Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@21:42:10 GMT

۷۰۰ هکتار از اراضی خاتم به کشت زردآلود اختصاص یافت

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۰۲۳۵

۷۰۰ هکتار از اراضی خاتم به کشت زردآلود اختصاص یافت

‌به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی آغاز، در کارگاه آموزشی ترویجی محصول باغی زردآلو اظهار داشت: با توجه به خشکسالی‌های دو دهه اخیر و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و حوادث غیرمترقبه، خسارات جبران ناپذیری به بهره برداران بخش کشاورزی وارد شده که تلاش می‌شود با ارائه آموزش‌های مورد نیاز باغداران، این خسارات به حداقل میزان ممکن برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ٧٠٠ هکتار از باغ‌های شهرستان خاتم به محصول باغی زردآلو اختصاص دارد، افزود: با توجه به اقلیم گرم و خشک خاتم که مستعد کشت زردآلو است، کشاورزان با رسیدگی و تغذیه به موقع همچنین مبارزه با آفات و مشاوره کارشناسان، محصول باکیفتی برداشت کرده و آن را به صورت تازه به شهرها و استان‌های همجوار صادر می‌کنند.

آغاز با بیان اینکه متوسط عملکرد این محصول در هرهکتار ١۵ تن است، عنوان کرد: ارقام زردآلو کشت شده در شهرستان شامل فلکه‌ای، شدو، سلطنتی، شاهرودی و تخم‌گردی است.

مدیر جهاد کشاورزی خاتم بیان کرد: با توجه به عمرکم زردآلو در انبار و نبود صنایع فرآوری در خاتم، کشاورزان علاوه بر صدور این محصول، مازاد آن را به‌صورت سنتی و طبیعی به شکل برگه زردآلو فرآوری می‌کنند که از نظر اقتصادی برای کشاورزان مقرون به‌صرفه است و ضروری است که مسئولان برای فرآوری و نگهداری این محصول در شهرستان تدابیر اساسی بیاندیشند.

مدرس کارگاه آموزشی نیز در این جلسه اظهار داشت: درخت زردآلو در سال‌های اول به طور مرتب هر شش یا هفت روز آبیاری می‌شود اما آبیاری درختان با سن بالا در فصل زمستان در سه مرحله انجام می‌شود که در مرحله اول بهتر است مقدار آبیاری از شش روز به ١٢ روز تغییر کند تا درخت به خواب زمستانی برود و مرحله دوم آبیاری بعد از انجام کوددهی و مرحله سوم آبیاری قبل از تورم جوانه انجام شود.

گنجی با بیان اینکه شپشک آسیایی، شپشک نخدی، شته صابونی سبز، بیماری گموز و آفت رزاسه (سوسک چوبخوار) از آفات و بیماری‌های درخت زردآلو هستند، گفت: آفت رزاسه از مهمترین آفات درخت زردآلو است که هرس شاخه‌های آلوده به این آفت و سربرداری شاخه درختان، از روش‌های کم هزینه و غیر شیمیایی است.

کد خبر 4571643

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد مجتبی آغاز جهاد کشاورزی یزد شهرستان خاتم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۰۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه آبیاری نخلستان‌های آبپخش تا برداشت محصول

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر گفت: این شبکه آبیاری یکی از مهم‌ترین مناطق تولید کننده خرما در استان بوشهر است و تامین به موقع و با حجم مناسب آب، موجب افزایش کمی و کیفی این محصول خواهد شد.

عبدالطیف عباسی نژاد افزود: روش‌های سنتی آبیاری شامل غرقابی موجب بهره وری پایین آب در دسترس کشاورزان می‌شود و با توجه به کاهش ۵۴ درصدی بارندگی در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته، باید این روش‌ها اصلاح شود.

وی گفت: فرآیند آبیاری بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نخل پس از اتمام گرده افشانی آغاز و تا پیش از فصل برداشت محصولات ادامه خواهد داشت.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر عنوان کرد: از کشاورزان می‌خواهیم با توجه به کاهش ۶۶ درصدی آبگیری سد رییسعلی دلواری در مقایسه با سال گذشته، ضمن رعایت الگوی مصرف و افزایش بهره وری آب در دسترس، نهایت همکاری در فرآیند آبیاری را داشته باشند تا آب با حجم و زمان بندی برنامه ریزی شده در اختیار بهره برداران قرار گیرد.

عباسی نژاد با اشاره به رو به پایان بودن آبیاری دیگر شبکه‌های پایاب سد رییسعلی دلواری گفت: به صورت همزمان با آبیاری در شبکه آبپخش، روند توزیع آب در شبکه‌های آبیاری شبانکاره، کلل و حاشیه رودخانه حله نیز طبق تقویم آبیاری ادامه دارد.

وی اظهار داشت: تعهدات تامین نیاز‌های زیست محیطی رودخانه شاپور، رودخانه حله و تالاب حله از محل رهاسازی سد رییسعلی دلواری و تنظیم در بند بصری نیز به عنوان یکی از اولویت‌های این شرکت در حال انجام است.

دیگر خبرها

  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • ادامه آبیاری نخلستان‌های آبپخش تا برداشت محصول
  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین