Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@04:27:27 GMT

شهری با مجسمه‌های رنگی/ فومن؛ قطب گردشگری گیلان

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۲۱۶۰۸

شهری با مجسمه‌های رنگی/ فومن؛ قطب گردشگری گیلان

شهرستان فومن به عنوان قطب گردشگری گیلان دارای مجسمه‌های رنگی و بناهای تاریخی مانند ماسوله و قلعه‌رودخان است.

خبرگزاری شبستان، فومن: شهرستان فومن با دارا بودن دشت‌های سرسبز، مناطق کوهستانی و کوهپایه‌ای و بناهای تاریخی یکی از قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین منطقه‌های شمالی ایران بوده و دارای قدمتی چند هزار ساله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فومن به دلیل بافت قدیمی و دارا بودن اکوتوریسم از جایگاه ویژه‌ای در ایران و استان گیلان برخوردار است که سالانه میزبان گردشگران زیادی از سراسر کشور و جهان است.

 

جاذبه‌های گردشگری فومن بسیار است و به همین دلیل سال گذشته این شهرستان در ایام تعطیلات نوروزی، از نظر بازدید مسافران از جاذبه‌های گردشگری بین شهرستان‌های استان گیلان، رتبه نخست را بدست آورده است.

 

فومن، زداگاه بزرگ مردانی همچون آیت الله العظمی بهجت فومنی است، این سرزمین بکر و روحانی با روحیاتی ولایی و مذهبی همواره در صفوف برتر افتخارات ایران اسلامی می‌درخشد.

 

 

سیمای ظاهری شهر به شیوه درست، آداب و رسوم سنتی و فرهنگ غنی مردم شهر را به تصویر کشیده است، در این شهر به‌راحتی می‌توان به دور از هیاهوی شهری و در فضایی سالم و با طراوت به لذت بردن از نعمات الهی پرداخت.

 

آمیختن فرهنگ‌های دو گانه تالش و گیلکی از یک سو و طبیعت سه‌گانه جنگل، مرتع و کوهستان از سوی دیگر، فرهنگ و تمدن خاصی را به وجود آورده که نخستین نمایه آن را می‌توان در زبان، لباس و شیوه تغذیه جستجو کرد.

 

فومن همانند نگینی درخشان بر پهنه وسیع سرزمین گیلان می‌درخشد و همواره در تمامی فصول سال آماده میزبانی از تمامی میهمانان و گردشگران داخلی و خارجی است.

 

زیبایی‌های شهر رویایی فومن را تنها باید از نزدیک نظاره‌گر بود تا عمق عظمت الهی در آفرینش این سرزمین را با دل و جان درک کرد.

 

 

پارک این شهرستان با وجود مجسمه‌های رنگی، بی‌نظیر است که گردشگران عکس‌های یادگاری خود را در کنار این مجسمه‌ها می‌گیرند و برای خود خاطره می سازند.

 

جاذبه های گردشگری:

 تالاب خطیب سراگوراب و کهنه گوراب، پارک تفریحی، جنگل‌ها و مراتع سبز، غار فوشه، پارک و مجموعه گردشگری و تاریخی قلعه رود خان و شهرک ماسوله، شهر تاریخی ماسوله، بقایای قلعه کول فومن، غار فوشه، بقعه امامزاده میرزا از نوادگان امام موسی کاظم(علیه السلام)، بقاع متبرکه پیر جلودار و آقا میر سرای، بقعه متبرکه سبز قبا از نوادگان امام  موسی بن جعفر(علیه السلام) و بقعه عون بن علی و فرزند محمد حنیفه از فرزندان امام علی(علیه السلام) از جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و زیارتگاه و اماکن مذهبی این شهرستان است.

 

 

ماسوله:

شهرک تاریخی ماسوله در فومن یکی از کوچک‌ترین شهرهای گیلان است که به دلیل بافت تاریخی پذیرای گردشگران زیادی در طول سال است، این شهرک با معماری سنتی منحصر به فرد چشم هر بیننده‌ای را محصور زیبایی خود کرده و گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌نماید.

 

ماسوله از سه سمت به کوه و از یک طرف به دره محصور شده است که به زیبایی این شهر بیش از پیش می‌افزاید، این شهرک تاریخی زیبا با آب و هوای بسیار مطبوع و با آن خانه‌های پلکانی که از ارزش معماری بالایی برخوردار است در سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران و اخیرا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

 

 

قلعه رودخان ميراث مهمي از دژهاي نظامي حكومتي در گيلان

قلعه رودخان از دیگر آثار تاریخی این شهرستان است که  ميراث مهمي از دژهاي نظامي حكومتي در گيلان می باشد، اين قلعه مهم تاريخي كه مدت‌ها مركز فرمانروايان گيلان بوده است، از بزرگترين و باعظمت‌ترين دژهاي نظامي گيلان و حتي ايران محسوب مي‌شود.

 

قلعه رودخان هر ساله به خصوص در فصل تابستان به دلیل طبیعت و معماری زیبا پذیرای مهمانان زیادی از جای جای کشور عزیزمان است، مساحت این قلعه زیبا ۲٫۶ هکتار و دیوار قلعه دارای یک هزار و 500 متر طول است که در آن 65 برج و بارو قرار گرفته شده است.

 

 

سوغات فومن:

از سوغات معروف این شهرستان،می‌توان به کلوچه ی سنتی فومن اشاره کرد که به دلیل مرغوبیت و خوشمزه بودن و همچنین متمایز بودن با سایر کلوچه ها،ذائقه ی بسیاری از مسافرین را به خود جذب نموده است.

 

غیر از کلوچه، «نان روغنی» و«نان خشک» فومن و همچنین «حلوا کنجدی» و «اگردگ» (اگرده) از دیگر سوغات معروف این شهرستان است.

 

غذاهای محلی:

شیرین قاتوق، پیاز خورشت، کهنه لحاف، جوکل که، ترشی شامی، سیر قیله، سیرواویج، ترش آش، باقلا آش، شیرینی( حلوا قاچی، دوشاب برنج و لاکو) از غذاهای محلی فومن است.

 

 

صنایع دستی:

چموش دوزی، عروسم بافی، بافتنی های سنتی، گره چینی و چلنگری از صنایع دستی این شهرستان است.

 

پایان پیام/526

منبع: شبستان

کلیدواژه: سیل خسارت سیل بارندگی و سیلاب خسارت سیلاب سیلاب گلستان خسارات سیل گلستان خبرگزاری شبستان سیل گلستان مراسم اعتکاف شهرک تاریخی ماسوله قلعه رودخان فومن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۱۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟

چند روزی در فضای مجازی شهرستان بروجرد، مطالبی در مورد انتقال اشیای تاریخی بروجرد به قلعه فلک‌افلاک خرم‌آباد سوژه کاربران فضای مجازی و واکنش شهروندان بروجردی شده است. 
میراث فرهنگی و اشیا تاریخی هر شهر، متعلق به آن دیار می‌باشد و ارزش و اعتبار آن در همان آب و خاک است، سنت‌های قدیمی، آثار تاریخی، اشیا کهن در کنار مردم هر شهر ارزش و اعتبار دارد. 
بروجرد یکی از شهرستان‌های استان لرستان است که دارای بیشترین بافت تاریخی در لرستان و در کشور نیز در رده سوم و یا چهارم است، اماکن تاریخی بروجرد مانند مسجد جامع و مسجد تاریخی امام (ره) قدمتی هزاران ساله دارند، امامزاده جعفر (ع) نیز طبق شواهد تاریخی یکی از قدیمی‌ترین گنبد‌های مخروطی کشور را دارد. 
بروجرد دارای ۵۰ خانه تاریخی است که چند خانه آن بازسازی و مرمت شده است و خانه‌های تاربخی، افتخارالاسلام و حاج‌آقا کمال، در ایام مختلف سال پربازدیدترین اماکن تاریخی شهر هستند. 
مردم شهرستان بروجرد به میراث فرهنگی و اشیا تاریخی آن بسیار حساس هستند و چند روزی است که مطالبی درباره انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری اشیا تاریخی در قلعه فلک‌افلاک در فضای مجازی منتشر شده است، که مردم خواستار توضیح مسئولان میراث فرهنگی در این رابطه هستند. 
مردم بروجرد می‌خواهند، اشیا قدیمی و تاریخی بروجرد در همین شهر نگهداری و در معرض دید عموم با شرایط مطلوب قرار گیرد.
در این راستا به عنوان خبرنگار خبرگزاری فارس لرستان موضوع را از رئیس میراث فرهنگی بروجرد به عنوان یک مطالبه جدی مردم بروجرد پیگیری کردم. 
رئیس اداره میراث فرهنگی بروجرد گفت: انتقال ۳۲ قلم اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری موزه قلعه فلک‌افلاک لرستان به با دستور سازمان بازرسی و نظارت فرمانداری ویژه بروجرد انجام شده است. 
کامران حسینی افزود: با توجه به بازدید بازرسان سازمان میراث فرهنگی لرستان، مخزن نگهداری اشیا تاریخی در میراث فرهنگی بروجرد استاندارد نبود و فردی با سمت، امین اموال فرهنگی در اداره میراث فرهنگی بروجرد وجود ندارد. 
وی اظهار داشت: لذا سازمان بازرسی لرستان تصمیم گرفت ۳۲ قلم اشیا تاریخی متعلق به موزه مردم شناسی میراث فرهنگی بروجرد که مربوط به دوران معاصر هستند به صورت موقت به مخزن نگهداری اشیا تاریخی موزه قلعه فلک‌افلاک لرستان منتقل شوند. 
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری بروجرد گفت: اقدامات لازم برای استاندارد سازی مخزن نگهداری اشیا تاریخی در میراث فرهنگی بروجرد در حال انجام و فردی نیز به عنوان امین اموال فرهنگی در اداره میراث‌فرهنگی و گردشگری بروجرد به استان لرستان معرفی تا آموزش‌های لازم را فرا بگیرد. 
حسینی افزود: اشیا تاریخی نیز که به مخزن نگهداری اشیا تاریخی قلعه فلک‌افلاک لرستان منتقل شده بعد از استاندارد سازی مخزن نگهداری به زودی به میراث فرهنگی بروجرد بازگشت داده خواهد شد. 
وی اظهار داشت: اشیا انتقال داده شده با حضور مسئولان حفاظت از میراث فرهنگی لرستان و بروجرد و نماینده فرمانداری بروجرد صورتجلسه شده است که بدون کم و کاستی دوباره به بروجرد انتقال داده شود.
به گزارش خبرنگار فارس از بروجرد اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری لرستان نیز بیانیه‌ای درباره این موضوع صادر کرد که به شرح زیر می‌باشد. 
در این بیانیه آمده است؛ در پی گفتگو و انتشارکلیپی از طرف مدیر سابق میراث فرهنگی شهرستان بروجرد در فضای مجازی و موضوع جابه‌جایی اشیا تاریخی شهرستان بروجرد به گنجینه قلعه فلک‌افلاک خرم‌آباد، به استحضار مردم شریف و فرهیخته بروجرد می‌رساند این اداره کل در راستای رسالت اصلی خود که همانا صیانت و نگهداری از اشیا تاریخی به عنوان بخشی از مواریث و هویت ملی ایران عزیز هستند، اقدام به جابه‌جایی چند قلم از اموال مردم شناسی شهرستان بروجرد نموده است که دلیل آن به شرح زیر جهت تنویر اذهان عمومی به سمع و نظر مردم می‌رسد. 
در ابتدا این جابه جایی به دستور نهاد‌های نظارتی اداره کل بازرسی استان بوده که به خاطر محرمانه بودن از بیان دلایل 
آن معذوریم، ثانیا بر خلاف ادعای مطروحه هیچگونه شی تاریخی نفیس یا گرانبها از بروجرد خارج نشده بلکه تنها ۳۲ قلم اموال مردم شناسی مربوط به دوران معاصر به صورت موقت به مرکز استان منتقل شده که به محض راه‌اندازی مخزن استاندارد، امن، حفاظت شده و انتصاب امین اموال فرهنگی پس از سیر مراحل قانونی به محل خود بازگردانده خواهد شد.
در خصوص دیگر ادعای مطرح شده مبنی بر اهدا اشیا از سوی مردم به میراث فرهنگی بروجرد لازم به توضیح است که هیچگونه صورتجلسه‌ای مبنی بر تحویل اشیا اهدایی از سوی مردم با شرط نگهداری در بروجرد در لحظه انتقال اشیا وجود خارجی نداشته و این ادعا کذب محض است. 
اداره کل میراث‌فرهنگی و گردشگری لرستان، ضمن پیگیری قضایی از کسانی که با نشر اکاذیب، موجب تشویش اذهان عمومی شده و با ادعا‌های کذب و اهداف تفرقه افکنانه و مغرضانه، آب را به آسیاب دشمن سرازیر می‌کنند و در این برهه حساس از تاریخ ایران به جای همدلی و وفاق ملی، دم از جدایی طلبی و نفاق بین اقوام ایرانی می‌زنند، به اطلاع می‌رساند ادعای مطرح شده از سوی کسی است که مدت ۱۵ سال رئیس اداره میراث فرهنگی شهر بروجرد بوده و در این مدت حتی یک مکاتبه در خصوص 
راه‌اندازی گنجینه ایمن، استاندارد و مناسب و همچنین معرفی امین اموال فرهنگی جهت سیر مراحل قانونی به اداره کل موزه‌ها، تعیین صلاحیت و سیر مراحل قانونی نداشته است. 
در پایان ضمن سپاس از دغدغه و حساسیت مردم شریف بروجرد نسبت به سرنوشت آثار تاریخی و فرهنگی خود در آینده نزدیک در خصوص راه اندازی مخزن اشیا در خور شان و مقام و منزلت آن دیار اقدامات لازم صورت خواهد گرفت. 
به گزارش خبرنگار فارس از بروجرد، با توجه به اتفاقات پیش آمده و روشن شدن موضوع انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک لرستان تا زمان استاندارد سازی مخزن نگهداری اشیا تاریخی در میراث فرهنگی بروجرد و گماردن فردی به عنوان امین اموال فرهنگی در این اداره، این موضوع توسط خبرنگار فارس در بروجرد پیگیری خواهد شد.

منبع:فارس

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه محور آستانه اشرفیه به کیاشهر
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟