Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@00:16:14 GMT

هنگام وقوع حوادث جاده‌ای چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۱۶۹۲

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در تعطیلات نوروز سفر‌ها به اوج خود می‌رسند و افراد در این تعطیلات به سفر‌های زیادی می‌روند، عمده‌ی این سفر‌ها با ماشین‌های شخصی است که اگر ایمنی را رعایت نکنند، منجر به وقوع حوادث ناگوار می‌شود که گاهی اوقات هرگز جبران نخواهد شد.

همانطور که می‌دانید هر ساله در جاده‌های سطح کشور به دلیل رعایت نکردن ایمنی عده زیادی جان خود را از دست می دهند که در این بین می‌توان با رعایت نکاتی از وقوع حوادث جاده‌ای جلوگیری یا در صورت وقوع حوادث به خود یا افراد آسیب‌دیده کمک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرجان مشکل گشا کارشناس و مدرس جمعیت هلال احمر در این خصوص اظهار کرد: هنگامیکه با یک حادثه رو به رو می‌شوید، ابتدا از ایمن بودن صحنه مطمئن شوید سپس نوع آسیب‌ها را بررسی کنید و تصمیم بگیرید چه کاری انجام دهید. برای آرامش دادن به مصدومان آرام باشید و اعتماد به نفس خود را حفظ کنید.

وی در ادامه بیان کرد: اگر از امن بودن صحنه‌ی حادثه مطمئن هستید و بیش از یک مصدوم وجود دارد، از افرادی که می‌توانند راه بروند، بخواهید تا در یک محل جمع شوند. مشخص کنید که کدام یک از افراد باقی مانده جدی‌تر صدمه دیده اند سپس اقدام لازم را انجام دهید.

این کارشناس  گفت: در تصادف خودرو، مثلث هشدار را از هر جهت به فاصله‌ی ۷۰ متر دور‌تر از محل حادثه قرار دهید و از اطرافیان برای همکاری به ویژه تماس با نیرو‌های امدادی، امن کردن صحنه‌ی حادثه و اقدام‌های ابتدایی کمک بگیرید.

مشکل گشا تاکید کرد: پیش از نزدیک شدن به صحنه‌ حادثه مطمئن شوید که خودتان به خطر نمی‌افتید و اگر خودرو در محل وجود دارد آن را از نظر دود، آتش و مواد شیمیایی خطرناک بررسی کنید.

 مهم ترین اقدام ارزیابی مصدوم است

این کارشناس گفت: مشخص کنید چند مصدوم وجود دارد. ابتدا مصدومی را ارزیابی کنید که شدیدترین آسیب را دیده است همچنین به مصدومی که ساکت است توجه کنید، زیرا ممکن است پاسخ دهی نداشته و آسیب شدید دیده باشد.

وی مطرح کرد: اگر خطری وجود دارد تا رسیدن نیرو‌های امدادی منتظر بمانید و تا زمانی که ایمن بودن صحنه توسط آن‌ها اعلام نشده است، نزدیک نشوید و حاضران در صحنه را دور نگه دارید.

مشکل گشا در خصوص تقاضای کمک گفت: اگر مصدومی آسیب شدید دیده است، با اورژانس تماس بگیرید و تعداد مصدومان را به آن‌ها بگویید، در صورت امکان از حاضران در صحنه بخواهید تا با اورژانس تماس بگیرند.

وی افزود: اگر مصدوم پاسخ دهی دارد، ارزیابی را دقیق‌تر انجام دهید. صدمات تهدید کننده‌ حیات مانند خونریزی شدید را پیش از صدمات خفیف‌تر مانند پیچ خوردگی مچ پا رسیدگی کنید و از حاضران در صحنه بخواهید به آسیب‌های خفیف‌تر رسیدگی کنند یا وسایل لازم را بیاورند.

 همچنین سردار تقی مهری رئیس سابق پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی درخصوص آمار تلفات جاده‌ای در نوروز سال گذشته گفت: در موج نخست سفر‌ها شاهد کاهش پنج درصدی شمار جانباختگان حوادث رانندگی در سانحه تصادفات بودیم، اما متاسفانه در موج دوم این سفر‌ها تلفات حوادث رانندگی افزایش یافت؛ به طوری که تنها در ۱۰ روز فروردین ماه ۳۷ تن جان خود را ازدست دادند.

همچنین بر اساس آمار وزارت راه و شهرسازی در تصادفات نوروزی سال ۹۷ تعداد ۳۲۸ نفر کشته شده اند که مرگبارترین روز تصادفات، روز جمعه دهم فروردین با ۳۷ کشته بوده است.

شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در خصوص بروز حادثه در جاده‌های کشور در ایام نوروز اظهار کرد: کشور ایران کشوری حادثه خیز است و همچنان تحت تاثیر حوادث مختلف هستیم لذا بهتر است مردم نسبت به حوادث پیرامون اطلاعات لازم را داشته باشند تا بتوانند به هنگام بروز حوادث پاسخ مناسبی دهند.

وی با اشاره به اینکه سیل و آبگرفتگی جز شاخصه‌های حوادث است گفت: مردم باید به هنگام سفر به هشدار‌های هواشناسی توجه کنند و از تردد در مسیر‌هایی که احیانا با هشدار هواشناسی مواجه هستند، پرهیز کنند.

فتحی مطرح کرد: به هنگام گرفتاری در سیل و آبگرفتگی بهتر است خودرو را ترک کرده و سریعا به ارتفاعات مراجعه کنند و فکر نکنند در خودرو ایمن هستند.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات بیان کرد: آمار افراد حادثه دیده در سوانح ترافیکی و جاده‌ای بسیار است مسافران باید به طول مسیر، وضعیت آب و هوا، رانندگی ایمن، خودروی ایمن و تجهیزات ایمن از نکات ضروری سفر است.

فتحی با بیان اینکه ۱۴۲۱ پایگاه پست امدادی در جاده‌های سراسر کشور فعالیت دارند گفت: در طرح امداد ونجات نوروزی ۱۴۲۱ پایگاه پست امدادی در سطح کشور آماده فعالیت هستند و بیش از هزار آمبولانس به علاوه ۲۴ پایگاه امدادی و ۲۴ فروند بالگرد آماده‌ی خدمت رسانی هستند.

وی افزود: ۴۵۶ خودروی نجات هم برای انجام فعالیت‌های نجات در مسیر‌های محاسباتی در پایگاه‌های جاده‌ای مستقر هستند.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات تصریح کرد: تلفن ۱۱۲ جمعیت هلال احمر در سراسر کشور در هنگام حوادث جاده‌ای حتی بدون سیم کارت هم آماده دریافت گزارش‌های مردمی است.

باتوجه به آمارهایی که هر ساله از تعداد قربانیان حوادث جاده ای در نوروز می رسد، نگذارید تعطیلات نوروز برای خود و اطرافیانتان به خاطره ای تلخ تبدیل شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۱۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار سید تیمور حسینی با اشاره به عملکرد مناسب دستگاه‌های مسئول در طرح ترافیکی نوروز ۱۴۰۳ گفت: در اجرای طرح نوروزی، سازمان‌های راهداری، هلال احمر، اورژانس، امداد خودرو و همچنین پلیس راهور برنامه ریزی دقیقی داشتند و امیدواریم که با همکاری دستگاه‌های اجرایی شاهد سیر نزولی آمار مصدومان و تلفات حوادث رانندگی باشیم.

این مقام انتظامی وضعیت فوتی‌های حوادث جاده‌ای در دهه ۱۳۸۰ را بسیار نامناسب توصیف کرد و افزود: با اقدامات جامع از سوی دستگاه‌های اجرایی در زمینه راه ها، وسایل نقلیه و قوانین و مقررات شاهد کاهش فوتی‌های جاده‌ای تا سال‌های ۹۵ و ۹۶ بودیم، اما مجددا وضعیت به شرایط قبل بازگشته و در سال گذشته تلفات جاده‌ای از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رئیس پلیس راهور با اشاره به مصدومیت سالانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر در حوادث رانندگی گفت: در حالت خوش بینانه، ۱۰ درصد از این مصدومان، معلول و ناتوان می‌شوند که بار سنگینی به نهاد‌های حمایتی از جمله سازمان بهزیستی وارد می‌کند، بنابراین باید اشتراک عمل و هم اندیشی برای اصلاح رفتار کاربران و عامل انسانی در تصادفات وجود داشته باشد.

سردار حسینی با تاکید بر نقش عامل انسانی در وقوع حوادث افزود: تمام تلاش ما این است که از وقوع حوادث و سوانح پیشگیری کنیم تا فشار کاری نظام سلامت و دستگاه قضایی و نهاد‌های حمایتی کاهش پیدا کند.

این مقام انتظامی افزایش نرخ جرایم رانندگی را در عملکرد و رفتار‌های ترافیکی کاربران موثر ارزیابی کرد.

رئیس پلیس راهور با بیان اینکه شرط اول و آخر موفقیت این است که ما بتوانیم مشارکت مردم را داشته باشیم، گفت: برای اینکه بتوانیم به درستی موضوع نظم و انضباط ترافیکی را اجرا کنیم، باید اقدامات مان در قالب اقدامات سلبی به شکل تنبیه و مجازات متخلف و اقدامات ایجابی از طریق آموزش، فرهنگ‌سازی و ارتباط مستمر و تنگاتنگ با رسانه باشد.

سردار حسینی با اشاره به نقش سازمان صداوسیما افزود: از این سازمان انتظار داریم که امسال را یک سال متفاوت در نظر بگیرد و آموزش‌های لازم برای سلامت مردم در حوزه رفت و آمد و رانندگی را افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • مرگ دو کارمند سازمان آب و برق در حادثه سقوط مینی‌بوس به دره
  • کینه مرگبار کارگر قهوه خانه | کارگر جوان اخراج شد و وقتی فهمید فرد دیگری جای او استخدام شده ....
  • وقوع انفجار گاز در نیشابور با یک کشته و یک مصدوم
  • برگزاری مانور آمادگی و پیشگیری از خطرات احتمالی وقوع حوادث غیرمترقبه طبیعی
  • کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در نوروز
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفر‌های نوروزی
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • بازدید معاون دادستان مرکز خراسان رضوی از نقاط حادثه‌ساز جاده کلات
  • مانور آمادگی وقوع حوادث غیرمترقبه طبیعی در کرمانشاه برگزار می‌شود