Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت : کاهش تولید ناخالص داخلی موجب افزایش اختلاف طبقاتی و بیکاری شده ، و مردم از تبعیض ها نگران هستند . وابستگی به اقتصاد تک محصولی بسیار آسیب پذیر است و اجرای اقتصاد مقاومتی و نوسازی ساختار اقتصادی کشور زمینه ی استقلال اقتصادی را فراهم می کند

علی قربانی نماینده مردم بجنورد و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص سیاست های اقتصادی کشور و راه های محقق ساختن استقلال اقتصادی اظهار داشت: اگر بتوانیم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را که بندهای 24 گانه آن به طور کامل در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده، اجرا کنیم، همه منویات مقام معظم رهبری تحقق پیدا می کند؛ حتی اگر نیمی از این سیاست ها هم اجرایی می شد، کشور به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کاملاً وضعیت مستقلی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استقلال اقتصادی با اجرای قوانین مالیاتی محقق می‌شود

وی در ادامه افزود: دولت برای اجرای استقلال اقتصادی، باید زیر ساخت‌ها را در کشور فراهم کرده، وابستگی به نفت را کاهش دهد، پایه‌های مالیاتی در کشور را افزایش داده و فرارهای مالیاتی را کم کند؛ از طرف دیگر اخذ مالیات از عایدی سرمایه و خانه‌های لوکس و خالی را اجرایی کند؛ همچنین برخی معافیت‌های صادراتی را پیاده و اجرا کند.

نماینده مردم بجنورد در مجلس با تاکید بر اینکه باید از وابستگی به اقتصاد تک محصولی که در آن از یک منبع مثل نفت برای تامین درآمد کشور استفاده می شود رهایی یافت، یادآوری کرد: اقتصادهایی که برپایه یک محصول قرار دارد بسیار آسیب‌پذیر بوده و با اندک نواسانات اقتصادی و یا کاهش تقاضا برای تک محصول سریعاً و شدیداً دچار مشکل شده و درآمدها و منابع کشور دچار نقصان می‌شود.

 

50 درصد روابط اقتصادی محدود به 4 کشور است

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با انتقاد از روابط محدود اقتصادی کشور با سایر کشورها عنوان کرد: ارتباطات ما با دو، سه کشور بیشتر نیست  و در حال حاضر  50 درصد صادرات و واردات ما  با 4 کشور انجام می شود و اگر این ارتباطات با سایر کشورها  گسترش پیدا کند وقتی در شرایط تحریم قرار بگیریم راحت تر می توانیم روی پای خودمان بایستیم.

قربانی همچنین گفت: وقتی بنیان‌های اقتصادی کشوری ضعیف است به محض اینکه مشکلی پیش می آید سریعا اقتصاد دچار آسیب می‌شود و این حداقل نیازمند دو، سه برنامه ی اساسی اصلاحات ساختاری است که انشاالله توسط دولت انجام شود.

 

در سال‌های اخیر نابرابری درآمدی و اختلاف طبقاتی در کشور افزایش پیدا کرد

وی در خصوص اثرات تولیدات داخلی در استقلال اقتصادی گفت: وقتی در جامعه ای تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا نکند همزمان فاصله طبقاتی و نابرابری درآمدی  افزایش پیدا می کند که اصطلاحا گفته می‌شود که ضریب جینی بالا رفته است؛ ضریب جینی شاخصی اقتصادی برای محاسبه توزیع ثروت در میان مرم است و بالا بودن این ضریب در یک کشور از بالا بودن اختلاف طبقاتی و نابرابری درآمدی در کشور حکایت دارد.

این نماینده مجلس همچنین گفت: اگر تولید ناخالص داخلی بالا رود و ضریب جینی کاهش پیدا کند، متعابق آن بیکاری، فقر و نابرابری کاهش پیدا می‌کند و وضعیت بهتر می شود  آن وقت می توانیم بگوییم در مسیر توسعه حرکت کرده‌ایم.

 

بیشتر از گرانی‌ها، مردم از تبعیض ناراحت هستند           

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین ادامه داد: موضوعی که مردم را بیشتر از همه نگران می کند گرانی و تورم نیست آنها از تبعیض ناراحت هستند. شرایطی که امسال در اقتصاد پیش آمد و یکدفعه  پولداراها را پولدارتر و فقرا را فقیرتر کرد، و این شکاف طبقاتی مردم را اذیت می کند.

قربانی با انتقاد از افزایش بیکاری و تورم تصریح کرد: باید برنامه ای داشت که طبق جدول زمان بندی شده تورم و بیکاری را کاهش داد. اگر دولت برنامه عملیاتی برای این موضوع تعریف کند مجلس آمادگی دارد و در کمیسیون اقتصادی هر طرح و لایحه ای در این خصوص باشد محکم از آن دفاع می کند.

 

فوری ترین مسأله کشور حل مشکلات اقتصادی است

وی تاکید کرد: برقراری عدالت، رفع تبعیض ها، کاهش شکاف طبقاتی و افزایش رفاه که شعارهای اولیه انقلاب بود، پس از چهار دهه همچنان به عنوان محوریترین شعارها و مطالبات مردمی مطرح می شود؛ در حال حاضر اگر بخواهیم در کوتاه مدت اولویت بندی کنیم فوری ترین مسئله کشور موضوع اقتصادی است و درجلسه ای که خدمت مقام معظم رهبری بودیم ایشان هم این موضوع را فرمودند ، ولی در دراز مدت بحث های فرهنگی و بحث های دیگر اولویت بعدی هستند.                                                                          

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: خوشبختانه بعد از انقلاب علیرغم فراز و فرودهایی که داشتیم در بحث های دفاعی و امنیتی موفق بودیم، و در حال حاضر دشمن نمی تواند از لحاظ نظامی در مقابل ما اقدامی بکند، اما از لحاظ اقتصادی مردم را تحت فشار می گذارد و  نارضایتی می خواهند ایجاد کنند. باتوجه به این موضوع اولویت اول کشور سر و سامان دادن به وضیعیت اقتصادی است.

قربانی بیان داشت: هم اکنون هر دو جناح اصلی کشور بحث اقتصادی را به عنوان اولویت اول جامعه می دانند و در مجلس هم این اتفاق نظر وجود دارد. منتها روشها و تکنیک ها متفاوت است . برخی معتقدند که با ارتباط و تعامل با دنیا ،سرمایه گذاری خارجی و حمایت از بخش خصوصی مشکلات اقتصادی را حل کنند و در حقیقت طرفدار اقتصاد بازار هستند. و برخی دیگر معتقدند، بدون ارتباط با خارج و کمک گرفتن از آن ها و صرفا با تکیه بر نیروهای داخلی مشکلات را حل کنند.

 

ساختار اقتصادی کشور نیازمند نوسازی است

وی با بیان اینکه ساختار اقتصادی کشور نیازمند نوسازی است، تاکید کرد: ساختار بودجه ریزی و اقتصادی کشور از لحاظ اطلاعات پایه ای و زیر بنایی مشکل دارد. بیش از چند صد هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و غیرهدفمند توزیع می شود و بسیاری از مسائل و مشکلات دیگر در این زمینه وجود دارد . با این شرایط مجلس و دولت نمی توانند تحول آنچنانی ایجاد کنند . و باید این ساختار اقتصادی بازنگری و کاملاً عوض شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلسدر خصوص محقق شدن دیدگاه مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: در یکی از بندهای آن به مقابله با ضربه‌پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در روش‌های فروش، مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش و افزایش صادرات گاز، برق، و محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی اشاره شده است که اگر این موضوع محقق می شد ، در حال حاضر این مشکلات را نداشتیم.

این نماینده مجلس همچنین توضیح داد: یکی از کم کاری ها در زمینه اقتصادی پس از انقلاب، عدم وفاق ملی در بحث نوسازی اقتصادی و ارائه نکردن یک مفهوم مشترکی از وضعیت اقتصادی توسط جناح ها بود . به عنوان مثال سایر کشورها برای خودشان اولویت گذاری کردند ولی در اینجا بدون توجه به برنامه های ارائه شده هر دولت و رئیس جمهوری که آمد سلیقه ای عمل کرد و راه خودش را رفت و یک استراتژی بلند مدت و یک تفاهم ملی در بحث اقتصادی که بر مبنای آن عمل کنیم  نداشتیم.

قربانی در ادامه افزود: متاسفانه هنگامی که اقتصاد کشور را در 16 سال گذشته با کشوری مثل ترکیه که زمانی در یک رده بودیم مقایسه می کنیم، مشاهده می شود که تولید ناخالص داخلی شان دو، سه برابر شده ولی تولید ناخالص داخلی ایران مرتب کاهش پیدا کرده . و درنتیجه وضعیت اقتصادی علی الخصوص در بحث بیکاری و تورم  روزبه روز بحرانی تر شده . و اقتصاد به نقطه ی ضعف ما تبدیل شده است.

 

روش اجرای خصوصی سازی اشتباه بود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: مجموع نرخ تورم ، بیکاری و بهره بانکی شاخص فلاکت را تشکیل می دهد و درحال حاضر هم میزان بیکاری، سود تسهیلات و بهره ی بانکی بالاست. وقتی اینها کنار هم قرار می گیرند شرایط اقتصادی کشور را نشان می دهند. خصوصی سازی در اصل44 را انجام دادیم، ولی بصورت واگذاری بدهی ها در قالب رد دیون به برخی شرکت ها بود که اگر دولتی می شدند از این شرایط خصولتی خیلی بهتر بود که  بصورت چند شرکت اداره شوند و وضعیتشان بدتر از گذشته شود.   

قربانی با بیان اینکه از سال 87 تاکنون ، عناوین سال به نوعی با مسائل اقتصادی گره خورده است تصریح کرد: دولت و مجلس جرات نمی کنند تصمیمات اساسی در این زمینه بگیرند و نگران تاثیر تصمیماتشان بر آرای خود در انتخابات پیشرو و واکنش جامعه هستند.

وی همچنین در پایان گفت: بنزین لیتری هزار تومان و آب معدنی لیتری دو هزار تومان است؛ کجای دنیا چنین چیزی وجود دارد و از آن طرف هم باید قانون هدفمندی یارانه بصورت برابری کامل بین همه افراد اجرا می شد و دهک های پایین جامعه بیشتر تقویت شوند و متاسفانه در این زمینه یک بانک جامع اطلاعاتی نداریم که منجر به وضعیت اقتصادی فعلی شده است؛ مسئولان مطلع هستند که مشکل اقتصادی کشور کجاست ولی کسی جرات پیشنهاد و اقدام در این زمینه ندارد.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۸۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از تبعیض باشد

امام جمعه سنندج گفت: خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از "تبعیض، باندوباندبازی و فامیل‌بازی" باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، ماموستا فائق رستمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته که در مسجد جامع این شهر اقامه شد، با تبریک روز و هفته معلم به همه معلمان و دانش‌آموزان اظهار داشت: خداوند آنقدر برای علم و جایگاه معلم اهمیت قائل شده که زبان از بیان آن قاصر است.

وی به جایگاه و منزلت معلم در قرآن و از دیدگاه پیامبر گرامی اسلام(ص) اشاره کرد و گفت: تعلیم و تربیت، در تعلیمات اسلام جایگاه ویژه‌‏ای دارد و جایگاه روشن و قاطعی درباره آن در آیات و روایات اسلامی دیده می‏‌شود، معلمان همانند والدینمان، حق پدری و مادری بر گردن ما دارند.

کمک‌های سپاه به نیازمندان تداوم داشته باشد

امام جمعه سنندج با تبریک هفته بسیج دانش‌آموزی تصریح کرد: سپاه با اجرای رزمایش‌های مومنانه و اهدای جهیزیه به خانواده‌ها و زوجین نیازمند کمک‌های خوبی به این اقشار کرده که جای قدردانی دارد و امیدواریم تداوم داشته باشد.

وی "خدمت به جامعه بشریت، توسعه، عمران، آبادانی، احساس مسئولیت، صداقت، امانتداری و داشتن دغدغه مردم" را اولویت دین اسلام و اهداف پیامبران خواند و افزود: باید یک مسئول دغدغه همه اقشار مختلف مردم را داشته باشد.

ماموستا رستمی با تاکید بر اینکه مسئولان ملجاء و پناه مردم باشند، عنوان کرد: خدمت به جامعه باید به دور از تبعیض، فامیل‌بازی و باندوباندبازی و همراه با اجرای عدالت که از دستورات دین اسلام است، باشد.

وی اظهار کرد: در استانی زندگی می‌کنیم که از همه لحاظ و ظرفیت‌ها غنی و مسئولان باید این سرمایه‌ها را در جهت خدمت و رفع مشکلات مردم و استان به‌کار بگیرند کما اینکه این دغدغه را نیز دارند.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان در پایان عظمت و جایگاه دین اسلام را نیز یادآور شد و تاکید کرد: بانوان همواره حجاب و عفاف خود را رعایت کنند چراکه خداوند نیز این راه دفاع کرده و مسئولان کشورمان نیز دلسوز مردم هستند نه بیگانگانی که دنبال اهداف شوم و به انحراف کشاندن و تغییر باورای جوانانمان هستند.

تحلیلی از پاسخ ایران به جنایات رژیم صهیونیستی

وی خاطرنشان کرد: ماه‌هاست که رژیم صهیونیستی در غزه جنایت می‌کند و انسان‌های بی‌گناه را به خاک و خون می‌کشاند، هیچ کشوری دفاع نکرد جز ایران که با موشک‌های نقطه‌زن و پهباد از مردم فلسطین دفاع و پاسخی به تحرکات آنان داد که این نمونه دفاع الهی است که از نسبت به مسلمانان انجام شد.

ماموستا رستمی ابراز داشت: امیدوارم خداوند امنیت و آسایش کنونی را حفظ و همه ما مسلمانان را از آتش تفرقه و اختلاف دور کند.

انتهای پیام/481/.

دیگر خبرها

  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • لزوم مقابله با گرانی/ زمان وعده صادق اقتصادی مسؤولان به مردم است
  • کشور در حوزه اقتصاد نیاز به وعده صادق دارد
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از تبعیض باشد
  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است