Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدیمی‌ترین کلیسای جهان در شهرستان چالدران در شمال آذربایجان غربی و به نام "قره کلیسا" قرار دارد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و نوروز ۹۸ مهیای میزبانی از گردشگران داخلی و خارجی شده است. ۰۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۰ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، قره کلیسا از بناهای دینی متعلق به ارامنه است که در 20 کیلومتری شمال شرقی شهرستان چالدران در کنار روستایی به همین نام واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"قره کلیسا" به "کلیسای تادئوس مقدس" یا "کلیسای طاطاووس" هم شناخته می شود که در سال 2008 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

به گفته کارشناسان معنی "قره کلیسا"، کلیسای سیاه است چرا که قرا یا قره در زبان ترکی به معنی سیاه است "قرا" در زبان ترکی آذری به معنی بزرگ است و خود تغییر یافته واژه «کلان» است؛ بنابراین قرا کلیسا در اصل «کارا کلیسا» بوده است.

دیدنی‌های ایران در نوروز 98 / به تماشای "دودکش جن" بروید!دیار نخستین‌های ایران منتظر مسافران نوروزی؛ با ورود به سیستان به تاریخ سفر کنید+ تصاویرسوغات و صنایع‌دستی کهن دیار هگمتانه؛ از " سفال" تا کماج"+تصاویر

ارامنه ایران و سایر کشورها دنیا در روزهای خاصی از سال برای دعا و راز و نیاز با پروردگار خویش در بنای تاریخی قره کلیسا تجمع می‌کنند. 

تجمع جهانی گردشگران و علمای ارامنه از سرتاسر جهان در این مکان مذهبی تاریخی یکی از قدیمی‌ترین آئین‌های مذهبی در جهان به شمار می‌آید که زمان شروع آن از دوره جان سپردن حواریون حضرت عیسی مسیح (ع) شروع شده و تا امروز استمرار یافته است. 

این مکان در فصل تابستان یکی از میعادگاه‌های اصلی گردهمایی مذهبی ارامنه جهان است به طوری که اخبار آن در سرتاسر دنیا مورد توجه پیروان ادیان آسمانی قرار می‌گیرد.

تاریخ دقیق بنای کلیسا مشخص نیست، با استناد به کتب تاریخی ارامنه قره کلیسا بر روی آرامگاه طاطاؤوس مقدس که یکی از مبشران حضرت مسیح (ع) بوده، بناگشته است و در سال 1319 میلادی زلزله‌ای مهیب سبب خرابی کامل قره کلیسا شد.

ظاهراً ساختمان اصلی کلیسا تماماً از سنگ‌های سیاه ساخته شده که پس از بازسازی قسمتی از سنگ‌ها به وسیله سنگ‌های سفید جایگزین شده است ، به احتمال زیاد این عمل به صورت عمدی انجام شده تا آیندگان از شکل و ظاهر اولیه کلیسا مطلع باشند، این کلیسا در دوره‌های مختلفی، به دلایل مختلف ویران و مجدداً بازسازی شدهاست.

در سال 1230 میلادی (616 هجری) هنگام حمله چنگیز، قسمت بزرگی از این کلیسا ویران شد، ولی هنگام اقامت هلاکوخان مغول در آذربایجان، خواجهنصیرالدین طوسی به مرمت آن همت گماشت.

این کلیسا یک بار نیز در زلزله‌ای که در سال 1319 میلادی اتفاق افتاد، ویران شد وبنا بر روایت آندرانیک هویان، سندی درباره تعمیر آن به وسیله زکریای قدیس در سال 1329 در دست است.

این کلیسا در سال 1691 میلادی با سنگهای سیاه، در سال 1810 به وسیله اسقف ماکو، بنام سیمون بزنونی با نصب سنگ‌های سفید و در زمان قاجار به وسیله عباس میرزا تعمیر شد، قره کلیسا دارای ویژگی خاص معماری ارمنی بوده و از نظر حجم و تکنیک یکی از باارزش‌ترین آثار تاریخی کشور محسوب می‌شود.

انتهای پیام/ ز

R41361/P4001/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۸۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ۷ نوجوان در ارتباط با حمله به اسقف اعظم کلیسای سیدنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از استرِیت‌تایمز، اداره مبارزه با تروریسم استرالیا در جریان چندین یورش در ارتباط با حمله‌های تروریستی اخیر در این کشور، هفت نوجوان و جوان را بازداشت کرد.

مقامات ارشد پلیس ضدتروریسم استرالیا مدعی شده‌اند که احتمالا این «شبکه» در تدارک یک حمله بودند. پس از حمله با سلاح سرد به اسقف اعظم یک کلیسای آشوری در سیدنی استرالیا در ۱۵ آوریل، بیش از ۴۰۰ مامور پلیس در تفتیش ۱۳ نقطه در سیدنی مشارکت داشتند.

در پی حادثه ۱۵ آوریل، یک نوجوان ۱۶ ساله بازداشت شد و حالا پلیس استرالیا مدعی است که اکنون هفت نوجوان دیگر «با انگیزه‌های ایدئولوژیک بخشی از یک شبکه بزرگ‌تر بازداشت شده‌اند.» مار ماری امانوئل، اسقف اعظم کلیسای آشوری سیدنی در جریان حمله اخیر از ناحیه سر و سینه مورد اصابت چاقو قرار گرفت. پلیس این کشور بلافاصله حادثه را «حمله تروریستی با انگیزه‌های ایدئولوژیک» توصیف کرد.

دِیو هادسون، معاون کمیسر پلیس استرالیا گفته است که پلیس این کشور با نظارت دقیق بر رفتار و زیر نظر گرفتن رفت و آمدها، «به این نتیجه رسیده است که اگر آنها قصد ارتکاب جرمی را داشته باشند، ما قادر به جلوگیری از آن نخواهیم بود و به همین دلیل بازداشت توجیه‌پذیر است.»

پلیس استرالیا اعلام کرده که بازداشت‌شدگان ۱۵ تا ۱۷ سال دارند. کریسی بارِت، کارشناس حوزه مبارزه با تروریسم در پلیس فدرال استرالیا گفته است که این شبکه «ایدئولوژی افراطی خشونت‌آمیزِ مشترکی دارند.»

کد خبر 6087551

دیگر خبرها

  • چرا فلسفه کانت در میانه جنگ‌های امروزین هنوز کار می‌کند؟
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • شهروند خبرنگار، نبود پل در روستاهای چالدران
  • بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران/ لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • (تصاویر) آستیپالیا؛ جزیره‌ای دیدنی در یونان با ۳ هزار نفر جمعیت
  • بازداشت ۷ نوجوان در ارتباط با حمله به اسقف اعظم کلیسای سیدنی
  • یک مصاحبه قدیمی در مورد قاتل جادوگر آمریکایی؛ دیوید تیلور را می‌برم و به المپیک می‌روم!
  • اصفهان و پورتو؛ خواهرانی از جنس کاشی‌های آبی با دوستی ۵۰۰ ساله
  • اعتراض متفاوت و شوکه کننده به کریدور زنگه زور توسط کلیسای سرکیس مقدس + تصاویر
  • قیمت سکه، نیم سکه و ربع سکه امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳