Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدرضا معینی، استاد دانشگاه، در گفت‌وگو با ایکنا؛ به تبیین چرایی تبدیل سنت ایرانی چهارشنبه‌سوری به یک آسیب در قالب بروز رفتارهای پرخطر پرداخت و گفت: چهارشنبه‌سوری از اعصار گذشته در فرهنگ ایران زمین وجود داشته است و این جشن با شادی و شکوه در قالب اجتماعات کوچک خانوادگی و محله برگزار می‌شد و دارای نظم خاصی بود، اما طی دهه‌های اخیر این سنت با تغییرات نامطلوبی همراه شده است و بجای آنکه تداعی‌کننده فضای فرح و شادی باشد، به عاملی برای ایجاد رعب و وحشت تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اعمال برخی محدودیت‌های فرهنگی سبب شد تا جوانان از این مناسبت برای بروز هیجان خود که تا کنون عرصه چندانی برای ظهور نداشته است، استفاده کنند. طیف وسیع ارتباطات مجازی و امواج ماهواره‌ای، افرادی که به نوعی از تحولات جهانی ناآگاه بودند را به میدان دانستن و جهانی شدن برده است، به طوری که جوانان با بهره‌مندی از وسایل ارتباط جمعی، شاهد برگزاری مراسم جشن و شادی در سایر کشورها برای بروز هیجان جوانان هستند. این آگاهی از طرفی و عدم امکانات برای بروز هیجان در داخل کشور سبب می‌شود تا جوانان از هر موقعیتی برای تخلیه انرژی استفاده کنند.

معینی با بیان اینکه در این میان زنان نسبت به مردان از وضعیت بدتری برخوردارند و از بسترهایی همچون حضور در ورزشگاه‌ها که منجر به تخلیه هیجانات می شود، نیز محروم هستند، تصریح کرد: این شرایط سبب می‌شود چهارشنبه‌سوری به بهانه‌ای برای بروز هیجانات غیرقابل کنترل تبدیل شود و آسیب‌زا باشد. این هیجانات وقتی به صورت صحیح بروز نیابد و انباشته شود، سبب ایجاد آسیب‌های فردی و جمعی می‌شود.

وی با بیان اینکه چهارشنبه‌سوری به عرصه‌ای برای رفتارهای غیرقابل کنترل جوانان و بروز رفتارهای وندالیسمی تبدیل شده است، گفت: در حال حاضر چهارشنبه‌سوری ماهیت عید مانند، شادی‌آفرین و ابراز محبت به سایرین را از دست داده است و به تظاهرات نسلی تبدیل شده است که تمام امیال هیجانی آنان در طول سال به صورت کنترل شده نگه داشته شده است و در این موقعیت خاص بروز پیدا می‌کند.

این استاد جمعیت‌شناسی یادآور شد: جوان و نوجوانی که با انباشته‌ای از هیجانات روبرو است نمی‌تواند ابعاد عقلانی موضوع را بررسی و جنبه‌های خطرزای رفتارهای خود را در چهارشنبه‌سوری مورد بررسی قرار دهد، بدین جهت علم به رفتار خود ندارد و صرفا به ارائه رفتارهای هیجانی می‌پردازد که صدمه به خود و سایرین را در پی دارد. اگرچه آنان در پی ‌آسیب‌رسانی نیستند اما توان درک ابعاد مخاطره‌آفرین موضوع را نیز ندارند چرا که در انتظار تجربه لذت هیجان هستند.

معینی لازمه تأثیرگذاری فعالیت‌های آموزشی نسبت به عواقب رفتارهای پرخطر در چهارشنبه‌سوری را ایجاد فرصت‌های بروز هیجان دانست و گفت: امروزه نهادهای مختلفی همچون هلال‌احمر و آتش‌نشانی‌ها زنگ‌های خطر را به صدا درآورده‌اند و به ارائه آموزش‌ می‌پردازند، اگرچه این امر بسیار مطلوب است اما بروز هیجان نیاز جوانان است و نمی‌توان آن را سرکوب کرد، پس صرف ارائه آموزش نمی‌توان به رفع مشکل پرداخت.

وی ایجاد جمع‌های شادی‌آفرین که همراه با رعایت شئونات فرهنگی و دینی باشد را در به تعادل رساندن هیجانات جوانان مؤثر خواند و گفت: متأسفانه این توانمندی در میان نهادهای فرهنگی وجود نداشته است که بتوانند ضمن رعایت شئونات، فضای شادی را ایجاد کنند و دست به پاک کردن صورت مسئله با عدم برپایی محافل شادی زدنند.

این استاد دانشگاه در پایان یادآور شد: تبدیل بوته آتش کوچک به شعله‌های آتش حجیم به سبب لجام گسیختگی هیجانات نوجوانان و جوانان و تبدیل چهارشنبه‌سوری به چهارشنبه‌سوزی است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قرآن چهارشنبه سوری ترقه بمب اتش هیجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۵۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت احیای هنر نمدمالی در بام ایران برای تبدیل آن به کالای صادرات محور

علیرضا جیلان اظهار داشت: نمد کاربرد‌های زیادی در زندگی روزمره دارد که یکی از مهم‌ترین این کاربرد‌ها به‌عنوان زیرانداز است.

وی افزود: همچنین از نمد در صنایع دیگر مانند پزشکی، هوا و فضا، خودرو، پوشاک و مصنوعات صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استفاده می‌شود.

جیلان تولیدات نمدی را به‌عنوان محصول صادرات‌محور اعلام و اضافه کرد: قرارگیری این محصول در زنجیره ارزش، زمینه‌های ارتقای شهرکرد، شهر ملی نمد به شهر جهانی نمد را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به صادرات نمد چهارمحال و بختیاری به کشور‌های خارجی، یادآور شد: با احیای هنر نمدمالی می‌توان آن را به یک کالای صادرات‌محور تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید

ضرورت جهانی شدن شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد در دستورکار دولتمردان

جیلان بیان داشت: برای احیای صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی به آموزش تخصصی نیاز است.

وی گفت: استادان نمدمالی هم‌اکنون هنر خود را به‌صورت سینه‌به‌سینه به شاگردان آموزش می‌دهند، اما باید این هنر به‌صورت دانشگاهی آموزش داده شود.

جیلان تأکید کرد: همچنین می‌توان هنر نمدمالی را از طریق مراکز فنی‌وحرفه‌ای به علاقه‌مندان آموزش داد.

وی ادامه داد: یکی از ضرورت‌ها برای ارتقای شهرکرد به شهر جهانی نمد استفاده از نمادسازی‌ها بوده که در این زمینه با شهرداری توافق‌هایی برای نمادسازی در کوی نمدمالان شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • کمبود معلم در مهر امسال چگونه جبران می‌شود؛ معلمان را به اضافه کار تشویق می‌کنیم!
  • تشویق معلمان به اضافه کار برای جبران کمبود معلم در مهر ۱۴۰۳
  • برتری حریف بعدی پرسپولیس برابر تیم ملی جوانان
  • تقدیر از معلم باید به فرهنگ همگانی تبدیل شود
  • ضرورت احیای هنر نمدمالی در بام ایران برای تبدیل آن به کالای صادرات محور
  • انفجار بنزین در حمام صاحب خانه را راهی بیمارستان کرد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس