Web Analytics Made Easy - Statcounter

خورشدی آزاد:متاسفانه در کشور ،دست مافیا و خرابکاران در اقتصاد باز است و خراب کردن اقتصاددرایران کم یا بی هزینه است ایران ما از مثلث شوم " فقر ، تورم و بیکاری " رنج می برد اما کارآمدترین راهبرد و راهکار مقابله با فقر و تورم و بیکاری همین " رونق تولید " است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛احمد خورشیدی آزاد،کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گوی اختصاصی با آفتاب جنوب ،در خصوص شعار سال 98 و نیز مزایای رونق تولید برای اقتصاد کشور گفت: اقتصاد ایران ۸۴ درصدش دولتی است و می دانیم هر قدر ضریب اقتصاد دولتی بیشتر باشد آن اقتصاد هم ضعیف تر و شکننده تر است، چرا که رانت دولتی مانع بزرگی برسرراه مشارکت‌ بخش اعظم اقتصاد یعنی مردم و بخش خصوصی است

نفت، دومین شاخصه اقتصاد ایران

وی افزود: نفتی بودن دومین شاخصه اقتصاد ایران است واین به معنای قرار گرفتن در مسیر تکانه ها و تحریم های بین المللی است و به علاوه اینکه هر جا نفت باشد تهدید نیز وجوددارد زیرا نفت باعث می شود جهانخواران برای سلطه گری تحریک و تشویق شوند،برای اینکه نفت اولین کالای درآمدزای دنیاست و تسلیحات دومین و مواد مخدر نیز سومین کالای درآمدزا محسوب می شود و نفت دارای یک هزارو 100فرآورده است و بالای دست نفت کالای به این اندازه درآمدزایی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقدان طرح جامع پیشرفت اقتصادی

خورشیدی آزاد در ادامه به  فقدان طرح جامع پیشرفت تصریح کرد:طرح جامع اقتصاد یعنی طرحی که‌ همه ابعاد اقتصادی کشوراعم از  تهدیدها و فرصت ها و ضعف ها  و قوت ها به درستی بیان شده باشدو دکترین و راهبرد وراهکار داشته و نیز چشم انداز مشخص ۲۰ یا ۳۰ ساله داشته‌ باشد.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: بایددراین طرح ، تکلیف همه دستگاه‌های حکومتی و خصوصی و مردم ، مدیران و نخبگان برای اجرای طرح جامع‌ به شفافیت بیان شده باشد ، و مهمتراینکه‌ این طرح ،رئیس و فرمانده جوابگو هم داشته باشد و از سیستم  نظارتی بالا برخوردار باشد و بخصوص اینکه‌ به تایید مردم نیز رسانیده شده باشد تا آنان در عمل حمایت کرده و هم مانع انحراف بشود و به احدی اجازه مقاومت در برابر اجرای این طرح داده نشود ، اما در کشور ما این طرح بصورت جامع دیده نمی شود.

وجود دو دیدگاه متضاد اقتصادی درکشور

وی درادامه با اشاره به وجود ۲ دیدگاه متضاد اقتصادی در کشور اظهارکرد:مسئله چهارم اقتصاد ایران درواقع یکی از پیامدهای بحث سوم است واینکه در ایران ما دو نظریه متضاد اقتصادی وجوددارد که اولی اقتصاد برونزا و متکی به کمک خارجی و کم یا بی اعتنا به توانایی ها و ظرفیت های داخلی است و نظریه دوم دقیقا برعکس است یعنی به داخل و ظرفیت های داخلی اتکادارد ودرون زا است و  برای همکاری های خارجی چندان نقش قائل نیستند.

 خورشیدی آزاد در ادامه تصریح کرد:باید گفت که متاسفانه جمع جبری این دو نظریه صفر می شود و مثلا می بینیم یک دولت که معتقد به اقتصاد درون زاست بر سرکار می آید و براساس این نظریه ۳۰ میلیارددلار برای توسعه هسته ای هزینه می کند و دولت دیگر که جزو نظریه داران اول است برسرکار می آید و آن ۳۰ میلیارد هسته ای را بر باد می دهد واین یعنی اینکه ما فاقد طرح واحد‌ و جامع هستیم و دولت های ما فاقد نخ تسبیح هستند و با هم متضاد عمل می کنند ، شمادارید می بینید نظریه آمریکا در مورد ایران یکی است و اینکه ایران را تهدید می دانند اما روش های دولت های شان   بسته به شرایط فرق می کند.

فقدان فرهنگ پیشرفت در کشور

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه با اشاره به  فقدان فرهنگ پیشرفت در کشور گفت:به اعتقاد بنده اکثریت مسئولین و مدیران و نخبگان و مردم ایران دراندیشه پیشرفت نیستند وهنوز تصمیم جدی نگرفته اند و حاضر نیستندهم هزینه اش را بپردازند.

دست باز مافیا و خرابکاران در اقتصاد کشور

وی افزود:در بحث آزادی چپاول نیز متاسفانه در کشور عزیز ما ، دست مافیا و خرابکاران در اقتصاد باز است و خراب کردن اقتصاددرایران کم یا بی هزینه است و داریم می بینیم که  هر هفته پرونده‌بزرگ فساد کشف می شود اما برخورد فوری واثرگذار قضایی‌دراین موارد را شاهد نیستیم ، در نتیجه خرابکاران تشویق می شوند و خدمتگزاران‌ناامید و این موارد به نوعی همان مباحث کلی اقتصاد ایران است که بقیه مشکلات از این مسائل ناشی می شوند.

رونق تولید کارآمدترین راهبرد برای رفع بیکاری

وی درادامه در پاسخ به این سوال مبنی براینکه دلائل و استدلال شما برای اصل " رونق تولید " که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال ۹۸ مطرح شد، چیست ؟،تصریح کرد:بنابر نظرات کارشناسان اقتصادی ، ایران ما از مثلث شوم " فقر ، تورم و بیکاری " رنج می برد ، وبرای کاهش یا از بین بردن اضلاع این مثلث راهبردهایی مطرح می شود که بخشی و مقطعی است یا کلی است اما کارآمدترین راهبرد و راهکار مقابله با فقر و تورم و بیکاری همین " رونق تولید " است.

کاهش تورم با رونق تولید

خورشیدی آزاد افزود: وقتی تولید رونق پیدا بکند اولا عرضه یعنی وجود کالا نیز بالا می رود و درادامه  باعث کاهش تورم خواهد شد چون عرضه به قدر نیاز وجود خواهدداشت زیرا  تعادل  بین عرضه و تقاضا برقرار می شود و ثانیا با رونق تولید ، اشتغال بالا می رود وآمار بیکاری نیزکاهش می یابد و ثالثا هم وقتی اشتغال و افزایش عرضه یعنی تولید کالا به قدر نیاز جامعه اتفاق افتاد دیگر فقیری باقی نخواهد ماند واگر هم فقیر داشته باشیم چون اقتصادمان با تولیددرست شده می توانیم آنهارا زیر چتر حمایتی قرار بدهیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه در پاسخ به این سوال که نمونه هاو مصادیق ملی و بین المللی " رونق تولید " چیست ؟،اظهارکرد:اصلا اقتصاد پیشرفته هیچ معنایی جز " رونق تولید " ندارد ، ودلیل من رابطه پیشرفته بودن کشورها با عدد و رقم تولید است که با " تولید ناخالص داخلی " نشان داده می شود مثلا در بین همسایگان مان ، ایران را سومین اقتصاد می دانند چون رقم تولیدش که همان تولید ناخالص ملی است بعداز عربستان و ترکیه قراردارد .

 وی افزود:آمریکا اولین و چین دومین قدرت اقتصادی دنیا هستند چون تولیدشان اول ودوم است ، همین آمریکا تمام قرن نوزدهم را به اجرای شعار " رونق تولید " گذراندند واجازه واردات به هیچ کالایی از هیچ کشوری ندادند و به مردم تحکیم کردند تا از کالاهای داخلی ولو کم کیفیت استفاده کنند و مردم آمریکا یک قرن تمام با لباس ها و غذاها و خودرو های داخلی گذراندند ، وانگیسی ها هم از قرن سیزدهم تا هیجدهم به رونق تولید اهتمام کردند تا به اینجا رسیدند و چین ، کره ، ژاپن ، سنگاپور و مالزی هم ۶۰ و ۷۰ سال به تولید کالاهای داخلی و مقابله با واردات اقدام کردند تا به قدرت های برتر و نوظهور مبدل شدند ، این موارد به نوعی مصادیق بین المللی طرح مهم " رونق تولید " به شمار می روند.

رونق تولید درزمان امیرکبیر

خورشیدی آزاد درادامه بیان کرد: تجربه داخلی هم درایران دو نمونه مهم داریم ؛ زمان امیر کبیر در دوره ناصرالدین شاه قاجار ودوم در انقلاب اسلامی،به عنوان مثال رونق تولید درزمان امیرکبیر در ۱۷۰ سال قبل ؛ امیر کبیر که بر تخت نخست وزیری ایران نشست تولید هیچ مفهوم و مصداقی به جز اندکی در تولید گندم و جو نداشتیم ، و امیرکبیر تصمیم گرفت در همه کالاهای مورد نیاز مردم خودکفا بشویم.

 این کارشناس مسائل اقتصادی درادامه تصریح کرد:امیرکبیر در آن دوران فردی خارج رفته وزبان دانسته به نام " مسیو جان داوود " را پیدا کرد واورا به خارج فرستاد تا هر چه تکنولوژی خارجی وجود دارد بردارد بیاورد ایران ودرآن زمان قند و شکر و لباس سربازی ماهم از خارج وارد می شد و در گام اول دارالفنون یعنی دانشگاه را وارد کشور کرد و سپس کارخانه نخ ریسی برای تولید لباس و کارخانه قند و شکر ، کتری و قوری سازی و چینی سازی و ظروف را وارد و درداخل تولید کرد و درادامه سدسازی وراه سازی و تونل و پل سازی رواج یافت وامیر کبیرداشت تولید را کاملا رونق می داد که سفیر کبیر انگیس فهمید اگر این مسیر ادامه پیدا کند ایران به قدرت بین المللی دست خواهد یافت و ترتیب قتل امیر را داد واو را از سر راه برداشت.

رونق تولید درزمان‌انقلاب اسلامی

این کارشناس مسائل اقتصادی درادامه گفت:در باب رونق تولید درزمان‌انقلاب اسلامی هم کشور برای تولید محصولات کشاورزی نهاد جهاد سازندگی را راه انداخت و برای تولید مسکن درروستاها بنیاد مسکن را و توانست خانه های شهری وروستایی را که آن زمان ۴۰ درصد بود به ۷۰ درصد افزایش دهد ، یا در حوزه نفت توانست ساخت و تولید دکل های نفتی را استارت بزند و خودکفا شود به طوری که دکل های ایران هم اکنون در ترکمنستان‌و آذربایجان مشغول کارند.

وی درادامه تصریح کرد: ایران که در همه تجهیزات دفاعی وارد کننده بود با دستان پر توان نظامیان تولید گرش هم اکنون در ۹۰ درصد از تجهیزات نظامی خودکفاست و به ۴۰ کشور نیز صادر می کند ، شما در هرزمینه ای بخواهید مطالعه کنید می توانید اثرات‌مبارک " رونق تولید " را ببینید .

رونق تولید تنها راه نجات اقتصاد کشور

خورشیدی آزاد درادامه افزود: دردولت قبل در تولید مسکن مادر دنیا اول شدیم و انگلستان دوم چون ما ۴/۳ میلیون مسکن مهر ساختیم ودیود کامرون نخست وزیر سابق انگلیس ۱۰۰ هزار واحد برای زوج های جوان‌، در آن ۸ سال ماهواره ساختیم و در صنعت فضایی پیشرفت کردیم و در گندم و بنزین‌ هم خودکفا شدیم ووداشتیم به قول خانم "هیلاری کلینتون" وزیرخارجه وقت آمریکا‌ به قدرت تکنولوژیک دنیا مبدل می شدیم که ازداخل چراغ سبز به آمریکایی نشان داده شد و دولتی را برسر کار آوردند که " نفت بفروشد و کالا وارد کند " واین یعنی تولید راه نجات ایران است و بس.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۴۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران

تین نیوز

توسعه شبکه های حمل و نقل جاده ای می تواند تأثیر بسیار مهمی بر رونق اقتصادی ایران داشته باشد. این توسعه می تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر اقتصاد کشور تأثیرگذار باشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مرکز مدیریت راه های کشور، برخی از تأثیرات مهم توسعه شبکه های حمل و نقل جاده ای بر رونق اقتصادی ایران عبارتند از:

1. افزایش ترافیک و حرکت آسان تر کالا و مسافران: با توسعه شبکه های حمل و نقل جاده ای، حرکت کالا و مسافران به صورت آسان تر و سریع تر انجام می شود که می تواند باعث افزایش تجارت و تبادلات اقتصادی شود.

2. افزایش فرصت های شغلی: توسعه شبکه های حمل و نقل جاده ای منجر به ایجاد فرصت های شغلی در صنایع مختلف مرتبط با حمل و نقل، مانند حمل و نقل، خدمات پشتیبانی، تولید قطعات خودرو و غیره می شود.

3. افزایش توسعه مناطق مختلف: با توسعه شبکه های حمل و نقل جاده ای، مناطق مختلف کشور بهبود یافته و به سرعت توسعه پیدا می کنند، که این می تواند به تعادل توسعه مناطق کمک کند.

4. کاهش هزینه ها: با بهبود شبکه های حمل و نقل جاده ای، هزینه های حمل و نقل کاهش پیدا می کند که می تواند به افزایش سودآوری کسب وکارها و کاهش هزینه های تولید منجر شود.

5. افزایش رقابت پذیری: توسعه شبکه های حمل و نقل جاده ای باعث افزایش رقابت در بازار محصولات و خدمات می شود که این می تواند به بهبود کیفیت و قیمت محصولات منجر شود.

بنابراین، توسعه شبکه های حمل و نقل جاده ای می تواند به رونق اقتصادی ایران کمک کند و به توسعه صنعت، تجارت، سرمایه گذاری، اشتغال و سودآوری کسب و کارها کمک کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات