Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-29@09:39:36 GMT

نوای موسیقی سنتی ایرانی در ژاپن طنین‌انداز شد

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۶۶۵۷

به گزارش ایلنا، کنسرت موسیقی سنتی ایرانی توسط گروه سنتی تنبورنوازان بیستون کرمانشاه روز شنبه به مناسبت یکصدمین سالگرد تاسیس روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن، در سالن کنسرت شهرداری میناتاکو توکیو برگزار شد.

این برنامه با همکاری سفارت ایران در این کشور، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، موزه ملی توکیو، دانشگاه یوکوهاما، رادیو و تلویزیون ملی ژاپن(NHK) و شهرداری میناتاکو برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیوسالار (رایزن فرهنگی سفارت ایران در ژاپن) در ابتدای این برنامه ضمن تقدیر و تشکر از همکاری شهرداری میناتاکو به همزمانی اجرای این برنامه با نودمین سال آغاز روابط رسمی دو کشور بزرگ ایران و ژاپن اشاره کرد و افزود: ایران و ژاپن بیش از ۱۴۰۰ سال روابط تاریخی و فرهنگی را تجربه می‌کنند.

او افزود: بسیار خرسندم همزمان با نودمین سال آغاز روابط رسمی دو کشور، شاهد اجرای برنامه موسیقی سنتی ایرانی در سرزمین آفتاب تابان هستیم و امیدواریم شاهد رشد و توسعه روزافزون روابط دو کشور به ویژه در زمینه‌های فرهنگی باشیم.

دیوسالار با اشاره به حضور گروه موسیقی سنتی تنبورنوازان بیستون کرمانشاه شامل هنرمندان برجسته و شایسته کشورمان در ژاپن و اجرای برنامه‌های متنوع اظهار امیدواری کرد که این گونه برنامه‌ها بتواند زمینه شناخت بیشتری را میان دو ملت بزرگ فراهم نماید.

در این برنامه که با همکاری بخش بین‌الملل شهرداری میناتاکو از مهمترین مناطق شهرداری برگزار شد، جمعی از مخاطبان ژاپنی حضور داشتند و گروه موسیقی سنتی بیستون در دو قسمت جداگانه به اجرای برنامه پرداخت که مورد استقبال قرار گرفت.

در این برنامه مُهر ویژه نوروز به همراه کارت‌های تصویری در معرفی ایران، بروشورهای تبلیغاتی، راهنمای سفر به ایران و نشریه تخصصی ایران به زبان ژاپنی در اختیار مخاطبان و مهمانان قرار گرفت.

این گروه همچنین در ادامه سفر خود به ژاپن با حضور در استودیو پارک «ان اچ کی»، ضمن مصاحبه در خصوص اهداف سفر و حضور در ژاپن، به اجرای برنامه موسیقی سنتی پرداخت تا در قالب ویژه برنامه این رسانه پخش شد.

در زمان ضبط برنامه نیز با حضور تعداد قابل توجهی از علاقه مندان ژاپنی بر جذابیت این برنامه افزوده شد.

استودیو پارک رادیو و تلویزیون ملی ژاپن مجموعه‌ای است که با تعبیه استودیوهای شیشه‌ای امکان حضور مخاطبان و مراجعه کنندگان به مجموعه را فراهم می‌نماید.

همچنین همزمان با میلاد حضرت علی (ع)، این گروه موسیقی در مراسم جشن نوروز که با حضور مرتضی رحمانی موحد سفیر ایران در توکیو، جمعی از سفرا، دیپلمات ها، مقامات ژاپنی و برخی از ایرانیان مقیم در سالن فردوسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو برگزار شد به اجرای موسیقی پرداخت.

در ادامه این مراسم فیلم مختصری در خصوص آئین نوروزی که به معرفی سال نو و بزرگداشت آن توسط کشورهای ایران و آسیای میانه پرداخته بود، پخش شد که مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت.

گروه موسیقی سنتی تنبور نوازان بیستون کرمانشاه شامل بهزاد مرادی، جمشید عزیز خانی، عبدالعارف روستائی و علیرضا صنعتی است.

این گروه به منظور اجرای برنامه‌های متنوع از جمله ویژه برنامه نوروز برای ایرانیان و دانشجویان ایرانی در موزه ملی ژاپن، برپایی برنامه موسیقی و کارگاه آموزشی در دانشگاه یوکوهاما، اجرای کنسرت موسیقی ویژه سفرای مقیم و شخصیت‌های فرهنگی ژاپنی در محل سفارت کشورمان در ژاپن، برگزاری موسیقی سنتی در شهرداری میناتاکو و ضبط برنامه در رادیو و تلویزیون ملی ژاپن(NHK) از سوی اداره کل همکاری های فرهنگی و ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ژاپن سفر کرده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ژاپن توکیو موسیقی سنتی ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۶۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»

مسلمانان همه ساله برای به جا آوردن یکی از مهمترین آداب اسلامی راهی عربستان می‌شوند تا وظیفه واجب دینی خود را به جا بیاوردند؛ حال هر کدام از این زائران با آداب و رسوم متفاوتی بسته به جغرافیای محل زندگی خود به این سفر بدرقه می‌شوند که در ایران «چاوشی‌خوانی» یکی از راه‌های قدیمی بدرقه زائران خانه خدا است.

به گزارش ایسنا، اعزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه، از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه از سرگرفته شده است و از ۲۴ اردیبهشت هم حاجیان حج تمتع به مکه اعزام خواهند.

درحقیقت ایران از سال ۱۳۹۴ به دنبال وقایعی که برای برخی زائران در فرودگاه جده رخ داد، عمره را تعلیق کرد. با ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، دو کشور برای بازگشت زائران ایرانی به عمره توافق کردند. قرار بود نیمه دوم سال ۱۴۰۲ با اعزام حدود ۷۰ هزار نفر، عمره بار دیگر برای زائران ایرانی برقرار شود، که طبق اعلام سازمان هواپیمایی به دلیل صادر نشدن مجوزهای پرواز و وجود برخی مشکلات فنی، این سفر به تعویق افتاد. تا آن زمان حدود ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر برای سفر عمره ثبت‌نام و هزینه را واریز کرده بودند، که با تعلیق عمره، سازمان حج و زیارت با حفظ اولویت اعزام، پول این زائران را برگرداند.

کاروان‌های عمره حدودا ۸۵ نفره خواهد بود و پیش‌بینی سازمان حج و زیارت، اعزام حدود پنج‌هزار نفر در قالب ۶۰ کاروان بود، ‌که اکنون گفته می‌شود جمع کمتری اعزام می‌شوند.

برای اعزام کاروان‌های عمره یک بازه زمانی ۱۰ روزه درنظر گرفته شده است، که پروازهای آن از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه با اعزام روزانه دو کاروان آغاز می‌شود و آخرین پرواز رفت عمره ۱۳ اردیبهشت‌ماه خواهد بود. نخستین پروازها از بامداد دوشنبه و از دو فرودگاه تهران و مشهد انجام می‌شود و از آنجا که اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز خواهد شد، بازگشت عمره‌گزاران ایرانی به کشور، پیش از آن تاریخ برنامه‌ریزی ‌شده است.

حال اکنون که زائران ایرانی به سمت سرزمین وحی عازم می‌شوند، نگاهی خواهیم داشت به یکی از نسخه‌های چاوشی خوانی برای زائران سفر حج.

چاووشی یا چاوشی (در زبان محلی چوش)، آواز مذهبی شیعی به‌ویژه بدرقه یا پیشواز زائران اماکن زیارتی است. رسم چاوش‌خوانی برای زائرین کربلا یا مشهد از دوره صفویان و قاجاریان مرسوم شده و در سده اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است.

چاووش‌خوانی به‌طور معمول در دستگاه «چهارگاه» از موسیقی ردیف ایرانی است و بدون همراهی ‌ساز، اجرا و به‌طور معمول توسط چند نفر خوانده می‌شود. دو یا چند خواننده اشعار چاووشی را با آوازی مشخص بین یکدیگر مبادله می‌کنند و به هم جواب می‌دهند. حتی ممکن است زنان نیز در این هم‌خوانی با مردان همراه شوند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نام مبارزان و مجاهدان شهید بوشهری در جهان طنین‌انداز است
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • طنین موسیقی لرستان در تالار وحدت
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم
  • روش‌های جدید در تبلیغات دین به معنای کمرنگ شدن روش‌هایی سنتی تبلیغ نیست
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»