Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- به موجب مصوبه "برج باغ" همه مالکان اراضی باغی می‌توانستند برای تغییرکاربری زمین مشجر به مسکونی یا تجاری، پروانه قانونی از شهرداری دریافت کنند. مصوبه‌ای که باعث تخریب ۴ هزار هکتار از باغات تهران از سال ۸۲ تاکنون از مهم‌ترین تبعات منفی آن محسوب می‌شود.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، سرکشی ساختمان‌های بلندمرتبه در باغ‌های پایتخت از سال ۸۲ با مجوز مدیریت شهری تحت عنوان "برج باغ" آغاز شد و در سال‌های گذشته میزان آن افزایش چشمگیری پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به موجب مصوبه "برج باغ" همه مالکان اراضی باغی می‌توانستند برای تغییرکاربری زمین مشجر به مسکونی یا تجاری، پروانه قانونی از شهرداری دریافت کنند. مصوبه‌ای که باعث تخریب ۴ هزار هکتار از باغات تهران از سال ۸۲ تاکنون از مهم‌ترین تبعات منفی آن محسوب می‌شود.

روند رو به رشد تخریب باغات در تهران تا آنجایی ادامه یافت که شورای شهر پنجم تصمیم گرفت تا طی مصوبه‌ای دستور لغو ساخت و ساز در باغات تهران را اجرایی کند. مصوبه‌ای که قرار بود درختان پایتخت را از هجوم سنگ و سیمان نجات دهد، اما پول‌هایی که ثروتمندان برج ساز تحت عنوان عوارض پرداخت کرده بودند این مصوبه را بی اثر کرد.

مالکین ۶۲ باغ در تهران عوارض ساخت و ساز خود را به طور کامل و صد در صدی پرداخت کردند تا شهرداری زیر دین مالکین متمول این اراضی قرار بگیرد. در این بین چند نفری از اعضای شورای شهر به اعتراض گفتند پول‌ها را پس بدهیم و جلوی تخریب باغات را بگیریم. اما ظاهرا دخل شهرداری‌ها از پول برج ساز‌ها آنقدر پر شده بود که شهرداری توان بازپرداخت آن را نداشت.

 


اخذ عوارض١٧٠ میلیارد تومانی ساخت و ساز از ۶٢ باغ

"اگر مبالغ دریافتی زیاد نبود شهرداری را ملزم می‌کردیم که عوارض را پس بدهد و پروانه صادر نکند. "

جمله بالا را محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در رابطه با مجوز ساخت و ساز ۶۲ برج باغ دیگر در تهران گفته است.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر عنوان کرده که برای ۶۲ پرونده باغات در تهران ۱۷۰ میلیارد تومان عوارض ساخت و ساز اخذ شده است.

سالاری با بیان اینکه برخی از مالکان عوارض‌های ساخت و ساز خود را در سطح مناطق پرداخت کرده بودند گفته است: از لحاظ قانونی باید در مورد پرونده‌هایی که عوارض شان را به صورت کامل و سیستمی قبل پرداخت کرده بودند، تصمیم گیری می‌کردیم، که در نهایت به این جمع بندی رسیدیم که برای پرونده‌هایی که عوارض خود را به صورت ۱۰۰% پرداخت کردند پروانه صادر شود.

 

صدور مجوز ساخت و ساز در ۶۲ باغ برای حفظ باغات تهران بود

معاون نظارت شورای شهر تهران اعلام کرد که شورای شهر برای حفظ باغات تهران مجبور شد که به ساخت و ساز در ۶۲ باغ رای مثبت دهد.

حبیب‌زاده با بیان این‌که متاسفانه بعد از فروردین‌ماه ۱۳۹۷ نیز برخی از شهرداران مناطق نسبت به دریافت عوارض برج باغ اقدام کردند و بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان بعد از لغو مصوبه پول گرفته‌اند، ادامه داد: برایمان جای سوال است که چرا شهرداری‌های مناطق آن هم سیستمی از مالکان عوارض گرفتند و ما حالا باید در این اوضاع اقتصادی این پول‌ها را برگردانیم.

معاون نظارت شورای شهر تهران با بیان این‌که اعضای شورای شهر مجبور بودند بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنند؛ و در نهایت تصمیم به دادن مجوز ساخت و ساز ۶۲ برج باغ تهران دادند.

حبیب‌زاده با بیان این‌که شورای شهر به ساخت‌وساز در ۶۲ باغ رای مثبت داد تا ۵۰۸ باغ دیگر را نجات بدهد، گفت: این مصوبه برگ افتخاری برای شورای شهر پنجم است.

اعضای شورای شهر تهران روز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه همزمان با روز درختکاری به استفساریه شهرداری مبنی بر تعیین تکلیف ۶۲ پرونده موسوم به برج باغ رای مثبت و اجازه ساخت و ساز دادند.

 

 

از شفاف سازی پرونده برج باغ‌ها تا گرفتن حکم حکومتی برای تخریب باغات

پس از صدور مجوز ساخت برج باغ ها، بهاره آروین، از اعضای شورای شهر تهران و رییس کمیته شفافیت شورای شهر به شهردار تهران نامه‌ای نوشت نامه و خواستار انتشار مشخصات پرونده‌های برج باغ‌ها در سامانه شفافیت شهرداری شد.

با صدور مجوز ساخت برج باغ‌ها رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران نیز در اظهارنظری از لزوم اخذ حکم حکومتی برای حفظ باغ‌های تهران گفت.

ناهید خداکرمی که به استفساریه تعیین تکلیف پرونده ۶۲ باغ رای منفی داده بود، گفت: درست است که این ۶۲ باغ پرونده‌شان قبل از لغو مصوبه برج باغ تشکیل شد، اما می‌توانستیم راه حل دیگری پیدا کنیم تا بتوانیم مانع ساخت و ساز در این ۶۲ باغ شویم.

وی با بیان اینکه اعضای شورای شهر می‌توانستند در راستای حفظ این ۶۲ باغ با قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری جلساتی برگزار کنند و ضمن برشمردن مزایای داشتن باغ در تهران آن‌ها را مجاب کنند که برخلاف رای شورای شهر تهران رای ندهند، اظهارکرد: بر اساس قانون حقوق مالکان و مکتسبه نباید منافع عموم مردم را نادیده بگیرند.

 

 

۷۰۰ متر آپارتمان متری ۶۰ میلیون تومان

شاید برایتان سوال پیش بیاید که شهرداری تهران چطور توانایی پس دادن ۱۷۰ میلیارد تومان عوارض پرداخت شده مالکان و جلوگیری از ساخت و ساز در ۶۲ برج باغ تهران را نداشت و به اجبار تن به قطع هزاران اصله درخت داد

. پاسخ این سوال را در چند وقت اخیر، شورای شهری‌ها و مدیران شهرداری و خیلی‌های دیگر هر کدام به نوعی داده اند. اما حساب کتاب درآمد‌های حاصله از ساخت و ساز در برج باغ‌ها خود جواب بسیاری از سوالات را می‌دهد.

کافیست آپارتمان‌هایی با متراژ ۲۰۰ تا ۷۰۰ متر و پنت هاوس‌هایی با متراژ ۱۰۰۰ متر آن هم با قیمت متری ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان را در ماشین حساب بزنید، تعداد صفر‌ها برای خرید یک آپارتمان در یکی از برج باغ‌های لاکچری آنقدر بالاست که گاهی از رقم نهایی به شک خواهید افتاد.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شهرداری تهران شورای شهر برج باغ لاکچری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۳۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسداد ورودی بنا‌های تجاری غیرمجاز در غرب تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سرپرست شهرداری منطقه ۱۹ تهران گفت: در ادامه مقابله با ساخت و ساز‌های غیرمجاز در ناحیه سه منطقه با استقرار بلوک‌های سیمانی از ادامه ساخت بنا‌های تجاری غیرمجاز و فعالیت آنها جلوگیری شد.

حسین اخگر پور افزود: در دو عملیات ۱۵ عدد بلوک سیمانی مقابل بنا‌های تجاری غیرمجاز در محله نعمت آباد مستقر و در دو عملیات دیگر از ساخت و ساز‌های غیرمجاز ۷۰ متر سقف و ۲۰ متر تیغه چینی در بلوار شهید ورامینی جلوگیری و در ورودی و تیغه‌های طبقه همکف و اول درشهرک احمدیه تخریب شد.

سرپرست شهرداری منطقه ۱۹ گفت: بیشتر تصرفات غیرقانونی و بدون مجوز انجام شده بود. حسین اخگر پور از شهروندان خواست درصورت مشاهده هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز مراتب را به شهرداری منطقه ۱۹ اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است
  • کلنگ بی‌قرار شهرداری؛ بیخ گوش سنگلج
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در ٢٠ هکتار از اراضی کرمان
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • جزییات پویش های شهرداری تهران در نوروز و ماه رمضان | وقتی جشن‌های بزرگ برای کودکان و نوجوانان برگزار شد
  • جزییات فروش آنلاین میوه و سبزیجات از میادین و میوه و تره‌بار
  • معرفی 14 میلیارد تسهیلات توسعه باغ در ساری
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی
  • انسداد ورودی بنا‌های تجاری غیرمجاز در غرب تهران