Web Analytics Made Easy - Statcounter

جان کولاروسو استاد روابط بین‌الملل و تاریخ‌نگار دانشگاه مک مستر کانادا است. وی هم‌چنین مدت‌ها به عنوان دیپلمات در قفقاز خدمت کرده‌ است.

وی درباره برجام و سازوکار مالی ایران و اروپا نقطه‌نظرات خود را مطرح کرده‌است.

در ذیل متن گفت‌وگوی این استاد دانشگاه با ایلنا را مشاهده می‌کنید:

اینستکس می‌تواند مشکلات ایران را حل کند

***فکر می‌کنید اینستکس می‌تواند مشکلات اقتصادی ایران را حل کند؟

بله من فکر می‌کنم این ساز و کار می‌تواند برای تجارت ضروری مفید باشد و به ایران کمک کند اگر در این بخش جواب بدهد، می‌تواند در بخش‌های گسترده‌تری هم به کار گرفته‌ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اروپا منتظر پایان ریاست جمهوری ترامپ است

***پیش بینی شما درباره آینده روابط اروپا-آمریکا با توجه به تلاش‌های اروپایی برای دور زدن تحریم‌های آمریکا چیست؟

ایالات متحده احتمالا با تلاش‌های اروپا برای راه‌اندازی اینستکس  مقابله  می‌کند و احتمالا این کشورها را تهدید می ‌کند. ترامپ در این موضوع جدی است اروپایی‌‌ها به همین دلیل شدیدا منتظر پایان ریاست جمهوری ترامپ هستند. قطعا واکنش ترامپ به اینستکس نمونه‌ای از سیاست‌های وی است.

اینستکس به تضعیف دلار منجر می‌شود

***آیا فکر می‌کنید این مکانیزم می‌تواند در سلطه دلار در کسب و کار مقابله کند؟

این اتفاق  ممکن است نقش دلار را به عنوان ارز بین‌المللی تضعیف کند. برای من روشن نیست که آمریکا چگونه با این موضوع مقابله می‌کند.

انتخاب ترامپ به معنای پایان هژمونی آمریکا در جهان بود

***آیا اجرای اینستکس به معنای پایان دادن به قدرت آمریکا برای تصمیم‌گیری برای جهان است؟

در واقع انتخاب ترامپ  به معنای پایان رهبری جهانی آمریکا است؛ اروپایی‌ها، روس‌ها، چینی‌ها و ایرانی‌ها باید برای جانشین ترامپ آماده شوند همه باید امیدوار باشند آمریکا با انتخاب رییس‌جمهور دیگری دوباره به برجام ملحق شوند.

برجام توافقی مناسب بود

***تجزیه و تحلیل شما  از معامله هسته‌ای ایران چیست؟

این توافق جواب می‌داد اما ضعیف بود با این همه به نظر من برای رسیدگی به برنامه هسته ای ایران و توقف آن مناسب بود

ایران باید کماکان به برجام متعهد باشد

***آیا اینستکس می‌تواند منافع ایران را برآورده کند؟

برای مسائل مربوط به تجارت، می‌تواند به ایران کمک کند. اما ایران باید کماکان به تعهدات خود در برجام پایبند باشد.

***آیا اروپا می‌تواند بدون در نظر گرفتن تهدیدات ایالات متحده به همکاری با ایران ادامه دهد؟

بله، اما قطعا این تهدیدهای روی همکاری با ایران تأثیراتی خواهد داشت. برای همین هم همه اروپا منتظر انتخابات ۲۰۲۰ هستند. بله، چرا که اروپایی‌ها به نفت نیاز دارند.

اروپا شریک مطمئنی برای ایران است

***آیا اروپا می‌تواند یک شریک تجاری قابل اعتماد برای ایران باشد؟

بله درست است که تهدیدهای آمریکا وجود دارد اما  من فکر می‌کنم اروپا شریک مورد اعتمادی است. احتمالا کشورها و شرکت‌های اروپایی که از تهدیدهای آمریکا می‌ترسند تاکنون از تجارت با ایران دست کشیدند و کسانی که ماندند حتما قابل اعتماد و متعهد به برجام هستند بنابراین می‌توانند برای ایران شریک خوبی باشند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: روابط بین الملل مصاحبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۵۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!

سه سال پس از افشای مصاحبه جنجالی سعید لیلاز با محمدجواد ظریف که آن زمان گفته شده بود صرفا برای ثبت تاریخ شفاهی بوده و به دلایل نامعلومی به برخی رسانه‌های خارجی درز داده شده، حالا لیلاز تایید کرده که افشای آن "عمدی" و برای "ارسال پالس مثبت به آمریکا" بوده است.

این بخش از گفت‌وگوی روزنامه شرق با لیلاز را در ادامه بخوانید:

به نقل از شما شنیده بودم که انتشار فایل گفت‌وگوی چندساعته‌تان با محمدجواد ظریف هم نوعی پالس مثبت تهران بود؟ خودتان چنین چیزی را تأیید می‌کنید؟

لیلاز: احسنت بر شما. دقیقا همین‌گونه است. البته می‌دانم می‌خواهی به جزئیات انتشار آن فایل از زبان سعید لیلاز برسی تا آن را در این مصاحبه چاپ کنی، اما من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط این را سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه چندساعته من با محمدجواد ظریف، بدون آنکه بگویم چه کسی‌ چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد. می‌دانی چرا؟

چون تصور واشنگتن این بود که جریان رادیکال در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ به قدرت می‌رسد و تضمین بهتر و محکم‌تری برای توافق احتمالی و احیای برجام خواهد بود. به هر حال دولت بایدن سعی داشت یک توافق بزرگ‌تر را در دستور کار داشته باشد و با این فکر، عملا مذاکرات را تا زمان به قدرت رسیدن دولت نزدیک به هسته قدرت که رئیسی بود، نگه داشت.

لیلاز: احسنت. که نتیجه آن را هم دیدیم. یعنی آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی ‌توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود.

دیگر خبرها

  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • نتانیاهو : پیش‌شرط‌های حماس به معنای تسلیم شدن مقابل ایران است
  • شروطی را که به معنای تسلیم‌شدن ما باشد، نمی‌پذیریم | تسلیم شدن در برابر حماس شکست فاجعه بار برای اسرائیل است
  • لژیونرها به تیم ملی والیبال ملحق شدند
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • فاشیسم با یک سلاح جدید بازگشته است: نظریه توطئه!