Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@03:16:58 GMT

چندتوصیه برای بهبودسلامت روان دربهار

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۰۷۶۲۶

برای بسیاری از افراد بهار زمانی برای شروعی دوباره و تجدید انرژی به شمار می‌رود، اما تغییرات فصلی و آب و هوایی در این فصل می‌تواند بر خلق و خو و سلامت روان افراد تاثیر بگذارد. ناطقان: دکتر کارلی مک کورد - مدیر بهداشت و درمان بالینی و معاون بالینی دانشکده پزشکی تگزاس A & M در این مورد این گونه توضیح می‌دهد که برخی از افراد ممکن است با الهام گرفتن از نو شدن طبیعت در فصل بهار احساسات بهتری داشته باشند، اما با این حال برخی دیگر نیز ممکن است احساسات منفی پیدا کنند که باید با رعایت برخی موارد به پیشگیری و درمان آن‌ها بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اختلال افسردگی عمده با الگوهای فصلی که با نام اختلال عاطفی فصلی (SAD) نیز شناخته می‌شود،   نوعی اختلال افسردگی مرتبط با فصل تغییر است.

افراد مبتلا به این نوع از افسردگی هر ساله در زمان خاصی از سال به آن مبتلا شده و با پایان آن زمان دوباره سلامت روان خود را باز می‌یابند. برای بیشتر افراد این دوره در آغاز پاییز شروع شده و در طول زمستان ادامه می‌یابد، اما در برخی نیز می‌تواند در بهار و زمستان به وقوع بپیوندد. از علائم این نوع از افسردگی در بهار و تابستان می‌توان به از دست دادن علاقه، اختلالات خواب،   تغییر در اشتها، تغییرات وزن و پریشانی یا اضطراب اشاره کرد.

در ادامه توصیه‌هایی برای مقابله با اختلال عاطفی فصلی (SAD)  به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دانشکده پزشکی تگزاس A & M آورده شده است:

- استفاده از نور خورشید: تغییر سطح نور خورشید می‌تواند نقش مهمی در تغییر حالات داشته باشد. ساعت بدن در ماه‌های زمستانی به دلیل عدم وجود مداوم نور خورشید می‌تواند از حالت طبیعی خارج شود که این امر خلق و خوی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.   کمبود نور خورشید هم‌چنین باعث تولید سروتونین و دوپامین در بدن می‌شود. این مواد شیمیایی به طور مستقیم احساسات شادی و رفاه افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

با آغاز فصل بهار و تابش بیشتر نور خورشید، افراد تمایل بیشتری برای قرار گرفتن در معرض آفتاب و گذراندن وقت خود در فضای بیرونی پیدا می‌کنند. افرادی که در زمستان دچار کاهش انرژی و نشانه‌های افسردگی می‌شوند با آغاز فصل بهار به دلیل تابش بیشتر آفتاب و افزایش سطح تولید سروتونین و دوپامین در بدن، احساسات بهتری داشته و دچار بهبود خلق و خو می‌شوند.  

طبق توصیه پزشکان استفاده از نور خورشید از بهترین راهکارها برای بهبود خلق و خوی افراد است و افراد نباید تغییرات ساده‌ای هم‌چون نشستن در نیمکتی در معرض نور خورشید و یا حتی باز کردن پرده‌های خانه برای بهره‌بردن بیشتر از نور خورشید را برای  بهبود سلامت روان خود دست‌کم  بگیرند.

- جنب و جوش بیشتر: مطالعات به طور مداوم نشان می‌دهند ورزش منظم به طور قابل توجهی نشانه‌های افسردگی را بهبود می بخشد. هم‌چنین با افزایش درجه حرارت و تغییرات آب و هوایی در فصل بهار، ورزش می‌تواند مزایای بیشتری نیز برای فرد به همراه بیاورد.

از زمان‌های کوتاه مانند زمان استراحت پس از ناهار خود در محل کار برای پیاده‌روی کوتاه در ساختمان اطراف محل کار و یا از صبح‌ها برای پیاده‌روی و دویدن در پارک‌ها استفاده کنید. هم‌چنین در روزهای بارانی بهاری نیز حتما برنامه‌های دیگری برای ورزش در فضاهای داخلی داشته باشید.

- ایجاد خاطرات جدید: خلق و خوی افراد به شدت تحت تاثیر  نشانه های جسمی، عاطفی و اجتماعی مختلف قرار دارد. بسیاری از این نشانه‌ها می‌تواند از خاطرات نشات بگیرند. بسیاری از افراد فصل‌ها را با نشانه‌های خاصی از جمله یک نشانه مثبت مانند تعطیلاتی خاص یا یک نشانه منفی مانند مرگ یک عزیز به یاد بیاورند.  

در صورت امکان زمان‌های خاصی را با خانواده و دوستان خود بگذرانید. هم‌چنین بسیاری از رویدادها و مراسم‌های خاص در فصل‌های مختلف در شهرها برگزار می‌شوند که مشارکت در آن‌ها می‌تواند برای سلامت روان فرد مفید واقع شده و از اختلال عاطفی فصلی جلوگیری کنند.  

- خوردن غذاهای سالم: پیروی از یک رژیم غذایی سالم علاوه بر افزایش سلامت جسمی موجب افزایش سطوح احساس رفاه و رضایت افراد می‌شود.  مطالعات همبستگی مثبتی بین رژیم‌های غذایی سالم و نتایج بهتر سلامت روان را نشان داده‌اند. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات تازه در فصل بهار به بازار می‌آیند که افزودن آن‌ها به رژیم غذایی مفید است. در زمان افسردگی ولع افراد برای خوردن غذاهای شیرین و مضر بیشتر می‌شود که جایگزین کردن آن‌ها با سبزیحات و میوه‌های تازه فصل توصیه می‌شود.

- شروعی تازه در بهار برای بهبود سلامت روان: بسیاری از افراد تصور می‌کنند افسردگی‌های فصلی و تغییرات خلقی تنها در فصل‌های سرد زمستانی رخ می‌دهند. اما واقعیت این است که افراد می‌توانند افسردگی فصلی و تغییرات خلق و خو را در هر زمانی از سال تجربه کنند.  لازم به ذکر است بسیاری از افراد نیاز دارند تا علاوه بر دنبال کردن این توصیه‌ها برای درمان افسردگی خود و بازیابی سلامت کامل روان خود به روان‌شناس مراجعه کنند.  

افرادی که به افسردگی‌های فصلی در بهار مبتلا می‌شوند ممکن است از انرژی بسیار دیگر افراد و تلاش‌شان برای شروعی دوباره متعجب شوند. در صورتی که فردی به چنین احساساتی مبتلا شود باید به یک روان‌شناس یا پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان‌های لازم را دریافت کند. منبع: ایسنا برچسب ها: توصیه ، بهبود سلامت روان ، بهار

منبع: ناطقان

کلیدواژه: توصیه بهبود سلامت روان بهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۷۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ کاری که افراد موفق هرگز صبح‌ها انجام نمی‌دهند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از geediting، برنامه های صبحگاهی ما می تواند به طور قابل توجهی بر روز ما تأثیر بگذارد. برخی کارها وجود دارد که افراد موفق هرگز در صبح انجام نمی دهند.

در اینجا یک لیست از هشت عادت صبحگاهی وجود دارد که اگر به دنبال موفقیت هستید، باید از آنها دوری کنید.

۱) چرت نمی‌زنند
افراد موفق اهمیت شروع خوب روز را می دانند و چرت زدن بخشی از آن نیست.

بیدار شدن اولین کار روز است و با چرت زدن، اساساً در اولین کار خود شکست می خورید. این می تواند یک اثر منفی برای بقیه روز شما ایجاد کند.

علاوه بر این، چرت‌ زدن‌ها استراحت باکیفیت نیست. این می‌تواند منجر به بی‌حالی شود که در طول روز ادامه دارد و بهره‌وری شما را مختل کند.

بنابراین اگر به دنبال موفقیت هستید، در مقابل چرت زدن صبحگاهی مقاومت کنید. روز خود را با یک نکته مثبت شروع کنید.

۲) صبحانه را حذف نمی‌کنند
افراد موفق ارزش تغذیه مناسب را به خصوص در ابتدای روز درک می کنند. روانشناسی با تأکید بر اهمیت صبحانه در تأمین سوخت بدن و مغز ما برای وظایف پیش رو، این موضوع را تأیید می کند.

اگر برای صرفه جویی در وقت صبحانه را حذف می کنید، بهتر است در این مورد تجدید نظر کنید. افراد موفق می دانند که کمی وقت اضافی صرف یک وعده غذایی مغذی می تواند در طول روز به میزان قابل توجهی نتیجه دهد.

۳) آنها فورا تلفن خود را چک نمی‌کنند
وسوسه انگیز است که اول صبح گوشی خود را چک کنید. ایمیل‌ها، رسانه‌های اجتماعی، اخبار؛ اما افراد موفق از این کار اجتناب می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که ۸۰ درصد از کاربران گوشی های هوشمند در عرض ۱۵ دقیقه پس از بیدار شدن گوشی های خود را چک می کنند. این می تواند منجر به افزایش سطح استرس و ذهنیت واکنشی به جای فعالانه شود.

از طرف دیگر افراد موفق ارزش شروع روز را با ذهنی روشن درک می کنند. آن‌ها صبح‌های خود را برای تمرکز حواس و برنامه‌ریزی اختصاص می‌دهند.

۴) از سلامت جسمانی خود غافل نمی‌شوند
افراد موفق می دانند که سلامت جسمانی برای ذهن و بهره وری بسیار مهم است. به همین دلیل است که بیشتر آنها یک برنامه ورزشی صبحگاهی دارند.

چه یک دویدن سریع، یک جلسه یوگا یا یک تمرین تمام عیار، آنها فواید جریان یافتن خون خود را در اوایل روز درک می کنند. ورزش اندورفین را آزاد می کند، تقویت کننده خلق و خوی طبیعی بدن است، و همچنین به تقویت تمرکز و چابکی ذهنی کمک می کند.

بنابراین، اگر عادت دارید از تمرین صبحگاهی خود برای چند دقیقه بیشتر در رختخواب صرف نظر کنید، ممکن است بخواهید تجدید نظر کنید. اولویت دادن به سلامت جسمانی در صبح می تواند باعث ایجاد یک روز پر انرژی تر و پربارتر شود.

۵) عزیزانشان را فراموش نمی‌کنند
شلوغی صبحگاهی اغلب می تواند به این معنا باشد که از افرادی که بیشتر به آنها اهمیت می دهیم غفلت می کنیم. ما آنقدر مشغول آماده شدن برای روز خود هستیم که فراموش می کنیم با عزیزان خود ارتباط برقرار کنیم. اما افراد موفق ارزش این روابط را می دانند و حتی در صبح های پرمشغله خود برای آنها وقت می گذارند.

این می تواند به سادگی یک صبحانه مشترک، یک مکالمه کوتاه یا یک در آغوش گرفتن سریع قبل از بیرون رفتن از در باشد.

این لحظات ارتباط نه تنها روابط را تقویت می کند، بلکه باعث تقویت عاطفی نیز می شود و اثر مثبتی برای بقیه روز ایجاد می کند.

به یاد داشته باشید، موفقیت فقط در مورد دستاوردهای حرفه ای نیست. این همچنین در مورد حفظ روابط قوی و کامل است. و این با نحوه برخورد ما با عزیزانمان در صبح شروع می شود.

ترفندهای کاربردی تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک

۶) منفی‌بافی نمی‌کنند
صبح ها گاهی اوقات می توانند موجی از افکار منفی و نگرانی در مورد روز پیش رو را به همراه داشته باشند.

اما افراد موفق راهی برای مدیریت این افکار منفی دارند. آنها بر قدردانی و تأییدات مثبت تمرکز می کنند و توجه خود را به چیزهای خوب در زندگی خود و نتایج مثبتی که می خواهند در زندگی خود به دست آورند معطوف می کنند.

این تغییر در طرز فکر می تواند تفاوت واقعی ایجاد کند. این نه تنها به آرام کردن نگرانی ها و ترس ها کمک می کند، بلکه اثر مثبتی را برای روز ایجاد می کند که می تواند منجر به افزایش بهره وری و موفقیت شود.

۷) روز خود را بدون برنامه شروع نمی‌کنند
افراد موفق ارزش برنامه ریزی را درک می کنند. بدون یک ایده روشن از آنچه باید انجام شود، روز می تواند به سرعت تبدیل به هرج و مرج و غیرمولد شود.

داشتن یک برنامه، چه یک لیست ساده یا یک برنامه دقیق، به روز جهت می دهد. این به اولویت بندی وظایف، مدیریت موثر زمان و حفظ تمرکز بر آنچه واقعاً مهم است کمک می کند.

بنابراین، صبح خود را با برنامه شروع کنید. این نه تنها به شما احساس کنترل بر روزتان می دهد، بلکه به موفقیت شما نیز کمک شایانی می کند.

۸) سلامت روان خود را نادیده نمی‌گیرند
مهمتر از همه، افراد موفق اهمیت سلامت روان را درک می کنند. آن‌ها می‌دانند که سلامت عاطفی‌شان به اندازه سلامت جسمی یا مهارت‌های حرفه‌ای‌شان برای موفقیت بسیار مهم است.

بنابراین در برنامه صبحگاهی خود زمانی را برای مراقبت از خود اختصاص می دهند. این می تواند به صورت مدیتیشن، یادداشت روزانه یا صرفاً آرام نشستن با یک فنجان قهوه باشد. این لحظات مکث و تأمل می تواند برای حفظ تعادل و مدیریت استرس فوق العاده مفید باشد.

نادیده گرفتن سلامت روان شما می تواند منجر به فرسودگی شغلی و کاهش بهره وری شود. بنابراین، آن را در اولویت برنامه صبحگاهی خود قرار دهید. این سرمایه گذاری روی خودتان است که در هر زمینه ای از زندگی شما نتیجه خواهد داد.

کد خبر 849283 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خبر مهم مهارت‌ها فرد مهارت‌های زندگی

دیگر خبرها

  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • ۸ کاری که افراد موفق هرگز صبح‌ها انجام نمی‌دهند
  • تداوم بیمه رایگان دهک‌های یک تا ۵
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • (ویدیو) مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟
  • ببینید | مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود