Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@21:29:36 GMT

قدرشناسی و پاسداشت مفاخر ضرورت دارد

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۵۸۴۶۱

قدرشناسی و پاسداشت مفاخر ضرورت دارد

به گزارش ایرنا ، ابراهیم امامی روز شنبه در مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت شاعر شهیر کشور استاد رجب ابراهیمی ملخص به (فرهاد) خالق ترانه آیریلیق در زادگاهش روستای کورعباسلوی نیر افزود: بزودی کنگره بزرگداشت این شاعر و ترانه سرا با حضور مقامات کشوری در نیر برگزار خواهد شد.
وی اظهار داشت: برگزاری چنین همایش ‌هایی می‌ تواند در زنده نگهداشتن فرهنگ غنی منطقه موثر واقع شده و از هجمه ‌های ضد فرهنگی بیگانگان جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با بیان اینکه ادبیات هویت ساز است، افزود: آنچه که ادبیات را قوام داد مقوله شعر فارسی است.
فرماندار نیر اظهارامیدواری کرد با بیان و معرفی مشاهیر وظیفه خود را به نسل جدید ادا کنیم.
مرحوم ابراهیمی که ملقب به 'فرهاد' بود، در سال 1314 در روستای کورعباسلوی اردبیل متولد شده و در 10 سالگی همراه خانواده به تهران مهاجرت کرده و باقی زندگی خود را در پایتخت گذراند و در طول زندگی خود، چند ترانه ماندگار به زبان ترکی آذربایجانی سرود که این روزها ورد زبان ها است.
ابراهیمی، ترانه آیریلیق (در زبان آذری به معنای جدایی) را که معروف ترین سروده او به شمار می رود، در سن 21 سالگی و در حسرت سرزمین مادری خود و دلتنگی برای زندگی روستا و کوهستان و بر اساس برخی روایت ها در پی یک ماجرای عاشقانه سروده است.
ترانه آیریلیق بیشتر از این که یادآور جدایی و هجران عاشقان باشد، ترانه ای برای همدلی و نزدیکی و بیان احساسات عاشقانه و سوز دل و به معنای واقعی مصداق آنچه از دل برآید، لاجرم بر دل نشیند است.
در همان ایام جوانی بخت با ابراهیمی جوان یار بود که ترانه سروده اش توسط یک استاد کفاشی که نزد او به شاگردی کار می کرد، با واسطه ای به دست 'علی سلیمی' آهنگساز و نوازنده چیره دست تار آذربایجان می رسد و در همان اوج جوانی، نام و شعر او به همراه آهنگ علی سلیمی از رادیو ایران پخش می شود.
علی سلیمی هنرمند موسیقی آذربایجانی و رهبر ارکستر آذربایجانی رادیو ایران در نیمه دهه 30 شمسی با آهنگسازی بر روی این ترانه در مایه بیات اصفهان این ترانه را ماندگار کرد.
ترانه آیریلیق به یک اندازه در معروفیت نام رجب ابراهیمی و علی سلیمی موثر بوده و نام این 2 هنرمند را فراتر از مرزهای ایران برده است.
نخستین بار ترانه آیریلیق را فاطمه قنادی (وارتوش ماچکالیانس) همسر علی سلیمی آهنگساز اثر اجرا کرد ولی شهرت جهانی ترانه آیریلیق زمانی اتفاق افتاد که توسط رشید بهبود اوف خواننده مشهور جمهوری آذربایجان به اجرا در امد.
ترانه 'آیریلیق' با همان آهنگ ساخته شده توسط سلیمی امروز از چنان شهرتی برخوردار است که ده ها خواننده در ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه آن را اجرا کرده اند و کمتر خواننده مشهوری هست که این ترانه را اجرا نکرده باشد.
این ترانه با حس نوستالژیک خود و با سوز و گدازی که در کلمات و بویژه لحن و موسیقی آن (بیات اصفهان) نهفته است، همواره ورد زبان مردم بوده و به ترانه ای ملی و همه گیر در میان آذربایجانی ها مبدل شده است.
مرحوم رجب ابراهیمی روز شنبه 21 بهمن 1397 رخ در نقاب خاک کشید و در سن 83 سالگی به سفر ابدی رفت تا ترانه جدایی اش را برای همیشه بسراید.
شهرستان نیر در 30 کیلومتری جنوب اردبیل قرار دارد.
7116/6018
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 ادبیات اصفهان پایتخت کوهستان مهاجرت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۸۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که صبح دوشنبه در سالن شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی اردبیل برگزار شد، رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل اظهار کرد: تقدیر از مفاخر قرآنی استان اردبیل با محوریت تجلیل از مقام شامخ حجت الاسلام و المسلمین شیخ جمال تعدیلی مفسر برجسته قرآن کریم و در قالب طرح ملی مفاخر قرآنی برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: جهان بشریت رفته رفته به مسیری پیش می رود که تشنه قرآن می شود و با گذشت زمان بشریت بیشتر به آشنایی با قرآن و لزوم بهره مندی از آن پی می برد.

رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل ادامه داد: هرچند که در جهان معاصر افرادی هستند که چهره های قرآنی را مخدوش می کنند و دفاع نادرست از دین انجام می دهند که مهمترین مانع برای روی آوردن به قرآن و دین اسلام است اما اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک کرده و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

رسولی با بیان اینکه قرآن کتاب خداست و خدا خود این کتاب را حفظ و نگهداری می کند، افزود: قرآن کریم سطح دارد که همه بشریت از آن بهره مند هستند ولی لایه های عمقی قرآن و فهم قرآن را «الراسخون فی العلم» و کسانی که مطهر هستند و به طهارت و پاکی مشهور هستند می توانند درک کنند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت سازمان فعالیت های قرآنی و خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا سبب ورود جهاددانشگاهی به حوزه قرآنی است، گفت: این برنامه فاخر به عنوان پنجره ورود به تکریم چهره های فرهنگی و اجتماعی در جهاددانشگاهی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی استان اجرایی می شود و در آینده تلاش خواهد شد، آن را به شکل بهتری برگزار نمایی.

رسولی تصریح کرد: تقدیر از فعالان قرآنی در قالب طرح هماهنگ و سراسری تدارک دیده شده که هدف آن، تکریم و گرامیداشت شخصیت و مقام علمی فعالان حوزه قرآن می باشد، و در ادامه روند آن دستگاه های فرهنگی و دانشگاه ها نیز مشارکت پررنگی خواهند داشت.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک می کنند و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

پیشرفت تمدن بشری در قدرشناسی از بزرگان است

در این مراسم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز اظهار کرد: ما به تجلیل از بزرگان نیازمندیم و مفاخر نیازی به تجلیل ندارند چرا که ملتی که قدر و ارزش بزرگان خود را نداند، پیشرفت نمی کند.

امیر رجبی ادامه داد: در بحث چاپ کتاب و مکتوب شدن جلسات تفسیر استاد، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تمام توان در خدمت این بزرگوار است و ما قول مساعد و حمایت لازم خود را اعلام می کنیم.

در زمان اضطراب و نگرانی 66 مرتبه «الله» بگویید

در این مراسم همچنین مفسر قرآن کریم نیز بیان کرد: ظاهر قرآن شگفت انگیز و باطن آن عمیق و ژرف است که انسان با کمی تعمق در آن به شگفتی ذات خلقت پی می برد.

حجت الاسلام شیخ جمال تعدیلی افزود: به همه مردم توصیه می کنم هر زمان در زندگی دچار اضطراب و نگرانی شدید 66 مرتبه فقط « الله» بگویید چرا که می فرماید: «الا بذکر الله تطمئن القلوب». همچنین امام صادق(ع) فرمود هر زمان گرفتار شدید آیات 190 تا 194 سوره آل عمران را بخوانید و بعد دعا کنید، مطمئن باشید که دعایتان مستجاب می شود.

وی گفت: اهل بیت(ع) مطهر هستند و حقیقت اهل قرآن در نزد اهل بیت است.

در این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدایایی توسط جهاد دانشگاهی، اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی، معاونت فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی و سایر دستگاه های اجرایی از مقام استاد شیخ جمال تعدیلی تجلیل و تکریم شد.

کد خبر 6097880

دیگر خبرها

  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • هفته بیست و ششم لیگ برتر| شوک یک نیمه‌ای ذوب‌آهن به استقلال در آزادی
  • طرز تهیه و پخت ۴۰ کیلو مربای توت فرنگی توسط زوج آذربایجانی (فیلم)
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم در منزل شهید علی قرلی + تصاویر
  • پخت یک غذا با بادمجان و سبزیجات توسط زوج مسن غارنشین افغان (فیلم)
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان