Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، گفت: ایران در استقرار یک نهاد مردم سالار و ضد استبدادی در عراق صاحب نقش بود و بر این اساس رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در جهت تقویت، تحکیم و ترمیم مناسبات و تداوم نقش مثبت ایران به این کشور سفر کرد.

محمد عطریانفر روز شنبه در پاسخ به این پرسش خبرنگار سیاسی ایرنا که سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به عراق را چگونه ارزیابی می کنید، افزود: نفس سفر آقای روحانی بعد از 6 سال که از ریاستش بر قوه مجریه می گذرد، به کشور عراق بسیار با اهمیت تلقی شده و باید آن را مهم بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



**ایران از منظر و نگاه سیاسی در منطقه کشوری مقتدرتر از گذشته است
وی اضافه کرد: ما نمی‌توانستیم روابط در هم تنیده و به هم پیوسته ایران و عراق را که در یک دوران تاریخی بخصوص بعد از سقوط صدام تا به امروز به صورت منسجم و ادامه دار شکل گرفته است را نادیده بگیریم. بدیهی است نفس سفر مسئولان ارشد یک کشور به کشور دیگر خارج از این که در سطح وزرا و دیگر مسئولان چه قراردادها و توافقاتی صورت گرفته است، نشانگر اهمیت روابط دوجانبه است.
عطریانفر ادامه داد: سفر رئیس جمهوری به عراق معنای بلند مدت تاریخی و استراتژیک دارد و نفس این سفر از این حیث قابل توجه است و من هم از این بابت بسیار خوشحالم. ایران از منظر نگاه سیاسی در منطقه کشوری مقتدرتر از گذشته است. ما یک جنگ تاریخی 8 ساله را پشت سر گذاشتیم، امروز به نقطه ای رسیدیم که نه تنها ثبات سیاسی و تعمیق مناسبات مردم و حاکمیت شکل گرفته، بلکه کشورهای منطقه از پیوندشان با ایران احساس افتخار و امنیت می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی کشورهایی مثل عراق، سوریه، یمن، افغانستان، پاکستان و کشورهای منطقه پیرامونی ما، حتی ترکیه که کشوری پایدار است، امنیت خود را در تقویت ارتباط با نظام جمهوری اسلامی جستجو می کند، این نشان می دهد ایران ماموریت و تکالیف ملی خود را از مرز جغرافیایی فراتر برده و به صورت فراملی منشأ اثر است.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی افزود: در پیام ها و مواضع رهبری این اقتدار و اعتماد به نفس جمهوری اسلامی ایران هویدا است. لذا وقتی سخن از تقویت ارتباط منطقه ای ایران می کنم به این مفهوم نیست که ما باید خودمان را از ارتباط جهانی و چند جانبه با کشورهای بزرگ دنیا محروم کنیم، حتما ما نیازمند توسعه روابط در همه سطوح با کشورهای اروپایی، شرق آسیا، آفریقایی و کشورهای آمریکای لاتین هستیم.
وی تاکید کرد: زمانی می توانیم روابط تقویت شده منطقه ای خود را حفظ کنیم که سطح مناسبات مان را در عالی‌ترین مدارهای جهانی با دیگر کشورها هم شکل دهیم. اگر در تعامل با جهان شکست بخوریم منطقه را هم از دست می دهیم. امنیت ما در منطقه منوط و معطوف به حفظ روابط با دیگر کشورهای بزرگ دنیا است.
عطریانفر با اشاره به دیدار آقای روحانی با آیت الله سیستانی گفت: ارتباط با حضرت آیت الله سیستانی کلیدی و مهم است، زیرا نقش وی فراتر از عراق است. شخصیت مذهبی و سیاسی آیت الله سیستانی در سطح جهان اسلام قابل احترام و حضورشان در عراق موجب پایداری و حفظ ارتباط قومیت‌ها، اقلیت‌ها و نحله های مختلف سیاسی است. باید اضافه کرد وی یک شخصیت ایرانی و متولد ایران است، پیوندهای سرزمینی با ما دارد و مسایل ایران را تعقیب می‌کند. آیت الله سیستانی هر از چندگاهی خیرخواهی و مصلحت اندیشی های خود را به مدیران و مسئولان ایرانی منتقل می کند.
وی تاکید کرد: گرچه نتایج سفررییس جمهوری در آینده بیشتر مشخص می شود ولی آقای روحانی دستاوردهای خوبی داشتند و مطمئن هستم ملاقات های رییس جمهوری با مقامات عراقی موثر و اثربخش بوده است.
سیام*1744*1535

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیاسی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی محمد عطریانفر سفر رییس جمهوری به عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۴۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار

به گزارش «تابناک»، سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

دیگر خبرها

  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • استاندار : مردم سالاری جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • استاندار آذربایجان‌شرقی: مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو