Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@00:12:45 GMT

چه چیزی مانع نفت ۷۵ دلاری شده است؟

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۱۸۲۴۶

به گزارش اکوفارس به نقل از اویل پرایس، نفت وست تگزاس اینترمدیت اخیراً به 60 دلار در هر بشکه برای اولین بار از نوامبر رسیده است. دلیل بالا رفتن قیمت نفت کاهش تولید اوپک و صادرات ونزوئلا و ایران بوده است . 
کاهش عرضه نفت باعث کساد شدن کوتاه مدت بازار شد ولی گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا مبنی بر کاهش فهرست موجودی نفت باعث بالا رفتن قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت تا بیش از 60 دلار در هر بشکه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش 1.6 میلیون بشکه ای موجودی نفت یک شوک بود . 
کامرز بنک در یادداشتی نوشت:« این بیشترین کاهش موجودی نفت طی یک هفته از جولای 2018 بوده است. بازار نفت آمریکا دیگر با مازاد تولید مواجه نیست که می‌تواند به نفع وست تگزاس اینترمدیت و در نتیجه افزایش قیمت باشد» . 
تحلیلگران استاندارد چارترد در گزارشی نوشتند:« قیمت نفت در پایان 2018 به شدت سقوط کرد. دلیل آن هم نگرانی گسترده در مورد ذخایر بالای نفت در سه ماهه اول 2019 در آمریکا و کل جهان بود. علی رغم این نگرانی ها، در سه ماهه اول سال با کسری عرضه نفت مواجه بودیم» . 
کامرزبنک تخمین زده که کاهش ذخایر در سال جاری نسبت به میانگین 5 ساله 0/43 میلیون بشکه در روز بوده، این رقم در دو هفته گذشته به 1.5 یک میلیون بشکه در روز رسید . 
توقف صادرات در ونزوئلا و ایران به همراه کاهش تولید اوپک بدون شک بازار نفت را در تنگنا قرار داده است . 
تنها چیزی که قیمت نفت را پایین نگه داشته نگرانی در مورد اقتصاد جهان و تاثیر جنگ تجاری آمریکا و چین بر آن است . 
در این بین، فدرال رزرو بر تصمیم قبلی خود مبنی بر بالا بردن نرخ بهره در سال جاری مانده است. در مقابل، رئیس فدرال‌رزرو گفت نه تنها بانک مرکزی نرخ بهره را در کل سال جاری بالا نمی‌برد، بلکه چرخه افزایش نرخ بهره فعلا متوقف شده است . 
یک محرک مالی می تواند اقتصاد را تکان دهد و به بالا رفتن قیمت نفت خام و سایر کالاها کمک کند. همچنین می تواند ارزش دلار را پایین بیاورد که باز هم به نفع نفت است. دلیل این که فدرال رزرو در سیاست‌های خود تغییر ایجاد کرده نگرانی از این مسئله است که اقتصاد به خوبی گذشته عمل نمی کند. پاول گفت اقتصاد آمریکا قوی است ولی تورم به طرز ناامید کننده ای پایین است، سرمایه‌گذاران ریسک نمی‌کنند، رشد تولید ناخالص داخلی کمتر از حد انتظار است و بیکاری تا پایان سال افزایش می یابد . 
به نظر می‌رسد اصول عرضه و تقاضا در بازار سمت و سویی خوش بینانه دارد ولی این خط سیر بستگی به اقتصاد جهان دارد. به همین دلیل است که بر پیامد های گفتگو های تجاری بین آمریکا و چین تاکید می‌شود . 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۸۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

به گزارش «نماینده»،محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت‌هایی مانند خودروسازی‌ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن‌ها، رشد نمی‌یابد، گفت: برخی از شرکت‌ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن‌ها کاهش می‌یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی‌رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می‌رسد اما تازه باید بدهی‌های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می‌تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.

وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی که انگیزه‌ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی‌کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی‌توانیم با سیاست دستوری قیمت‌ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می‌رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی‌شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت‌های بازار خرید و فروش می‌کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می‌توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می‌آید.

وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت‌های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت‌هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت‌نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کنند.

وی همچنین به تصویب پایه‌های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه‌های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت‌های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه‌گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می‌کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش قیمت نفت توقف‌بردار نیست
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد