Web Analytics Made Easy - Statcounter

درباره محمود فرشچیان 2 کتاب منتشر شد

کتاب‌های «نگار جاویدان: زندگی و آثار استاد محمود فرشچیان» و «در کارگه خیال: بررسی جایگاه خیال در آثار استاد محمود فرشچیان» به نویسندگی امیر رضائی نبرد منتشر شده

 اصغر فرهادی در پرتقال کلاس گذاشت

طبق سنت هر ساله در بخشی موازی با جشنواره با عنوان "Training Ground" از سینماگران برجسته حال حاضر سینمای جهان برای برگزاری کارگاه‌های تخصصی و مسترکلاس دعوت به عمل می‌آورد و امسال اصغر فرهادی کارگردان برنده اسکار ایرانی یکی از میهمانان ویژه این رویداد سینمایی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت شهرک سینمایی برای فیلم «کورش بزرگ» 

عبدالعظیم رضایی گفت:  قرار است فیلم «کورش بزرگ» به کارگردانی مسعود جعفری‌جوزانی در ملایر ساخته شود به طوری که تفاهم‌نامه ساخت فیلم نوشته‌ شده و به‌زودی عملیات احداث شهرک سینمایی برای ساخت این فیلم در ملایر آغاز می‌شود.

«فیلیپ راث» درگذشت

این نویسنده نامدار آمریکایی که مجموعه‌ای از مهم‌ترین جوایز ادبی را در طول بیش از ۶ دهه فعالیت ادبی کسب کرده بر اثر ایست قلبی درگذشته است.

«فیلیپ راث» متولد سال ۱۹۳۳ در نیوجرسی آمریکاست که پس از اتمام تحصیلاتش در دانشگاه شیکاگو، در همان دانشگاه به تدریس ادبیات مشغول شد.

یک داستان  از موزه نخستین زن تاریخ نقاشی ایران

این هنرمند بین المللی ایران در تمام این سال‌ها یک آرزو داشت که آن را بارها در محافل مختلف اعلام کرده و همچنان به زبان می‌آورد، آن هم ساخت موزه آثار ایران درودی است. او حتی در جشن تولد ۸۱ سالگی‌اش آرزو کرد: «دعا کنید زنده بمانم تا ساخت موزه ایران درودی تمام شود و خودم بتوانم تابلوهایم را در موزه‌ام نصب کنم.»

 درگذشتناصر ملک‌ مطیعی 

زنده‌یاد ناصر ملک‌مطیعی متولد ۱۳۰۹ در تهران بود و در حدود ۱۰۰ فیلم‌ و سریال در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایفای نقش کرده بود.

وی علاوه بر بازیگری، سابقه نویسندگی و تهیه‌کنندگی سینما را نیز در کارنامه فعالیت‌های فرهنگی و هنری خود داشت.

ملک‌مطیعی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بازیگری را کنار گذاشت اما در سال ۱۳۹۲ در فیلم سینمایی "نقش نگار" به کارگردانی علی عطشانی ایفای نقش کرد.

لیلا حاتمی از «شهرزاد» گفت

 حاتمی، بازیگر سینما و تلویزیون با صداپیشگی شخصیت شهرزاد راوی قصه این انیمیشن شد که پیش از این پرویز پرستویی، بیتا فرهی، حامد بهداد، اکبر زنجان پور، مجید مظفری، حسن پورشیرازی، باران کوثری، فرخ نعمتی، اشکان خطیبی، شقایق فراهانی، ملیکا شریفی‌نیا، زهیریاری، و بانیپال شومون دیگر نقش‌های آن را گویندگی کرده‌اند.

 رئیس داوران جشنواره «سارایوو» اصغر فرهادی شد

اصغر فرهادی در راس هیات داوران بخش رقابتی بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم «سارایوو» در کشور بوسنی و هرزگوین  حضور می‌یابد.

 این جشنواره سینمایی  میزبان نمایش فیلم «همه می‌دانند» جدیدترین ساخته اصغر فرهادی در برنامه "نمایش در فضای باز"  خواهد بود.

فرهادی که ساخت فیلم‌هایی چون «رقص در غبار»، «درباره الی» و «گذشته» را در کارنامه سینمایی‌اش دارد، بیشتر برای نویسندگی و کارگردانی دو فیلم برنده اسکار «جدایی» و «فروشنده» شناخته می‌شود. او در سال ۲۰۱۱ به عنوان یکی از ۱۰۰ چهره بانفوذ جهان انتخاب شد.

راه یابی«امیر» به جشنواره کارلووی واری 

«امیر» ساخته نیما اقلیما به عنوان یکی از فیلم‌های بخش رقابتی «شرق غرب» جشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی واری در کشور جمهوری چک انتخاب شد.

 فهرست فیلم‌های پنجاه‌وسومین جشنواره فیلم کارلووی واری اعلام شد و فیلم «امیر» به کارگردانی نیما اقلیما به عنوان نماینده سینمای ایران یکی از ۱۲ فیلم بخش رقابتی "شرق غرب" ویژه فیلم‌های جدید از شرق اروپا، خاورمیانه و اروپای مرکزی خواهد بود.

نیما اقلیما در اولین تجربه سینمایی خود با فیلم «امیر» در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت. در این فیلم که تهیه‌کنندگی آن را سید ضیاء هاشمی برعهده دارد میلاد کی مرام،  سحر دولتشاهی، هادی کاظمی، مصطفی قدیری، بهدخت ولیان، روشنک سه قلعه گی، وحید منافی، مهدی عامل هاشمی و آرتین گلچین دیگر بازیگران این فیلم هستند.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: "یکی با کار، یکی با پول، یکی با زندگی، یکی هم با سیگار. همه خودشونو می‌کشن. فقط راه هاشون فرق می‌کنه".

دیدار اهالی فرهنگ و هنر با روحانی

رئیس‌جمهور، چهارشنبه (۹خرداد) در مراسمی با اهالی فرهنگ و هنر دیدار و گفت‌وگو کرد. در این مراسم با وجود برخی حاشیه‌ها که برای برپایی مهمانی افطار ریاست‌جمهوری با هنرمندان و اهالی فرهنگ به وجود آمده بود، اشخاصی چون: فاطمه معتمدآریا، محمود دولت‌آبادی، علی نصیریان و جمشید مشایخی حضور داشتند.

نقد و بررسی «سمفونی ایران»

مستند 75 دقیقه‌ای «سمفونی ایران» که تولید آن حدود 9 سال به طول انجامید و برای اولین بار در یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت به نمایش درآمد، به موسیقی نواحی ایران و اقوام مختلف می‌پردازد. در این فیلم، فریدون شهبازیان آهنگساز ایرانی برای یافتن ریشه‌های موسیقی مقامی این سرزمین کهن به سفری طولانی می‌رود...

عوامل تولید مستند «سمفونی ایران» عبارتند از: نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده: وحید موسائیان، پژوهشگران: فریدون شهبازیان و جهانگیر اشرفی، مدیر فیلمبرداری: نادر معصومی، صدابردار: مازیار شیخ‌محبوبی، صداگذاری و میکس: محسن روشن، گوینده متن: مسعود رایگان، تدوینگر: نازنین مفخم، مجری طرح و مدیر تولید: محمد پورراد، دستیار تهیه: سارا جافری، برنامه‌ریز: بهزاد آدینه، عکاس: ماهور موسائیان، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

 آخرین سرنانواز قدیمی مازندران درگذشت

محمدی با بیان اینکه این هنرمند پیشکسوت شیوه نوازندگی منحصر به فردی داشت، افزود: این استاد، نوازندگی را به گونه‌ای انجام می‌داد که در انتها، چند موتیف پیوسته در کنار هم قرار می‌گرفتند. قطعاتی که استاد فیوج‌زاده نواخت با اسم‌هایی از جمله «یک چوبِ» یا «پیش نوازی» که خودش مطرح کرد، ثبت شده است.

 گل‌آقا آسمانی شد

زنده‌یاد سید احمد سیدنا کار مطبوعاتی خود را از سال ۱۳۴۵ با روزنامه «توفیق» آغاز کرد و این همکاری تا پایان فعالیت آن روزنامه ادامه داشت. او از اعضای اصلی تحریریه توفیق بود. پس از آن با چندین مجله دیگر از جمله «کاریکاتور» و «فکاهیون» برای مدتی کوتاه همکاری کرد. مدتی برای برنامه‌های طنز رادیو و تلویزیون مطلب نوشت. با آغاز فعالیت مجله «گل آقا» از نویسندگان و همکاران اصلی مجلات «گل آقا» شد و تا پایان با این مجله همکاری کرد.

او با نام‌های مستعاری چون: «خیار چمبر»، «دم بریده»، «آقا عماد» و «علیرضا خان» قلم می‌زد. پس از گل آقا، از او فعالیت کم‌تری دیده شد.

نظر وزیر ورزش‌وجوانان درباره حضور ارکسترهای ایرانی در روسیه

وزیر ورزش و جوانان گفت: زبان هنر و ورزش، زبان تحکیم پیوند بین ملت‌هاست و هنرمندان و ورزشکاران ما در این عرصه در سطح جهان حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

مسعود سلطانی‌فر در ادامه این سخنان درباره اجرای منتخب ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران در حاشیه جام‌جهانی ۲۰۱۸ در روسیه بیان کرد: در هر صورت من فکر می‌کنم این اقدام بسیار ارزنده‌ای بود که توسط ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی ایران انجام شد. مطمئنا تاثیرات روحی و روانی خودش را در بین ایرانیان و همچنین اعضای تیم ملی فوتبال می‌گذارد و احساس می‌کنند در کشور خودشان و در کنار هموطنان خودشان بازی می‌کنند. 

برندگان اسکار دنیای تئاتر معرفی شدند

برندگان نهایی جوایز تونی، مهمترین جوایز دنیای تئاتر در سال ۲۰۱۸ در حالی اعلام شد که جایزه بهترین نمایش موزیکال به «بازدید گروه موسیقی» رسید و «هری پاتر و فرزند نفرین‌شده» نیز به عنوان بهترین نمایش درام معرفی شد. 

 

 

 

خبرنگار: مژگان رسولی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: هنرمندان سالی که گذشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۳۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار

مراسم هفدهمین دوره جایزه معماری میرمیران و بزرگداشت علی اصغر لطیفی، پدر قلم ایران، در تاریخ چهارشنبه پنجم اردیبهشت 1403 با حضور اساتید برجسته معماری و شهرسازی ایران، همچنین دست‌اندرکاران این حوزه و حامیان بنیاد معماری میرمیران، در سالن شهناز خانه هنرمندان برگزار شد. موضوع مورد بررسی در این دوره، بازآفرینی مفهوم حیاط در طراحی واحدهای مسکونی آپارتمانی بود.

مراسم با سخنرانی دبیر شورای عالی خانه هنرمندان و خیر مقدم ایشان به میهمانان آغاز شد. سپس پیام وزیر راه و شهرسازی توسط مجری مراسم اعلام شد. در ادامه، صاحب نظران، اساتید و بنیان‌گذاران بنیاد معماری میرمیران به مناسبت روز معمار، یادمان و موضوع مسابقه به ایران سخنرانی پرداختند.

کلام زنده یاد مهندس سید هادی میرمیران:

“جریان نوین معماری ،ایران که من به آن تعلق دارم تلاش دارد نوعی معماری بیافریند که معماری گذشته این سرزمین کهن را تداوم و تکامل بخشیده بتواند جایگاه خاصی در معماری جهان را به خود اختصاص دهد.”

قسمتی از برنامه هفدهمین دوره جایزه میرمیران به بزرگداشت پدر قلم ایران جناب آقای اصغر لطیفی اختصاص یافت که مجری برنامه اینگونه بیان نمودند:

یه اتفاق و یه ارتباطی بین سید هادی میرمیران مرحوم و آقای لطیفی وجود داشت به این صورت بود که من از پسر و نوه ایشان شنیدم که آقای میرمیران خیلی علاقه مند بودن هرهفته و این تکرارمیشده . هر هفته میرفتند در فروشگاه لطیفی و حدود 40 دقیقه با آقای لطیفی صحبت میکردند در مورد قلم.

ببینید چه عشقی آقای میرمیران به قلم داشته و آقای لطیفی اساسا به معماری و این نقطه اشتراکی بود که در اون فروشگاه این دو نفر را جمع میکرد."

بعد از صحبت های مجری کلیپی از عکس های قدیم جناب آقای اصغر لطیفی پخش گردید و سپس صحبت های استاد علی دهباشی درباره رابطه سید هادی میرمیران و آقای اصغر لطیفی پخش شد.

استاد علی دهباشی:

"یک روز ایستاده بودم ( داخل فروشگاه لطیفی ) دیدم دونفر با ویلچر آوردن اول نشناختم بعد فهمیدم که مهندس میرمیران هستن. مهندس میرمیران را اونهایی که اهل معماری باشند میشناسند یکی از کارهاش ساختمان کتاب خانه ملی ایران هست. میومد و اینها عاشقانه در رابطه با قلم با هم حرف میزدند. من همینجور تماشا میکردم صحبت اینهارو و بسیار بسیار نویسندگان و هنرمندان و رابطه یک کاسب با کاری که میکرد...."

بیوگرافی پدر قلم ایران :

علی اصغر لطیفی معروف به پدر قلم ایران در بیستمین روز دومین ماه زمستان هزار و سیصد و نوزده در شهر دماوند و در دامنه ی ابر کوه تاریخ ساز ایران پا به عرصه وجود گذاشت. او در خانواده ای به دنیا آمد که شغل پدر و پدربزرگ او معلم مکتب خانه و آموزگار بود و کودکی او در محیط مکتب خانه در شهر دماوند سپری شد به همین دلیل وی علاقه زیادی به قلم و نوشت افزار پیدا کرد. از سنین پایین به فعالیت کاری و کمک به خانواده می پرداخت و تا قبل از خدمت سربازی در شهر دماوند بود و خدمت سربازی خود را در شهر تهران و دانشکده افسری سپری نمود و بعد از خدمت سربازی خود در سال 1339 با توجه به علاقه قبلی به نوشت افزار در یک مغازه قلم فروشی که قلم های مشهور جهان را بفروش می رساند مشغول به کار شد در آنجا علاقه زیادی به تعمیرات قلم و طرز استفاده صحیح خودنویس و راهنمایی مشتریان و خریداران قلم پرداخت .

اسامی هیئت داوران این مسابقه بر اساس حروف الفبا بدین شرح می باشد:

آقای مهندس هوشنگ امیراردلان

آقای مهندس امیرپویا اصغری

خانم مهندس فریار جواهریان

آقای ابراهیم حقیقی

آقای مهندس سامان سیار

آقای مهندس فرشاد فرهی

آقای مهندس سید علیرضا قهاری

خانم مهندس بهارک کشانی

آقای پروفسور محمود گلابچی

آقای صادق میری

آقای مهندس حمید میرمیران

مراسم با اهدای جوایز توسط هیئت داوران به منتخبین و برندگان برترین آثار طرح و متن مسابقه به پایان رسید.

دیگر خبرها

  • جزئیات برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • علی اصغر مجرد لیگ ملت‌های والیبال را از دست داد
  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • ۶۰۰۰ حوزه برای برگزاری امتحانات نهایی آماده شده است
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟