Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@03:52:11 GMT

حال بنای مسجد 900 ساله دزفول ناخوش است

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۵۰۱۵

حال بنای مسجد 900 ساله دزفول ناخوش است

دزفول - ایرنا - مسجد جامع دزفول یکی از سه مسجد کهن شهرستان دزفول این روزها حال خوشی ندارد و به دلیل برخی مشکلات دچار آسیب هایی شده است.

به گزارش ایرنا معماری مسجد جامع دزفول با شماره ثبت ملی 287 به شیوه ساسانیان و با الگو گرفتن از کاخ ایوان کرخه در نزدیکی شوش بنا شده که در دوران جنگ تحمیلی نیز دچار آسیب هایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته برخی کارشناسان پساب ها و مشکل فاضلاب موجب مشکلاتی برای برخی دیوارها و ستون ‌های مسجد جامع دزفول شده و نفوذ پساب در این مسجد به وضوح قابل مشاهده است؛ ایوان شرقی و غربی مسجد جامع به سمت حیاط داخلی مسجد منحرف شده ‌که این انحراف را می توان از کج شدن داربست‌ های فلزی جوش شده به این ایوان‌ها به خوبی دید.
انحراف ستون‌ های آجری داخل شبستان و نفوذ رطوبت در تمام دیوار، سازه این مسجد را با خطر ریزش روبه رو کرده است که باید در این خصوص چاره اندیشی شود.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: نبود رسیدگی و نشت فاضلاب در سال های گذشته موجب رانش زمین و نشست در این مسجد تاریخی شده است.
حجت اله آریایی افزود:زیرساخت های ناقص دفع فاضلاب در سال های گذشته، ساخت و سازهایی که در محله انجام شده، پایین بودن سطح دیوارها و کوچه نسبت به سیستم دفع فاضلاب، منجر به نشست زیرزمین و ستون های مسجد شده است.
وی با بیان اینکه بارندگی ها نیز در آسیب به این مسجد تاریخی موثر بوده اند گفت:تخریب ایزوگام سقف این مسجد و جمع شدن آب بر روی سقف سازه باعث شده تا بر این بنای تاریخی اثر منفی گذاشته که در این خصوص امکان ریزش در ضلع شرقی این مسجد وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه بازدید هفتگی توسط کارشناسان میراث فرهنگی از این مسجد تاریخی صورت می گیرد افزود:با توجه به اینکه مسجد جامع دزفول یکی از مساجد وقفی این شهرستان است و متولی آن اداره اوقاف و امور خیریه است نیاز است که اوقاف به این موضوع ورود کرده و با تامین اعتباراتی مرمت و استحکام بخشی این بنای تاریخی انجام شود.
آریایی افزود:در سال های گذشته با کمک خیرین اقدام به خریداری تعدادی درب و پنجره برای جلوگیری از ورود رطوبت به این مسجد کردیم ولی قسمت شرقی این سازه هنوز مشکل دارد.
وی گفت:اصل سازه مسجد جامع دزفول مربوط به اوایل دوره اسلامی و قرن اول تا سوم است ولی سازه کنونی مربوط به 900 سال پیش است.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول مسجد جامع را یکی از بی نظیرترین مساجد تاریخی دانست و ادامه داد:کاشی کاری و معماری این مسجد منحصربفرد است و مطابق معماری دوره اسلامی ساخته شده است.
وی افزود:میراث فرهنگی دزفول آمادگی دارد با همکاری اداره اوقاف و امور خیریه اقدام به مرمت و استحکام بخشی این مسجد برای جلوگیری از آسیب های بیشتر کند.
وی ادامه داد:باید سقف مسجد سبک سازی شود و با اقدامات فنی و کارشناسی نسبت به استحکام بخشی ان اقدام شود.
رییس اوقاف و امور خیریه شهرستان دزفول نیز گفت:مسجد جامع دزفول جزو موقوفات غیرمتصرفی سازمان اوقاف است که با این وجود اوقاف متولی نیست و فقط ناظر است با این وجود تاکنون اقداماتی برای مرمت سازه این مسجد توسط اوقاف انجام شده است.
حجت الاسلام مجتبی خمیدی با بیان اینکه درآمد این مسجد صرف مرمت آن شده است افزود: نشست های فنی مهندسی برای مرمت و استحکام بخشی این مسجد تاریخی در دزفول برگزار شده و اقدامات لازم برای تامین اعتبار مرمت این مسجد آغاز شده است.
وی بدون اشاره به اعتبار مورد نیاز برای مرمت مسجد جامع دزفول گفت:با تامین اعتبار دولتی، اقدامات مرمتی این مسجد تاریخی زیرنظر میراث فرهنگی آغاز و مشکل حل خواهد شد.
7278/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي مسجد جامع دزفول ميراث فرهنگي اوقاف و امور خيريه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۵۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت: شب گذشته برای اولین بار گروه بین‌المللی ایسکارسا که یکی از تشکل‌های حرفه‌ای بین‌المللی مرمت بنا‌های تاریخی و سازه‌ای معماری محسوب می‌شود از مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد، بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و آتشکده ساسانی نطنز بازدید کردند.
حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز با بیان اینکه در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قر ار است این گروه کار پژوهشی داشته باشند، گفت:: یکی از پیشنهاد‌های این گروه حفاظت از کتیبه منحصربه‌فرد به جای مانده در زیر گنبد بود، این کتیبه با قدمت بیش از هزار سال متعلق به اواخر قرن سوم دوره دیلمی و آل‌بویه (۳۸۹ ه. ق) است که خط کوفی تلفیق گچ و آجر آن در دهه‌های گذشته توسط مرحوم دکتر شیرازی معمار برجسته کشور نمایان شد و باید با بررسی بیشتر و اجرای عملیات ویژه از آن حفاظت شود که به‌زودی در دستور کار اداره کل استان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال هستند و مرت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کنند.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود