Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از جودیث فرانورث و با پایان ماموریت دیپلماتیک رابین اورد اسمیت، چارلز گرت، سفیر سابق بریتانیا در جمهوری مقدونیه به عنوان سفیر جدید این کشور در بیشکک منصوب شده است. ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، انگلستان از جمله کشورهایی بود که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی روابط خود را با جمهوری‌های تازه‌ استقلال‌یافته بسط و گسترش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند شناسایی استقلال این کشورها و همچنین آغاز روابط دیپلماتیک در همین حین صورت گرفت. در همین راستا بریتانیا در تاریخ 20 ژانویه سال 1992 استقلال قرقیزستان را به رسمیت شناخت و در ادامه نیز 6 ماه بعد روابط دیپلماتیک خود با این کشور را آغاز نمود. رویکردهای غرب‌گرایانه عسکر آقایف در نخستین سال‌های پس از استقلال و سفرهای وی به ایالات متحده و اروپا فاکتور مهمی در این زمینه به شمار می‌رفت.

با این حال اگرچه قرقیزستان در سپتامبر سال 1997 سفارت خود در لندن را بازگشایی نموده و نخستین سفیرش را راهی این کشور نمود، تاسیس سفارت بریتانیا در بیشکک تا سال 2011 به طول انجامید. در این مدت سفارت انگلستان در قزاقستان امور قرقیزستان را نیز بر عهده داشت.

با این حال پس از حوادث 11 سپتامبر و نقش کلیدی لجستیک و استراتژیک قرقیزستان در حمایت از حمله ائتلاف ناتو و ایالات متحده به افغانستان و متعاقب آن انقلاب رنگی روی داده در این کشور در سال 2005 مقامات لندن را بر آن داشت تا در آخرین جمهوری آسیای مرکزی نیز سفارت خود را دائر کنند. اهمیت استراتژیک و ژئوپلیتیک قرقیزستان در آسیای مرکزی در کنار مزیت‌های اقتصادی این جمهوری کوچک 5 میلیون نفری اصلی‌ترین انگیزه لندن برای بازگشایی سفارت خود در اوج بحران مالی و اقتصادی سال 2011 بود. پایگاه «تلگراف» پس از انتشار خبر بازگشایی سفارت بریتانیا در بیشکک می‌نویسد: «قرقیزستان تنها به دلیل میزبانی پایگاه هوایی ماناس (که در اختیار ناتو و ایالات متحده قرار داده بود) اهمیت استراتژیک ندارد، بلکه به دلیل مرزهایی که با تاجیکستان، ازبکستان و قزاقستان نیز دارد، مهم است. ثبات این کشور اهمیت کلیدی در ثبات آسیای مرکزی دارد».

با این حال به دلیل بی‌ثباتی‌های قرقیزستان پس از تحولات سال 2005، دوران پرتنش ریاست‌جمهوری باقی‌اف، درگیری‌های خونین سال 2010، این امر تا سال 2011 و بازگشت ثبات به قرقیزستان پس از ریاست‌جمهوری موقت خانم اتونبایوا و ریاست‌جمهوری آلماس‌بیک آتامبایف، به تعویق افتاد.

در همین راستا در عین آن که گفته می‌شد بودجه‌ای برای راه‌اندازی هیچ سفارت جدیدی در ردیف هزینه‌های بریتانیا پیش‌بینی نشده است، سفارت جدید در بیشکک راه‌اندازی گردید. در ماه مه سال 2011 ویلیام هاگ، وزیر وقت امور خارجه بریتانیا گفته بود این کشور در نظر دارد شماری از کنسول‌گری‌های خود در اروپا را به منظور صرفه‌جویی 100 میلیون یورویی در هزینه‌ها ببندد. در عین حال وی افزوده بود که بازگشایی سفارتخانه‌های جدید در مناطق با اهمیت فزاینده، از جمله برنامه‌های بریتانیا است. به نظر می‌رسد بودجه بازگشایی سفارت بریتانیا در بیشکک نیز از همین منابع تامین شده باشد.

جودیث فرانورث، معاون سابق سفیر بریتانیا در کیف، اوکراین (2008 الی 2012) و ریگا، لتونی (2005 الی 2008) بود که کار خود را از سال 2012 در قرقیزستان آغاز نمود. با توجه به سوابق و تجربیات فرانورث، تحکیم روابط و شناسایی ظرفیت‌های سیاسی قرقیزستان اصلی‌ترین ماموریت نخستین سفیر لندن در بیشکک بود. پس از وی رابین اورد اسمیت، که پیش از این سفیر بریتانیا در تاجیکستان بود، به عنوان سفیر جدید این کشور در بیشکک منصوب شد.

با این حال کار اورد اسمیت نیز در قرقیزستان از اوایل سال 2019 به پایان رسید. صبح امروز او در دیدار با محمدکالی ابوالقاضی‌اف، اورد اسمیت پایان مامورت دیپلماتیک خود را اعلام کرد. نخست‌وزیر قرقیزستان نیز از تلاش‌های اورد اسمیت در توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور قدردانی کرده و اظهار امیدواری نمود این مناسبات توسعه بیشتری یابد.

اورد اسمیت در دوره سفارت خود تحرکات بسیاری را در قرقیزستان صورت داد و روابط سفارت بریتانیا با نخبگان، روشنفکران و چهره‌های قرقیز، به ویژه تجار و بازرگانان را عمق بخشید. در همین راستا، واردات بریتانیا از قرقیزستان (بر اساس اطلس اقتصادی دانشگاه ام‌آی‌تی) در سال 2015 معادل 1.89 میلیون دلار بود، که شامل پمپ، شیر، موتورهای الکتریکی و شماری از اقلام دیگر می‌شد. با این وجود در سال 2017 این رقم با رشدی 170 برابری به 319 میلیون دلار رسید که 315 دلار آن را طلا تشکیل می‌داد. از همین جهت واردات طلا از قرقیزستان به اهمیتی کلیدی در مناسبات اقتصادی بریتانیا بدل گشت. این درحالی است که واردات قرقیزستان از بریتانیا از سال 2015 تا سال 2017 با تغییری جزئی از 15 میلیون دلار به 15.8 میلیون دلار رسیده است.

چارلز گرت، به عنوان سفیر جدید بریتانیا در قرقیزستان مطرح شده است. در مورخ 23 ژانویه سال 2019 حکم سفارت وی برای بیشکک به تصویب رسیده است و گفته می‌شود از ماه ژوئن قرار است کار خود را آغاز کند. گرت پیش از این از سال 2014 تا 2018 سفیر بریتانیا در اکوپیه، جمهوری مقدونیه بوده است. او در سال 2010 تا 2012 نیز رئیس دپارتمان روابط خارجی بوده است. دیگر سوابق گرت در دفتر امور خارجی و مشترک المنافع بریتانیا، حاکی از ماهیت تجاری و اقتصادی فعالیت‌های او دارد. در سوابق وی در بازه 2009 الی 2010 رئیس تیم استراتژیک اقتصادی و در طول سال‌های 2005 الی 2009 معاون دفتر فرهنگی و اقتصادی بریتانیا در چین تایپه بوده است.

سفیر جدید آمریکا در قرقیزستان کیست؟قرقیزستان پیشرو در میان کشورهای آسیای مرکزی و اروپا در رابطه با وجوه ارسالی از سوی مهاجران کاریوزیر خارجه روسیه پس از دیدار با رئیس‌جمهور قرقیزستان: مقامات قرقیز علاقمند به گسترش فضای روسی در کشور خود هستندآیا روسیه پایگاه نظامی دیگری در خاک قرقیزستان ایجاد می‌کند؟دیدار رئیس هیات روابط اقتصادی خارجی ترکیه با وزیر اقتصاد قرقیزستان

انتهای پیام/

R7650/P/S8,1414/CT4 واژه های کاربردی مرتبط آسیای میانه قرقیزستان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آسیای میانه قرقیزستان آسیای میانه قرقیزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۶۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد شورای اروپایی و سازمان ملل از قانون ضد مهاجرتی انگلیس

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، پارلمان بریتانیا در حالی قانون اخراج پناهندگان به رواندا را تصویب کرد که این طرح با انتقاد های زیادی روبرو می شود. سازمان ملل و شورای اروپا نیز انگلیس را به این دلیل به نقض حقوق بشر متهم کرده اند.

شورای اروپا از انگلیس به دلیل پیمان بحث برانگیز پناهندگی با رواندا انتقاد کرده است. مایکل اوفلارتی، کمیسر حقوق بشر شورای اروپا در استراسبورگ گفت: این قانون "سوالات مهمی در مورد حقوق بشر پناهجویان و به طور کلی حاکمیت قانون ایجاد می کند." وی در این باره ابراز نگرانی کرد که این قانون امکان اجرای سیاست اخراج افراد به رواندا را فراهم کند "بدون اینکه نهادها در بیشتر موارد، ابتدا درخواست پناهندگی آنها را بررسی کرده باشند."

اوفلارتی تاکید کرد که بنابراین دولت بریتانیا باید از اخراج پناهجویان به عنوان بخشی از سیاست رواندا خودداری کند.

"ولکر تورک"، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل هم گفت: انتقاد مشابهی از سوی سازمان ملل نیز وارد می شود: این پروژه بحث برانگیز، حاکمیت قانون را تهدید می کند و "یک سابقه خطرناک در سراسر جهان" ایجاد می کند. تورک گفت: به جای آن بریتانیا باید اقدامات عملی را برای مدیریت جریان‌های غیرقانونی پناهندگان و مهاجران بر اساس همکاری بین‌المللی و احترام به استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر انجام دهد.

فیلیپو گراندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز در این باره اظهار نظر کرد. گراندی گفت: این قانون جدید گامی در جهت دور شدن بیشتر از سنت دیرینه بریتانیا در ارائه پناهگاه به افراد نیازمند و نقض کنوانسیون پناهندگان است. به گفته وی حفاظت از پناهندگان مستلزم آن است که همه کشورها - نه فقط مناطق بحران زده همسایه - به تعهدات خود عمل کنند.

در همین حال، دولت رواندا از تصویب این لایحه ابراز خرسندی کرد. یولانده ماکولو، سخنگوی دولت این کشور گفت که مقامات این کشور "منتظر استقبال از کسانی هستند که به رواندا می آیند.

انگلیس این لایحه را دو سال پیش اعلام کرد. این پروژه به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی از طرف دولت محافظه کار انگلیس توصیف شده و مجلس عوام بریتانیا در اواسط ژانویه این قانون را تصویب کرد.

این امر شرایطی را فراهم می کند که پناهندگانی که به طور نامنظم وارد انگلیس شده اند در آینده به رواندا اخراج شوند. این کشور آفریقای شرقی توسط دولت بریتانیا به عنوان کشور سوم امن طبقه بندی شده است. مخالفان و فعالان حقوق بشر به شدت از این طرح انتقاد کرده اند.

متیو رایکرافت، مقام وزارت کشور بریتانیا که مسئول اجرای طرح رواندا است هم هفته‌ها پیش در جریان یک پرسش در مجلس عوام گفت که "هیچ مدرکی دال بر اینکه اخراج‌ها اثر بازدارنده داشته باشد" وجود ندارد. علیرغم پیمان مدت ها اعلام شده رواندا، امسال 4600 مهاجر از کانال مانش عبور کرده اند که بیش از هر زمان دیگری در یک سه ماهه است.

هر پناهجوی اخراج شده به رواندا حدود 1.8 میلیون پوند (2.09 میلیون یورو) برای پادشاهی انگلیس هزینه دارد. علاوه بر این، لندن تاکنون 290 میلیون پوند (33.7 میلیون یورو) را بدون ارسال حتی یک هواپیما به این کشور آفریقای شرقی واریز کرده است. رایکرافت بنابراین اعلام کرد که او شک دارد که این ارزش مناسب برای صرف این میزان پول را نشان دهد.

غرق شدن دست کم پنج مهاجر دیگر در کانال مانش

همزمان رسانه ها از غرق شدن دستکم پنج مهاجر از جمله یک کودک در کانال مانش هنگام تلاش برای رسیدن به بریتانیا خبر دادند. منابع پلیس اعلام کردند این حادثه سه شنبه شب در نزدیکی ویمرو در شمال فرانسه رخ داد. این بدان معناست که تعداد مهاجران غرق شده در کانال مانش امسال از سال گذشته بیشتر است.

هر ساله ده ها هزار نفر سعی می کنند با قایق های کوچک از کانال مانش از فرانسه به بریتانیا بروند. به گفته دولت بریتانیا، تعداد عبورهای غیرقانونی در سال گذشته با یک سوم کاهش به کمتر از 30000 مورد رسید، پس از اینکه در سال 2022 به حدود 45000 رسید.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر محافظه‌کار بریتانیا، بارها قول داده است که قایق‌های مهاجران را متوقف کند. تنها در ماه فوریه بود که بریتانیا و آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا فرانتکس توافقنامه ای را برای بهبود همکاری در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی امضا کردند. این همکاری شامل تبادل اطلاعات برای از بین بردن باندهای قاچاقچی و استفاده مشترک از هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت بر مرزها است.

پارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازی بعدی تیم ملی فوتسال کِی و با چه تیمی است؟
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • اسیر بعدی اسرائیلی که نتانیاهو می‌کشد کیست؟
  • اصغر حسن‌زاده بهترین بازیکن دیدار ایران و قرقیزستان شد
  • انتقاد شورای اروپایی و سازمان ملل از قانون ضد مهاجرتی انگلیس
  • تصویب لایحه جنجالی اخراج پناهجویان از بریتانیا
  • شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت
  •  تصویب لایحه جنجالی اخراج پناهجویان از بریتانیا
  • مدال برنز بوکسور مازندرانی در قرقیزستان