Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ سال 97 با وقایع بسیاری در کشورهای جهان اسلام همراه بود؛ سفر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان برای نخستین بار به خاورمیانه، راهیابی رشیده طلیب و ایلهان عمر به عنوان دو زن مسلمان به کنگره آمریکا و ... را می‌توان از جمله این گونه وقایع برشمرد؛ در زیر به برخی از این رویدادها اشاره شده است؛

انتقال سفارت

دونالد ترامپ (رئیس‌جمهور آمریکا) در 6 دسامبر 2017 ، بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت؛ اقدامی که برخلاف هفت دهه سیاست خارجی آمریکا و برنامه‌ریزی برای جابجایی سفارت این کشور در اسرائیل از تل‌آویو به بیت‌المقدس انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراسم انتقال سفارت در 14 می 2018 انجام شد که خشونت شدید در نوار غزه را ایجاد کرد و حداقل 60 فلسطینی کشته و 3000 نفر مجروح شدند.

راهیابی دو زن مسلمان

رشید طلیب (مسلمان فلسطینی ـ آمریکایی) و ایلهان عمر (مسلمان سومالیایی ـ آمریکایی) نخستن زنان مسلمانی هستند که به کنگره آمریکا راه یافتند. هر دو نماینده یاد شده مخالف دونالد ترامپ (رئیس‌جمهور آمریکا) و حزب‌ جمهوری‌خواه این کشور هستند.

ایلهان عمر ، نماینده مسلمان کنگره آمریکا

این دو بانوی مسلمان به عنوان نخستین زنان مسلمان در کنگره آمریکا فعالیت می‌کنند و با حضور آنها تعداد مسلمانان حاضر در کنگره آمریکا به سه نفر می‌رسد که آندره کارسون (عضو مسلمان و سیاه‌پوست کنگره آمریکا) سومین نفر آنهاست.

پاپ و جهان اسلام

در نهم شهریورماه (31 آگوست) هشت تابلوی خوشنویسی شده از سوره مردم به عنوان سمبل گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت به سفارت واتیکان در فیلیپین ارائه شد تا به پاپ فرانسیس (رهبر کاتولیک‌های جهان) اهدا شود.

همچنین رهبر کاتولیک‌های جهان در 6 بهمن (26 ژانویه) نامه‌ای به سیدعلاء الموسوی (رئیس اداره اوقاف شیعیان در عراق) فرستاد و تأکید کرد که پیام صلح فقط منحصر به مسیحیان نیست، بلکه این موهبت خطاب به همه مردان و زنانی است که در میان تراژدی تاریخ بشر و خشونت، صلح را ترویج می‌دهند.

(خورخه ماریو برگولیو) پاپ فرانسیس،‌ رهبر کاتولیک‌های جهان

پاپ فرانسیس همچنین سفری 3 روزه از 3 ـ 5 فوریه به امارات متحده عربی داشت که با مسئولان شورای حکمای مسلمان دیدار و در نشست گفت‌وگوی بین ادیان شرکت کرد.

همچنین رهبر کاتولیک‌های جهان و احمد الطیب (شیخ دانشگاه الأزهر مصر) سند برادری را در 15 بهمن (4 فوریه) امضا کردند؛ این سند، ندایی برای وجدان انسان است تا خشونت و رادیکالیسم کورکورانه کنار گذاشته شود.

پاپ فرانسیس و احمد الطیب (شیخ الأزهر مصر)

قتل خاشقچی

جمال خاشقچی، نویسنده و روزنامه‌نگار منتقد سعودی بود در 10 مهر(2 اکتبر) پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد و سرانجام عربستان سعودی پس از پذیرفتن قتل وی اعلام کرد که خاشقچی در اثر مشاجره لفظی در این کنسولگری کشته شده است.

جمال خاشقچی، روزنامه نگار منتقد دولت عربستان

یک مسئول بلندپایه سعودی که خواست نامش فاش نشود تصریح کرد که احمد عسیری (معاون رئیس سازمان اطلاعات عربستان) گروهی ۱۵ نفره از نیروهای اطلاعات و امنیت را تشکیل داد و به استانبول فرستاد تا خاشقچی را برای بازگشت به عربستان قانع کنند که این گروه، عاملان قتل خاشقچی بودند.

حضور عیسی قاسم

شیخ عیسی احمد قاسم بَحرانی (عالم شیعی و رهبر شیعیان بحرین) در 21 می 2017 به یک سال حبس محکوم شد. وی بنا به توطئه آل خلیفه، متهم به دست داشتن در کودتا علیه حکومت بحرین و از سوی دولت در 31 خرداد 1395 سلب تابعیت شد.

عیسی قاسم و آیت الله سیستانی در نجف

وی به دلیل بیماری، در 18 تیر (9 جولای) از بحرین به انگلستان اعزام شد و در 5 دی (26 دسامبر) برای زیارت عتبات عالیات وارد نجف (از شهرهای عراق) شد. وی همچنین سفری به مشهد و قم داشت و در 13 بهمن (2 فوریه) در تهران بستری شد.

کشتار حافظان قرآن

در نتیجه حمله هوایی به مدرسه دینی استان قندوز (واقع در شمال افغانستان) در 13 فروردین (2 آوریل) 10 نفر از گروه‌ سنی 5 ـ 20 سال کشته و 50 نفر مجروح شدند. این افراد را جوانان و کودکان حافظ قرآن تشکیل می‌دادند که برای شرکت در مراسم تجلیل از برترین نفرات مسابقات ختم قرآن در مدرسه حفظ قرآن قندوز گرد هم جمع شده بودند.

گروه حقیقت‌یاب سازمان ملل اعلام کرد که نیروهای دولتی افغانستان که به دنبال سرکوب نیروهای طالبان بودند، عامل این واقعه هستند.

مذاکرات صلح

کنفرانس صلح مسکو با حضور نمایندگانی از ایران، چین، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و هند در 18 آبان 1397 (9 نوامبر) برگزار شد و دولت افغانستان در این نشست حضور رسمی نداشت.

همچنین زلمی خلیل‌زاد (نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان) دو دیدار با نمایندگان طالبان در قطر داشت و یک دیدار دیگر نیز در شهر ابوظبی (پایتخت امارات) انجام شد. در این دور از مذاکرات، طالبان حاضر به گفت‌وگو با فرستادگان کابل نشدند.

مذاکرات طالبان و آمریکا در امارات

پنجمین دور مذاکرات نمایندگان آمریکا و گروه طالبان نیز در دوحه (پایتخت قطر) پس از ۱۶ روز و در 21 اسفند (12 مارس) پایان یافت. نمایندگان آمریکا و طالبان در این نشست روی دو موضوع خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و تضمین طالبان برای عدم استفاده تروریست‌ها از خاک این کشور علیه آمریکا و متحدانش به توافق رسیده‌اند.

گردهمایی علمای اسلام 

۵۰۰ نفر از علمای جهان اسلام اعم از شیعه و سنی، از کشورهای ایران، سوریه، لبنان، فلسطین و اردن همزمان با 10 بهمن (30 ژانویه) در چهاردهمین همایش «علمای اسلام» در شهر دمشق سوریه گرد هم آمدند.

این همایش توسط دفتر مقام معظم رهبری در سوریه و با همکاری وزارت اوقاف و امور دینی این کشور و مجمع جهانی تقریب مذاهب در دمشق برگزار شد. مفهوم وطن در اندیشه اسلامی، مبانی و ریشه‌های فقهی شهروندی و هویت ذاتی و وابستگی عقیدتی از محورهای این همایش بود.

سال میراث جهان اسلام

سازمان آموزشی،علمی و فرهنگی اسلامی( آیسسکو)، سال 2019 را به عنوان سال میراث جهان اسلام معرفی کرد. در این نام‌گذاری بر اهمیت میراث فرهنگی و تمدنی با همه تجلیات مادی و معنوی‌اش به منظور حفظ و پاسداری از هویت ملت‌ها تأکید شده است.

دیدار بشار اسد با رهبر معظم انقلاب

خبرگزاری رویترز درباره نخستین سفر بشار اسد(رئیس‌جمهور سوریه) پس از وقوع بحران در این کشور، به ایران نوشت: اسد به ایران که نزدیک‌ترین متحد خود است سفر و با رهبر ایران دیدار کرد. رهبر ایران و اسد توافق کردند که همکاری‌ها در همه سطوح و منافع دو ملت ادامه یابد.

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نیز نوشت: بشار اسد برای نخستین بار پس از سال 2011 به ایران سفر و با مقامات این کشور دیدار کرد.

رهبر انقلاب در دیدار با بشار اسد (رئیس جمهور سوریه) در تهران

در پایگاه اینترنتی شبکه المسیره یمن نیز آمده است: رهبر ایران در دیدار با بشار اسد گفت که راز پیروزی سوریه و شکست آمریکا در منطقه، پایداری رئیس‌جمهور و ملت سوریه است.

«روسیا الیوم» عرب‌زبان که از روسیه کنترل می‌شود هم اعلام کرد: رهبر ایران و رئیس‌جمهور سوریه تأکید کردند که روابط دو کشور عامل اصلی برای پایداری و مقاومت مقابل طرح‌های دشمنان برای ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه است.

انتخابات در جهان اسلام

انتخابات ریاست‌جهوری مصر (که به صورت دو مرحله‌ای انجام می‌شود) در 26 و 28 مارس 2018 ( 6 تا8 فروردین) برگزار و نتایج در 29 مارس(9 فروردین) اعلام شد که عبدالفتاح السیسی با 97 درصد آراء به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد.

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر

انتخابات گرجستان نیز در 28 اکتبر (6 آبان) برگزار و دور دوم آن در 28 نوامبر (7 آذر) انجام شد. این دوره،‌ آخرین انتخابات ریاست‌جمهوری گرجستان بود که رئیس‌جمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب شد. براساس اصلاحات قانون اساسی، رئیس‌جمهور در 2023 توسط پارلمان انتخاب می‌شود. زورابیشویلی، نخستین زنی است که به عنوان رئیس‌جمهور گرجستان هم اکنون به فعالیت مشغول است.

زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان

انتخابات پارلمانی عراق نیز در 12 می (22 اردیبهشت) انجام شد. فهرست سائرون به رهبری مقتدی صدر در صدر قرار گرفت و 329 نفر نماینده مجلس انتخاب و محمد الحلبوسی به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد. در همین راستا 10 مهر (2 اکتبر) انتخابات ریاست‌جمهوری انجام شد و برهم صالح به ریاست‌جمهوری رسید.

عادل عبدالمهدی (نخست وزیر)، محمد الحلبوسی (رئیس مجلس) و برهم صالح (رئیس جمهور عراق)

رأی‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمان در ترکیه نیز در 24 ژوئن (3 تیر) صورت گرفت و رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور شد. انتخابات پارلمانی نیز در 25 ژوئن (4 تیر) برگزار و حزب عدالت و توسعه به پیروزی رسید.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه

پاکستان دیگر کشوری بود که انتخابات اعضای مجمع ملی آن در 25 جولای (3 مرداد) برگزار شد که اعضای این مجمع، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر این کشور را انتخاب می‌کنند. در این انتخابات، حزب تحریک انصاف توانست اکثریت آراء را به خود اختصاص دهد و عمران‌خان، رئیس جمهور شد.

عمران خان،‌ رئیس جمهور پاکستان

درگیری کشمیر

مناقشه کشمیر بعد از چندپارگی هند در سال 1947، بین پاکستان و هند بر سر این منطقه وجود داشته است. به دنبال انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در 14 فوریه (25 بهمن) در منطقه پلواما کشیر، 44 نفر از نیروهای نظامی هند کشته شدند که دهلی، پاکستان را در این ماجرا متهم می‌داند.

ابیناندان وارتهامان، خلبان هندی اسیر شده به دست پاکستان

افزایش 200 درصدی تعرفه گمرکی هند برای محصولات پاکستان،‌ اعزام جنگنده‌های هند برای بمباران محل استقرار جیش محمد در کشمیر تحت کنترل پاکستان و سرنگونی دو هواپیما توسط این کشور، اسارت خلبان هندی و تحویل دادن وی به مسئولان هندی از جمله وقایع مربوط به این موضوع به شمار می‌رود.  

مسابقات قرآن

از دیگر وقایع جهان اسلام در سال 97 می‌توان به برگزاری مسابقات قرآن در کشورهایی چون روسیه،‌ کرواسی، الجزایر، تونس، مراکش، اردن (در دو بخش بانوان و آقایان)، عربستان،  ترکیه،‌ مصر،‌ دبی، مالزی و کویت اشاره کرد. سودان از جمله کشورهایی بود که برگزاری مسابقات قرآن در آن به تعویق افتاد.

قانون اساسی سوریه

امسال با وجود درگیری‌های داخلی در سوریه و محدود شدن داعش، کشورهای منطقه خاورمیانه و از سویی سوریه بر این موضوع که پیش‌نویس قانون اساسی این کشور را تدوین کنند، گام برداشتند که از این جمله می‌توان به نشست سوچی با حضور ترکیه،‌ روسیه و ایران یاد کرد. تشکیل جلسه وزرای امور خارجه ترکیه٬‌ ایران و روسیه درباره تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه در دفتر سازمان ملل در ژنو نیز در همین راستا انجام شد.

چهار شرط دمشق برای تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه، ضرورت پایبندی به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی این کشور، نبود مداخله خارجی درباره آینده سوریه، تحمیل نکردن پیش‌شرط درباره فعالیت کمیته و عدم تحمیل جدول زمانی بوده است.

اعتراضات در سودان

اعتراضات مردمی در سودان از 19 دسامبر (28 آذر) به دلیل افزایش بهای نان و سوخت، همچنین شرایط نامطلوب اقتصادی آغاز شد و حتی با وجود اعلام وضعیت حالت فوق‌العاده از سوی عمر البشیر (رئیس‌جمهور این کشور) تظاهرات اعتراض‌آمیز شدت گرفتش.

احزاب سیاسی سودان خواسته‌هایی چون آزادی‌های مدنی، عدم سرکوب مخالفان، آزادی زندانیان سیاسی و همچنین توقف طرح اصلاح قانون اساسی این کشور را به مطالبات معترضان افزوده‌اند. بسیاری از شهروندان سودانی از تلاش البشیر برای نزدیکی به کشورهای بیگانه، حضور سودان در جنگ یمن و توجه نکردن به ظرفیت‌های داخلی این کشور ناراضی هستند.

ماجرای بوتفلیقه

پس از اینکه عبدالعزیز بوتفلیقه (رئیس‌جمهور کنونی الجزایر) خود را نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری کرد،‌ معلمان، استادان و دانشجویان الجزایر دست به اعتصاب زدند. بسیاری از فروشگاه‌ها تعطیل شد و حرکت قطارها به حالت تعلیق درآمد.

عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور الجزایر

قضات الجزایر هم مخالفت خود را با پنجمین نامزدی عبدالعزیز بوتفلیقه اعلام کردند. در پی اعتراض‌ها در الجزایر، عبدالعزیز بوتفلیقه انصراف خود را از نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرد.

تهیه و تنظیم از آزاده غلامی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا ایکنا بین الملل قرآن وقایع جهان اسلام زن مسلمان کنگره آمریکا عمر رشید پاپ عمر البشیر تونس الجزایر بوتفلیقه مذاکرات صلح افغانستان انتخابات پاکستان ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۳۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

 رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب، گفت: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی این دیوان اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولا ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب درحال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوران نظام و دلبستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصا در مساله حجاب گفت: تامین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی ها گرفته شود، باید با برنامه ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تاثیرگذار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • نماینده ویژه رئیس جمهور چین: ایران در خاورمیانه شریک راهبردی است
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • ۱۵ کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی
  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • رئیسی: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • ملت‌های مسلمان، یهودی، مسیحی و بودایی حقوق فلسطینیان را از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی مطالبه می‌کنند
  • امروز مقاومت مقابل نظام سلطه مورد توجه و اقبال جوانان منطقه است
  • رتبه نخست ایران در پیوند کلیه در خاورمیانه
  • رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • شما ایرانی‌ها پادشاه جهان اسلام و شیر خاورمیانه هستید + فیلم