Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@03:26:10 GMT

از شایعه تا واقعیت باروری ابرها در کشور

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۴۱۵۴۳

از شایعه تا واقعیت باروری ابرها در کشور

فارس نوشت: بازار داغ شایعات درباره سیل اخیر کشور با موضوع‌های مختلف همراه است.

اشتباه در باروری ابر‌ها و ایجاد سیلاب‌های اخیر یکی از این شایعات است و سؤال مردمی آن است که آیا باروری اشتباه ابر‌ها از عوامل سیل اخیر است.

 

* سال آبی 1396 و 1397 هیچ پروژه باروری ابر‌ها نداشتیم

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌های مرکز مطالعات وزارت نیرو در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در مازندران با اشاره به اینکه بارندگی امسال بارش خوبی بود و برخی از انتظارات جبران کاهش بارندگی حداقل سال قبل را برآورده کرد ولی سیلاب‌های مختلفی را هم به همراه داشت و در سال‌های قبل هم شاهد این سیل‌ها بودیم و در سایر کشور‌ها هم شاهد سیل هستیم، گفت: شایعاتی که درباره باروری ابر‌ها و اثر آن در سیل‌های اخیر وجود دارد ولی ما بر طبق پروتکلی که داریم، هیچ باروری ابر‌ها را در زمان حوادث طبیعی در طول 20 سال اخیر انجام ندادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرید گلکار با بیان اینکه در سال آبی 1396 و 1397 هیچ پروژه باروری ابر‌ها نداشتیم و در 4 ماه قبل به صورت محدود با کمک پهباد در آذربایجان شرقی، خراسان‌جنوبی و چهارمحال‌بختیاری برای تست اجرایی کردیم و بارندگی محدود ایجاد شد، افزود: پس از تزریق و باروری ابر‌ها یک ربع ساعت تا حداکثر 2 ساعت بعد از عملیات شاهد بارندگی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه سرعت سامانه باروری ابر‌ها از 50 تا 120 کیلومتر است و انتخاب منطقه مبدا و مقصد و هدفدار‌بودن آن مورد توجه است، گفت: باروری ابر‌ها با توجه به خشک و نیمه‌خشک بودن کشور و با توجه به اینکه برخی از کشور‌هایی که بیشتر از ایران بارندگی دارند ولی در زمینه باروری ابر‌ها برنامه‌های جدی دارند برای کشور ما با توجه به هزینه کم و انطباق با طبیعت کشور و بارندگی یک سوم ایران نسبت به میانگین جهانی به عنوان یکی از ابزار‌های مدیریت منابع آب، لازم است.

گلکار با بیان اینکه زود است که درباره آغاز مرحله تر‌سالی در کشور صحبت کنیم و تعجب کردم که در این باره اظهار‌نظر می‌شود، خاطر نشان کرد: علم هواشناسی تا 10 روز و پیش‌بینی اقلیمی حداکثر تا 6 ماه در سطح جهانی می‌تواند پیش‌بینی موثقی ارائه کند و تر‌سالی خوشحال‌کننده است ولی اظهارنظر درباره آن خیلی زود است.

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌های مرکز مطالعات وزارت نیرو با بیان اینکه در بودجه محدودیت‌هایی داشتیم که در سال آبی 99 ـ 1398 با استفاده از تجهیزات صنایع دفاع و هوا و فضای سپاه پروژه باروری ابر‌ها را با برنامه‌ریزی دقیق و با وسعت قابل توجهی اجرایی می‌کنیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۱۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارندگی به عشایر ۳۰ میلیارد ریال برآورد شد

محمودی مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با اشاره به کوچ زودهنگام عشایر به استان گفت: بر اثر بارندگی‌های اخیر، عشایری که تازه وارد استان شده بودند دچار مشکلات معیشتی شدند.

بیشتر بخوانید

پرشدن کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه درپی بارش‌های اخیر

وی با اشاره به اینکه این عشایر در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل و لردگان هستند، افزود: پیگیری‌های لازم برای جبران خسارت وارد شده به این عشایر در حال انجام است.

محمودی اضافه کرد: زمان تقویم کوچ عشایر به استان با توجه به هماهنگی‌ها انجام شده و مناسب بودن وضعیت چرای دام در خوزستان ۲۵ اردیبهشت است و عشایر از کوچ زودتر از موعد پرهیز کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • بارندگی‌های استان در ۲۵ سال اخیر بی سابقه بوده است 
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • وارد آمدن خسارت بیش از ۲۵۳ میلیارد تومانی به بخش کشاورزی
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت
  • خسارت بیش از یک میلیاردی سیل به تاسیسات آب و فاضلاب شهر تفت
  • خسارت ۲۵۳ میلیارد تومانی بارش‌های اخیر به کشاورزی کرمانشاه
  • خسارت بارندگی به عشایر ۳۰ میلیارد ریال برآورد شد
  • تصاویر سیل شدید در برزیل در پی بارندگی‌های اخیر