهنگ ایرانی دارد. بدون شک همه ایرانیان از خردسالی با حافظ و فال این شاعر و عارف نامی آشنایی دارند.  

به گزارش «زی‌سان»، حافظ‌خوانی در مراسم‌های مختلف همانند لحظه سال تحویل و شب یلدا، بخشی از فرهنگ و سنت دیرینه جامعه ایرانی است. در کنار خواندن غزلیات، گرفتن فال حافظ نیز یک رسم همیشگی برای ایرانیان است.  

این باور قدیمی در میان ایرانیان وجود دارد که حضرت حافظ داننده عالم نهان و غیب است و در لحظات مختلف با رجوع فال حافظ می‌توان تصمیم درست را گرفت. فال شنبه ۱۵ اردیبهشت به تفال حافظ بدین گونه است:‌

گر از این منزلِ ویران به سویِ خانه رَوَم

دگر آن جا که رَوَم عاقل و فرزانه رَوَم

زین سفر گر به سلامت به وطن باز رَسَم

نذر کردم که هم از راه به میخانه روم

تا بگویم که چه کشفم شد از این سیر و سلوک

به درِ صومعه با بَربَط و پیمانه روم

آشنایانِ رَهِ عشق گَرَم خون بخورند

ناکَسَم گر به شکایت سویِ بیگانه روم

بعد از این دستِ من و زلفِ چو زنجیرِ نگار

چند و چند از پِیِ کامِ دلِ دیوانه روم

گر ببینم خمِ ابروی چو محرابش باز

سجدهٔ شُکر کنم و از پِیِ شُکرانه روم

خُرَّم آن دَم که چو حافظ به تَوَلّای وزیر

سرخوش از میکده با دوست به کاشانه روم

تعبیر و تفسیر غزل

از مدت‌ها پیش با خودت قول و قرار گذاشته‌ای که در صورت بهبود اوضاع، تغییراتی در شیوه زندگی‌ات ایجاد کنی. هرگاه از مشکلات و سختی‌های زندگی رهایی یافتی، بهتر است که از آنها درس و تجربه گرفته و در فعالیت‌های بعدی از تجارب خودت استفاده کنی. بی‌گدار به آب زدن کار عاقلانه نیست، در کار‌ها زود تصمیم نگیر و عاقبت‌اندیش باش. مشورت با بزرگان و دانایان را فراموش مکن و از آنها کمک بگیر. از دوستانت سراغ بگیر و احوالشان را جویا بشو، اگر از آنها دلخوری، به غریبه‌ها شکایت نکن.

tags # فال حافظ ، فال سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • فال حافظ امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان