Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@04:46:06 GMT

بهار روزگار ترازمندی است/ نوروز را کتاب می‌خوانم

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۴۰۰۶۵

بهار روزگار ترازمندی است/ نوروز را کتاب می‌خوانم

میرجلال‌الدین کزازی، شاهنامه‌پژوه و پژوهشگر برجسته ادبیات فارسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره نوروز گفت: نوروز گرامی‌ترین جشن ایرانی است که کارکردی بنیادین و بی‌مانند در تاریخ و فرهنگ ایران در در ازنای زمان داشته است و دارد. گزاف نیست اگر نوروز را برترین نشانه فرهنگ ایران و حتی می‌توان گفت؛ نماد این فرهنگ بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گونه‌ای که می‌توانیم بی‌گمان بر آن باشیم که در هر گوشه گیتی که نمود و نشانی از نوروز هست، فرهنگ نازش‌خیز و گرانسنگ ایرانی تا بدان گوشه راه برده است.

وی افزود: نوروز را مردمانی برمی‌گذارند که یا با آن آشنایی دارند یا از آن بهره و اثر ستانده‌اند که کشورشان هرگز نه بخشی از جغرافیای سیاسی ایران بوده و نه پاره‌ای از جغرافیای پهناور فرهنگی این سرزمین. از همین رو که نام نوروز با نام ایران پیوندی تنگ، ژرف، ناگزیر و ناگسستی یافته است. کزازی در ادامه بیان کرد: من شادمانم که می‌توانم فرا رسیدن نوروز و بهار دل‌افروز و سال 1398 را بدین گونه به یکایک ایرانیان فرخ باد بگویم، آرزو ببرم که خوی و خیمشان بهاری باشد و هر روزشان روزی نو.  این استاد ادبیات فارسی ادامه داد: نوروز بهار، از دیدی، روزگار ترازمندی است. ترازمندی بنیادین‌ترین خاستگاه آرامش و بهروزی و زندگانی به‌آیین است، کسی که بهار را به درون خود می‌برد، ترازمندی از جهان به‌روز، به جهان نهفته در او راه می‌جوید، در آرامش خواهد بود و در آشتی با خویشتن. زیرا در هر آنچه با ترازمندی ناساز است به دور می‌ماند. امیدوارم که این سال در سایه نوروز و بهار، برترین پیام آن ترازمندی سالی باشد دیگر سان ایرانیان را، حتی با نگاهی فراختر همه جهانیان را. وی در ادامه درباره برنامه نوروزی خود گفت: در سنت خانوادگی ما آیین آن است که روزهای نوروزی را در خانه بمانیم و پذیرای مهمانان باشیم. کمتر پیش می‌آید که به سفر برویم. از همین روی برنامه سفر در میان نیست. کزازی گفت: یکی از کارهایی که من هر زمان بتوانم و شدنی باشد و پیداست که بدان بپردازم، خواندن کتاب است و در این روزها در زمان‌هایی که می‌توانم کتاب خواهم خواند. انتهای پیام  

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۰۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • میدان شهرت در ایران
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • روزگار متفاوت زنان اراکی
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین