Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رویداد۲۴ بارش و سیلاب‌های اخیر باعث این تصور به وجود بیاید که دوران دوازده خشکسالی به پایان رسیده است. یک کارشناس محیط زیستی اما این مسئله رد می‌کند و می‌گوید برای اثبات چنین ادعایی باید منتظر تابستان ماند و دید بارش در آن فصل چگونه است. اسماعیل کهرم پیشکسوت و کارشناس محیط زیست ایران درباره تحلیل‌های مختلف عامه نسبت به بارش‌های اخیر صحبت کرده و به پرسش‌های رویداد۲۴ پاسخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیل کهرم در گفت‌وگو با رویداد۲۴، با اشاره به افزایش حجم بارش‌ها در کشور، گفت: باید بدانیم که مشکل کم آبی کشور حل نشده است، بلکه یک مشکلی هم اضافه شده و باعث شد ما هموطنانمان را از دست بدیم. همانطور که می‌دانید اکنون سد دز را باز کرده‌اند و آب گل آلود به سمت خلیج فارس می‌رود. متاسفانه ما سد‌های زیادی در مناطق مهم نداریم که بخواهد مشکل کم آبی را حل کند.

کهرم ادامه داد: افرادی که می‌گویند دوره خشکسالی تمام شده و دوره‌تر سالی شروع شده است کمی صبر کنند و به قول معروف باید به آن‌ها بگویم که جوجه را آخر پاییز می‌شمارند. اگر ما یک تابستان تر داشتیم و بیش از ۳۰۰ میلی متر بارش باران داشتیم، در آن صورت می‌توانستیم بگوییم که خشکسالی را سپری کرده و وارد دوران ترسالی شده‌ایم، مگرنه با یک گل بهار نمی‌شود. این یک اتفاق است که افتاده و حتی ممکن است که تابستان امسال خشک‌تر هم باشد به هرحال باید صبر کرد و بعد نتیجه گرفت.

این کارشناس زیست محیطی با بیان اینکه سال آبی ما از مهرماه شروع می‌شود، تصریح کرد: تا به حال شرایط خوبی نسبت به سال‌های گذشته داشته‌ایم، اما باید ببینیم که این روند تداوم خواهد داشت یا نه! به قول انگلیسی‌ها wait and see صبر کن و ببین.

کهرم ادامه داد: برخی می‌گویند ممکن است که این تغییر اقلیم باشد، اگر این موضوع مطرح باشد باید صبر کرد و تداوم آن را در تابستان هم مشاهده کرد و اگر ما تا مهرماه شاهد چنین شرایطی باشیم بله، می‌توانیم بگوییم که تغییر اقلیم رخ داده است. تاکنون که ۱۲ سال است که در خشکسالی به سر می‌بریم، از دریای سرخ و خلیج فارس امواج می‌آمدند و بسیار هم گرم و خشک بودند.

او گفت: زمانی که ما این ابر‌ها را از اقیانوس اطلس دریافت می‌کردیم، شرایط خوبی را داشتیم. اکنون هم اینگونه به نظر می‌رسد که شاید بازهم به دلیل پدیده «ال نینو» یا همان پدیده تغییرات آب و هوایی در اطلس تغییر کرده و ابر‌های خود را به سمت ایران می‌فرستد. ما امیدواریم که اینگونه باشد، اما باید صبر کرد و نتیجه را دید.

کهرم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این سیل‌ها قابل پیش بینی بوده است یا نه، خاطرنشان کرد: مسئله هواشناسی قابل پیش بینی هست، اما نه برای طولانی مدت! یعنی برای سه یا دو ماه آینده نمی‌توان پیش بینی کرد، اما از پیش از یک هفته بله می‌توان این موضوع را پیش بینی کرد.

او ادامه داد: هواشناسی نه تنها این موضوع را پیش بینی کرد بلکه اخطار هم داد، اما در این یک هفته و مدت زمان کوتاه کاری نمی‌توان انجام داد. شما آبخیزها، جنگل‌ها و ... را از بین برده‌اید و زمانی هم که سیل آمد به دلیل لایروبی نکردن رودخانه ها، مسیر سیل بسته بود و باعث خسارت شد. اگر رودخانه‌ها لایروبی شده بود، در گلستان شاهد این خسارت‌ها نبودیم. طبیعتا کم کاری‌ها را نمی‌توان در یکی دو هفته جبران کرد.

این کارشناس و فعال محیط زیست ادامه داد: برخی می‌گویند که این حجم از بارش‌ها نتیجه بارورسازی ابر‌ها است که من به آن می‌خندم و شما هم بخندید. بارور کردن ابر‌ها بسیار هزینه‌بر است و در عموما در حد تجربی و مثلا یک استخر آب این کار انجام می‌شود. ما هزار هواپیما نداریم که بخواهد در هزار نقطه از کشور برود و بخواهد این کار را انجام دهد. شاید سازمان‌های مربوطه بخواهند همچین پز‌هایی را بدهند، اما اصلا نباید باور کرد و این کاری بس غیرممکن است.

کهرم ادامه داد: مسئولان حقیقت را عنوان نمی‌کنند. ابتدا اعلام کردند که هرکسی در رابطه با سیل و خشکسالی و تشویش اذهان عمومی صحبت کند دستگیر می‌شود و اکنون هم به گونه‌ای صحبت می‌کنند که گویی ایران بهشت برین شده است و هیچ مشکلی وجود ندارد.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اسماعیل کهرم سیل شیراز سیل و آبگرفتگی سیلاب در شمال کشور سیل روستای آق قلا سیل استان گلستان سیل خوزستان سیل در گنبد کاووس سیل در گلستان سیل خرم آباد سیل دروازه قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۰۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال

ایسنا/خراسان شمالی رئیس گروه هواشناسی کاربردی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی از رشد ۱۹.۵ درصدی بارش باران در سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

علیرضا گلرخ در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: میزان بارندگی در استان از ابتدای فروردین ماه تا کنون ۵۸.۶ میلیمتر بوده که این میزان پارسال ۲۰.۱ میلیمتر بوده است.

وی با اشاره به بارندگی‌های این سال زراعی، گفت: بارندگی از ابتدای مهر ماه سال گذشته تا ۱۸ اردیبهشت ماه امسال ۱۸۵.۸ میلیمتر بوده و این میزان در بلندمدت ۱۹۹.۴ میلیمتر بوده است. میزان بارندگی‌ها در این سال زراعی نسبت به دوره بلندمدت، کاهش ۶.۸ درصدی داشته است.

وی ادامه داد: بارندگی‌ها در سال زراعی گذشته ۱۳۲ میلیمتر بوده که بارندگی‌های انجام‌شده در این سال زراعی نسبت به سال گذشته ۴۰.۷ رشد داشته است.

رئیس گروه هواشناسی کاربردی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی گفت: ۷۷.۲۵ درصد پهنه خراسان شمالی در یک سال گذشته درگیر انواع خشکسالی بوده است. اکنون ۲۷.۶۱ درصد پهنه استان درگیر خشکسالی خفیف، ۲۸.۲۱ درصد درگیر خشکسالی متوسط، ۲۵.۶۴ درصد درگیر خشکسالی شدید و ۵.۸۰ درصد درگیر خشکسالی بسیار شدید بوده است.

گلرخ افزود: از بین شهرستان‌های استان بام و صفی‌آباد ۱۰۰ درصد درگیر خشکسالی است. همچنین شهرستان شیروان با ۴۹.۶۷ درصد شرایط بهتری را نسبت به سایر مناطق استان از لحاظ خشکسالی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود
  • وقت آن نرسیده آمریکا به رفتار دوگانه در قبال غزه و اوکراین پایان دهد؟
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (12 اردیبهشت)
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان مثبت شد
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد
  • دستکاری بارشها فاقد مستندات علمی است
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال