Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@01:28:02 GMT

اجلاس تونس؛ لفاظی شاه سعودی علیه ایران

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۷۳۱۸۱

اجلاس تونس؛ لفاظی شاه سعودی علیه ایران

به گزارش فارس، سی‌امین نشست سران عرب با حضور رهبران مختلف کشورهای عربی در تونس امروز یکشنبه (11 فروردین) برگزار شد.

از جمله شرکت‌کنندگان در این نشست «تمیم بن حمد» امیر قطر است و پس از بروز بحران میان دوحه و عربستان سعودی و چند کشور دیگر در ژوئن سال 2017، این اولین بار است که تمیم بن حمد و «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی در یک نشست مشترک شرکت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شاه سعودی

سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی در آغاز این نشست ریاست دوره‌ای آن را به تونس تحویل داد و سپس  به ایران حمله کرد و مدعی شد «ایران به حمایت از تروریسم ادامه می‌دهد». 

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی «واس»، وی ادعا کرد: سیاست‌های خصمانه نظام ایران، نقض آشکار عرف و اصول بین‌المللی است و جامعه بین‌الملل باید به مسئولیت‌های خود برای مقابله با این سیاست‌ها و توقف حمایت نظام ایران از تروریسم  در جهان عمل کند.

وی در ادامه بر مردود دانستن هر اقدامی که به حاکمیت سوریه بر جولان ضربه بزند، تأکید کرد.

شاه سعودی همچنین اعلام کرد، مسأله فلسطین همچنان در رأس اولویت‌های عربستان سعودی قرار دارد.

سلمان بن عبدالعزیز در ادامه تصریح کرد، حادثه تروریستی نیوزلند تأیید کرد که تروریسم، هیچ مذهب یا نژادی نمی‌شناسد.  

 

رئیس‌جمهور تونس

سخنرانی بعدی نشست «الباجی قائد السبسی» رئیس‌جمهور تونس بود؛ وی اعلام کرد، تحرکات برای بازگرداندن موضوع فلسطین به کانون توجهات باید بیشتر شود.

بر اساس گزارش «المیادین»، وی افزود: با این مسأله که منطقه عربی به صحنه‌ای برای مداخلات منطقه‌ای و بین‌المللی مخالفیم و این قابل قبول نیست که وضعیت کشورهای عربی به همین شکل ادامه پیدا کند، باید اختلافاتمان را از بین ببریم.

السبسی گفت: بار دیگر تأکید می‌کنیم که جولان سرزمینی عربی و اشغال شده است.

رئیس‌جمهور تونس ادامه داد: تحقق امنیت در منطقه جز با ایجاد دولت مستقل فلسطینی ایجاد نخواهد شد.

السبسی سپس گفت: با الجزائر و مصر ، طرحی را به منظور حل بحران در لیبی و بازگرداندن ثبات به آن ارائه کرده‌ایم.

وی به مسأله سوریه نیز اشاره و تأکید کرد، باید برای حصول راه‌حل سیاسی در این کشور تسریع شود.

السبسی در پرداخت به موضوع یمن اعلام کرد، این مسأله باید بر اساس طرح کشورهای حاشیه خلیج فارس، قطعنامه‌های بین‌المللی و برون‌رفت‌های گفت‌وگوهای یمنی حل شود.

دبیرکل اتحادیه عرب

سخنرانی بعدی این نشست «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب بود. وی نیز تأکید کرد، بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی، جولان  «سوری و اشغال‌شده» است. 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در هفته گذشته حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغال‌شده سوریه را به رسمیت شناخت و این موضوع با واکنش‌های گسترده روبرو شد. 

وی مدعی شد: امنیت ملی عربی طی سال‌های گذشته در معرض خطرناک‌ترین چالش‌ها قرار گرفته و ترویسم و شبه‌نظامیان، نظام‌های کشورهای عربی را تهدید می‌کنند. ما به مفهومی جامع برای مشخص کردن اولویت‌های امنیت ملی عربی نیاز داریم زیرا این امنیت قابل تجزیه نیست؛ مداخلات ایران و ترکیه باعث تشدید بحران‌های عربی شده و باید در مقابل مداخلات منطقه‌ای بایستیم.

 

 دبیرکل سازمان ملل

پس از ابوالغیط، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به سخنرانی پرداخت. وی اعلام کرد: بر اهمیت وحدت اراضی سوریه از جمله جولان اشغالی تأکید می‌کنیم. 

گوترش ادامه داد: به  وحدت جهان عرب برای تقویت صلح و ثبات و منع مداخلات خارجی دعوت می‌کنیم. به راهکار دو دولتی و قرار دادن قدس به عنوان پایتخت هر دو دولت فرا می‌خوانیم.

وی هم‌چنین افزود، در راستای حل بحران یمن از طریق اجرایی کردن توافق استکهلم سوئد کار می‌شود.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی

«یوسف بن احمد العثیمین» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در سخنرانی خود، تعرض‌های رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها را محکوم کرد.

وی افزود: تروریسم در تمامی اشکال آن را محکوم می‌کنیم  تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله با این آفت باید متحد شود.

هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا

«فدریکا موگرینی» هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا سخنران بعدی بود. وی اعلام کرد: باید با چالش‌های اروپایی و عربی مشترک مقابله کنیم.

وی تصریح کرد، اتحادیه اروپا تنها حاکمیت سوریه را بر جولان را به رسمیت خواهد شناخت. نادیده گرفتن قطعنامه‌های بین‌المللی درباره جولان، راه‌حل نیست. 

فدریکا موگرینی ادامه داد:از تلاش های فرستاده سازمان ملل برای حصول راه‌حل سیاسی در لیبی حمایت می‌کنیم. 

هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر بازگشت به مذاکرات برای ارائه راهکار دو دولتی میان فلسطین و رژیم صهیونیستی نیز تأکید کرد. 

موگرینی گفت: ما در خصوص تمامی مسائل اتفاق نظر نداریم و باید به منظور جلوگیری از اسلام‌هراسی با یکدیگر در خصوص اسرائیل، فلسطین، سوریه، لیبی و یمن همکاری کنیم.

 

امیر کویت

«صباح احمد جابر صباح» امیر کویت در سخنرانی خود از اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان سوریه ابراز تأسف کرد و افزود، این اقدام به روند صلح ضربه می‌زند.

وی در ادامه تصریح کرد، راه‌حل سیاسی تنها گزینه برای پایان دادن به بحران یمن است. 

امیر کویت افزود: بر رابطه دوستانه و همکاری با ایران بر اساس اصول بین‌المللی مبتنی بر عدم مداخله اصرار داریم.  

شاه اردن

«عبدالله دوم» سخنران بعدی اجلاس امروز بود. وی در آغاز سخنرانی خود به مسأله فلسطین اشاره کرد و گفت: این مسأله بایدمسأله اصلی باقی بماند و بدون راه‌حل عادلانه برای این موضوع،‌منطقه به ثبات نمی‌رسد. تعرض‌ها به قدس و مقدسات هویت ما را هدف قرار داده و به حمایت از آنها ادامه خواهیم داد. 

عبدالله دوم در مخالفت با تصمیم آمریکا اعلام کرد: جولان، سرزمینی سوری و اشغال شده است.

وی افزود: علیرغم شکست داعش در عراق و سوریه، خطر این گروهک همچنان ادامه دارد و باید با تفکر سیاه آن مقابله شود.

رئیس‌جمهور مصر

«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در سخنرانی خود بدون نام بردن از طرفی خاص ادعا کرد: شبه‌نظامیان مزدوری وابسته به نیروهای منطقه‌ای وجود دارند که در راستای منافع خود در امور داخلی ما مداخله می‌کنند.

السیسی تصریح کرد، برون‌رفتی برای نزاع فلسطینی-اسرائیلی جز راه‌حل عادلانه وجود ندارد.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنرانی خود  اعلام کرد،‌ رژیم اشغالگر به تعرض‌های خود به مسجدالاقصی و تلاش برای یهودی‌سازی آن ادامه می‌دهد.

وی افزود: تماس‌های گسترده‌ای در تمامی سطوح و با هماهنگی شاه سعودی و اوقاف اردن برای مقابله به هجمه‌ها علیه مسجدالاقصی داشته‌ایم.

عباس گفت، حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی دلیل اول و آخر تعرض‌های این رژیم است و اگر این حمایت‌ها نبود، اتفاقات مذکور نیز رخ نمی‌داد.

وی گفت: رابطه با هر کشوری که قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد باشد قطع شود. تا زمانی که طرح صلح عربی از ابتدا تا پایان اجرایی نشده ،  عادی‌سازی روابط با اسرائیل نباید صورت بگیرد.

عباس سپس کشورهای اروپایی و دیگر کشورها را ترغیب کرد که دولت فلسطین را به رسمیت بشناسند تا اینگونه از راهکار دو دولتی حمایت شود.

رئیس تشکیلات خودگردان به برگزاری کنفرانسی بین‌المللی برای صلح و ایجاد راهکاری بین‌المللی برای نظارت بر مذاکرات فرا خواند.

وی افزود: اسرائیل دولت اشغالگری است که به شهرک‌سازی و غصب اراضی ما ادامه می‌دهد، توافق ها با ما را نقض کرده و اموال ما را به غارت می‌برد. 

عباس گفت: قدس فروشی نیست و ایجاد دولت فلسطینی بدون پایتختی قدس شرقی معنا ندارد. 

 

رئیس‌جمهور لبنان

«میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان اعلام کرد، تصمیم ترامپ علیه جولان فقط سوریه را تهدید نمی کند بلکه تهدید‌کننده حاکمیت لبنان نیز هست که برخی از اراضی آن همچنان در اشغال اسرائیل است.  

وی افزود: لبنان نسبت به اصرار جامعه بین‌المللی برای باقی ماندن آوارگان سوری بر خاکش (خاک لبنان) ، مرتبط کردن آن به راه‌حل سیاسی برای مسأله سوریه و استفاده از «بازگشت داوطلبانه» بسیار نگران است .  آیا جامعه بین‌المللی می‌خواهد از  آوارگان سوری به عنوان گروگان استفاده کند تا اهرم فشاری برای خواسته‌هایشان باشند؟

وی ادامه داد ؛ سعی عده‌ای برای اسکان دائمی فلسطینی‌ها در کشورهای میزبان نیز باعث نگرانی است و تعداد بیشتر آنها آوارگان فلسطینی) در لبنان زندگی می‌کنند.

 

رئیس‌جمهور عراق

«برهم صالح» رئیس جمهور عراق طی سخنان خود اعلام کرد: ما طرف هیچ کسی در محورهای منطقه‌ای قرار نداریم؛ باید با جدیت برای مقابله با چالش‌ها با یکدیگر تعامل داشته باشیم.

وی در ادامه ضمن محکوم کردن به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی، جولان را جزء سوریه و منطقه‌ای اشغال شده خواند و بر آن تأکید کرد. 

رئیس شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی

«فایز سراج» رئیس شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد، مداخلات منطقه‌ای و بین‌المللی برخی طرف‌ها در لیبی را بر عدم حرکت به سمت راه‌حل سیاسی تشویق می‌کند؛ اکنون زمان توافقی عربی برای حل مسأله لیبی رسیده است.

وی افزود، جولان را بخشی از خاک سوریه است که اشغال شده است. سراج در ادامه تصمیم آمریکا علیه جولان را مردود دانست.

 

از نکات قابل ذکر در اجلاس امروز این بود که امیر قطر در اعتراض به سخنان ضد ایرانی و ترکیه‌ای دبیر کل اتحادیه عرب، بدون ایراد سخنرانی خود، این نشست را ترک کرد (جزئیات بیشتر)

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۷۳۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

سیدابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا و نیز تشکر از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط با آن، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف این اجلاس وجود اراده میان طرفین است که نفس برگزاری اجلاس نماد و نمودی از وجود این اراده است، گفت: گام دوم شناخت ظرفیت‌های متقابل است که اقدام وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کنار این اجلاس، قدم مهمی برای معرفی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به کشور‌های آفریقایی است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه به رغم تحریم‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های بسیاری داشته و امروز می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید، افزود: کسب شناخت از پیشرفت‌ها و دستیابی ایران به فناوری‌های نوین بسیار مهم است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌ها با کشور‌های قاره آفریقا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید امام راحل بوده و در این سال‌ها نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند، اظهار داشت: تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشور‌های آفریقایی برای این کشور‌ها و پیشرفت آنها هستیم، اما کشور‌های غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشور‌های آفریقایی بوده و هستند.

رئیسی با بیان اینکه به باور ما در صورت فراهم بودن بستر‌های لازم، مردم کشور‌های آفریقایی همانند کشور‌های غربی دارای استعداد و زمینه‌های فراوانی برای پیشرفت و دستیابی به جایگاه‌های رفیع علمی و فناوری هستند، تصریح کرد: اگر چه کشور‌های غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که فقط خودشان توانایی دستیابی به فناوری‌های نوین را دارند، اما باور داریم که استعداد‌ها و توانمندی‌های کشور‌های آفریقایی در این زمینه به هیچ وجه کمتر از کشور‌های غربی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعداد‌های موجود در کشور‌های آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشور‌ها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

رئیسی با بیان اینکه خدمات فنی-مهندسی در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت داشته است، به بهره‌برداری از سد ساخته شده در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی در روز‌های گذشته اشاره کرد که با بالاترین سطح تکنولوژی‌های نوین احداث شده بود و تصریح کرد: امروز متخصصان ایرانی توانمندی ساخت پالایشگاه و نیروگاه‌های پیشرفته را دارند و این ظرفیت مهمی برای گسترش همکاری‌های فیمابین ایران و کشور‌های آفریقایی است.

رئیس جمهور گام بعدی در زمینه گسترش روابط دو طرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آنها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان دو طرف است.

رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشور‌های آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشور‌ها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشور‌ها تهیه و عملیاتی شود.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش ارائه شده در زمینه برنامه وزارت صمت برای رفع موانع موجود در مسیر گسترش روابط تا اجلاس سال آینده، گفت: یک‌سال زمان برای رفع این مشکلات زمان بسیار طولانی است و باید تلاش کنید موانع موجود نهایتاً در مدت ۳ ماه برطرف شود؛ وزیر و دست‌اندرکاران وزارت صمت نشان داده‌اند که توانمندی این کار را دارند و رفع این موانع نباید یکسال به طول بینجامد.

رئیسی نکته مهم بعدی را برای گسترش همکاری‌های میان ایران و کشور‌های آفریقایی بعد از برنامه‌ریزی‌های لازم با زمانبندی دقیق، پیگیری مجدانه برشمرد و افزود: شرط موفقیت در رسیدن به اهداف برنامه‌ریزی شده، پیگیری مجدانه به شکل روزانه است و محول کردن کار‌ها به گردش کار‌های اداری معمول نمی‌تواند اهداف مدنظر را محقق کند. لازم است در این زمینه از بخش خصوصی که کار‌ها را نه حتی روزانه بلکه ساعتی پیگیری می‌کنند، الگو گرفته شود.

رئیس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط و پیگیری‌های بعدی با توجه به ظرفیت‌های متقابل و متناسب ایران و آفریقا بتواند باعث تحقق اقتصاد مکمل میان طرفین شود، اظهار داشت: هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در یکسال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

رئیسی فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در جمهوری اسلامی که در سال گذشته حجم صادرات آنها به حدود ۲ میلیارد دلار رسید را از جمله ظرفیت‌های بسیار مناسب برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و روابط تجاری برشمرد و تصریح کرد: در سفر‌هایی که به برخی کشور‌های آفریقایی داشتم و در نمایشگاه‌هایی که در این سفر‌ها برگزار شده بود، محصولات دانش‌بنیان ایرانی در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، درمانی، پزشکی و دیگر زمینه‌ها مشتری‌های بسیار خوبی پیدا کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه زمینه‌های صادراتی خوبی میان ایران و کشور‌های آفریقایی وجود دارد و عموما شاهد بوده‌ایم که کشور‌های آفریقایی برای همکاری با ایران تمایل زیادی دارند، خاطرنشان کرد: امیدوارم این نشست منشاء تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های سازنده و موثری برای ارتقای اقتصاد مکمل و اثربخش میان ایران و کشور‌های آفریقایی و منشا پیشرفت اقتصادی بیش از پیش برای دو طرف باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • طرح ادامه جنگ علیه غزه در ارتش رژیم صهیونیستی تصویب شد
  • پرچم فلسطین بر گردن اولین رئیس جمهور آمریکا! | عکس
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • اجلاس بین المللی ایران و قاره آفریقا
  • ترکیه به تلاش برای توقف جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه می دهد
  • اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ؛ فرصتی برای تبیین اهداف ایران بعد از «وعده صادق»
  • تصاویر دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • (تصاویر) دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا