Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از بارش شدید باران که از عصر یکشنبه هفته جاری در مازندران آغاز و همچنان ادامه دارد با جاری شدن سیل، به شهرستان های سوادکوه، سوادکوه شمالی، سیمرغ، ساری، میاندورود، نکا، بهشهر و گلوگاه در بخش های مختلف خسارت وارد شد. به گزارش بلاغ، تنها چند روز مانده به نوروز باستانی و سال نو، این بار مردم مازندران در شهرستان‌های مختلف با بارش شدید باران و طغیان رودخانه‌ها غافلگیر شدند و مازندران بار دیگر در طغیان رودخانه‌ها و جاری شدن سیلاب، غرق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هواشناسی مازندران طی اطلاعیه و اخطاریه درباره شدت بارندگی هشدار داده بود که احتمال وقوع سیلاب و اختلال در تردد جاده‌ای نیز وجود داشت.

بارندگی شدید روز گذشته در مناطق مختلف مازندران سبب طغیان رودخانه و آسیب به بخش‌های کشاورزی و مسکونی در استان شده است.

بالا آمدن آب رودخانه‌های مازندران نظیر تجن و تلار سبب آبگرفتگی شهرهای مرکزی استان مازندران از جمله ساری، سیمرغ، نکا، سوادکوه غیره شده است.

پس از بارش شدید باران که از عصر یکشنبه در مازندران آغاز و همچنان ادامه دارد با جاری شدن سیل، به شهرستان های سوادکوه، سوادکوه شمالی، سیمرغ، ساری، میاندورود، نکا، بهشهر و گلوگاه در بخش های مختلف خسارت وارد شد.

استاندار مازندران پس از بازدید از مناطق سیل زده؛ در جلسه مدیریت بحران استان در سیمرغ با تاکید بر این که تا اطلاع ثانوی؛ تمامی دستگاه های امدادی و خدماتی استان در آماده باش کامل باشند، افزود: دستگاه های متولی بدون دستور استاندار و معاون عمرانی استانداری بهیچ وجه نباید از حالت آماده باش کامل خارج شوند. ‎

حسین زادگان با اشاره به این که اداوات بیل مکانیکی و لودر از بخش های دولتی و غیردولتی در محل های سیل زده مستقر و در حال کار هستند، گفت: 85 درصد از 90 درصد برق قطع شده سیمرغ وصل شد و آب شرب شهرستان سیمرغ نیز با جدیت تمام در حال وصل شدن است.

وی بیان کرد: برای آسیب دیدگان از سیل؛ از طریق دستگاه های امدادی و فرمانداری های همجوار، نان و مواد غذایی لازم تهیه گردید و از طریق بسیج و هلال احمر توزیع می شود

استاندار با تاکید بر این که بنیاد مسکن از فردا کار برآورد خسارات حوزه مسکن و پرداخت کمک های مالی بلاعوض و تسهیلات کم بهره برای ساخت و تعمیرات را آغاز نماید، یادآور شد: دستگاه های متولی مکلف اند تا 5 روز آینده با دقت و سرعت؛ نسبت به برآورد خسارات ناشی از سیل در حوزه های زیرساختی؛ مسکن و کشاورزی برای پیگیری و طرح در هیات دولت اقدام نمایند.

مردم نگران سرریز شدن سد شهید رجایی نباشند

طوسی مدیر امور منابع آب شهرستان‌های ساری و میاندورود با بیان اینکه ورودی آب سد شهید رجایی ساری به طور معمول ۵ تا ۱۰ متر مکعب در ثانیه است گفت: این میزان امروز به ۷۰ متر مکعب در ثانیه رسید.
وی گفت: با توجه به بارندگی در منطقه سد شهید رجایی ساری میزان ذخیره آب این سد ۵ میلیون متر مکعب افزایش داشت و این میزان همچنان روبه افزایش است.

طوسی گفت: با توجه به اینکه هنوز نیمی از سد آبگیری نشده است با حجم بارش هایی که فردا نیز شاهد خواهیم بود امکان سرریز شدن سد شهید رجایی ساری وجود ندارد.

وی با کم نظیر خواندن حجم آب رودخانه تجن بر اثر بارش باران اخیر، گفت: ورودی رودخانه تجن امروز به ۴۵۰ متر مکعب در ثانیه رسید در حالیکه در حالت عادی این میزان تا ۱۲ متر مکعب بر ثانیه بود.

مدیر امور منابع آب شهرستان‌های ساری و میاندورود با بیان اینکه بارش باران و وقوع سیلاب به بیش از ۵۰ سردهنه زراعی سنتی این دوشهرستان خسارت زد، افزود: این سردهنه‌ها با مصالح سنگی ساخته شده بودند که در جریان سیلاب کاملا تخریب شدند.

طوسی گفت: بیش از ۵ میلیارد ریال برای ساخت دوباره این سردهنه‌ها اعتبار نیاز است.

اسکان مردم در مساجد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران گفت: اهالی سه روستای شهرستان سیمرغ به دلیل آبگرفتگی شدید معابر در مساجد اسکان داده شدند.



مهدی رازجویان با بیان اینکه بیشترین آبگرفتگی معابر را در شهر کیاکلا شهرستان سیمرغ مواجه بودیم، ادامه داد: همچنین چند روستای حاشیه نیز دچار آبگرفتگی شدند و تردد در شهر کیاکلا به سختی برقرار است و به دلیل بالاآمدن سطح آب تردد با خودرو هم ممکن نیست.

رازجویان با اظهار اینکه برق ۸۰ درصد شهرستان وصل و برقرار است یادآور شد: کل برق شهرستان قطع بود و اکنون مشکل ۸۰ درصد مناطق حل شد و تلاش داریم آب شرب شهرستان نیز وصل شود.

معاون هماهنگی امور استانداری مازندران گفت: برخی ازاهالی سه روستای شهرستان کیاکلا شامل تالارپشت، ملاکلا و برج خیل به دلیل آبگرفتگی شدید معابر در مساجد اسکان یافتند و با رفع مشکل روانه منازل می‌شوند.

رازجویان با اظهار اینکه آب رودخانه تجن کاهش یافته است، گفت: آب رودخانه تلار نیز در حال فروکش کردن است.

تخریب سیلاب به 50 سردهنه سنتی و مدرن

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران نیز از تخریب ۵۰ سردهنه سنتی و مدرن شهرهای مرکزی مازندران بر اثر سیلاب در استان خبر داد.
ابراهیم یخکشی با توجه حجم بالای بارندگی در 24 ساعت گذشته میزان برآورد اولیه خسارت وارده به تأسیسات آبی را بالغ بر 500 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: این رقم بدون احتساب 2 میلیارد تومان خسارتی است که به دیواره‌های حفاظتی رودخانه وارد شده است.

یخکشی گفت: جهت کاهش خسارت به سیل به اراضی کشاورزی و باغات مردم همه سردهنه‌ها مسدود شده تا خسارت ناشی از آبگرفتگی به حداقل ممکن تقلیل یابد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران یادآور شد: با مدیریتی که در سدهای استان از جمله سد شهید رجایی ساری صورت گرفت حجم قابل توجهی از سیلاب در سد مدیریت و آب آن ذخیره شد.

آبگرفتگی شدید اراضی کشاورزی گهرباران

فرماندار میاندورود نیز از تخریب یک پل و آبگرفتگی چندین منزل مسکونی در این شهرستان خبر داد و گفت: اراضی کشاورزی شهرستان میاندورود و باغات مرکبات بخش گهرباران دچار آبگرفتگی شدید شد و بخشی از این اراضی در سیلاب غرق شدند.
علی غلامیان با اشاره به طغیان رودخانه‌های این شهرستان اظهار کرد: جاده ساری-میاندورود و جاده میاندورود-نکا دچار آبگرفتگی شدید شد که توانستیم آب‌ها را به اراضی سورک و گهرباران هدایت کنیم تا محور مواصلاتی ساری به نکا جریان داشته باشد و از حجم ترافیک کاسته شود.

وی با بیان اینکه روستای زید دچار آبگرفتگی شدید شد که با تلاش نیروهای امدادی سیلاب را به‌سمت اراضی دشت‌ناز هدایت کردیم، افزود: روستای بزمین‌آباد نزدیک بود زیر آب برود که با اقدام به‌موقع توانستیم سیلاب را به اراضی کشاورزی منحرف کنیم.

فرماندار میاندورود با اشاره به مسدود شدن مقطعی چهارراه ورکلا خاطرنشان کرد: اراضی کشاورزی شهرستان میاندورود و باغات مرکبات بخش گهرباران دچار آبگرفتگی شدید شد و بخشی از این اراضی در سیلاب غرق شدند.

غلامیان از آسیب دیدن اراضی کشاورزی، باغات مرکبات و زمین‌های کشت کلزا در گهرباران خبر داد و گفت: در جریان ورود سیل به میاندورود تلاش کردیم سیلاب وارد روستاهای بخش گهرباران این شهرستان نشود.

وی از مسدود بودن راه ارتباطی روستاهای بالادست میاندورود به سمت روستای بازیارخیل و جناسم خبر داد و گفت: حدود 20 درخت در جاده بالادست میاندورود به سمت روستای جناسم شکسته شده است که نیروهای امدادی در حال برش درختان و باز کردن جاده هستند.

فرماندار میاندورود با بیان اینکه پل روستای سوربن به برارده تخریب شده است، تصریح کرد: چند منزل مسکونی در روستای بادله دچار آبگرفتگی شده که هنوز آمار دقیقی از میزان خسارات به اراضی کشاورزی و خانه‌های مسکونی در دست نیست.

روستاهای دشت نکا گرفتار سیلاب شدند

با گذشت بیش از 24 ساعت از بارش باران، این بار روستاهای دشت نکا گرفتار سیلاب شدند و زمین‌های کشاورزی این مناطق گرفتار در سیل شد.



روستاهای امامیه، خورشید، بایع‌کلا، نوذرآباد، دنگسرک و اراضی کشاورزی روستاهای چمان، اسماعیل آقامحله، دوقانلو، تازه‌آباد و بسیاری از روستاهای دشت گرفتار سیلاب شده‌اند.

بیل مکانیکی و لودر نکا جوابگوی خیل مشکلات نیست و باید از شهرهای همجوار در این بخش کمک گرفته شود.

مهم‌ترین نیازمندی شهرستان نکا در حال حاضر نیازمندی به بیل مکانیکی و لودر است که امیدواریم با عادی شدن شرایط و کاهش بارندگی در منطقه شاهد شرایط عادی باشیم.

با پایین آمدن سطح آب رودخانه شاهد آب‌گرفتگی در روستاهای پایین دست و آب‌گرفتگی اراضی این روستاها در دشت نکا هستیم.

شرایط در بخش هزارجریب نکا هم با توجه به تلاش راهداران و نیروهای امدادی و خدماتی بهتر شده است اما راههای محورهای مختلف همچنان مسدود است.

رانش جاده‌ها، مسدود شدن مسیر با برف و سیلاب، افتادگی درخت و سرشاخه‌ها و قطعی برق در روستاهای هزارجریب از جمله مشکلاتی است که همچنان موجود است.

ارتفاع برف در چهاردانگه به یک‌ونیم متر رسید

ارتفاع بارش برف در منطقه چهاردانگه مازندران به بیش از یک و نیم متر رسیده است و اهالی 12 روستا در منطقه بالادست چهاردانگه با قطعی طولانی مدت برق مواجه شدند.

به دلیل بارش سنگین برف برق بسیاری از مناطق روستایی قطع شده و امکان برقراری ارتباط وجود ندارد.



تردد در جاده کیاسر به منطقه بالادست چهاردانگه مازندران که مسدود بوده امکان پذیر نیست.

در حال حاضر اهالی روستاهای،ایول، سنور، چالو، لنگر، آلایکلا، کردمیر، ولویه علیا، سفلی، تلمادره،اراء، پشرت، کوات، قلعه‌سر، اروست و مالخواست با بحران شدید بارش برف مواجه شدند.

بخشدار منطقه چهاردانگه مازندران گفت: ارتفاع برف در کیاسر به یک متر و در مناطق بالادست ارتفاع برف و حتی تا یک و نیم متر می‌رسد، بارش برف همچنان ادامه دارد.

بازدید وزیر راه از بوستان ملل

وزیر راه و شهرسازی که روز گذشته برای افتتاح 10 کیلومتر دیگر از محور چهار خطه هراز به مازندران سفر کرده بوده دوشنبه شب به همراه مسئولان استانی از خسارات ناشی از بارندگی اخیر به بوستان ملل ساری بازدید کرد.



در این بازدید که شهردار ساری، استاندار، فرماندار شهرستان و مدیران شهرداری ساری حضور داشتند ضمن بازدید خسارات ناشی از بارندگی شدید طی روزهای اخیر به بوستان ملل ، راهکارهای لازم را جهت تسریع در بهسازی این بوستان برای ایام نوروز ارائه کردند.

وزیر راه و شهرسازی با حضور در شهرستان ساری در جریان خسارات وارده سیل به استان و نحوه خدمات‌رسانی به مردم سیل‌زده قرار گرفت.

انتهای پیام/

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۲۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور درباره اینکه آب ذخیره شده در سدها تا چه اندازه می‌تواند در تأمین آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی سیستان و بلوچستان مؤثر باشد، گفت: اکنون زمان بهره بردن از آبی است که پشت سدهای استان جمع شده است، زیرا عمده سدها پر هستند و به سرریز افتاده‌اند.

وی ادامه داد: برای تأمین آب شرب منطقه از آب رودخانه‌ها و گاهی منابع آب زیرزمینی و همچنین شیرین‌سازی آب دریا استفاده می‌شد که با شرایط کنونی و بارش‌های خوبی که صورت گرفته، اکنون آب شیرین سطحی فراوانی برای یک دوره چهار ساله در جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد.

سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه با منابع آب ذخیره شده به مدت چهار سال تنش کمبود آب مناطق تحت پوشش شبکه انتقال آب سدها اعم از شرب و کشاورزی رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: طبق هدف گذاری انجام شده، تأمین آب شرب ۱۹۰۰ روستا در سیستان در این دولت به نتیجه خواهد رسید.

بزرگ‌زاده در خصوص تمهیدات وزارت نیرو در مدیریت و کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: دو دسته از اقدامات برای مدیریت سیلاب انجام شده که نخستین آن، زیرساخت‌ها است. به این منظور طی سالیان گذشته، سرمایه‌گذاری‌های لازم برای احداث سدها انجام شد تا بتوان با کمک این سازه‌ها اتفاقات حدی و هیدرولوژیکی را کنترل کرد. اقدام دیگر در ردیف اقدامات غیرسازه‌ای قرار دارد و مربوط به مهندسی حاکم بر بهره‌برداری از سازه‌ها و پروژه‌ها است. تمهیدات دیگری در حوزه مدیریت سیلاب انجام می‌شود که در سه مرحله اقدامات پیش از سیلاب، حین سیلاب و اقدامات پس از سیلاب دسته بندی می‌شود.

سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: فاز پیش از سیلاب به پیش‌بینی و پیش‌آمادگی‌های لازم در بخش وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها باز می‌گردد. بدون شک یک پیش‌بینی دقیق یک پیشگیری خوب را با خود به همراه می‌آورد. پیش بینی اینکه این میزان بارش و روا ناب و سیل، به چه میزان و به چه صورت و با چه شدت در رودخانه‌های مختلف رخ خواهد داد، موضوعی است که بررسی آن توسط ستاد مدیریت و پشتیانی سیلاب وزارت نیرو مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به نقش سدها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: پهنه بارشی که در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در جنوب استان به وقوع پیوست، وسیع و گسترده بود و علاوه بر شهرهای ساحلی و شهرهای کنارک و چابهار، حوضه‌های آبریز و بالادست سدها را در برگرفت.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: با حجم ذخیره‌ای که برای تله‌اندازی سیلاب در سدهایی همچون پیشین، زیردان و کهیر ایجاد شده بود، موجب شد سیلاب‌های بالادست حوضه سد که بارش‌های اصلی در این نواحی بود، به تأخیر بیفتد تا سیلاب پایین دست فروکش کند؛ بنابراین سدها از هم‌افزایی دو پیک بالادست و پایین دست جلوگیری کردند.

سخنگوی صنعت آب ایران نقش دیگر سدها را پیک‌زایی در سیلاب خواند و گفت: چه به دلیل حجم ذخیره برای تله‌اندازی در سیلاب و چه به دلیل روند یابی مخزن یا عملکرد مخزن، وقتی یک سیل با شدت زیاد در یک رودخانه تنگ حرکت می‌کند؛ وقتی یکباره در محدوده پهن به اسم مخزن سد وارد می‌شود، فرصتی برای مستهلک شدن می‌یابد.

وی عنوان کرد: دبی ورودی به سد کهیر در بارش‌های اخیر ۹۳۰۰ مترمکعب در ثانیه بود که در لحظه خروج به ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرد. در سد زیردان نیز دبی ورودی از ۲۱۰۰ مترمکعب در ثانیه به ۶۵۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرده است. یعنی از شدت پیک‌زایی سیلاب کاسته و مانع تداخل سیلاب‌های بالادست و پایین دست شد.

بزرگ‌زاده حاصل این مدیریت را در جلوگیری از تلفات انسانی مؤثر دانست و بیان داشت: اگر این زیرساخت‌ها نبود با یک فاجعه روبرو بودیم. در سیلاب گونو که در خرداد ۸۶ در سیستان و بلوچستان رخ داد، ۱۱۲ نفر جان باختند. در جبهه بارشی اخیر که در ایران و کشورهای همسایه رخ داد، با وجود حجم بارشی یکسان شاهد بودیم که حتی در شهرهای مدرنی مانند دبی تعدادی کشته شدند و خدمات شهری به مدت چند روز مختل شد. این مسئله نشانگر آن است که زیرساخت‌ها و مدیریت بهره‌برداری از سدها در ایران نقش خود را به درستی ایفا کردند.

سخنگوی صنعت آب کشور، دلیل ماندگاری آب در منطقه دشتیاری بعد از بازگشایی سد بالادست را پست بودن ارتفاع زمین این منطقه عنوان کرد و گفت: به همین دلیل هدایت سیلاب‌ها به آن ناحیه انجام می‌شود. رفع مشکلات دشتیاری نیازمند بازنگری در مبانی شهرسازی در بلندمدت است.

کد خبر 6097625

دیگر خبرها

  • بارش باران به عشایر چهارمحال و بختیاری خسارت وارد کرد+فیلم
  • احتمال وقوع سیلاب و جاری شدن روان آب در مازندران
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بابلکنار شهرستان بابل
  • خسارت سیل به تاسیسات آبفای تفت یزد
  • وعده سخنگوی صنعت آب برای سیستان و بلوچستان/سدها لبریز شدند
  • کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود
  • توقیف خودروی حامل چوب قاچاق در سوادکوه
  • امدادگران هلال احمر خواف به سرنشینان ۳۰ خودرو گرفتار سیلاب امدادرسانی کردند
  • امدادرسانی امدادگران هلال احمر خواف به ۳۰ خودرو گرفتار در سیلاب
  • ۲۳ استان گرفتار سیلاب/ امدادرسانی به ۵ هزار نف