Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@03:55:58 GMT

حافظان زمینِ سبزِ

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۱۸۷۲

حافظان زمینِ سبزِ

نوبت به محیط زیست که می‌رسد، بی‌تفاوتی دیگر معنایی ندارد. برای همه مهم است که زمین محل زندگی‌شان سبز باشد و البته سبز هم بماند. همین است که به هر بهانه‌ای تلاش می‌کنند قدمی در راستای زمین سبز بردارند. حالا اسنپ داوطلب حمایت از محیط زیست شده و کمپین بزرگی راه انداخته است.

به گزارش «تابناک»، اسنپ در کمپین خود با شعار «ماییم و یک زمین» از تمام مردم ایران دعوت کرده که به احترام زمین سبز کلاه از سر بردارند، زباله‌ها را از ماشین بیرون نیاندازند و هوای طبیعت را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که حمایت از محیط زیست ابعاد مختلفی دارد و نمی‌توان تنها از یک منظر به این موضوع پرداخت. اما بین تمام سرفصل‌های مهم این حوزه بیرون انداختن زباله از ماشین یکی از مهم‌ترین وجه‌هایی است که با شروع تعطیلات نوروزی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. جاده‌ها پُر می‌شود از آدم‌ها و ماشین‌ها و همین بستر آلودگی محیطی را بیشتر می‌کند. با این‌که شاید از نظر خیلی‌ها دوره این رفتارهای غلط اجتماعی سر آمده و امروز در جوامع پیشرفته دیگر خبری از این خطاهای رفتاری نیست اما هنوز هم کسانی هستند که زباله‌شان را از ماشین بیرون پرتاپ می‌کنند و خیال‌شان هم نیست. قرار نیست زباله‌ی پرتابی حتما پوست هندوانه یا چیپس باشد، از منظر محیط زیستی بیرون انداختن ته سیگار و حتی آب دهان هم در همین دسته می‌گنجد. اما شیوه برخورد درست با این افراد چیست و اگر ما به عنوان کسانی که دغدغه محیط زیستی داریم با این صحنه مواجه شدیم با فرد خاطی باید چه برخوردی کنیم که سازنده باشد؟

ویدیوی کمپین #ماییم_و_یک_زمین را از اینجا ببینید.

برخورد مدرن؛ آگاهی‌بخشی

یکی از تاثیرگذارترین برخوردهایی که می‌تواند نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد، آگاهی‌بخشی به فرد خاطی است. هر چند این باور وجود دارد که اگر فرد مربوطه دغدغه محیطی زیستی داشت در قدم اول خودش مرتکب چنین خطایی نمی‌شد، اما بهرحال نمی‌توان با این ایده از کنار رفتارهای اجتماعی غلط گذشت. هر فردی می‌تواند تحت تاثیر اطلاعات درستی که در اختیارش قرار می‌گیرد رفتارش را تغییر بدهد. نکته مهم این است که افراد تنها به یک تذکر خشک و خالی اکتفا نکنند و عواقب این کار را برای فرد خاطی توضیح بدهند. هر چقدر میزان آگاهی شهروندانی که دغدغه محیط زیستی دارند بیشتر باشد، بدون‌شک می‌توانند برخورد حرفه‌ای‌تری کنند و با توضیح عواقب بیرون انداختن زباله از ماشین به صورت کاملا علمی و نه دستوری از آن‌ها دعوت کنند که این کار را انجام ندهند.

برخورد جدی؛ اجبار

هر چند خیلی‌ها از اساس این شیوه واکنش را رد می‌کنند و هیچ اعتقادی به برخورد قهری ندارند اما عده‌ای هم هستند که فکر می‌کنند تنبیه کلامی و برخورد جدی بهترین شیوه برای منع آدم‌ها از انجام رفتارهای اجتماعی غلط است. بر مبنای همین ایده در بسیاری از کشورهای دنیا افراد برای بیرون انداختن زباله از ماشین جریمه نقدی و حتی بازداشت می‌شوند. در همین راستا یکی از شیوه‌های برخورد با افرادی که زباله خود را از ماشین بیرون می‌اندازند تذکر جدی و اجبار به برداشتن زباله از روی زمین است. نمونه‌ ویدئوهای آموزشی بسیار زیادی موجود است که تصویر ماشین‌هایی را نشان می‌دهند که سرنشینان آن‌ها زباله‌شان را از ماشین بیرون پرتاب می‌کنند و شاهدان با نگه داشتن ماشین آن‌ها سعی می‌کنند تذکرشان را به صورت جدی به سمع و نظرشان برسانند. نتیجه بررسی‌ها نشان می‌دهد که شاید در نگاه اول افراد در مقابل این برخورد قهری واکنش منفی نشان دهند اما وقتی متوجه دغدغه محیط زیستی دیگر شهروندان می‌شوند، قضیه برای آن‌ها هم اهمیت پیدا می‌کند.

اولویت اول و آخر؛ فرهنگ‌سازی

می‌گویند اگر هر باوری به خورد مردم یک جامعه برود و جزئی از فرهنگ آدم‌ها شود، دیگر به سختی می‌توان نمونه نقض آن را دید. تجربه‌های جامعه‌شناسی نشان می‌دهد که فرهنگ‌سازی در هر زمینه‌ای همیشه موفق‌ترین ابزار تغییر باور مردم بوده و به این ترتیب اگر قرار است انجام دادن یا ندادن هر رفتاری در جامعه‌ای نهادینه شود، اولین و آخرین راهکار مطمئن فرهنگ‌سازی است. بدون‌شک ترویج یک رفتار درست و تعلیم آن به اهالی یک جامعه امری زمان‌بر است اما ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است. حتی در جامعه‌ای که هیچ‌کدام از اعضای آن اصول شهروندی را به درستی رعایت نمی‌کنند هم می‌توان امید به بهبود داشت و با فرهنگ‌سازی جامعه‌ بهتری ساخت. این فرهنگ‌سازی اما شیوه‌های متفاوتی دارد؛ به جز کارگاه‌ها، کلاس‌های آموزشی، بیلبورد، تراکت و هزار و یک اقدام دیگری که در شهرهای مختلف انجام می‌شود، خود شهروندان هم اگر تعلیم ببینند می‌توانند به عنوان حافظان طبیعت در سطح شهر فعالیت کنند. آن‌وقت می‌توان امیدوار بود که زمین محل زندگی‌مان تا همیشه سبز می‌ماند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محیط زیست زباله اسنپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۱۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست

شورای‌عالی حفاظت محیط زیست به ریاست رئیس جمهور تشکیل و مشکل تعارضات محیط زیستی در ۵ استان فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان رفع و درباره ارتقای ۵ عرصه حفاظت شده و نیز اصلاح و بازنگری حدود و شمولیت ۵ منطقه دیگر تصمیم‌گیری شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در جلسه شورای‌عالی حفاظت محیط زیست که عصر امروز پنجشنبه به ریاست سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور تشکیل شد، 6 دستور کار این جلسه، شامل رفع تعارضات محیط زیستی دستگاه‌های مختلف در استان‌های فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان، ارتقای 5 عرصه حفاظت شده، اصلاح، بازنگری و انتزاع در حدود و شمولیت 5 منطقه حفاظت شده، تعدیل بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی و تعیین تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد به تصویب رسید.

در این جلسه رئیس جمهور در سخنانی، مردمی کردن حفاظت از محیط زیست از طریق ایجاد حس مسئولیت و دغدغه‌مندی در عموم مردم نسبت به حفاظت از محیط زندگی خود را از مهمترین ماموریت‌های سازمان و شورای‌عالی حفاظت محیط زیست دانست و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند تهیه و تدوین طرحی جامع شامل تعریف دقیق ملاحظات زیست محیطی همراه با زمانبندی مشخص است.

رئیسی تلاش برای تحقق عدالت محیط زیستی و بهره‌گیری از روش‌ها و دستاوردهای دانش‌بنیان در راستای ارتقای سیاست‌ها و راهکارهای حفاظتی از محیط زیست را از دیگر مسئولیت‌ها و مأموریت‌های مهم سازمان و شورای حفاظت محیط زیست برشمرد و سازمان محیط زیست را موظف کرد علاوه بر به کارگیری فناوری‌های روز، با تعریف دقیق شاخص‌های زیست محیطی برای بهره‌برداران صنعتی، کشاورزی و عمرانی از عرصه‌های طبیعی و همچنین کمک گرفتن از ظرفیت‌ دستگاه‌های مختلف مثل ظرفیت نیروهای نظامی و انتظامی که اشراف کاملی بر همه مناطق کشور دارند، ظرفیت و اثرگذاری اقدامات حفاظتی از محیط زیست کشور را ارتقا دهد.

وی از همه کارشناسان ادارات محیط زیست خواست که در تعیین سیاست‌ها، بررسی درخواست‌های بهره‌برداران صنعتی، معدنی و کشاورزی و اقدامات حفاظتی از محیط زیست بر مبنای شاخص‌ها و مبانی قابل دفاع و اقناع‌کننده و نه صرفا سوابق آن مناطق اعمال نظر کنند و اجازه ندهند بهره‌برداری و استفاده از ثروت‌های ملی و عمومی با دلایل غیرقابل دفاع متوقف شده یا با مشکل مواجه شود.

رئیس جمهور با اشاره به برخورداری کشور از بدنه کارشناسی ارزشمند، بر بهره‌گیری شایسته از نظرات کارشناسی و تخصصی در زمینه پاسخگویی به درخواست‌های بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از اعمال دقیق قوانین و مقررات در ارائه مجوزها با رویکرد حل مسئله، قدم بعدی نظارت و پایش دقیق اجرای سیاست‌ها و چارچوب‌های حفاظتی از سوی بهره‌برداران و اعمال قاطع و جدی قانون علیه خاطیان و متخلفان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • واکنش عالیشاه: نه نه نه نه نه!
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید