Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ ساختمان مرکز مطالعات قرآنی اندونزی (Pusat Studi Al-Quran مخفف PSQ) در چهار طبقه ساخته ‌شده است. طبقه همکف به‌ عنوان یک ساختمان چندمنظوره استفاده می‌شود. طبقه دوم برای کارمندان و مدیران اختصاص داده‌ شده است. طبقه سوم کتابخانه عمومی است و همچنین برای سالن نشست‌های علمی مانند کلاس درسی و یا دوره آموزشی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
طبقه چهارم نیز خوابگاه شرکت‌کنندگان دوره آموزشی کادر تفسیر مرکز است. در حدود دو کیلومتری این مرکز، مرکز مطالعات حدیث «دار السنه» وجود دارد.
بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی؛ تلاش برای تحقق ارزش‌های قرآنی، ترویج قرآن در جامعه پلورالیستی(تکثرگرا)، قراردادن ارزش‌های اساسی قرآن به عنوان عامل حل مسائل ملی، توسعه روش مطالعات قرآن که مرتبط و هماهنگ با سایر رشته‌های علمی است، پرورش کادرهای تفسیری برجسته، بررسی انتقادی تفسیرهای کلاسیک و معاصر و ایجاد همکاری با مراکز مطالعات قرآنی در داخل و خارج از اندونزی از اهداف این مرکز است.
مبانی اصلی مرکز مطالعات قرآنی اندونزی نیز عبارت‌اند از:
1. توحید: تمام برنامه‌های این مرکز بر اصل توحید استوار است، یعنی تعهد به یگانگی خداوند، پروردگار جهانیان.
 
2. انسانیت: اندیشه هر کس به‌عنوان یک انسان باید مورد احترام باشد و هر انسانِ دارای اندیشه، مورداحترام است.
 
3. برادری و اخوت: تفاوت در گروه‌های قومی و نژادی، زبان، مکتب، مذهب و دین مانع ایجاد همبستگی نیست.
برنامه‌های کاری این مرکز در امور زیر خلاصه می‌شود:
الف) تربیتی و آموزشی
1.تربیت کادرهای تفسیری: یادگیری علوم تفسیر در دانشگاه‌های اسلامی هنوز مفسران واجد شرایط در حوزه‌های خود را به ارمغان نیاورده است. این برنامه به‌طور خاص و منحصراً برای دانشجویان ارشد و دکترای رشته تفسیر به‌منظور تربیت و آماده‌سازی کادرهای علما، به‌ویژه در زمینه تفسیر و علوم قرآنی طراحی ‌شده است. این مرکز برای مدت شش ماه به کادرهای تفسیری مستعد، بورس تحصیلی می‌دهد. این مرکز همچنین به کادرهای برجسته فرصتی برای تکمیل تحقیق خود، در برنامه‌ای فشرده در مصر به مدت سه ماه تحت راهنمایی اساتید باتجربه را می‌دهد.
2.دوره آموزشی برای اساتید و معلمان یکی از نقاط ضعف یادگیری قرآن در دانشگاه‌های اسلامی کمبود اساتید حرفه‌ای است. این مرکز برای تضمین اساتید حرفه‌ای، تمرکز خود را بر ارائه دوره آموزشی و تربیتی برای استادان، معلمان و مبلغان گذاشته است تا بتوانند با آگاهی، معارف و مفاهیم دقیق‌تر به جامعه آموزش دهند.
3.بیت القرآن: برنامه آموزشی و تربیتی ویژه حافظان قرآن از سنین 17 تا 30 سال در بیت القرآن به‌صورت خوابگاهی انجام می‌شود. این برنامه جهت توسعه بینش‌های علمی، مهارت‌ها، مدیریتی، ایجاد انگیزه و روحیه کارآفرینی حافظان منظور شده است.
4.حلقه تفسیر: برای اصلاح سوءتفاهم‌ها در تفسیر، این مرکز برنامه حلقه تفسیر را راه‌اندازی کرده است. این برنامه به ارائه آموزش و آگاهی درباره اسلام و مشکلات اجتماعی و مذهبی برای عموم مردم می‌پردازد.
ب) تحقیقات و توسعه مطالعات
1. مسابقات پژوهش علمی قرآنی: نوشته‌های علمی در زمینه مطالعات قرآنی برای رفع تشنگی مردم از علوم و معارف قرآنی هنوز به ‌اندازه کافی وجود ندارد. این برنامه جهت حفظ و ایجاد انگیزه به نوشتن آثار علمی در مورد مطالعات قرآن بر اساس تحقیق و پژوهش منظور شده است.   2. کتابخانه دیجیتال: این کتابخانه با همکاری کتابخانه دیجیتال اخلاص، به نخستین و کامل‌ترین کتابخانه قرآنی و تفسیری دیجیتالی و نسخه چاپی در اندونزی تبدیل خواهد شد. این برنامه انواع منابع و سرویس‌های مربوط به مطالعات تفسیر قرآن به‌صورت پویا، جامع و باکیفیت را فراهم می‌کند.
ج) انتشارات و رسانه
1. برنامه‌های رسانه‌ای (تلویزیون، رادیو، وب‌سایت و برنامه‌های دی‌وی‌دی): رسانه‌ها برای گسترش یادگیری قرآن و مفاهیم مرتبط با آن همچنان سنتی هستند. پیشرفت‌های فن‌آوری قادر به حمایت از تبلیغ برای گسترش و سرعت دستیابی به اهداف شده است. برنامه‌های رسانه‌ای راهنمایی عملی برای آموزش اساتید و معلمان تفسیر و علوم قرآن است. شکل آن، طراحی ماژول‌ها* برای آموزش مربیان در قالب صوتی، تصویری و صوتی ـ  تصویری به‌عنوان یک راهنما است.
2. مجله مطالعات قرآن: برای احیای یک سنت علمی مبتنی بر تحقیق در زمینه تفسیر و علوم قرآنی، به ابزاری در قالب مجله اختصاصی در این زمینه، نیاز است. این برنامه، با رویکردهای معاصر، مطالعات قرآن را به لحاظ نظری و عملی توسعه می‌دهد. هدف این بخش این است که یک مجله شش ‌ماهه حاوی مقالات علمی درباره مطالعات تفسیر قرآن ایجاد شود.
3. ماژول و كتاب درسی: ماژول‌های آموزشی و کتاب‌های درسی در تفسیر و علوم قرآنی در همه سطوح آموزش اسلامی هنوز از حد انتظار دور است و مفسران برجسته و توانمند در این عرصه کمتر ظاهر شده‌اند. این برنامه برای ایجاد یک راهنمای آموزشی جامع به مفسران در نظر گرفته‌ شده است.
4. وب‌ سایت مرکز مطالعات قرآنی: این وب سایت ابزاری برای تبلیغ اسلامی با ارائه گنجینه‌های مطالعات قرآنی از طریق اینترنت است.   5. مجله آنلاین الف: تلاش می‌کند مشکلات زندگی روزمره به‌ویژه در مورد شیوه زندگی اسلامی حل کرده و به سؤالات در این زمینه پاسخ دهد.
6. جلوگیری از استفاده جریان رادیکالیزاسیون و تروریست و همچنین ارائه مفاهیم صحیح از آیات مرتبط با جهاد که از طریق همکاری با نیروی ضد تروریستی و وزارت دین و روانشناسان دانشگاه اندونزی (UI) به انجام رسیده است.   *ماژول يک بخش قابل نصب و قابل استفاده مجدد است که براي نمايش محتوا يا انجام يک عمليات خاص استفاده میشود. هر ماژول فراهم آورنده بخشی مجزا از قابلیت‌هایی است که می‌توانید با نصب آن ماژول در پورتال، به صفحات وب سایت خود اضافه کنید. در واقع محتوا و طرح کلی صفحات به وسیله ماژول‌ها و چیدمان آن‌ها در صفحه تأمین می‌شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اندونزی مرکز مطالعات قرآن تربیت مفسر قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۳۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، در استان همدان هم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۴۴ اقدام به راه اندازی کتابخانه‌ سیار کرده که اکنون به ۳ اکیپ رسیده است.

با یک گروه کتابخانه‌ سیار همراه شدیم و به روستای طاس تپه‌ کبودراهنگ رفتیم و برنامه‌ها را از نزدیک دیدیم.

میلاد عربی، مدیر مدرسه بویاقچی گفت: این مدرسه‌ ابتدایی دارای ۴۲ دانش آموز دختر و پسر در ۶ پایه است و دانش آموزان برای دبیرستان به روستا‌های اطراف یا کبودراهنگ می‌روند، روستا کتابخانه یا مرکز فرهنگی ندارد و تنها یک کتابخانه‌ کوچک در مدرسه ایجاد کرده ایم.

احمد عسگری، مربی سیار روستایی کانون هم که برنامه‌های آموزشی و سرگرم کننده مانند اجرای شعر و سرود، نمایش، استفاده از گل سفال برای بچه‌ها اجرا می‌کند، گفت: نزدیک به ۳۰ سال است این فعالیت را انجام می‌دهم و در تمام مناطق استان که بدون کتابخانه و مرکز کانون هستند با هدف مهارت افزایی، و ترویج فرهنگ کتابخوانی برای بچه‌ها برنامه اجرا می‌کنم.

محمدرضا کرمی، مربی نجوم کانون که یک تلسکوپ را با خود به این مدرسه آورده بود هم گفت: با استفاده از فیلتر مخصوص اجازه می‌دهیم بچه‌ها خورشید را نگاه کنند و توضیحاتی درباره‌ آسمان، مختصات ستارگان و زمین، موقعیت ما در جهان و اطلاعات عمومی به دانش آموزان می‌دهیم به این ترتیب تشویق می‌شوند پرسش‌هایی که در ذهنشان ایجاد می‌شود مطرح کنند.

دانش آموزان خوشحال و راضی از سپری کردن یک روز به یاد ماندنی ماشین را بدرقه کردند.

دیگر خبرها

  • پیگیری تولید برنامه های خلاق و پویا ویژه کودک ونوجوان
  • عمل به آموزه‌های قرآن، نسخه شفابخش نجات بشریت است
  • حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • قرآن همه چیز ماست
  • کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • نخستین مرکز تخصصی نجوم و رصد استان در شهرستان بروجن راه اندازی می‌شود
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • دعوت میزبان برنامه محفل برای تماشای مسابقه قرآنی‌ها